De schaduwzijden van de “Regenboognatie”: dagenlange xenofobe onlusten in Zuid-Afrika

Screenshot_322

(Vertaling: E.J. Bron)

Pretoria – Daarover zwijgen de westelijke “kwaliteitsmedia” bewust: in Zuid-Afrika kwam het nu – opnieuw – tot zware xenofobe onlusten waarbij meerdere doden vielen.

Duits - Zuerst

De autoriteiten spreken van vijf doden, ook zouden er minstens 189 relschoppers zijn opgepakt. President Ramaphosa veroordeelde in een op Twitter gepubliceerde videoboodschap het geweld, dat zich sinds zondag vooral tegen winkels van buitenlanders zou richten.

Relschoppers – velen van hen bewapend met bijlen en machetes – zouden in de afgelopen drie dagen in Johannesburg en de Zuid-Afrikaanse hoofdstad Pretoria o.a. winkels van buitenlandse immigranten geplunderd en auto´s en gebouwen in brand gestoken hebben. De politie zette traangas en rubberen kogels in. In een provincie in het noordoosten van het land werden vrachtwagens in brand gestoken, omdat relschoppers vermoedden dat zij van buitenlandse chauffeurs zouden zijn.

De onlusten waren zondag begonnen, nadat een gebouw in de binnenstad van Johannesburg in brand geraakt en ingestort was. Daarbij kwamen drie mensen om het leven. Daarna breidden de onlusten zich uit naar andere stadsdelen van Johannesburg en naar de stad Pretoria. Zondag had bovendien een landelijk protest van vrachtwagenchauffeurs zich tegen de aanstelling van buitenlandse chauffeurs gericht.

In de afgelopen jaren vonden er in Zuid-Afrika steeds opnieuw xenofobe geweld-uitbraken plaats. In 2015 stierven zeven mensen bij xenofobe aanvallen en plunderingen in Johannesburg en Durban. De ergste golf van xenofoob geweld vond plaats in het jaar 2008 met 62 doden – en dat allemaal in een land dat door de westelijke media constant als succesvol multiculti-experiment wordt voorgesteld.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Lügenpresse", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, demoniseren, Hypocrisie, Immigratie, Krankzinnigheid, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Westen, xenofobie, Zelfcensuur, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

8 reacties op De schaduwzijden van de “Regenboognatie”: dagenlange xenofobe onlusten in Zuid-Afrika

