Nieuwe vluchtelingengolf? Kroatië haalt 1800 politieagenten uit pensioen terug om de grens te bewaken

Screenshot_350

(Door: “Anti-Spiegel” – Vertaling: E.J. Bron)

De meldingen dat er een nieuwe vluchtelingengolf op komst is, stapelen zich op. Vrijdag kwamen daar tegelijk meerdere aanwijzingen bij en ook in Duitsland begint de berichtgeving aarzelend op gang te komen.

anti-spiegel

Ik heb al in juli bericht dat Turkse ministers meegedeeld hebben dat de vluchtelingendeal met de EU in principe vervallen zou zijn. De redenen daarvoor zijn snel duidelijk te maken:

In 2016 hebben Brussel en Ankara een vluchtelingenakkoord gesloten. Daarin heeft Turkije zich ertoe verplicht om zijn grenzen met de EU te sluiten voor vluchtelingen en diegenen, die het desondanks lukken om naar Griekenland te komen, maar geen recht hebben op asiel, weer terug te nemen. Turkije heeft zich gehouden aan zijn deel van het akkoord, de vluchtelingenstroom is grotendeels opgedroogd.

Als tegenprestatie heeft de EU miljarden euro´s aan Turkije beloofd om de kosten voor de onderbrenging van de vluchtelingen te dekken en ze heeft aan Turkije reis-versoepelingen, dus de afschaffing van de visumplicht voor Turken, beloofd.

De EU heeft de visumplicht echter nooit opgeheven en nog niet eens de volledige, beloofde som betaald. De EU houdt zich over de hele linie niet aan het akkoord. Daar komt nog bij dat de EU Turkije dreigt met sancties vanwege een ruzie over gasboringen in de buurt van Cyprus, een denkbaar slecht moment voor een nieuwe ruzie met Turkije.

Maar hoewel men in de buitenlandse media hier alles al over kon lezen, hebben de Duitse media het verzwegen. De reden daarvoor zou wel eens de verkiezingen in Sachsen en Brandenburg geweest kunnen zijn. En de media zouden dit het liefst ook nog tot de verkiezingen in Thüringen verzwijgen, want welke partij zou profiteren van meldingen over een nieuwe vluchtelingengolf is voor iedereen wel duidelijk.

Vrijdag kwam de melding uit Kroatië dat het land “vanwege de migratiecrisis” 1800 politieagenten wil terugroepen van pensioen in de actieve dienst. Dat zouden 10% meer politieagenten voor Kroatië betekenen, dat op dit moment over meer dan 18.000 politieagenten beschikt. Vooral de grens met Bosnië moet strenger bewaakt worden met de extra agenten. Dat zou weer dezelfde Balkan-route zijn als in 2015. Of zich daar al meer vluchtelingen bevinden, is niet zichtbaar, Kroatische media berichten slechts van een algemene stijging sinds eind 2018.

Maar kennelijk nemen de meldingen dusdanig toe, dat vrijdag ook de “Welt” over de “dreigingen” van Erdoğan heeft bericht om “migranten naar Europa door te laten”. Maar zoals niet anders te verwachten was, heeft ook de “Welt” de ware achtergronden verzwegen. Daar kun je alleen maar lezen dat Erdoğan weliswaar “dreigt om migranten naar Europa door te laten”, omdat hij meer geld van de EU zou willen hebben, geen woord daarentegen in de “Welt” over het niet nakomen van haar verdragsverplichtingen door de EU en ook geen woord over mogelijke EU-sancties tegen Turkije.

De Duitse lezer zou niets te weten moeten komen van deze dingen. Dat heb ik pas twee dagen geleden aan de hand van een artikel in de “Spiegel” aangetoond, dat zo´n vaardig stuk propaganda en desinformatie was, dat het thuishoort in een leerboek. Daarin werd gebruikgemaakt van alle psychologische trucs die je je kunt voorstellen om de lezer te beïnvloeden en die ik in een analyse stap voor stap heb aangetoond.

De media proberen wanhopig om het thema voor het Duitse publiek te verbergen, ze bereiden zich er echter tegelijkertijd al met doelbewuste artikelen over de “brutaliteiten” van Turkije op voor, terwijl zij de verantwoordelijkheid van de EU systematisch verdoezelen. Mocht het opnieuw tot een vluchtelingenstroom komen, dan zullen zij zeker uit alle kanonnen op Turkije en Erdoğan schieten.

Ik ben zeker geen vriend van Erdoğan, maar dat hij, die zich drie jaar aan het akkoord met de EU heeft gehouden, terwijl de EU dit nooit vervuld heeft, er op een gegeven moment zat van is, kan ik begrijpen.

