AfD wint bij verkiezingen in het oosten van Duitsland

Screenshot_272

“Destijds zowel als nu: WIJ zijn het VOLK!” AfD.

(Vertaling: E.J. Bron)

De CDU en de SPD moeten bij de deelstaatverkiezingen in Sachsen en Brandenburg bittere verliezen incasseren. De AfD daarentegen heeft alle reden tot juichen. En ook de Groenen kunnen zich verheugen in meer stemmen.

Junge Freiheit

18.57 uur: ARD-prognose voor Brandenburg: (tussen haakjes het verkiezingsresultaat van 2014)

SPD: 27,0% (31,9%)
CDU: 15,7% (23,0%)
Die Linke: 10,6% (18,6%)
AfD: 23,1% (12,2%)
Groenen: 10,5% (6,2%)
FDP: 4,7% (1,5%)
BVB/FW: 5% (2,7%)
Anderen: 3,4% (4,1%)

18.56 uur: ARD-prognose voor Sachsen: (tussen haakjes het verkiezingsresultaat van 2014)

CDU: 32,2% (39,4%)
Die Linke: 10,3% (18,9%)
SPD: 7,6% (12,4%)
Groenen: 8,6% (5,7%)
AfD: 27,8% (9,7%)
FDP: 4,8% (3,8%)
NPD: 0%, (4,9%)
Freie Wähler: 0% (1,6%)
Anderen: 8,7% (3,5%)

Geplaatst/vertaald/ingekort door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland. Bookmark de permalink .

10 reacties op AfD wint bij verkiezingen in het oosten van Duitsland

 1. Wachteres zegt:

  https://tpook.nl/2019/09/01/duitse-hoogleraar-mate-van-islamisering-samenleving-wordt-weerspiegeld-in-het-aantal-gesluierde-vrouwen/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  Duitse hoogleraar: ‘Mate van islamisering samenleving wordt weerspiegeld in het aantal gesluierde vrouwen’

  ‘De AfD is de enige partij die problemen met het islamisme en het immigratiebeleid niet systematisch onder het tapijt schuift. Door de AfD-bemoeienis distantiëren andere partijen zich dan weer van het thema. Een fatale interactie. Burgers merken de problemen met radicalisering en criminaliteit in het dagelijks leven allang.

  Drieënhalf jaar lang heb ik in Wiesbaden bij alle moskeeën onderzoek gedaan. Deze vele gesprekken met moslims hebben me geschokt. De manier waarop de fundamentalistische islam zich verspreidt en de gematigde islam wordt verdrongen, ik had geen idee. Ik dacht altijd dat fundamentalisme een probleem was van de eerste generatie van het platteland. En dat het gewoon verdwijnt. Dat was een vergissing

  We hebben een heel scala aan hoogopgeleide mensen uit migrantengezinnen die zich steeds vijandiger opstellen tegenover de maatschappij en voortdurend zeggen slachtoffer van racisme te zijn.

  Ik heb interviews gedaan met meisjes tussen 9 en 16 jaar die droomden van een gezichtssluier omdat ze dachten dat een pure vrouw zich uit het publieke domein terugtrekt en zo pluspunten verzamelt bij God.

  Meisjes vertelden me hoe ze hun moeders en tantes aan de hoofddoek hebben gekregen. Vier jongens van 16 en 17 jaar schepten op dat ze stap voor stap echte moslims van hun ouders wisten te maken.

  Op Duitse openbare scholen die worden gedomineerd door moslimkinderen spelen meisjes vaak niet meer mee, ze kunnen niet meer naast jongens zitten, ze willen geen sport- en zwemlessen meer volgen en schoolreisjes maken en klagen bij een bezoek aan de kerk. Schoolmeisjes die geen hoofddoek dragen worden getreiterd.

  De geestelijk leider van de Moslimbroederschap zegt het heel duidelijk: elk gebied dat ooit islamitisch is geweest, moet worden heroverd. Dat is de helft van Europa. Overal waar moslims wonen moet het islamitisch worden.’

  Volgens de hoogleraar wordt de mate van islamisering van een samenleving weerspiegeld in het aantal gesluierde vrouwen. Schröter zegt het terwijl buiten de zon schijnt en op straat gesluierde en ongesluierde moslimvrouwen de universiteit binnenlopen.”

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Alweer een hoogleraar die binnenkort zonder werk zit wegens het uitspreken van de waarheid.
   Aangegeven door zijn leerlingen die toch zo multicultureel willen zijn.
   Tsja de landverraders zitten altijd dichtbij.

   Like

 2. Op Duitsland 1 komt de 1 na de andere Gutmensch langs die de AfD wegzet als regeringspartner. Het is ‘zum Kotzen’ al die hypocriete rotkoppen! Hopelijk gaan er nog meer ogen en oren open Duitsland. Jarenlang liegen en bedriegen heeft DE gesloopt, heel West-Europa!

  Like

 3. Eppo zegt:

  De Linkse kerk en Media zitten het natuurlijk net als hier in Nederstan te bagatelliseren .

  Like

 4. Wachteres zegt:

  “De flinke opmars van de AfD komt vooral door de onvrede onder de inwoners van Brandenburg en Sachsen, die tot de val van de Muur in 1989 deel uitmaakten van Oost-Duitsland.

  Naast algehele onvrede over het gebrek aan economisch perspectief, dalende werkgelegenheid en achterstelling bij Duitsers in het westen van het land – zo zijn veel pensioenen nog altijd niet rechtgetrokken – is er onrust en frustratie over de immigratie en het geld dat daaraan wordt uitgegeven. “Waarom wel aan nieuwkomers en niet aan ons”, redeneren veel inwoners”. [AD]

  De politiekcorrecte kranten beweren dat deze gebieden op het AFD stemmen, omdat zij zich achteruit gesteld voelen en bij gebrek aan economische perspectieven..

  Like

 5. Rensk. zegt:

  Ze zullen er alles aan doen om een cordon te vormen en AFD buiten te sluiten. Nou ja volgende keer nog meer verlies dan maar denk ik dan. Uiteindelijk kunnen ze er niet meer omheen.

  Like

  • rottenpikwick zegt:

   Wel even 5 jaar wachten, mss eerder. Maar dan is de situatie nog rampzaliger. De AfD is fors groter geworden, dus nog meer reuring. Wat een schijnheilige rotkoppen gisteren op de Duitse TV. Soms waren wel 4 Gutmenschen tegelijkertijd de AfD aan het neersabelen. Hopelijk krijgt BibberHeks weer de bibberitus van de AfD-verkiezingswinst!

   Like

 6. Richard zegt:

  Als stemmen zin had, dan was het allang afgeschaft.
  En als het volk daadwerkelijk van zich laat horen, dan verschijnen er tanks in de straten.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s