Apeldoorn ruilt zwarte pieten in voor ‘helpers’ bij landelijke intocht

Screenshot_326

(Door: Ingrid Willems en Johannes Rutgers)

Sinterklaas neemt dit jaar bij de nationale intocht in Apeldoorn geen zwarte pieten of roetveegpieten mee. Nee, hélpers zullen dit jaar de goedheiligman bij de nationale intocht vergezellen. Hamvraag: hoe zien ze eruit?

Zo trots als een pauw maakte de gemeente Apeldoorn vrijdag bekend dat Sinterklaas dit jaar de stad heeft uitgekozen voor de landelijke intocht op zaterdag 16 november. En wie landelijke intocht zegt, heeft het over de zwartepietendiscussie. Die wil Apeldoorn níet. Door over helpers te spreken hopen de organisatoren de angel uit de discussie te halen. Vorig jaar liepen de gemoederen nog hoog op. ,,Het is niet de bedoeling dat die discussie de overhand gaat krijgen”, zegt waarnemend burgemeester Petra van Wingerden. ,,Dit moet een mooi kinderfeest worden. Wij hebben het daarom over de helpers”.

Hoe die ‘helpers’ er uit gaan zien, daarover is de gemeente nog in overleg met de NTR, de organisator van de nationale intocht, zegt ze.

Lees verder>>>
(h/t “Balkanske priče”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Elite, establishment, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Links fascisme, Linkse Kerk, meningsdictatuur, moralisme, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op Apeldoorn ruilt zwarte pieten in voor ‘helpers’ bij landelijke intocht

 1. Het aantal landverraders/islamknufelaars stijgt met de dag…

  Geliked door 3 people

 2. Over 75 jaar, of nog eerder, viert mss 25% van de Kaaskoppen dit “feest” nog. Als dat nog toegestaan wordt! In de christelijke feestdagen is dan ook al gehakt! 2e kerst/paas/PINKsterendag zijn dan allang foetsie! Ho ho, niet mopperen, suikerfeest en het offerfeeest zijn dan de nieuwe “feestdagen”! ‘Niets is blijvend, behalve verandering!’

  Geliked door 1 persoon

  • Richard zegt:

   Over 75 jaar zijn de christelijke feesten allang vergeten en vieren wij rammadan en slachtfeest en sinterklaasvierders worden levend verbrand in kooien op het marktplein. Komt dat zien!

   Geliked door 2 people

 3. Rensk. zegt:

  Lachen. Gratis helpers zijn de slaven van Sinterklaas.

  Like

 4. Richard zegt:

  Voordeel van die zwarte pieten die samen met Sinterklaas op een boot hierheen kwamen, is dat zij na een paar dagen ook weer terug naar Spanje vertrokken. Het waren tenminste geen blijvertjes.

  Like

 5. edM zegt:

  misschien om te delen voor de gelovige ,er bestaat op deze hele aardkloot geen enkel zwart mens nul ,nul ,nada ,niets.witte ook niet.

  Like

 6. delamontagne zegt:

  Wat een ziekelijk gedoe allemaal, Nederland en z’n aloude gebruiken schaffen zich af.
  Het zullen wel geen zwarte Pieten met witte stippeltjes worden, want ook daar gaan de verontwaardigde, gediskrimineerde IMPORT zich over beklagen.

  Kan men niet een paar gekleurde “Witten” uit Achterlikistan laten overkomen ?
  Ze zijn in ieder geval wit, dus kunnen de blanken gaan klagen, sorry “new-speak”= de witten……………….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s