Moderne joodse academici en de masochistische traditie

Screenshot_90

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Op 17 mei besloot de Duitse Bondsdag dat BDS als antisemitisch moet worden afgewezen. Als reactie daarop schreven 240 joodse en Israëlische wetenschappers een brief, waarin deze vergelijking wordt afgewezen. Zij eisen van de Duitse regering dit besluit niet te ondersteunen, omdat dit de vrijheid van meningsuiting beschermt en respecteert – want die zou worden aangevallen.

Vanwege een hele serie redenen was dat een van de typische handelingen van modern joods masochisme. Vrijheid van meningsuiting heeft in Duitsland in het verleden tot de meest extreme handelingen tegen Joden in de hele geschiedenis geleid. Nu bestaan er nog levende getuigen die daarover iets kunnen zeggen. In de moderne Duitse maatschappij en regeringspolitiek bestaat eveneens een serie aanzienlijk antisemitisme bevorderende aspecten, waartegen deze 240 wetenschappers überhaupt niet op georganiseerde wijze geprotesteerd hebben.

Aan de volkerenmoord propagerende organisatie Hezbollah wordt het toegestaan vrij in Duitsland te ageren. Duitsland ondersteunt in de VN en daarbij aangesloten commissies veel anti-Israëlische resoluties, terwijl er tegen veel criminelere staten geen enkele vergelijkbare resolutie bestaat. Dat is volgens de belangrijke definitie van antisemitisme, namelijk die van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA), een antisemitische handeling. De genoemde joodse academici protesteerden ook niet tegen de immigratie van honderdduizenden antisemieten, die zich onder de islamitische vluchtelingen uit islamitische landen bevonden, die sinds 2015 naar Duitsland kwamen. Het moet duidelijk zijn dat deze geïmporteerde antisemieten in hun haat en vooroordelen geen onderscheid maken tussen masochistische en niet masochistische Joden.

Masochisme was en is een aanzienlijk verschijnsel in de Israëlische samenleving en de joodse wereld. Het is een duizenden jaren oude traditie, maar wordt compleet geïgnoreerd in de joodse publieke discussie. Zelfs in de oorsprong van het Jodendom kun je masochistische tendensen vinden. Als het slecht met hen ging, voegden heidense naties vaak nieuwe goden toe aan hun bestaande goden of vervingen ze hen, omdat ze hen voor hun ongeluk verantwoordelijk maakten. De Tanach (de Hebreeuwse Bijbel) haalt hiervoor de Assyrische heerschappij over het land Israël aan. Toen de nieuwe inwoners door leeuwen werden aangevallen, vroegen ze om een Israëlische priester, die aan hen de verering van de Heer zou moeten leren, terwijl zij eveneens hun oude goden bleven vereren. Daartegenover begonnen de Israëlieten onder voortdurende terechtwijzingen van hun profeten uiteindelijk alleen maar zichzelf voor hun ongeluk verantwoordelijk te maken.

Lang voor deze tijd spande de patriarch Abraham zich in een uitvoerige discussie met de Heer in om de zondige stad Sodom voor de vernietiging te behoeden. Maar toen de Heer hem beval om zijn zoon Isaac aan hem te offeren, was Abraham bereid om dit goddelijke bevel zonder tegenspraak op te volgen.

Je kunt dit masochisme ook in de Talmoed terugvinden, waar uitdrukkelijk gezegd wordt: “Rabbi Abahu zegt, behoor altijd tot de vervolgden en niet tot de vervolgers.” Je kunt het ook vinden in de joodse literatuur van de latere tijd en in het actuele joodse gebedsboek, zelfs meer voor de belangrijkste feestdagen. Op zelf-ironische wijze zegt Woody Allen in de film “Annie Hall”: “Voor een type dat is opgegroeid in Brooklyn ben ik redelijk normaal.”

Een andere Bijbelse tekst die tot masochisme kan leiden, is die van de profeet Jesaja dat de Israëlieten een “licht voor alle naties” zullen zijn. Het is een duidelijk masochistische houding wanneer Joden geloven dat de staat Israël gefaald zou hebben als hij niet 100% perfect handelt. Deze manier van denken leidt tot discriminerende kritiek, waartegen deze joodse masochisten de staat Israël niet kunnen verdedigen.

