‘Staat betaalt al bijna veertig jaar dubbel voor onderhoud paleizen’

Screenshot_46

Paleis Huis ten Bosch.

Het koningshuis ontvangt sinds 1982 jaarlijks een vergoeding voor het onderhoud van paleisinventarissen, terwijl de staat al die tijd het onderhoud heeft bekostigd. Dat meldt NRC op basis van eigen onderzoek. Het gaat dit jaar om een vergoeding van naar schatting € 320.000,- De Rijksvoorlichtingsdienst spreekt in een reactie tegenover de NOS uitdrukkelijk tegen dat er dubbel wordt betaald.

Lees verder>>>
NOS
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bananenmonarchie Nederland, Graaien, Hypocrisie, Koningshuis, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

30 reacties op ‘Staat betaalt al bijna veertig jaar dubbel voor onderhoud paleizen’

 1. andre zegt:

  inboedel is prive gebruik en inventaris is bedrijfsmatig. Onderhoud paleizen valt weer onder vastgoed en dit onderhoud wordt OOK weer uit de belastingpot betaald. Het is dus weer eens dubbel dubbel. De NOS liegt alles nog veel harder mee want zij zitten prima op de 1 miljard publieke omroeppot betaalt van belastingen dus het is niet dubbel dubbel maar dubbel dubbel oh zo fout in nep en fop land NL.

  Geliked door 3 people

 2. Tistochwat zegt:

  Waarom moeten wij het (levens)onderhoud van die multimiljardairs betalen?
  Geef me één goede reden, Rutte!
  WAAROM DWING JIJ MIJ OM AAN DIE POPPENKAST MEE TE BETALEN?
  Het is NIET MIJN hobby!

  Geliked door 3 people

  • delamontagne zegt:

   Heb je wel énig idee hoe moeilijk dat is ?
   Dat is heel, héél moeilijk zonder goed rekenapparaatje en daar is op t’ dpartment momenteel geen geld veur…..
   Uitspraak Rutte:
   “Om dat te berekenen is heel, heel moeilijk.”

   Geliked door 4 people

 3. Jean zegt:

  Gewoon 320.000 x 40 terugvorderen en die middeleeuwse foklore wandelen sturen en dat in heel Europe toepassen.

  Geliked door 1 persoon

 4. rottenpikwick zegt:

  Ik wacht een onderzoek even af, voor ik weer volop ‘op het orgel’ ga! Onderzoeken aub, het zijn wel mooi ONZE CENTEN!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Verdeel en heers wordt ook in de administratieve verdoezelkunde veel gebruikt. Als je geldstromen via 240 ministeries, 3200 stichtingen en 24.000 belastingparadijselijke vennootschappen laat lopen ben je een grote jongen als je halfweg nog weet waar je bent.

  Geliked door 4 people

 6. Hovawart zegt:

  De familie Van Buuren is al tijden bezig om antieke kunstwerkjes in het buitenland te laten veilen, uit het zicht van dat bemoeizuchtige volkje dat altijd wat te zeuren heeft, en dat liever dankbaar moet zijn om in het koninkrijkje te mogen wonen……maar vooral uit het zicht van s’lands eigen belastingroversbende.

  Geliked door 4 people

 7. Hovawart zegt:

  Dat nieuwe Nederlandse regeringstoestel (dat eigenlijk een privétoestel is) vliegt gelukkig érg zuinig om met brandstof, die 300.000 euro die het toestel alléén in deze zomervakantie al verstookte is een duidelijk signaal van de royals dat het klimaat en milieu op de eerste plaats moet komen in ons bestaan…….en wij maar ons beste beentje vóór zetten met een speciale ledlamp en slimme thermostaat, de pensioenverlagingen en de vliegschaamte ………ik zou schateren als het niet zo treurig zou zijn

  Geliked door 3 people

 8. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Wonen in een paleis is wel gaaf, nietwaar. Maar dat kost duur. Dat kast heel duur. Dat kost elfsheel erg duur. Dat is eigenlijk niet op te brengen.

