De aardige, ijverige “50,6% AfD-nazi´s” van Hirschfeld – wanneer stereotypen niet meer helpen

Screenshot_345

Hirschfeld in de Duitse deelstaat Brandenburg.

(Door: Niki Vogt – Vertaling: E.J. Bron)

De “Tagesspiegel” is een interessante website. Ik lees hem graag, hij is niet zo heel orthodox links en het haatgedoe tegen alles wat als “rechts” wordt gekwalificeerd, blijft binnen de perken. Zo ook in een zeer lezenswaardig bericht uit Hirschfeld in de deelstaat Brandenburg, waar 50,6% van de kiezers op de AfD heeft gestemd. Het is heel amusant om de bijdrage “Nul vluchtelingen, maar 50,6% AfD” te lezen.

Die Unbestechlichen

Uit de zinnen spreekt een zekere radeloosheid. Hirschfeld heeft ca. 1248 inwoners, dus een groter dorp in Brandenburg, in de zuidoostelijke punt van Duitsland. Als je kijkt naar de ontwikkeling van het aantal inwoners, dan stel je vast dat het niet een van de uitstervende DDR-dorpen is, waar iedereen ermee bezig was om aan de kansloosheid te ontsnappen en naar het westen te komen. In het jaar 1950 had het dorp 1571 inwoners, in het jaar van de val van de Berlijnse Muur waren het er 1613, het hoogtepunt. In de daarop volgende jaren daalde het inwoneraantal langzaam, in 2017 naar 1236 en is in 2018 weer aangetrokken naar 1248. Dus geen dood dorp met een paar overgebleven, afgehaakte oude mensen, die eenzaam en verbitterd in hun vervallen huizen overhoop liggen met het boze systeem.

Nee, auteur Sebastian Leber beschrijft Hirschfeld als een keurig dorp met goed onderhouden grondstukken, mooie huizen, leuke voortuinen, schommels, stenen waterbronnen en kleine windmolens. Er is een crèche en een dorpsschool, een echte gezonde dorpsgemeenschap dus. Bijna een beetje een idylle: “De graag gebruikte verklaringspatronen dat het zou gaan om een klaag-roep van de afgehaakte, de in de steek gelaten en hopeloze mensen, gaat in Hirschfeld niet op.”

Men heeft ook een levendige structuur voor de absoluut noodzakelijke dingen: een dokterspost, een apotheek, een warenhuis met een postfiliaal. Betekent: de inwoners van Hirschfeld zijn ijverige mensen, die zich prima redden en in een mooi dorp met kinderen, winkels, en een functionerende infrastructuur wonen. Er bevinden zich niet eens vluchtelingen die de boel zouden kunnen verstoren. En toch, vraagt de auteur Leber zich af, stemt meer dan 50% op het kwaad.

Zo verbazingwekkend is dat echter niet, meneer Leber. Juist daarom is dat zo. De grootste groep kiezers van de AfD zijn de mensen die een baan hebben, die midden in het leven staan, verantwoordelijkheid dragen, gezinnen voeden, kinderen opvoeden, productief zijn, het land opbouwen. Precies die laag van de bevolking waarop Duitsland steunt: de middenklasse. Daarom passen het verschijningsbeeld van het dorp Hirschfeld en die groep kiezers ook heel goed bij elkaar. En precies deze mensen willen ook “Duitsland”, zijn cultuur en levenswijze als de hunne bewaren en behouden. Precies daarom zien ze wat er op ons afkomt – en al in aantocht is. En wellicht tot een volgroeide ineenstorting leidt. Precies daarom verzetten zij zich tegen de roofbouw, de landelijke verwoesting onder Merkel, haar getrouwen en Merkels “opdrachtgevers”, de echt machtigen, die noch gekozen noch weggestemd kunnen worden.

Het is namelijk niet alleen maar “diffuse woede op de machtigen”, zoals de “Tagesspiegel” een niet-AfD-stemmer uit Hirschfeld citeert. De woede is absoluut niet “diffuus”, maar zeer gerechtvaardigd en reëel en ook vast te maken aan hele concrete dingen.

Niet zonder reden waarschuwen bekende economische wetenschappers, bekende investeerders en financiële experts steeds luider en indringender voor komende kromtrekkingen, zelfs voor een volgroeide crash. Tegelijkertijd wordt steeds duidelijker dat Merkels energietransitie mislukt en de stroomvoorziening nu al op losse schroeven staat en elk moment in elkaar kan storten. In de opdrachtenboeken van de Duitse economie is sprake van een gapende leegte. En de integratie van de binnenkomende en al aanwezige migranten is blijkbaar gewoon niet te doen. Dat weet men ondertussen ook wanneer men niet in zijn eigen dorp rondloopt.

