Ollongren´s “democratiefestival”. . .

Screenshot_249.png

(Door: “Elise Nijmegen”)

Als het niet zo bizar was, zou je er om kunnen lachen. Diegene die zich uit de naad heeft gewerkt om het referendum af te schaffen, de democratie dus af te schaffen, heeft het democratiefestival georganiseerd. Daar ging het al mis… Maar goed, het moest er komen, want de zogenaamde ondemocratische democratie moet ondemocratisch aan iedereen worden opgedrongen en er moesten ook verschillende mensen al verbindend “verplicht” komen met bussen.

Ondanks al die moeite om de mensen er te krijgen, was de opkomst, ik heb het met eigen ogen gezien op beide dagen, laag, nou ja, erg laag. Een beter woord is misschien dramatisch laag. Ik sprak met de mannen achter de bar, omdat ik en mijn metgezellen na een uurtje of zo in de hitte wel een biertje wilden. Helaas was er tijdens dit democratische festival geheel ondemocratisch, vast tegen de wil in van de bezoekers, besloten dat er op het “festival” geen alcohol verkrijgbaar was tot vier uur s’ middags en om het globaliserende gedachtegoed kracht bij te zetten, kon je ook niet cash betalen.

Ik kreeg, net zoals de burgemeester zag ik, een folder in de hand gedrukt van de mensen die een spandoek aan de brug hadden bevestigd en die, met toestemming van de organisatie zo vertelden ze, flyers ronddeelden waarop in grote letters stond: “Geef ons referendum terug!” De folder vertelde verder o.a.: terwijl de onafhankelijke pers en vrije nieuwsgaring worden ingeperkt en vele bevoegdheden worden overgedragen aan Brussel, hebben de burgers het nakijken. En dat Kajsa het boek van George Orwell, 1984, niet als handleiding moest gebruiken, maar dat het boek was bedoeld als een waarschuwing. De flyer was van Nijmegen Rechtsaf en het Identitair Verzet.

Mijns inziens was het zogenaamde, zeer slecht bezochte democratiefestival een flop. Een hele kostbare flop, een hele grote club van mensen die denkt het beter te weten en denken dat ze beter zijn en voor ons, de realistisch denkende mens, kunnen beslissen, en  ook vergeten zijn waar onze tolerante samenleving op is gebouwd. Op familiare en nationalistische waarden, niet op mondiale onrealistische gedachten, maar goed, dat is mijn mening.

Ik hoop alleen wel dat, aangezien het over democratie ging, luisteren naar de ander, verbinden, open staan voor enz., de volgende minister die één miljoen te besteden krijgt om de democratie te promoten Fleur Agema is.

Zelfde tijd, zelfde plek, zelfde budget, alleen dan georganiseerd door Fleur Agema! Kijk, dat zou dan weer gelijkheid zijn, toch? Kan dat minister-president?

Nog even wat reacties van mensen op Twitter over het één miljoen kostende democratiefestival, georganiseerd door de vrouw, minister Ollongren (“Democraten”66!), die niet van democratie houdt:

