De Heilige Maagd van het klimatisme

Screenshot_66

(Door: “Taljaard”)

Voor wie een beetje thuis is in de geschiedenis van de Rooms Katholieke Kerk in de Middeleeuwen vertoont de algehele hysterie rondom het verschijnsel en de persoon van Greta Thunberg een aantal opvallende parallellen met de manier waarop men in dit kerkverband en in die tijd heiligen en hun aanbidding aan de man bracht. Sommige dingen veranderen namelijk niet. En ook tijdens de Middeleeuwen was men al vrij goed op de hoogte van massapsychoses, en hoe men deze, al naar gelang dit in het belang van clerus en adel was, kon bevorderen. Dit kon namelijk enerzijds uitmonden in een uiterst lucratief verdienmodel voor de kerkelijke machthebbers en anderzijds in een effectieve massamanipulatie ten behoeve van de belangen van de wereldlijke machthebbers.

De middeleeuwse Roomse machtskerk bestaat vandaag de dag niet meer. Massapsychoses en massamanipulatie bestaan echter nog wel. En hedendaagse wereldlijke machthebbers, want die zijn er ook nog steeds, maken nog altijd gretig gebruik van deze massapsychoses door middel van massamanipulatie. Met dat verschil dat de rol van de toenmalige RKK nu is overgenomen door de media, die tegenwoordig op leven en dood verbonden schijnen te zijn met hedendaagse wereldlijke machthebbers en hun belangen. En het zijn dezelfde media die deze massapsychoses in het leven roepen en verantwoordelijk zijn voor de verspreiding en het propageren hiervan. En in het propageren van de postmoderne seculiere religie van het klimatisme gaat men zo ver, dat het wel lijkt alsof er nooit een Reformatie en een Verlichting heeft plaatsgevonden.

Er zijn enige andere postmoderne religies, die men ook reeds met behulp van dergelijke door de media in het leven geroepen massapsychoses aan de man kon brengen; inclusief de bij behorende postmoderne heiligen. Wij noemen u bijvoorbeeld het antiracisme, met zijn heilige martelaren  St. Nelson Mandela en St. Steve Biko. En de heiligen van het anti-kolonialisme, St. Mahatma Ghandi en St. Patrice Lumumba. Iconen ter aanbidding van eerstgenoemde St. Nelson zijn zelfs te vinden in de Koninklijke villa te Wassenaar, waar koning Willem Alexander trots aan zijn gasten een foto laat zien; van hoe hij deze postmoderne heilige eens een handje mocht geven. Dat hij in werkelijkheid een aan de leiband van het toenmalige Kremlin lopende terrorist was, wordt door de media zorgvuldig verzwegen.

Op de vleugels van een andere door de media aangewakkerde massapsychose, waarvan het narratief al teruggaat tot in de late jaren `80 van de XXe eeuw, heeft zich nu ook weer een nieuwe postmoderne religie gemanifesteerd; het klimatisme. Nu is het echter vrij moeilijk om voor zoiets hoogst abstracts als het klimaat een concrete persoonlijke menswording, als object van religieuze aanbidding, te kunnen vinden. Men heeft daarom zijn toevlucht genomen tot een oeroud religieus motief; het Parthenos-motief van de Maagd. Deze maagd belichaamt vanouds deugden als reinheid, onbevangenheid en bovennatuurlijke wijsheid. En het is door de hele geschiedenis van het heidendom en de pseudo-christelijke Rooms Katholieke heiligenverering terug te vinden. Het meest nog in de Mariaverering, waarin men vrijwel alle elementen van de oude heidense Isis-cultus heeft geïncorporeerd en gechristianiseerd. Dat er van dit Parthenos-motief in de Bijbel niets is terug te vinden, vond men destijds al geen bezwaar. En het huidige postmoderne heidendom van het klimatisme vindt dit natuurlijk al helemaal niet.

Daarom, ziehier gij onbekeerlijken en milieu- en klimaat verwoestende zondaars en schuldelingen; aanschouwt de Heilige Maagd van het klimatisme, Greta Thunberg. Blikt in haar beschuldigende en aanklagende ogen. Beziet haar reine, kinderlijke en maagdelijke gelaat. Verneemt hoe zij, begiftigd met schier bovennatuurlijke gaven, CO2 kan waarnemen. Hoort hoe zij profeteert, en u de toorn van het Klimaat aanzegt. Verdorven zijt gij! En alles wat u vertegenwoordigt, bent, eet, consumeert en zegt, is dit eveneens. Bekeert u tot het klimatisme, of apocalyptische rampen zullen over u uitbarsten; de aarde zal verbranden en gij zult ellendig sterven en ten onder gaan. Want reeds openen de rood-zwarte afgronden der hel zich donderend voor haar gezegende Ogen, welke u zullen verzwelgen in de eeuwige verdoemenis.