Bron:
www.anti-spiegel.ru
Door: “Anti-Spiegel”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Vluchtelingen", asielwaanzin, Balkan, belangenverstrengeling, Bosnië-Herzegovina, Brussel, Censuur, demoniseren, Desinformatie, EUSSR, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, Kroatië, kwaadaardige opzet, Linkse media, mainstream-media, Turkije, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Nieuwe vluchtelingengolf? Kroatië haalt 1800 politieagenten uit pensioen terug om de grens te bewaken

 1. Statler & Waldorf zegt:

  Uiteraard betaald de EU deels de beloofde miljarden niet aan Turkije, het is immers de bedoeling van Brussel dat al de ‘vluchtelingen’ deze kant opkomen.
  De gemaakte deal van Brussel met Ankara is er slechts voor de bühne en om het volk koest te houden en een rad voor ogen te draaien aangezien de ‘vluchtelingen’ op termijn allemaal naar de EU kunnen komen.
  Dat is de insteek van Brussel.

  Geliked door 1 persoon

 2. Piet Karbiet zegt:

  Vorig jaar was ik voor het eerst in Kroatie. Mooi land en bij terugkeer enorme files door grenscontroles bij Slovenie en Oostenrijk. Alle busjes aan de kant en controleren maar. Heerlijk, nog nooit zo genoten van een file. Vrijwel geen hoofddoek gezien daar overigens.

  Geliked door 2 people

 3. Piet Snot zegt:

  Dus ze hebben oude mannetjes nodig om dat op te lossen.
  Met welke leeftijd ga je daar eigenlijk met pensioen, misschien zijn ze nog helemaal niet oud.
  Waar zijn al die stoere christelijke Kroaten nou om de christelijke cultuur te beschermen tegen de barbaren.
  Het zal dan wel rustig blijven hier met Balkan verhalen, want hij is natuurlijk allang terug gereisd om ze te helpen in ze Balkan land waar hij vandaan komt om de cultuur te beschermen.
  Of kijkt ie toch liever van een afstandje toe, om ons een beetje voor laf uit te maken hier van uit het veilige Nederland.
  Want daar is wel in eens echt menens geworden, daar zitten ze niet te wachten op praatjes.

  Like

 4. fleckie zegt:

  MEN. noemt zo’n ‘binnendringersstroom’. altijd ‘vluchtelingen( stroom)’ in plaats van het te benoemen als gewoonweg ‘parasitaire. BINNENDRINGERS’’, ( wat perfect past bij de binnendringers, in onze landen…….Over. HUN. UITBREIDING( door geboortebeperking) , denken ze ‘ absoluut NIET. AAN,’om. zodoende in eigen landen hun ‘levensstandaard, leefmilieu’ voor henzelf te verbeteren. ( waarom kan men de misdadigersbendes die deze parasieten over ons heen laten komen, niet te pakken krijgen, E N. ‘elimineren’,…NIET. GOEDSCHIKS? dan maar. ‘KWAADSCHIKS’!!!

  Geliked door 2 people

 5. Turkije heeft zich nooit aan de afspraken gehouden, is een islamitisch land en die zijn nooit te vertrouwen. Wanneer zien de mensen dat eindelijk eens in? Met mondjesmaat zijn er vluchtelingen vanuit Turkije doorgelaten al begin dit jaar. Turkije voerde de acties in het Oosten van Syrië op zodat er nog meer echte vluchtelingenstroom naar de kusten zouden ontstaan.

  Geliked door 1 persoon

 6. Jan zegt:

  VN-gek: iedereen heeft het recht Amerika illegaal binnen te dringen, dit is een mensenrecht

  Head Of UN Global Communications Says Illegally Entering The U.S. Is A Right

  https://summit.news/2019/09/06/head-of-un-global-communications-says-illegally-entering-the-u-s-is-a-right/

  Geliked door 1 persoon

 7. raider zegt:

  Dit plaatje van kroatie doet mij ergens aan denken iets waar zij goed in zijn (jasenowatc .

  Like

  • fleckie zegt:

   Op 15,11.2017 , op ejbron, onder ‘geheim ooggetuigenverslag’n’ kan men e.e.a. Lezen over o.a. het concentratiekamp JASENOVAC. , waarvan de franciscaan Miroslav Filipovic als katholiek priester commandant was………<~<~<~<~<~<~<

   Geliked door 1 persoon

 8. Pingback: Nieuwe migratiecrisis?! Kroatië haalt 1800 gepensioneerde politieagenten terug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s