Media en “goedmenschen” hebben het inmiddels steeds moeilijker om dat uit te leven en te verdoezelen, ook al moet je ze nageven dat ze hun uiterste best doen. De politiek had al lang haar Lady-Macbeth-moment. Het is het moment waarop Macbeth na alle moorden niet meer wil doorgaan en zijn macht-hongerige vrouw hem in het gezicht slingert: “We staan tot onze knieën in het bloed, terug is verder dan naar voren!” Men weet in de gevestigde partijtoppen namelijk heel goed dat de hele boel in de afgrond tuimelt. Men weet dat het ontstaan van de AfD eigenlijk de vrucht van hun verkeerde politiek is en – hoe onervaren de AfD-mensen ook zijn – steeds meer zal gaan winnen. Hirschfeld, Brandenburg, Sachsen zijn slechts voorbodes. Om de verkiezingsresultaten en zodoende de democratie door anti-AfD-coalities weg te saboteren, zal het tegendeel bewerkstelligen van datgene wat men wil: de AfD “klein krijgen”.

Voor één menselijke neiging moeten we heel erg op onze hoede zijn, namelijk om in de eigen vijandige clichébeelden te tuinen en de tegenstander als dom, afgehaakt, versuft of primitief te beschouwen. Het beeld van de versufte, werkloze, asociale nazi-racist en vette schreeuwlelijkerd is gewoon niet datgene wat de typische AfD-stemmer in werkelijkheid is.

De AfD-kiezer heeft vooral een eigenschap die de meeste “betermensen” niet hebben: hij hangt zijn vaantjes niet in de wind. Hij is niet laf. Hij is niet op zoek naar applaus voor zijn betermensendom. Hij is bereid en in staat om te incasseren en standvastig door te vechten. Hij vormt zijn eigen oordeel, denkt zelfstandig en plant. En hij is in principe succesvol, zoals de Hirschfelders laten zien.

Bron:
https://dieunbestechlichen.com
Door: Niki Vogt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), demoniseren, Duitsland, gezond realisme, Hypocrisie, Linkse media, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op De aardige, ijverige “50,6% AfD-nazi´s” van Hirschfeld – wanneer stereotypen niet meer helpen

 1. Rensk. zegt:

  Wat ik goddomme erg vind is dat het idiote jonk Jetten begint te raaskallen dat er meer ambtenaren bij moeten. Laat ze verdomme maar een deel van de ambtenaren ontslaan (zo ongeveer 14 per minister), want er komt zelfs met zoveel ambtenaren enkel poep uit. Willen we meer of minder ambtenaren????????????????????????????????? Minder minder minder minder minder minder minder nog minder nog veel meer minder.

  Geliked door 4 people

  • Jan zegt:

   Dat gaat niet. Jetten heeft 1 nodig die de portier van zijn auto open doet, 1 om de deur open te doen, 1 voor koffie zetten, een voor spullen ophalen die hij nodig heeft, 1 voor het opruimen, 1 om zijn kamer schoon te houden, 1 voor de snelle hap als hij honger krijgt, 1masseur om zijn verkrampte nekspieren te masseren, 1 kapper voor z’n kwaffuur, 1 om alles weer op te ruimen en dan is er ook nog de chauffeur. Je zit dus al snel op 10 hulpjes waar zo’n ventje niet zonder kan, immers, je wil niet dat hij overspaannen raakt.

   Geliked door 1 persoon

 2. Duitsland heeft genoeg van de gevestigde orde en steeds meer Duitse burgers laten dit nu merken.

  Geliked door 2 people

 3. guusvelraeds zegt:

  Een zeer bemoedigend artikel. Het kantel punt is lang voorbij. Links progressief is aan zijn laatste dagen bezig. Het kan nog even duren maar dan komt het punt dat alles in een stroomversnelling raakt. De economische neergang, de dag dat de stroomvoorziening staakt, de dag dat de Euro crashed en de dag dat de sociale systemen crashen en de pensioenen crashen vanaf dan zal alles anders zijn. De nationale staten kunnen hun wonden likken en rechts kan zoals vanouds de boel opnieuw gaan opbouwen want links kan dat niet. Als vrouwen quota en diversiteit quota belangrijker zijn dan lands veiligheid, welzijn en economie dan leef je in een zelf gecreëerde wereld. Hun landing in de werkelijkheid zal hard en meedogenloos zijn. Dat is goed en zo hoort het.

  Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   Klopt helemaal kijk ook naar de laatste Jensen. De globalisten willen geen natie staten meer. Trump wil terug naar de goudstandaard daarom moet hij kapot terwijl de globalisten (nieuwe wereld orde) het fiat geld (geld dat uit niets gecreëerd wordt) willen behouden waardoor de gehele wereld als in een communicerend vat in gelijke armoede zal vervallen. De rijke landen zullen zwaar verarmen en de arme landen zullen licht stijgen in welvaart. Allemaal even arm is het einddoel van de globalisten en allemaal even manipuleerbaar en kwetsbaar. De klimaat religie is hun laatste strohalm om geld rond te pompen en de groot investeerders hun winsten te laten behalen. De globalisten weten heel goed dat CO2 een grote hoax is.

   Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s