Hoort gij de ijselijke kreten der daarin eeuwig brandenden? Valt dus neder aan de gezegende Voeten van de Maagd St. Greta. En hoort uit haar allerzoetste Mond hoe gij nog absolutie kunt verkrijgen voor uw menigvuldige en afgrijselijke zonden tegen het Klimaat. Sterre der zee, onderweg geweest op een schip naar het hart van Het Kwaad; het Amerika van de grote satan Trump, zoekende aldaar het martelaarschap.

Sancta Greta; ora pro nobis!

Door:
“Taljaard”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Elite, establishment, gezond realisme, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, machtswellust, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op De Heilige Maagd van het klimatisme

 1. Piet Snot zegt:

  Ze heeft wel zo’n typische kop zo als je ze vaak op bidprentjes ziet.

  Like

 2. Drs.E.N.Schilder zegt:

  Heerlijk stuk met uiterst heldere en sterke vergelijking met het Christelijke geloof. Laat staan de Islam. Hulde!

  Like

 3. het klimaat verandert al 4 miljard jaar ; de temperatuur en het CO2 gehalte worden bepaald door de op 150 miljoen kilometer afstand staande zon en zijn dus niet beinvloedbaar

  Geliked door 1 persoon

 4. a s n den haan zegt:

  Een heel goed artikel. Buitengewoon!

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Het arme schepsel, dat al veel psychische problemen heeft, wordt misbruikt door wanstaltige, hebzuchtige ouders, de MSM en veel andere linkse criminelen..

  Ze zouden zich de ogen uit hun hoofd moeten schamen, maar schaamtegevoel is blijkbaar geen onderdeel van het linkse denken.

  Alles – maar dan ook ALLES – is geoorloofd voor het goede doel.

  Geliked door 2 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Zet “goede doel” maar gerust tussen aanhalingstekens. Of iets een goed doel is, kan over van mening verschild worden.
   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • Harry zegt:

    Het wordt toch wel erg als schoolmeesters de schooljuffrouwen nu ook nog gaan corrigeren , heer Köhler .
    Was daar niet een naam voor ?
    Beroepsdeformatie of zo ?

    Like

  • Wachteres zegt:

   Heb ik jou ooit gecorrigeerd, Harry, of iemand anders, wat de taal betreft?

   Nou is dat bij jou meestal niet nodig, ik bedoel dit niet om te slijmen. 😀

   Ik weet zeker dat ik geen last van beroepsdeformatie heb.

   Inderdaad , het was beter geweest als ik “het goede doel” tussen aanhalingstekens had gezet. Alsnog gebeurd ……

   J.C. moet iets te corrigeren hebben.. Wacht maar …

   Like

 6. rottenpikwick zegt:

  Alleen al voor uw pennenvrucht een LIKE!

  Like

 7. Lea van Engelshoven zegt:

  Greta kan ook met Jeanne d’Arc vergeleken worden.

  Like

 8. Eurohater zegt:

  De maagd verzwijgt dat er in Zweden 10kerncentrales in aanbouw zijn om zo de CO2 uitstoot te verminderen. Overigens schijnt de maagd al hormonenbehandeling te krijgen om te voorkomen dat ze een groot meisje wordt. Kleine meisjes met vlechten doen het in de media, maar als er en Greta staat met grote tieten dan gaat de inhoud van de boodschap verloren. Maar zo te zien is ze wel de missing-link tussen een mongooltje en een normaal meisje.

  Geliked door 1 persoon

 9. verwardeman zegt:

  Ach , ik neem het meiske niks kwalijk , ze is waarschijnlijk van kind af aan geindoctrineerd en
  gehersenspoeld door…….vul zelf maar in .
  Nee , die genen die haar hebben geindoctrineerd – zoals nu in zo’n 50 moSSelschooltjes gebeurd – dat zijn de WARE zwijnen !
  Met enig geluk is zo’n jong kind nog wel tot bezinning te brengen door wijze mensen met het
  vermogen de jeugd aan te spreken .
  Die jeugd-verneukers echter kunnen wat mij betrefd kapotgeknuppeld worden !
  In mijn ogen is een kindergeest-verkrachter net zo erg als een lichamelijke verkrachter .
  Dood aan die salafistendrek !

