D66 zet controversieel voorstel ‘voltooid leven’ door

Screenshot

(Door: Edwin van der Aa en Jan Hoedeman)

D66 zet een omstreden initiatiefwet door die euthanasie mogelijk maakt voor mensen op hoge leeftijd die levensmoe zijn. Het plan ligt zeer gevoelig binnen de coalitie, omdat regeringspartners CDA en ChristenUnie principieel tegen zijn. 

Kamerlid Pia Dijkstra stuurt binnenkort haar voorstel naar de Tweede Kamer, omdat zorgminister De Jonge geen haast maakt met onderzoek naar de groep ouderen die er klaar mee is. Afgelopen weekend heeft Dijkstra de minister telefonisch laten weten dat ze de uitkomst wil afwachten tot begin januari, maar dat ze dan ook echt zelf met haar plan komt.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in D66. Bookmark de permalink .

19 reacties op D66 zet controversieel voorstel ‘voltooid leven’ door

 1. Cathja zegt:

  En IK ben zo ont-zet-tend PIA DIJKSTRA-moe!!
  Ik wil dat smoelwerk nergens meer afgebeeld zien! Haar ‘zalvende’ woorden kunnen mij echt niet voor de gek houden.
  Dat mens heeft duivelse plannen in gedachten voor iedere burger die wat haar betreft ‘afgevoerd’ mag worden.

  Vreselijk mens!!

  Geliked door 1 persoon

  • Tineke zegt:

   Deze Pia,wil zo onderhand dat iedereen zelf voor God gaat spelen,zo ook met de orgaandonatiewet die ze iedereen door de strot geduwd heeft.
   Die organen worden er uit geplukt terwijl je klinisch dood bent.Alleen is klinisch dood NIET dood.
   In 1968 is er een wet in elkaargeflansd dat klinisch dood,dood is, om de orgaansnijders juridisch schadeloos te stellen.
   Ik heb er een woordenwisseling over gehad met mijn huisarts,omdat ik gezegd heb dat de spotjes op tv misleidend zijn,en niet de waarheid vertellen ,en ook nog eens een paar miljoen kosten,zonder de mensen VOLLEDIG EN WAARHEIDSGETROUW te informeren.
   Als Pia Dijkstra haar huiswerk heeft gedaan ,is zij hiervan op de hoogte.

   Een levensgevaarlijke vrouw,van een levensgevaarlijke club,
   Net als haar vroegere baas Alexander Pechthold !

   Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Stel je voor Pia had als voorgangster van ons soort volk een wet ingediend tot openbaarmaking van kosten immigratie of nog erger een totaal verbod op dragen boerka dat zou pas schandalig zijn geweest. Maar een euthanasie wet voor ouderen nog relatief gezond van lijf en leden die het niet meer zien zitten nadat ze een leven lang 4 x per jaar op vakantie zijn geweest. In dure leasebakken hebben rondgetoerd. 6 gestrande huwelijken achter de rug hebben en zich suf geneukt en gesnoven hebben in de jaren 60, 70 en 80 moet toch gewoon kunnen. Totale vrijheid en illusionaire controle op het leven is het adagium van de gemiddelde D66 aanhang. Als het naar spruitjes ruikende klootjes volk met nationale en religieuze gevoelens daar anders over denkt is dat hun probleem.

  Like

 3. Rensk. zegt:

  Als ik voor mezelf spreek vind ik het wel gemakkelijk als je wat makkelijker aan een zachtaardig pilletje kunt komen als ik er geen zin meer in heb. Moet er niet aan denken afhankelijk te worden en je pies en poep niet misschien niet meer op kunt houden. Of dat je na een kwartier niet meer weet wat je voor dat kwartier hebt gedaan. Al zit dat niet in de familie dit soort ongein. Voorlopig is dat nog lang niet aan de orde. Maar het idee staat me wel aan. En dan niet omdat het moet, maar omdat het kan. Maar dat ik daardoor fan word van D66? Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Moet er niks van hebben.