  Like

 9. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Wonen in een paleis is wel gaaf, nietwaar. Maar dat kost duur. Dat kast heel duur. Dat kost elfsheel erg duur. Dat is eigenlijk niet op te brengen. Als je dat niet kunt betalen, moet je het ook niet doen. Dan moet je kleiner gaan wonen. Ik ken mensen, die wonen op 3-hoog achter. En die die moeten zelf voor hun tafels en stoelen zorgen. Ik ken ook mensen, die zich moeten behelpen met meubilair uit de kringloop. Wat zijn dat voor tafels en stoelen, als WIJ daar jaarlijks wel 2 keer € 320.000 voor onderhoud voor moeten betalen ??? Zijn die van goud of zo ??? Gaan de royals zo wild met dat dure meubilair om, dat het al ruim 40 jaar lang jaarlijks een vermogen moet kosten, om dat te onderhouden ??? Je zou er zowaar iets van gaan denken. Twee keer € 320.000 dus ruim een half miljoen voor onderhoud van meubilair in een koninklijk optrekje is toch wel erg veel geld. Ik heb dagen, dat ik dat niet op zak heb. Ik heb zo’n flauw idee, dat we daar heel veel op kunnen bezuinigen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Rutte zegt, dat het wel ingewikkeld is, maar dat het wel goed zit met die dubbele betaling voor onderhoud van het meubilair van het koninklijke onderkomen. Wat wil je, Rutte is geschiedenisleeraar. En boekhouden is een moeilijk vak. Daar moet je voor geleerd hebben. Echte boekhouders hebben boekhouddiploma’s. Het is wel raar, dat lieden, die geen verstand van boekhouden hebben, wel altijd heel goed weten, hoe het geld, dat aan anderen toebehoort, belastinggeld en zo, in hun portemonnaie kan verdwijnen. Ja, dat is inderdaad een hele ingewikkelde materie. Daarvoor moet je in bepaalde kronkels kunnen denken. Ik denk, dat het zo langzamerhand hoog tijd wordt, om een blik accountants open te trekken en naar het Haagse te sturen, om de boeken eens goed door te spitten. God mag weten, wat voor vreemde zaken ze tegenkomen.

  Geliked door 1 persoon

 11. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Waren Juliana en Bernhard destijds zo arm, dat ze niet rond konden komen ??? Of leefden ze zo ver boven hun stand ??? Ik meende destijds begrepen te hebben, dat ze tot de rijksten der aarde behoorden. Was dat niet zo ??? Was dat een fabeltje ??? Moest premier van Agt zich daarom destijds in allerlei rare kronkels wringen, om die armoe te camoufleren ??? Tja, als je in een huis gaat wonen, dat je je niet kunt veroorloven, dan leef je boven je stand. Dan moet je kleiner gaan wonen. Dat moeten alle gewone mensen ook. Dat is het eerste, dat ze je op de sociale dienst zeggen. En degenen, die ten onrechte een uitkering hebben ontvangen moeten dat altijd met rente terug betalen en eer je het beseft staat de deurwaarder aan de deur. Dus paleisbewoners …….

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Nou arm zullen ze zeker niet geweest zijn en ook ik heb me altijd laten vertellen dat ze tot de rijkste mensen ter wereld behoorden.
   Bij toeval keek ik gisteren eens op Wikipedia naar koningin Wilhelmina en dan lijkt dit verhaal toch een beetje op losse schroeven staat, sterker nog het eerste jaar dat ze koningin was teerde ze in op eigen vermogen omdat de kosten van 185 man personeel haar vergoeding oversteeg.
   Het jaar daarop werd die vergoeding dan ook flink verhoogd.
   Zoals gezegd; ze zijn rijk maar lang niet zo rijk als dat men graag doet voorkomen.

   Like

   • Oeps zegt:

    @ Tijl Uylenspiegel (11 september 2019 om 00:29)

    Dames en Heren.