 1. Peter Rissing zegt:

  Dit verhaal, hoewel een beweging in de goede richting, raakt alleen het randje van het probleem. Hoewel het woord ‘probleem’ badinerend is voor de realiteit van Zuid-Afrika. Veelal in kleine gemeenschappen doen zich gruwelijk moordpartijen voor t.a.z. zwarte werknemers uit de omringende landen. De negers in Zuid-Afrika hebben een slechte reputatie op hun eigen arbeidsmarkt. Veel vrachtwagen-chaufeurs, ‘hulpen in de huishoudig’, babysitters, metselaars e.d. uit de omringende landen worden door werkgevers in ZA geworven omdat zij zich niet lui, crimineel en arrogant opstellen zoals het merendeel van de zwarte autochtone werknemers aldaar.
  Ruim een jaar geleden was ik o.m. in Kaapstad waar ik met een dame sprak die een opleiding voor nannies, de naam voor baby/kinder-oppassers in Zuidelijk Afrika, aanstuurde. Voor een stichting organiseerde zij opleiding voor Nannies die hen pedagogische en hygiënische vaardigheden bijbrachten om als gecertificeerd Nannie, een betere oppas te zijn en makkelijker nieuw werk te kunnen vinden. Nannies kwamen hiervoor 2x per week naar de stichting met hun ‘protegés’, van 1 tot 6 jaar, en die dus prima praktisch studiemateriaal vormden voor de praktische lessen.
  De dame vertelde verder dat in een gemiddelde klas van 20 nannies, 75% van de nannies uit ‘Zimbabwe’ kwamen, verder waren er sommige van autochtoon ZA afkomst en een paar Indiase. (De Indiërs vormen een stevige maar kleine gediscrimineerde bevolkingsgroep in ZA)
  Daarom ik nu vraag: waarom zoveel Rhodesische, fout, Zimbabwaanse Nannies wel aan het werk waren en uit de ad libitum aanwezige lokale negerinnen vrijwel geen?
  Antwoord: Cultuur verschil. (U mag mij vragen dat te duiden.)
  Zelfs onder de negroïde stammen daar, blijken de verschillen en rassenhaat zo diep geworteld, dat zich op straat waanzinnige slachtpartijen voordoen die te betekenis van het woord ‘xenofobie’ zoals wij dat in Nederland hebben leren berijpen, een wassen neus doen lijken. Van slachtpartijen op Zimbabwaanse chauffeurs, uit jaloezie, in ZA heb ik de videobeelden maar die niet durf te publiceren van wegen de gruwelijkheid van de beelden.
  Ga daar eens tussen staan Sylvana Simons met je aangenomen motie in de Amsterdamse gemeenteraad. Door die motie gaat de gemeente Amsterdam ambtenaren een cursus ‘wit privilege’ laten volgen, waarin blanke ambtenaren zich bewust moeten worden van hun ‘bevoorrechte positie’.
  Wat, native huppelkut, zou je tegen de ‘bevoorrechte’ neger zeggen die met een grijns de botten breekt van een neger uit een andere zwarte cultuur omdat hij beter en betrouwbaarder werk aflevert dan de autochtone neger uit ZA?

  Geliked door 3 people

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ja hoe kan dat nou weer, negers kunnen helemaal niet discrimineren of xenofoob zijn, ze zijn juist altijd slachtoffer van en niet de daders….. Toch?

  Geliked door 1 persoon

 3. Tara Veerman zegt:

  Weer een land waar blanken binnenkort niet meer kunnen wonen, of op vakantie kunnen gaan.

  Like

 4. Jan zegt:

  Alle vooroordelen over zwarten blijken weer feitelijk juist

  Geliked door 3 people

 5. exmarineman zegt:

  Het is toch algemeen bekend denk ik vooral toch ook bij al die NGO’s die zo actief zijn met hun linkse gedachtegoed als gutmenschen dat de negers – wacht mag niet meer bedoel zwartmens – zich onder elkaar ontzettend discrimineren en racistisch jawel gedragen. Dan heb je er eerst de stammenoorlogen zoals bijv. in Kenia, Nigeria, en dan de kleur: hoe donkerder bruin tot zelfs zwart hoe lager je als mens daar op de ladder staat. En het is zelfs het geval binnen ons eigen land en op de catibische eilanden dus ook op Curacao, Aruba, Bonaire en de bovenwinden. En uiteraard zwijgt de msm in alle talen, want waren het niet diezelfde linkse partijen en msm die toendertijd de strijd tegen de blanke overheid en boeten aanmoedigden en de leider zelfs ophemelden als grootste held zoals ze dat ook deden met Arafat. Maar toen de blanke boeren in Rhodesie werden afgeslacht bleef het ook nog steeds trouwens oorverdovend stil. Dat willen ze links nu helemaal niet weten……

  Geliked door 1 persoon

  • Peter Rissing zegt:

   Slecht nieuws Exmarineman, “bij al die NGO’s die zo actief zijn met hun linkse gedachtegoed als gutmenschen dat de negers zich onder elkaar ontzettend discrimineren en racistisch jawel gedragen” is dat niet bekend of wordt dat doelbewust verdrongen uit hun denkraam.

   Like

 6. koddebeier zegt:

  De linkse propaganda krantjes en de NPO zijn verdacht stil

  Geliked door 1 persoon

 7. Jan zegt:

  tientallen video’s van de zwijnenstal die zwarten veroorzaken, plunderingen, brandstichting, vernielingen enz enz

  video/1

  levend verbranden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s