‘Boris Johnson is de juiste man op de juiste plaats’

Screenshot_68

(Door: Maurits Bredius)

De harde strategie van Boris Johnson (foto) lijkt de enige manier om de EU te bewegen actief mee te denken over een aanvaardbare uittredingsovereenkomst.

De afgelopen dagen buitelden opiniemakers over elkaar heen om Boris Johnson te bekritiseren als een zwakke en incapabele premier. Johnson leed immers twee pijnlijke nederlagen in het Britse parlement – hij werd per wet gedwongen om uitstel voor Brexit aan te vragen en vond geen meerderheid om vervroegde verkiezingen uit te schrijven. Daarnaast royeerde hij 21 rebelse partijleden uit de Conservatieve Partij, waaronder de kleinzoon van zijn idool Winston Churchill.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Het Parool

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

9 reacties op ‘Boris Johnson is de juiste man op de juiste plaats’

 1. Jean zegt:

  Typisch links groen misdadig gedrag: we houden verkiezingen maar als de uitslag niet voldoet aan onze link groene misdadige wensen dan houden we herverkiezingen en bedriegen de burgers verder.
  Men moet toch van zeer laag allooi zijn om lid te zijn van die groene linkse smeerlapperij, alleen islam lkgt nog veel lager en is nog veel gevaarlijker w.w.z. asap die zwijnerij verbieden op heel het grondgebied en de aanhangers van die zwijnerij verdrijven naar Afrikaans grondgebied.

  Geliked door 1 persoon

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  Als het Lagerhuis Boris Johnson had gesteund in zijn no-deal politiek, had hij een veel sterkere positie gehad in de onderhandelingen in Brussel. Maar Corbyn vond het belangrijker om een Conservatief de nek om te draaien. Het wordt tijd om Nigel Farage naar Brussel te sturen als onderhandelaar (en Corbyn met een enkele reis naar Noord-Korea).

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 3. Rensk. zegt:

  Las ergens dat Boris Noord-Ierland wil opofferen. 2 jaar geleden had ik dat al gezegd. Ben je van al dat gelazer af. Het is net als bij een scheiding. Neem je verlies om jarenlang gekissebis te vermijden.

  Like

 4. Steven zegt:

  Johnson wordt net zoals in alle landen aan alle kanten tegen gewerkt omdat hij een niet linkse gedachtegoed heeft.
  Overal waar een niet LINKSE aan de macht komt wordt getreiterd en dwars gelegen tot op het bot, net zolang tot de getreiterde verdwijnt en de linkse kliek weer aan de macht komt om zich weer van haar beste afbraak-niveau kant te laten zien.
  Zo gaat dat er in Nederland ook aan toe… kom je als rechtse partij aan veel zetels, dan sluiten ze je gewoon uit en weigeren samen met je te werken. En lukt dat niet dan stemmen ze overal tegen zodat je er niks doorgedrukt krijgt en beland je vanzelf weer in de oppositie bankjes…

  Like

 5. J. C. Th. Köhler zegt:

  En Trump dan? Die krijgt toch alle medewerking uit verdachte en onverdachte hoek? 🙂

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 6. Lucky zegt:

  Ondertussen, de waanzin in GB…..rokjes verboten
  https://www.breitbart.com/europe/2019/09/12/girls-banned-wearing-skirts-school-protect-their-modesty/

  Girls Banned from Wearing Skirts at School ‘to Protect Their Modesty’

  Meisjes mogen geen rokjes op school dragen ‘om hun bescheidenheid te beschermen’

  A school in England has banned its female pupils from wearing skirts “to protect their modesty” when using glass-sided stairwells.
  Girls at Stowmarket High School in Suffolk were told that they must wear trousers, with the school saying the change was made in response to the design of a new teaching building, reports CambridgeshireLive.

  Een school in Engeland heeft haar vrouwelijke leerlingen verbannen rokjes te dragen “om hun bescheidenheid te beschermen” bij het gebruik van glazen trappen.
  Meisjes op Stowmarket High School in Suffolk kregen te horen dat ze een broek moesten dragen, waarbij de school zei dat de verandering was aangebracht in reactie op het ontwerp van een nieuw onderwijsgebouw, meldt CambridgeshireLive.

  Like

 7. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2019/09/12/merkel-fears-uk-becoming-economic-competitor-eu-doorstep/

  Merkel Fears Brexit Britain Becoming ‘Economic Competitor’ on EU’s Doorstep

  Merkel vreest dat Brexit Groot-Brittannië ‘economische concurrent’ wordt voor de deur van de EU

  German Chancellor Angela Merkel has said that Brexit will result in the European Union having an “economic competitor at our door” and that the bloc would be weaker for Britain’s exit.
  Mrs Merkel said during a parliamentary debate that she was “firmly convinced” that the UK and EU would come to a mutual decision over how the country will leave the bloc but that a no deal could not be ruled out. However, she said that either with or without a deal, “the fact remains that after the withdrawal of Britain, we have an economic competitor at our door, even if we want to keep close economic, foreign and security cooperation and friendly relations

  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft gezegd dat de Brexit ertoe zal leiden dat de Europese Unie een “economische concurrent aan onze deur” heeft en dat het blok zwakker zou zijn voor de exit van Groot-Brittannië.
  Mevrouw Merkel zei tijdens een parlementair debat dat ze “er vast van overtuigd was” dat het VK en de EU tot een wederzijdse beslissing zouden komen over hoe het land het blok zal verlaten, maar dat een no deal niet kan worden uitgesloten. Ze zei echter dat, met of zonder een deal, “het feit blijft dat we na de terugtrekking van Groot-Brittannië een economische concurrent aan onze deur hebben, zelfs als we nauwe economische, buitenlandse en veiligheidssamenwerking en vriendschappelijke relaties willen behouden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s