 • Een waardeloos festival. Een aristocratiefestival. Orwelliaans festival.
 • Hypocrisiefestival. Festival der éénzijdigheid.
 • Las ik nu dat ambtenaren en scholieren verplicht het festival dienden te bezoeken
 • Wat wordt daar eigenlijk gevierd? Democratie à la Noord-Korea?
 • Maar je leert dus inhoudsloze dingen zeggen op het democratiefestival? Dat verbaast me niets, gezien de organisatie door Ollongren, voor deze miljoen kostende bubbel.
 • Al 42 weken een democratiefestival bij onze Franse zuiderburen. Geheel compleet met wapengekletter van Macron.
 • Leuk hoor zo’n democratiefestival, ambtenaren die op een werkdag met bussen vervoerd worden als klapvee. Jan modaal mag voor de hoofdprijs met het OV op zijn vrije dag en moet voor dag en dauw opstaan om er te komen. (áls hij al belangstelling heeft)
 • 1 miljoen euro door de put. 1 MILJOEN EURO! Een democratiefestival dat georganiseerd wordt door Ollongren, die niets van een democratie wil weten. Referendum afgeschaft en een dikke middelvinger naar de burgers. Walgelijk! Fucking 1 miljoen.
 • 7000 mensen (andere bronnen zeggen 2500), veelal BOBO’s en ambtenaren. Welke democratie, dit is een partij navelstaren die zijn weerga niet kent.
 • Van een “spannend evenement” is geen sprake. Ik ben benieuwd hoe de minister-president en Ollongren dit recht gaan breien.
 • Het festival was een groot succes vanachter mijn roze bril.
 • Er staan meer mensen vanaf de brug te kijken dan er op het festival aanwezig zijn.
 • Een democratiefestival? Welke democratie? Een “democratie” die diep buigt voor de islam
 • Paradoxaal! Pleiten voor een verbod om te twitteren op een democratiefestival…
 • Wil Ollogren wel meer democratie? – referendum afgeschaft, claim op nepnieuws, rapport Remkes genegeerd.
 • Ja, echt heel fijn dat autorijden straks, over 5 tot tien jaar, alleen voorbehouden is voor mensen met een heel hoog inkomen. @democratiefestival…
 • Alle ambtenaren kun je niet dwingen om massaal te juichen.  Wat een aanfluiting Kajsa. Wat ga jij af. Je hebt de hersens van een pot pindakaas.
 • Bij de sluiting van het referendum roept Ollongren; willen we een referendum?  Iedereen roept ja.
 • Voorstander van democratie roept op tot dictatuur.
 • Je krijgt nu pas een stoel bij het naar binnen gaan. Zodat de organisatie kan zeggen dat alle beschikbare stoelen bezet waren…soort succesje
 • Jullie zijn allemaal trollen in onze democratie.
 • Democratie moet je niet vieren, die moet je praktiseren. Pak die Opstelten van die m.i. corrupte VVD & Co. nu eens op en vervolg die lui voor het ondermijnen van de rechtsstaat.
 • Mevrouw op rechts houdt een Power Speech, de toekomst van Nederland, Kabinet Klaver 1, Britten terug bij de EU. Ik weet niet wat ik hoor… gewoon eenzijdige propaganda dit.
 • Met zo’n democratiefestival heb je in ieder geval geen lachgas meer nodig.
 • Die Bruls van Nijmegen loopt nu potsierlijk over dat democratiefestival te banjeren, maar daadkrachtig optreden tegen de vele berovingen in zijn stad is teveel gevraagd. Pinnen in Nijmegen? Doe dat maar overdag.
 • Vandaag… nog rustiger dan gister… op zoek naar diversiteit op het democratiefestival.
 • “Het grote onderwijsdebat” op het democratiefestival heeft qua lege stoelen veel weg van een wedstrijd in de keukenkampioendivisie tussen twee belofte elftallen op een koude regenachtige maandagavond in november.
 • Iemand vroeg me mee naar het democratiefestival. Gelukkig heb ik een begrafenis.
 • Als dat een miljoen gekost heeft is de zeewierwijn zeker ingevlogen met twee Concordes.
 • Het enigste indrukwekkende moment was toen het Identitair Verzet en Nijmegen Rechtsaf een spandoek ophingen met de tekst: “Geef ons referendum terug! #vanMierloDiedTwice”.

Door:
“Elise Nijmegen”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, D66, democratie, Elite, establishment, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, machtswellust, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Ollongren´s “democratiefestival”. . .

 1. Marijke zegt:

  Niet te geloven dat dit allemaal in Nederland plaats vindt en dan ook nog anno 2019. In wat voor nachtmerrie zijn we beland?

  Geliked door 1 persoon

 2. Zelfs in de altijd voor dit soort zaken beschuldigde landen zoals Rusland, China en Iran bakken ze het niet zo bruin als hier. Voor zover het vertrouwen in welke overheid dan ook er nog bestond dan is ’t nu echt over en uit. Als dit land een oorlogsschip was geweest hadden wij als bemanning de plicht om het gezag te arresteren en over de muur te pleuren.
  Misschien kan er nu ook een onderzoek gestart worden naar de vreemde gang van zaken die Bram Moszkowicz z’n Berufsverbot opleverde.

  Geliked door 3 people

 3. guusvelraeds zegt:

  zeewierwijn!?

  Mijn hemel, het is nog erger dan ik dacht.

  Geliked door 2 people

 4. boorzalf zegt:

  Dit soort figuren hebben totaal geen idee wat er leeft in de samenleving. zoals de rest van de adel.