  Like

  • Tineke zegt:

   Ik heb een jaar in een verzorgingshuis gewerkt als vrijwilliger, met demente en niet demente ouderen.
   Ik nam de activiteiten voor mijn rekening,dansen,bloemschikken,bingo enz.
   En als ik ging wandelen met ze kreeg ik een inkijkje in hun leven.
   Natuurlijk zijn ze eenzaam,maar dat ben ik ook vaak in mijn uppie,
   Als ze genoeg aandacht krijgen(en dan heb ik het over echte aandacht) wil niemand eruit stappen. Maar door de bezuinigingen zitten er veel achter de geraniums en zien bijna niemand meer,Als ze dat niet hadden verkloot daar in de Haag,kan die voltooid leven wet van tafel.
   Aandacht en liefde,daar is het waar het over gaat!

   Als je,je planten geen water en licht geeft gaan ze ook dood……

   Like

   • Cathja zegt:

    @Tineke op 2/9 om 18:40

    Ik ben het helemaal met je eens Tineke! Waarom voelen ouderen zich vaak zo eenzaam?
    Eenzaamheid leidt tot moedeloosheid, en moedeloosheid kan leiden tot de wens ‘om er dan maar niet meer te hoeven zijn’.
    Treurig dat we nu in een tijd leven dat sommige politieke partijen ouderen kennelijk als ‘nutteloos en overbodig’ zien. “Voltooid leven”….; welke idioot maakt dat uit?
    Deze oudere mensen, die hun leven lang hebben gewerkt voor hun gezin, hun belastingen en premies hebben betaald, maar nu een enorm blok aan het been zijn geworden van onze overheid.
    Waar er totaal geen punt gemaakt wordt van de vele illegalen en zogenaamde vluchtelingen, die ons mega-veel geld kosten, daar beknibbelt men op onze geliefde ouderen! De ouderenzorg wordt zo ver mogelijk uitgekleed, maar de ‘nieuwkomers’ worden in de watten gelegd…..
    Schrijnend! Schandalig, en een rijk land als Nederland onwaardig!!

    Schaamteloos dat de overheid niet garant wil staan voor goede zorg en een waardige behandeling van onze bejaarden. Ik kan er met mijn verstand niet meer bij.

    Geliked door 1 persoon

 4. Piet Snot zegt:

  65 is dat mens inmiddels. Uit ’54 komt ze.
  Lijkt mij voor haar een mooie leeftijd om er uit te stappen.
  Dat scheelt de belasting betaler klauwen met geld en hoop onzin geklets.
  Geef eens het goede voorbeeld, zou ik zeggen, laat zien dat jij het wel kan, er uitstappen.

  Like

 5. Jules Vismale zegt:

  Pia Dijkstra weet natuurlijk vast NIET dat bijna 80 jaar geleden in Nazi-Duitsland meer dan 150.000 geestelijke, verstandelijke en lichamelijke gehandicapte Duitsers, Oostenrijkers, Polen e.v.a. werden vergast, doodgespoten met vergif, doodgehongerd en daarna werden gecremeerd omdat de zwakkeren daar niet mochten leven! Tenslotte vonden de nazi’s dat daar ook de wet van de natuur en de sterkste gold en hierdoor kon de genocide op de joden, zigeuners, e.a. worden voortgezet!
  Niettemin vraag ik me nog wel af of de nazi’s in 1938 niet toevallig in Wenen, in het Frans Jozef-ziekenhuis, de 80 verminkte soldaten uit WO I hebben vermoord! Die werden daar jarenlang verpleegd in een afzonderlijk gebouw omdat ze tijdens WO I door gifgas, kogels en ontstekingen een afschuwelijk uiterlijk hadden gekregen waar Frankenstein en Quasimodo nog jaloers op konden zijn geweest! Velen van hen waren zelfs blind, doof en stom geworden, ze moesten in bedden die de vorm van wasmanden hadden worden verpleegd en konden alleen maar ademhalen en eten!