    Alhoewel de koninklijke familie in de loop der geschiedenis nogal eens heeft voorgewend, dat op het eigen vermogen werd ingeteerd, hoeven we beslist geen medelijden met die familie te hebben. Die familie is rijk, schatrijk zelfs. De omvang van het vermogen en de inkomsten zijn moeilijk vast te stellen, omdat het, wellicht bewust, als een mistig geheel is geregeld. Inkomsten en kostenvergoedingen en kosten voor rekening van de staat zijn, zoals onlangs weer eens is gebleken, niet duidelijk gedefinieerd. Het vermogen van de familie is ondergebracht in een groot aantal binnen- en buitenlandse stichtingen. Prins deugniet heeft al in het begin van de 60er jaren, met verdeel en heers, getracht het vermogen van de familie veilig te stellen. De familie is niet alleen grootaandeelhouder van de Shell maar heeft uiteraard ook belangen bij andere grote ondernemingen en al ongetwijfeld over aanzienlijke beleggingen beschikken in effecten. Daarnaast is de familie wereldwijd grootgrondbezitter. En dat levert uiteraard veel inkomsten op. In het verleden zijn grote domeinen aan de staat overgedragen. De staat betaalt de kosten, maar het vruchtgebruik is aan de koning gelaten. Veel kunstwerken in de musea zijn eigendom van de familie. Koning Willem I heeft destijds het monopolie op de handel in narcotica bedongen. En dat is nog steeds van kracht, zij het dat het elders, minder zichtbaar, is ondergebracht. De koning betaalt geen inkomsten- en geen vermogensbelasting en waarschijnlijk geen BTW en geen accijnzen. In hoeverre dit voor andere leden van de familie ook geldt is nooit echt duidelijk geworden. De diverse leden van de familie hebben allerlei banen en bijbanen, waarvoor uiteraard goede salarissen worden ontvangen. Als een lid van de familie ergens een lint komt doorknippen, moet ook daarvoor worden betaald. Voor niets gaat alleen de zon op. Dit alles is waarschijnlijk slechts het topje van de ijsberg. De familie weet verdraaid goed, waar geld aan te verdienen is en hoe het een en ander in een mist te verpakken. Uitgaande van het principe, dat je met geld geld maakt, kunnen we gerust stellen, dat de koninklijke familie schat en schat en schatrijk is. Een rijkdom c.q. vermogen met een omvang, waar wij geen flauw idee van hebben. Rutte heeft gelijk, met zijn bewering, dat het een ingewikkelde kwestie is.

    Like

 12. leo 1 zegt:

  “De staat betaald dubbel ??’ U BETAALD DUBBEL !!!

  Geliked door 4 people

 13. Hovawart zegt:

  De Familie VanBuuren heeft over de gehele wereld zovéél vastgoed dat zelfs Trump er een kleine vis bij vergeleken kan worden…..

  Geliked door 2 people

 14. Hovawart zegt:

  Verpakt in stichtingen waar zelfs een Rutte niets van weet………..

  Geliked door 2 people

 15. guusvelraeds zegt:

  Nou heel simpel. Dan gaan ze dat gewoon met terug werkende kracht terug betalen. Als ouders failliet gaan doordat ze de kinderopvang met terugwerkende kracht moeten terug betalen waarvan legio ook nog helemaal onterecht dan moeten we bij de koninklijke familie niet kleinzerig gaan doen.

  Terug betalen tot de laatste cent.

  Maar heus het gaat niet gebeuren.

  Geliked door 2 people

 16. Eigen volk eerst zegt:

  Geen woorden voor. ONS GELD al zo lang weggegooid…. Het Koningshuis is zelf zo rijk dat wij dit niet zouden hoeven betalen.

  Geliked door 2 people

 17. Wakkere joost zegt:

  En dat elk jaar en zoveel is dat nodig?
  Gooien ze soms tijdens sex orgies hun meubels kapot..
  ik vind dat heel gewoon, ik doe ook elk jaar mijn meubels weg, en koop
  ik nieuw.Dat doe ik elk jaar niks mis mee.
  Lol.

  Geliked door 1 persoon

 18. Piet Snot zegt:

  Download het complete rapport snel en print het uit, bewaar het goed. De eerste commentaren hebben we ook al voorbij zien komen. Samengevat gieten wij dat in de vorm van een compliment: “Dit is een flutrapport .. [blablabla} …. want een president is veel duurder…” Betere aanbeveling kun je als onderzoeker niet krijgen!
  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2018/04/29/het-rapport-zwaap-over-de-werkelijke-kosten-van-de-monarchie/

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s