  Geliked door 1 persoon

 5. Perikles zegt:

  De opkomst staat in verhouding met wat er nog over is aan democratie, BIJNA NIETS!!!
  De rest zijn nazies, xenofoben, fascisten, rascisten en nog een paar boeren en ja die horen er niet bij. Geef mij maar een Diktator Wilders die na de groote schoonmaak de natie weer kan terug geven aan het volk om ff in 180 graden taal te spreken. SOS FROM THE KASJA!!!
  Moge de plebs regeren daar is het verstand dat geeft om dit land. 75 jaar geleden waren het de zoontjes van dezelfde plebs die ons bevrijden van het socialisme ge moet maar eens kijken op Margraten. Is het niet weer tijd voor D-Day op het Scheveningse strand, lekker vlak bij Den Haag.

  Geliked door 1 persoon

 6. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Als ik het goed heb begrepen, was het democratiefestival een groot succes. Het succes van de grote afgang. De afgang van de freule. De freule, die van Zweedse origine is. Dat kreng probeert ons hier op te zadelen met de grote Zweedse waanzin. De waanzin van de inclusiviteit. Dat wil zeggen, dat ze ons de import van exoten door de strot wil duwen. En dat betekent de genocide van de eigen bevolking. En dat wordt door dat kreng democratie genoemd. Hoe durft ze !!! Wanneer heeft de freule ons gevraagd, wat wij ervan vinden ??? Ooo, dat hoeft dus kennelijk niet in een nieuwerwetse democratie van de freule. Zij weet kennelijk beter, dan wijzelf, wat wij willen, waar wij behoefte aan hebben en wat onze verlangens zijn. Wij willen niet omgevolkt worden !!! Wij willen niet uitgeroeid worden !!! Wij willen geen cultuurverrijkers !!! Wij willen onszelf blijven !!! Vind je het vreemd, dat er nauwelijks belangstelling was voor dat Zweedse gedoe en dat idiote festival. De freule is een stom wijf, een psychopaat, dat is geobsedeerd door een idiote waanzin, waar niemand behoefte aan heeft. Dat kreng, moet ophoepelen. Vooruit weg !!! Donder op !!! Ga maar gauw terug naar dat Zweedse walhalla van jou, waar geen vouw meer veilig op straat loopt. Ga je daar ginds maar lekker laten knuffelen door die geïmporteerde moslim cultuurverrijkers.

  Like

 7. Rinus zegt:

  Een vrouw (. Man) geen verstand nooit niks bijgeleerd over de normale mensen in Nederland.

  Oppakken uitzetten naar Zweden en daar de bende schoonmaken.

  Like

 8. Pingback: De onderste steen moet boven komen in de politieke vervolging van dhr. Wilders | E.J. Bron

 9. Smits zegt:

  De enige landen welke zulke festivals optuigen, zoals Zweden, zijn al vervallen door de linkse idioterie. Zweden is verloren en Nederland volgt snel als het aan die 2 paspoorters ligt. Een links volksfeest. Gebeurde in het democratische USSSR ook al. Aan de voorkant verplicht komen en aan de achterkant de tegenstanders afvoeren naar de Gulag. Alle 2 paspoorters verbieden te stemmen. Actief en passief. Blijft ons dit soort idioterie in ieder geval bespaard. En er verdwijnen dan heel veel dwazen uit die kamers.

  Like

 10. paul zegt:

  Ik verwijs eeerst even naar de zaak rondom Epstein. Zie .b.v. dit artikel: https://consortiumnews.com/2019/08/23/long-before-epstein-sex-traffickers-spy-agencies/
  Dit is wat er ook gebeurd in Nederland. Kajsa Ollongren is een MK-Ultra gebrainwashed persoon. Ofwel zij wordt gechanteerd en is dus een marionet in de handen van de “meesters”. Zoals ook De beoekers van “Lolita Island” gechanteerd worden door de CIA/ Deep-state. Deze mensen hebben de opdracht om de de cohesie in de samenleving te breken, en om ons uit te leveren aan de Europese Unie, en vervolgens de stap te kunnen maken naar een werelddictatuur. De Nieuwe Wereld Orde.
  Ollongren is niet de enige. Daar hoort het koninklijk huis ook bij en waarschijnlijk vrijwel alle kabinetsleden en kamerleden. Zie ook bv hoe Paul Blokhuis (gezondheidszorg) ten koste van alles de vaccinatie wil doordrukken. en waarom Pia Dijkstra de orgaandonatie wet er door wil drukken. Het is immers een verdienmodel – een miljarden industrie voor Big-Pharma.
  En zo zijn er legio voorbeelden op te noemen. En die staan ook op deze site.
  Kortom: Het is een zeer sinister spel wat zich aan het afspelen is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s