Trump krijgt geld voor grensmuur met Mexico

Screenshot_324

(Vertaling: E.J. Bron)

Pentagon maakt $ 3,6 miljard vrij voor uitvoering van verkiezingsbelofte

De Amerikaanse president Donald Trump kan beginnen aan de uitvoering van nog een verkiezingsbelofte. Het Pentagon gaf hem dinsdag uit zijn begroting $ 3,6 miljard om de eerste 280 kilometer van een grensmuur met Mexico te kunnen bouwen.

Die Freie Welt

Het Amerikaanse ministerie van Defensie maakt $ 3,6 miljard vrij voor de door president Donald Trump nagestreefde bouw van een muur langs de grens met Mexico. De woordvoerder van het Pentagon, Jonathan Hoffmann, deelde dinsdag mee dat met het geld een stuk muur van 280 kilometer lengte gefinancierd moet worden.

Bij het geld gaat het om begrotingsmiddelen voor bouwkundige maatregelen bij militaire installaties van de VS in het binnen- en buitenland, die opgeschort worden. Minister van Defensie Mike Esper had de herbestemming van het geld uit de begroting van het Pentagon voor 2019 goedgekeurd.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een beslissing van het Hoogste Gerechtshof van eind juli. Door het Hoogste Gerechtshof werd een eerder vonnis van een federale rechter opgeheven, die Trump het gebruik van middelen uit de begroting van het Pentagon voor de bouw van nieuwe versperringen langs de grens met Mexico verbiedt.

De bouw van een muur langs de ongeveer 3200 kilometer lange grens met Mexico was een van de centrale verkiezingsbeloftes van Trump om vaart te zetten achter de “strijd tegen illegale immigratie en drugssmokkel”. Tot nu toe echter werden er onder druk van de oppositionele Democraten niet genoeg middelen vrijgegeven.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, Donald Trump, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Justitie, Mexico, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

8 reacties op Trump krijgt geld voor grensmuur met Mexico

 1. guusvelraeds zegt:

  Logisch want de grensmuur (in werkelijkheid geen muur) staat gelijk aan landsverdediging. Dus geheel terecht dat defensie gelden aangesproken worden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan zegt:

  Wat werd bereikt

  .@washingtonpost, is this what you call a “lost summer?” pic.twitter.com/M1XwUUSgYv
  — The White House (@WhiteHouse) September 3, 2019

  video/1

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Waarschijnlijk verdienen die smerige linkse Democraten aan de huidige toestand van import van stemvee en drugshandel !!

  Geliked door 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Wat altijd angstvallig stil wordt gehouden is dat dit het sluitstuk is van de muur, 2/3 van de muur staat er al en werd onder voorgaande presidenten gebouwd en toen was er geen ophef over.

  Geliked door 1 persoon

  • Ijsbeer zegt:

   Nope.
   Een groot stuk van die 2/3 “muur” is te belachelijk voor woorden. Metalen platen van 2 meter hoog waar je zo over wipt, of er eerst met een wagen een gat in ramt ( gebeurt geregeld !) En een heel flink deel “muur” zijn niet meer als betonblokken om wagens tegen te houden. Loop je zo voorbij.

   Like

 5. fleckie zegt:

  Dan zullen de ‘controles’. op vliegvelden ‘verzwaard ‘. ’ moeten worden! EN. zeker. op. de Europese!! ( DE. MAFFIA. werkt immers. In. ‘INTERNATIONALE. SAMENHANG’,!!! …….<~<~<~<~<~<~<~

  Like

 6. Har Depik zegt:

  President Trump is de beste en gaat Amerika weer sterk maken, weer trots maken, weet veilig maken en weer geweldig maken!

  Like

 7. Jan zegt:

  Elizabeth Pocahontas Warren belooft miljoenen Amerikanen werkeloos te maken op de dag dat zij president wordt

  On my first day as president, I will sign an executive order that puts a total moratorium on all new fossil fuel leases for drilling offshore and on public lands. And I will ban fracking—everywhere.

  Antwoord van iemand
  Gas prices will be 17$ a gallon. I hope you’re planning to invest trillions in public transportation since nobody will be able to afford cars. Im sure that didn’t cross your mind and thats why you’re not fit to be president.
  ….
  https://www.thegatewaypundit.com/2019/09/elizabeth-warren-promises-to-put-millions-of-americans-out-of-work-her-first-day-in-office/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s