  Like

 6. Rensk. zegt:

  Dit mens is intussen bijna 66 en is nog lannnnnnnnnnnnnnnnggggggggggggggg niet van plan eruit te stappen. Zolang veel vrouwen van pak m beet 15 jaar jonger mij niet bij kunnen houden ben ik er nog lannnnnnnnnnngggggggggggggggggg niet aan toe. Maar als Pia het wil? Eruit stappen? Dan ben ik de beroerdste niet en wil haar met genoegen een handje helpen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Lucky zegt:

  Hier een goede kandidaat …voor euthanasie?
  https://tpo.nl/2019/09/02/aanslagpleger-amsterdam-cs-jawed-s-wilde-nederlanders-doden/

  Aanslagpleger Amsterdam CS Jawed S. wilde Nederlanders doden
  Zal opnieuw geweld gebruiken wanneer profeet wordt beledigd – ‘En dan zullen jullie janken’

  Like

 8. Hendrik M. zegt:

  Die Pia! Zomaar eens iets goeds.
  Ongevraagde immigranten krijgen 3 jaar de kans te integreren en in hun eigen levensonderhoud te voorzien; lukt dit niet, worden de gemaakte kosten voldaan door hun leven voltooid te verklaren en de beschikbaar komende organen / lichaamsdelen te verkopen.

  Like

 9. Jan zegt:

  Ik beschouw het leven van Pia Eichman en haar criminele organisatie als voltooid

  Like

 10. M.A.L. Sion zegt:

  Voor velen geldt de regel dat bij het beoordelen van een wetsvoorstel dat los gezien moet worden van de indiener/indienster. Daar is veel voor te zeggen.
  Soms bekruipt je de gedachte en behoefte om in de psyche van de indiener van een wetsvoorstel te kijken. In het geval van Pia Dijkstra kost het me moeite dit los te zien van wat er bekend is van haar activiteiten ten gunste van het ANC. Het is al eens eerder ter sprake geweest. Zie daarvoor:
  https://www.pvv.nl/42-fj-related/martin-bosma/8758-pia-dijkstra.html
  Die Zuid Afrikaanse politieke partij is op het ogenblik bezig om de blanke boeren uit te moorden, althans dat toe te staan en er ook openlijk toe op te roepen.
  Velen zijn blind voor dit soort zaken. Het ANC heeft over de hele wereld veel steun ondervonden. Nelson Mandela wordt/werd vereerd als een held. Het staat echter vast dat hij een moordenaar was. Hij was getrouwd met Winnie Mandela waarvan bekend is dat zij actief was bij de zogenaamde ‘autobrandmoorden’.
  Steeds als ik Pia Dijkstra zie of hoor kan ik dat moeilijk los zien van haar hulp bij grootschalige genocide, een woord dat op kan komen bij het beoordelen van haar wetsvoorstel.

  Like

 11. Jan zegt:

  Nou nog een fokprogramma als Lebensborn en Pia Eichmann kan tevreden zijn.

  Like

 12. M. zegt:

  Als ze de mensen uit hun lijden kunnen verlossen zullen de mensen waarschijnlijk onder de noemer bezuinigingen gewoon nog meer aan het lijden gebracht worden, zodat ze verlost kunnen worden.
  Natuurlijk is er ondragelijk lijden maar dat geldt niet voor de massa.
  Als mensen die vanwege de bezuinigingen de oudjes in de stront laten zitten over een spuit beginnen omdat men begaan zou zijn met de mensen, begint het eng te worden.
  Volgepropt met medicatie, dus geen geneesmiddelen maar medicatie, word men het leven al gauw misselijk en verlangt men al gauw om er uit verlost te worden.
  Dat deze oudjes ons de welvaart hebben bezorgd die we nu onder onze ogen als een stelletje eerloze slappelingen laten afbreken interesseert de meeste mensen uiteraard geen zier.
  Anders hadden deze mensen al nooit niet in de stront gezeten, opdat de mensen die nog niet in de stront zitten zelf straks ook niet in de stront zitten.
  Maar kennelijk wil men straks graag in de stront zitten met zo’n spuit in de aanbieding om er uit verlost te worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s