  Like

 10. delamontagne zegt:

  Dat was toen ook de tijd dat je van de pas “uitgevonden” noviteit Aflaten, er een of meerdere, kon kopen.
  Je kon daarmede ’t Vagevuur omzeilen om eerder in de hemel te komen.
  Om aan dat geld voor die aflaten te komen moest er natuurlijk eerst iets worden uitgevonden, en dat werd ’t vagevuur.
  Dat is een tussen-station voordat de goede mensen [ in die tijd uiteraard alleen de R.K. ! ] naar de hemelpoort mochten.
  Door geld voor de bouw van de St Pieters-Basiliek in Rome aan de Kerk te schenken, kreeg je ’n bepaald aantal aflaten.

  Zou je nu kunnen vergelijken met al die goed[en]-gelovigen die Subsidie krijgen bij de aanschaf van warmtepomp, elektrieke auto en andere pas uitgekomen hulpmiddelen om ’t nieuwe geloof een impuls te geven ?

  Het verschil met de Middle-eeuwen is dat men nu Internet heeft en iedereen kan lezen en allerlei info tot zich nemen.
  Maar ’t nieuwe Klimaat-geloof is een prachtig middel om van ’t eigenlijke gevaar, de islam, de ogen af te kunnen wenden……………

  Binnenkort wordt ze eerst “Zalig”verklaard door Zijne H.H Francois, de promotor van de invasie van de islam in EU…..

  Like

 11. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Hartelijk dank voor deze wijsheden heer Taljaard en inderdaad er zijn parallellen te zien.
  Net als bij gelovigen hoef je bij de milieu en klimaatfreaks niet aan te komen met argumenten, daar houden ze zich Oost-Indisch doof voor en dat maakt het bij tijd en wijle beangstigend.
  Wat zou dat toch zijn met de mensheid dat ze zo ontvankelijk is voor onheilstijdingen, zou het ermee te maken kunnen hebben dat we het zo goed hebben en dat men er vast van overtuigd is dat dit niet eeuwig door kan blijven gaan ?
  En dat terwijl de elite toch alles in het werk stelt om de welvaart voor het plebs af te romen, CEO’s van multinationals die in enkele jaren zoveel miljoenen ‘verdienen’ dat ze het gedurende hun leven onmogelijk op kunnen maken terwijl de lonen van hun personeel op zijn best niet stijgen.
  De productiviteit van werknemers wordt opgestuwd tot ongekende hoogten, dat diezelfde werknemers voortijdig zijn opgebrand dat interesseert ze geen bal.
  De overheid misbruikt de langere levensverwachting om ons langer door te laten werken terwijl men weigert te kijken hoeveel er in redelijke gezondheid de eindstreep halen.
  Mocht de gezondheid maken dat je het einde van je loopbaan niet haalt dan mag je eerst opeten wat je voordien hebt opgebouwd en daarna moet men maar zien wat men nog aan aalmoezen kan binnenhalen.

  Like

 12. Peter zegt:

  Geschift.

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  Als de aarde mocht vergaan door ‘global warming’ zal dat ongeveer zo gaan.
  Door activiteiten van onze zon (in feite een piepklein sterretje).

  Het ‘giftige’ CO2, dat ‘heilige Greetje’ kan waarnemen (HAHAHAHAAA!) heeft er niets mee te maken.

  Like

 14. Jan zegt:

  Ship with Climate Change Warriors caught in ice, Warriors evacuated
  ….
  Something is very wrong with Arctic ice, instead of melting as ordered by UN/IPCC, it captured the ship with Climate Change Warriors.
  …..

  https://maritimebulletin.net/2019/09/04/ship-with-climate-change-warriors-caught-in-ice-warriors-evacuated/?via=

  Like

 15. Harry zegt:

  Zo zou je toch een rothekel aan kinderen krijgen !
  Het lukt mij al aardig !

  Geliked door 2 people

 16. Tineke zegt:

  Geweldig verwoord heer Taljaard !

  Like

 17. Pingback: Over ismen – Home

 18. kampersrene zegt:

  Volgens niet bevestigde berichten zou zij zelfs verschenen zijn in de grot van Lourdes samen met de Heilige maagd Maria !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s