Patriottisme!

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; “Bella“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op Patriottisme!

 1. wauso zegt:

  Je suis un raciste !

  Like

 2. Leon Theunisz zegt:

  Denk het

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Dus je twijfelt nog wat jou het beste uitkomt op het moment zelf.
   Wat dat betreft heb jij je NL paspoort wel verdient.
   Nooit een duidelijke mening geven maar alles in het midden laten, dan kunnen ze je ook nooit ergens op pakken.

   Like

 3. Marc zegt:

  De theorie van het racisme verondersteld dat culturele capaciteiten en prestaties het ene volk op een hoger plan stellen dan een ander volk. Dit uitgangspunt is aantoonbaar non-existent. Daarmee bestaat racisme niet als maatschappelijk fenomeen!

  Racisme bestaat wel als theorie; elke dag vele duizenden malen verlegd, waarmee het zijn bestaansrecht als ‘ware’ theorie verliest.

  Racisme bestaat ook als middel in de politiek: het verplaatsen of doden van volkeren op grond van een (uiteindelijk niet-bestaande) theorie van het racisme (Holocaust; gedwongen migraties van volken onder Stalin, etc.).

  Saillant detail: de politiek van het anti-racisme bestendigd de veronderstelling dat racisme een maatschappelijk fenomeen is, ook al wordt het dagelijks weerlegd. Daarmee is anti-racisme dé motor van het verondersteld racisme.

  Dit ‘anti-racisme’ komen we vooral tegen in het nationale in internationale politieke discours: wetten en verdragen gericht op ‘bestrijding’ van verondersteld racisme. Daarbij wordt ten onrechte de onbewezen en onjuiste aanname gedaan dat de grondslag van dit ‘racisme’ gelegen zou liggen in nationalisme.

  Op deze wijze wordt niet alleen uitgegaan van een niet bestaande werkelijkheid (er zou sprake zijn van maatschappelijk racisme) maar wordt ten onrechte een historische vervalsing gegenereerd dat nationalisme als bindmiddel van het maatschappelijk vlak (normen, waarden, gebruiken) discrediteert, en zo chaos en mogelijke onderwerping door vreemde machten (islam!) mogelijk maakt.

  Daarmee is ‘anti-racisme’ hét zelfvernietigingsmechanisme waarop alle politiek (in uitsluitend Westerse landen!!!) de ondergang van (westerse) naties bevorderd.

  De uitspraak ‘liever racist dan landverrader’ is daarom niet alleen onjuist, maar voedt het vernietigende ‘anti-racisme’. Zulke uitspraken moeten vermeden worden: het voedt ten onrechte de verderfelijke zg. anti-racistische ideologie tot vernietiging van naties!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s