Netanyahu bevestigt Israëlische aanvallen in Irak

Screenshot_259

(Vertaling: E.J. Bron)

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu (foto) bevestigde voor het eerst officieel dat zijn land achter de aanvallen op doelwitten in Irak zit. Het doel zouden Iraanse installaties zijn.

Contra magazine

De jongste unieke luchtaanvallen op Irak, waarvan algemeen wordt aangenomen dat ze of door Israëlische dronen of door stealth-bommenwerpers werden uitgevoerd, werden vrijdag door minister-president Benjamin Netanyahu bevestigd. Hij gaf toe dat het Israëlische leger daar actief was.

Tijdens een live-stream op Facebook zei hij tegen politieke ondersteuners: “IK doe alles om de veiligheid van onze natie uit alle richtingen te verdedigen: in het noorden tegen Libanon en de Hezbollah, in Syrië tegen Iran en de Hezbollah, helaas ook in Irak tegen Iran. We worden omringd door een radicale islam, die door Iran wordt aangevoerd.”

In de afgelopen zes weken vonden er drie belangrijke luchtaanvallen op steunpunten van de Irakese paramilitaire strijdkrachten plaats – waarvan volgens Amerikaanse officials minstens één onder de verantwoordelijkheid van Israël viel. Ze waren allemaal gericht tegen sjiitische paramilitaire eenheden, die door Iran ondersteund werden.

Na de “mysterieuze” aanvallen, waarvan er twee in augustus plaatsvonden en eentje in juli, heeft het Irakese parlement opnieuw opgeroepen tot de volledige terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit het land, vooral met het oog op de ondergang van de “Islamitische Staat” (ISIS) en zonder officiële rechtvaardiging voor de Amerikaanse strijdkrachten om aanwezig te zijn.

De politieke en diplomatieke vuurstorm, die voortkomt uit de Israëlische luchtaanvallen en schendingen van het Irakese luchtruim, heeft tot een pijnlijke verklaring van het Pentagon geleid, volgens welke de VS geen rol spelen en van tevoren niet op de hoogte zijn van de aanvallen. Men weigert echter Israël te noemen of te beweren wie er achter zouden zitten.

Tijdens een staatsbezoek aan Kiev zei Netanyahu verleden week tegen journalisten: “Iran heeft nergens immuniteit”. Hij beantwoordde een speciale vraag over de mysterieuze aanvallen op Irak. “We zullen tegen ze optreden – en handelen waar dat ook maar nodig is”, verklaarde hij.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Benjamin Netanyahu, gezond realisme, Hezbollah, IDF, Irak, Iran, Islam, islam-nazisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Midden-Oosten, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, VS. Bookmark de permalink .

8 reacties op Netanyahu bevestigt Israëlische aanvallen in Irak

 1. Israel heeft op dit moment te maken met 7 fronten! Gaza, Libanon, de Sinaï, Syria, Irak, Iran, Faalstinië, De Mossad draait overuren, moet non-stop alert zijn. Vandaag zijn er in Irak 2 koeien (!) ontploft. Volgestopt met explosieven! Walgelijk volk!
  post.com/Middle-East/Iraqi-civilian-wounded-by-booby-trapped-cows-600290

  Like

 2. Hier nog even een “mooi” inkijkje waar de ‘centen van Kaag’ en ander europees Gespuis aan besteed worden. Kleuters (!) in Faalstinië bootsen een aanval na op een Israelisch dorp! Zulke buren ben toch liever kwijt dan rijk! Lieden als Kaag, Ploumen en al dat andere Gespuis zijn medeverantwoordelijk voor de situatie waarin Israel zich bevindt!

  Geliked door 1 persoon

 3. Trucker zegt:

  ‘I have a dream’ (zal de King vast niet gedroomd hebben maar ikke wel) het Midden Oosten WEG zomaar, de islamiet WEG zomaar 🙂

  Like

 4. Alex Delarge zegt:

  Prima acties weer van Israel.

  Like

 5. kampersrene zegt:

  Wat zou Netanyahu denken van Rutte en mutti Merkel

  Like

 6. De man weet hoe hij iets moet aanpakken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s