In Israël bestaan veel voorbeelden voor masochistische verschijnselen. Eentje daarvan is de herhaalde verwijzing naar het “bloedbad van Deir Yassin 1948”. Een boek van professor Eliezer Tauber van de Bar Ilan-universiteit heeft bewezen dat een groot deel van hetgeen als gruweldaden gepropageerd wordt, gewoon bedacht of om politieke redenen enorm overdreven werd. Deir Yassin verbleekt volledig wanneer je dit vergelijkt met de gigantische misdaden die door westelijke landen in koloniën en koloniale oorlogen werden gepleegd, bijvoorbeeld door de Britten, de Fransen, de Portugezen, de Nederlanders en anderen. Geen enkele van deze naties verwijst ook maar bij benadering zo vaak op historische misdaden zoals Deir Yassin in Israël genoemd wordt.

Onder de 240 ondertekenaars van de brief van de joodse en Israëlische wetenschappers aan de Duitse regering bevindt zich een hele serie verstokte anti-Israëlische ophitsers. Hier volstaan enkele voorbeelden. Een van de bekendste ondertekenaars is Noam Chomsky. Hij heeft de Franse academicus Robert Faurisson ondersteund, een van de vooraanstaande Holocaust-ontkenners van Europa. Chomsky creëerde een constructie, die beweert dat Hitler 6 miljoen Joden zou hebben kunnen vernietigen zonder antisemitisch te zijn.

En het is nog niet zo lang geleden dat hij Jeremy Corbyn verdedigde, de zelfbenoemde “vriend” en “broeder” van volkerenmoordterroristen. Chomsky zei in een interview dat hij op Corbyn zou stemmen, die hij een fatsoenlijk mens noemde. Hij waarschuwde voor de opkomst van joodse nazi-tendensen in Israël. Bovendien noemde hij de Gazastrook een concentratiekamp. Alan Dershowitz reclameert in zijn boek “The Case for Israel” dat Chomsky bij racisme met twee maten meet en alleen Israël verantwoordelijk maakt voor de crisis van 1948. Bovendien ondersteunde Chomsky in 2006 de bewapening van de Libanese Hezbollah. De lijst met perverse voorbeelden over deze academici kan naar believen langer gemaakt worden.

Iedereen die zijn naam zet onder een door Chomsky ondertekende tekst, zou serieuze bedenkingen moeten hebben. Dat kun je van de Amerikaanse academica Judith Butler niet verwachten, die in 2006 zei: “Om Hamas/Hezbollah te zien als sociale bewegingen, die progressief zijn, die links zijn, die deel van globaal links, is extreem belangrijk.”

Maar nog extremer is wellicht het feit dat er ook Holocaustonderzoekers behoren tot de ondertekenaars van de brief. Een van de meest problematische handtekeningen is die van Daniel Blatman, professor voor moderne joodse en Holocauststudies aan de Hebreeuwse Universiteit. Hij is eveneens hoofdhistoricus van de permanente tentoonstelling in het toekomstige museum van het getto van Warschau. Bovenop de massamoord op Joden door de Duitsers op Pools territorium vermoordden Polen veel meer Joden dan dat zij redden. Het feit dat Blatman de boven genoemde brief ondertekende, is nog een aanwijzing naar het feit dat men hem in het vervolg heel goed in de gaten moet houden voor wat betreft eventuele verdraaiingen. Toen Blatman over zijn plannen voor het museum in Warschau sprak, noemde hij de Poolse moorden op Joden tijdens de Holocaust niet eens.

Blatman viel in “Ha´aretz” ook de IHRA aan; hij beweerde dat zij een instrument zou zijn van de Israëlische regering. Hij beschuldigde haar ervan een antisemitisme definitie te hebben geformuleerd die de politieke belangen van de Israëlische regering dient.

Blatman werd door de erevoorzitter van de IHRA, Israëls vooraanstaande Holocaustonderzoeker Yehuda Bauer, heftig bekritiseerd. Hij antwoordde in dezelfde krant dat de bewering dat Israël de IHRA zou controleren een antisemitische leugen zou zijn. Hij voegde er aan toe dat Blatman blijkbaar tot hoofdhistoricus van een nieuw museum is benoemd, dat ondersteund wordt door de nationalistische regering van Polen, om als zijn joods-Israëlisch vijgenblad te dienen.

Bauer sloot af: “Ik zou me nooit hebben kunnen voorstellen dat een antisemitische aanval en kwaadaardige kritiek op een positief project, dat Holocaustherinnering bevordert, uitgerekend uit de Hebreeuwse Universiteit Jeruzalem op de Scopusberg zou komen en dat uitgerekend door die persoon, die dezelfde functie bekleedt die ik daar decennia lang had – Leider van het Instituut voor modern Jodendom. Maar je leert altijd bij, zelfs op mijn hoge leeftijd.”

