Apartheid? In Israël? Wat er gebeurt als een moslimvrouw een Joodse stad binnengaat + video

Screenshot_253

Plaatje hierboven: Ariel, Samaria, 29 augustus 2019. De Israëlisch-Arabische Sarah Zoabi gaat zelf op zoek naar Apartheid in Israël. Gespekt met de nodige humor en zelfrelativering doet ze de proef op de som: “Verkoopt u ook aan Arabieren of enkel aan Joodse mensen?”

(Door: “Brabosh”)

Sarah Zoabi, die over zichzelf zegt dat zij een “trotse Arabische, islamitische, Zionistische Israëli” is, blijkt ook nog eens over een flinke gezonde portie humor te beschikken. Boomerang Fighting for Israel vroeg haar onlangs om commentaar te leveren bij het nieuws en omtrent de beschuldigingen in de sociale media dat Israël “een Apartheid Staat” zou zijn.

Zij nodigde de reportagemakers van Boomerang uit om haar te volgen langs verschillende Israëlische locaties waar ze de enige herkenbare moslimvrouw was, compleet met haar bescheiden boerka en haar dikke, Arabische accent, en trachtte Israëlische Joden te betrappen als ze haar iets minder dan een gelijke zouden behandelden.

Lees verder>>>
een ander Israëlisch geluid

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Apartheid", antisemitisme, Arabieren, demoniseren, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Links fascisme, Linkse Kerk, Rotzakken, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op Apartheid? In Israël? Wat er gebeurt als een moslimvrouw een Joodse stad binnengaat + video

 1. Republikein zegt:

  Leipe knurften alom.

  Geliked door 1 persoon

 2. Thomasson zegt:

  Als iemand denkt dat Sara Zoabi werkt aan een propagandafilm, heeft het mis. Haar verhaal hoort juist bij de feiten die de linksige main-stream media – zoals NRC, Volkskrant en NPO – probeert met opzet achterwege te laten. Te beginnen met: a) Israëlische Arabieren hebben de hoogste levenstandaard in de hele Arabische Wereld. Misschien heeft de bevolking van de Emiraten hogere levenstandaard. Maar daar spreken wij over eigen bevolking en niet over minderheden. De Egyptenaren hebben een groot hekel aan Israëlische Arabieren, omdat zij zich rijk wanen en arrogant gedragen. b) Palestijnen in de omgeving van Jeruzalem doen hun uiterste best te wonen in de gedeelten die onder Israëlische jurisdictie vallen en niet onder de PA. Zij willen geen onderdanen zijn van mijnheer Abbas en de PLO. Waarom? Omdat zij hebben TE VEEL te verliezen: sociale zekerheid, gezondheidszorg, opleiding voor hen kinderen, betere werkgelegenheid en vrijheid. c) Iemand die in de center van Jeruzalem wandelt, ziet groepen van modieus gekleed Arabische jongeren met hun laatste aankopen. Groepen van Arabische vrouwen met hun kinderen zitten op terrasjes, genietend van een kopje koffie met gebak, of frisdrank. Hetzelfde geldt ook voor winkelcentra waar ze vaak met hun wagens heen komen. Ze maken geen indruk dat ze bang zijn. Deze levenstijl is iets waar Palestijnen in Jordanië of Libanon enkel kunnen van dromen. Dat geldt idem dito ook voor doorsnee armere Arabieren in Arabische landen. d) Het aantal van hoogopgeleide Arabieren is in Israël de hoogste in de hele Arabische of Islamitische wereld.

  Eens reisde ik van Jeruzalem naar TLV vliegveld met een Arabische taxi chauffeur. uit Oost Jeruzalem. Hij vertelde over zijn bezoek bij zijn familieleden in een Palestijnse vluchtelingenkamp in Amman. De armoede daar is verschrikkelijk en zij worden – nog steeds – als tweederangs burgers behandeld. Hij moest heel voorzichtig zijn in alles wat hij zei. Bijvoorbeeld: er werd van hem verwacht dat hij zou vertellen hoe slecht het is in Israël voor de Arabische bevolking en hoe rot en moeilijk hun leven is. Op gegeven moment vroeg iemand naar zijn goedverzorgde kleding en schoenen die hij draagt. Hij kon ze niet vertellen dat hij alles gewoon van zijn salaris koopt. Hij moest verzinnen dat hij ze – per toeval – goedkoop op de zwarte markt kon krijgen. Zo hij iets anders zeggen, was de kans groot dat iemand zal hem als spion van de Zionisten vermoorden. Hij was dolgelukkig op het moment dat de bus weer over de Allenby Bridge passeerde. Hij ging weer naar huis, naar zijn familie en naar zijn normale leven.

  Geliked door 1 persoon

 3. hslot4 zegt:

  Vraag me alleen af waarom een moslima een ring met een Davidster draagt ????????
  https://ibb.co/D5wLZCq

  Like

 4. Lucky zegt:

  Ondertussen in india
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/09/volkstelling-india-ruim-2-miljoen-moslims-riskeren-stateloosheid-detentie-en-deportatie/

  Volkstelling India: ruim 2 miljoen moslims riskeren stateloosheid, detentie en deportatie

  Inwoners moesten met documenten bewijzen dat hun familie tot voor 1971 Indiër was. Wie dat wel kon maar nog niet op de lijst stond, heeft mogelijk geluk. Sta je niet op de lijst of staat je naam verkeerd gespeld en kun je het tegendeel niet aantonen, dan slinken de kansen op verblijf. Zoals het er nu uitziet zijn ruim 2 miljoen moslims in de noordoostelijke deelstaat Assam zwáár de pineut. Een aantal mensen sloeg op de vlucht of pleegde zelfs zelfmoord.

  Like

 5. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/middle-east/2019/09/01/qatar-still-to-confirm-israeli-soccer-fans-can-attend-2022-world-cup/

  Qatar Still to Confirm Israeli Soccer Fans Can Attend 2022 World Cup

  Qatar moet nog steeds bevestigen of Israëlische voetbalfans de wereldbeker 2022 kunnen bijwonen

  The Islamic monarchy of Qatar is yet to confirm Israeli football fans will be welcomed into the country for the FIFA World Cup in 2022.
  Israel does not feature in Qatar’s online list of 244 nationalities and territories eligible for a visa. The country does not recognise the Jewish state.

  De islamitische monarchie van Qatar moet nog bevestigen dat Israëlische voetbalfans in het land worden verwelkomd voor de FIFA World Cup in 2022.
  Israël staat niet op de online lijst van Qatar met 244 nationaliteiten en gebieden die in aanmerking komen voor een visum. Het land erkent de Joodse staat niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s