Bevolkingstop in Boedapest: eigen kinderen i.p.v. bevolkingsomwisseling

Screenshot_51

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse regering onder minister-president Viktor Orbán (foto) heeft opnieuw duidelijk gemaakt dat zijn regering het probleem van de dalende bevolking op het radarscherm heeft en – anders dan de meeste West-Europese regeringen – ook bereid is niet passief te blijven kijken naar die ontwikkeling. “Om kinderen te hebben”, zou de “meest persoonlijke publieke aangelegenheid” en geenszins een private zijn, verklaarde in dit verband de Hongaarse parlementspresident László Kövér.

Duits - Zuerst

Het is een feit dat volgens prognoses het inwoneraantal van Hongarije tot 2050 van nu 9,8 miljoen zou kunnen dalen naar 8,3 miljoen – aldus de “Financial Times”. Hongarije zou zodoende een van de tien snelst krimpende landen ter wereld zijn. Het land heeft dit probleem echter vooral samen met ander elanden in het Europese zuidoosten.

De Hongaarse regering heeft daarom vorige week opnieuw een bevolkingstop gehouden, waaraan o.a. ook staatsmannen uit de Tsjechische Republiek (minister-president Babiš) en Servië (president Aleksandar Vučić) deelnamen.

De topontmoeting had wel degelijk ideologische accenten en benadrukte – in tegenstelling tot de heersende EU-“waarden” – traditionele Europese waarden zoals religie en familie. Er kwamen ook religieuze vertegenwoordigers aan het woord. De sprekers noemden meermaals christelijke waarden en spraken zich tegen homoseksuelen en alleenstaande opvoeders uit. Orbán zelf benadrukte het recht van het kind op “vader en moeder” en het “traditionele gezin”. Iedereen zou deze waarden moeten verdedigen die zich “verplicht voelt tot de traditionele waarden en de normaliteit”, onderstreepte ook parlementspresident Kövér.

Bij de opening van de topontmoeting werd in een performance de invasie van mensen uit het zuiden en oosten uitgebeeld. Hier wil Hongarije – anders dan de West-Europeanen – met een doelgerichte bevolkingspolitiek tegenwicht tegen bieden. De regering Orbán is ook bereid om veel geld te investeren voor meer eigen kinderen. In februari stelde ze een wetspakket voor dat prikkels aan gezinnen moet bieden om meer kinderen te krijgen. Het voorziet in belastingverlagingen voor gezinnen met veel kinderen, evenals subsidies voor 7-persoons auto´s en een voordelig krediet van omgerekend € 30.000,-, dat niet terugbetaald hoeft worden wanneer er in het gezin meer dan drie kinderen ter wereld komen.

Het geboortecijfer in Hongarije bedraagt op dit moment 1,5 kinderen per vrouw. Het doel zou gemiddeld meer dan twee kinderen zijn.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Demografie, gezond realisme, Hongarije, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op Bevolkingstop in Boedapest: eigen kinderen i.p.v. bevolkingsomwisseling

 1. Lucky zegt:

  Ondertussen,
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/ngos-roepen-migranten-via-social-media-op-kom-de-grenzen-zijn-net-als-in-2015-weer-open/

  NGO’s roepen migranten via social media op: ‘Kom! De Grenzen zijn net als in 2015 weer open!’

  De volgende vloedgolf migranten die Europa zal overspoelen komt er definitief aan nu de linkse hulpmensensmokkelorganisaties via speciale Facebook pagina’s migranten letterlijk de boodschap geven: ‘Jullie hebben gelijk! De grenzen zijn open, net als in 2015!’ De illegale tocht naar Europa wordt door bijvoorbeeld de NGO ‘Consolidated Rescue’ zelfs compleet georganiseerd. De afgelopen 30 dagen hebben zich bijna 2900 nieuwe leden aangemeld, waardoor het totaal aantal mensen dat alleen al via deze NGO naar Europa wil op 24.578 komt.

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Deze man is een geboren leider die het beste voor heeft met zijn eigen volk. In tegenstelling tot de hypocriete en lamlendige psychopaten waar wij mee opgescheept zitten ben ik best wel jaloers op zo’n Staatsman die geen hekel heeft aan zijn eigen volk.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s