“Frankrijk ontwaakt”: Frans rechts plant megacongres

Screenshot_357

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

“De Fransen herkennen Frankrijk niet meer”, zegt men in een aangrijpende korte video, die reclame maakt voor het congres “La Convention de la Droite” eind september in Parijs. Meerdere duizenden mensen en talrijke prominente voorbereidende denkers willen hier – op uitnodiging van Éric Zemmour – een onafhankelijkheidsverklaring van rechts van progressivisme, multiculturalisme en vrijhandel aannemen. 

philosophia perennis

Duizenden mensen hebben zich al aangemeld voor het congres “La Convention de la Droite” op 28 september in Parijs. Zij verwachten van ruim dertig persoonlijkheden uit heel Europa, vooral echter uit Frankrijk, antwoorden op de huidige diepe crisis waarin Frankrijk verzeild is geraakt:

Ondernemers, intellectuelen, voorzitters van verenigingen, Franse en buitenlandse politici van verschillende politieke stromingen, willen een dag lang over de grote economische, politieke, sociale, ecologische en identiteit stichtende uitdagingen discussiëren, waar de westelijke naties zich in de 21e eeuw tegenover geplaatst zien. Het overstijgende zwaartepunt “Het rechtse alternatief tegenover datgene wat ze ´progressief´ noemen, letterlijk vertaald ´progressivisme.”

Éric Zemmour als initiator

Initiator van het geheel is Éric Zemmour, een auteur met een joods-Algerijnse achtergrond en redacteur van het dagblad “Le Figaro”.

De publicist baarde opzien toen hij provoceerde met de uitspraak dat men “Molenbeek bij Brussel zou moeten bombarderen wanneer men de terroristen wilde treffen, en niet Raqqa in het verre Syrië”. Hij gaat vooral keihard tekeer tegen het gevaar dat van Arabische en Afrikaanse immigranten voor de openbare veiligheid in Frankrijk uitgaat.

Frankrijk ontwaakt

Als het aan hem ligt, moet het grote evenement een van de hoogtepunten van het Franse politieke leven worden. Het moet tegelijkertijd een “onafhankelijkheidsverklaring van de rechten van het progressivisme, het multiculturalisme en de vrijhandel zijn, waar we te vaak aan blootgesteld worden.”

Het is de wens van de organisatoren om te breken met de fouten van de afgelopen 30 jaar op economisch, sociaal en maatschappelijk gebied om rechts intellectueel opnieuw sterk op te stellen: Frankrijk ontwaakt!

(video in de bron!)

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", Frankrijk, gezond realisme, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

13 reacties op “Frankrijk ontwaakt”: Frans rechts plant megacongres

 1. OphEUffen zegt:

  ” een onafhankelijkheidsverklaring van rechts van progressivisme, multiculturalisme en vrijhandel”

  Misschien begrijp ik het niet goed, maar ik vraag mij af of dit wel iets is om naar uit te kijken.

  Like

  • A. de Koning zegt:

   Ik denk dat ik het wel begrijp en dat de mensen in Frankrijk eindelijk het gevaar van de zogenaamde asielzoekers gaan inzien of begrijp ik het juist niet goed?

   Like

  • har zegt:

   je moet het goed lezen, rechts, de organisatoren dus, willen zich onafhankelijk van het progressivisme, multiculturalisme en vrijhandel verklaren.

   Like

 2. fleckie zegt:

  Misschien. normaal. ‘gezwam’. (/door de meesten). in de ‘ruimte’, ( noemt men iets dergelijks niet.:: ‘DE. KAARTEN. ZIJN. AL. GESCHUD” ?…….<~<~<~<~<~<~<~

  Like

 3. Jolanda zegt:

  Het is ook tijd dat Nederland ontwaakt, maar Nederland wordt nog steeds in een hele diepe slaap gehouden.

  Like

 4. Ergens halverwege dit bericht een zeer juiste opmerking.
  “Molenbeek bij Brussel zou moeten bombarderen”
  Het geeft direct aan hoe gevaarlijk de Belgische regering dit afhandelde.
  De Franse burgers hopen met dit mega congres op verdere steun, ik wens en hoop dat er eindelijk een omslag komt voor al die onderdrukte burgers, voor al die slachtoffers die zijn gevallen en dat er een guillotine wordt opgebouwd, misschien symbolisch maar wel functioneel..!

  Like

 5. koosv8 zegt:

  En weer geen woord over Le Pen . En het Front
  Nationale. Heel vreemd in de race om het presidentschap, en nu bestaat ze voor deze mensen even niet. LAF LAF LAF. En op deze wijze is het weer verdeel en heers. Eendracht maakt macht. De buitenlanders snappen dat!!

  Geliked door 1 persoon

 6. delamontagne zegt:

  De LDNA, La Ligue de Defense Noire, ( De Bond van Negers om Zwarten te beschermen ! ), heeft gisteren een oproep gedaan in Parijs aan hun Zuid-Afrikaanse collegae, om niet hun broeder-zwarten aan te vallen, maar wel de blanken, de Chinezen en de Indiërs……………….

  Luister naar deze waanzinnige speech gisteren voor de Zuid-Afrikaanse Ambassade.
  De LDNA roept op om wel de blanken en de Chinezen en Indiërs äan-te-pakken” maar hun broeder-zwarten met rust te laten………………….

  video/1

  Like

 7. M.A.L. Sion zegt:

  Als dit mislukt zijn we aan onszelf overgeleverd !!!!
  Geen woorden maar daden.

  Like

 8. J.A. Kapteyn zegt:

  Niet “de buitenlanders snappen dat”…
  Moet zijn: “de zittende politieke macht snapt dat” en handelt er ook naar. Als het aan de zittende politiek ligt verandert er niks, wordt het alleen maar erger. Pas als Marine le Pen de kans krijgt is er zicht op verandering.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s