Aan het veel te weinig onderzochte, duizenden jaren oude en toch moderne joodse masochisme zou veel meer aandacht geschonken moeten worden. Het is een grote bedreiging van het correct functioneren van de joodse wereld en van de staat Israël. Een ander resultaat van zulk masochisme is zijn negatieve effect op het internationale en binnenlandse imago van de Joden en de Israëli´s wereldwijd.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Door: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in achterlijkheid, antisemitisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Historie, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse joden, Marxisme, nieuw fascisme, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op Moderne joodse academici en de masochistische traditie

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Het is natuurlijk te gek voor woorden dat deze wetenschappers daartegen zijn maar trek even de lijn door naar het overgrote deel van de Europeanen die het allemaal wel best vinden dat de islam hier geimporteerd word, terwijl een klein beetje nadenkende mens bijna met zijn ogen dicht kan zien dat dit voor de Europeanen echt niet goed af gaat lopen als dat zo door blijft gaan.
  We kunnen deze geleerden wegzetten als idioten die niet weten hoe de echte wereld in elkaar zit.
  Kan Ik allemaal mee leven maar hoe moeten we dezelfde idioten noemen die welkom welkom staan te zingen voor hun toekomstige moordenaars en verkrachters, want naar mijn mening kan het niet zo zijn dat meer als 50% van de Europeanen niet op de hoogte is van de excessen van de Islam.
  Dus het werkt ogenschijnlijk bij alle groepen hetzelfde.

  Like

 2. Mario Schettini zegt:

  in het licht van bovenstaand topic is de opkomst van EAJG met haar joods/Israëlitisch ondermijnende activiteiten, verklaarbaar. begrijpen doe ik het niet en eerlijk gezegd wil ik het ook niet begrijpen. ik beschouw de lieden van EAJG als Joden- en zelfhaters.

  Like

 3. Henk.V zegt:

  Een ander voorbeeld van deze sluimerende drang tot zelfdestructie (onder het orthodoxe deel van het Jodendom!!!) zagen wij in Iran, ten tijde van het presidentschap van de extreme Jodenhater Achmadinejad, toen hij een delegatie van orthodoxe Joden in Israël welwillend te woord stond in Teheran.
  Deze president ontkende de omvang van de Holocaust, hoewel in de Duitse concentratiekampen letterlijk de namen van ALLE slachtoffers werden genoteerd. Het was overduidelijk koek en ei tussen de orthodoxen en de man die elke Jood wilde uitroeien.

  De orthodoxe Joden wijzen de staat Israël af, omdat zij die als een puur menselijke staatkundige constructie zien.De echte Joodse staat zou er komen wanneer de Joodse messias zou verschijnen op aarde.Dat zou een puur Joodse staat zijn, volstrekt in overeenstemming met de voorschriften uit de Thora.
  Het is duidelijk dat het Joods-orthodoxe en het fundamentalistische islamitische denken elkaar dicht naderen!

  De zelfhaat onder de Joodse intellectuelen, publicisten en kunstenaars is overigens niet alleen een kwestie van verstard religieus denken dat het gezonde verstand lijkt te ondermijnen!

  Veel moderne critici van Israël (onder het mom van antizionistische te zijn) zitten in de linkse hoek van het politieke spectrum.Zij kunnen of willen niet inzien dat het grootste deel van de bewoners van Israël, de ”wereldse”Joden dus, dagelijks in levensgevaar verkeren.
  Verlinkst westers denken, dat meer en meer vrouwelijke trekken vertoont biedt in zo’n geval, in een oorlogssituatie, geen enkele bescherming! Gelukkig begrijpt de Joodse overheid de ernst van de situatie.
  Met mensen die jou willen ombrengen hou je geen ”foei-gesprekken”!
  Ik hoop dan ook dat Bibi Netanyahu, een voormalige Israëlische commando lang in het zadel blijft. Tot grote ergernis van Soros.. Die ziet liever begripvolle, redelijke linkse mensen aan de macht in Israël..

  Geliked door 1 persoon

  • Tom zegt:

   Beste Henk,

   Je schrijft: “De orthodoxe Joden wijzen de staat Israël af, omdat zij die als een puur menselijke staatkundige constructie zien.”

   Dit klopt niet. De meeste orthodoxe Joden zijn juist religieus Zionist. Een kleine groep binnen het brede spectrum van het orthodoxe Jodendom is ‘anti-zionistisch’.
   Inderdaad menen zij dat de staat Israël pas weer opgericht mag worden zodra de Messias verschijnt (de reden snap ik niet). Het is dus geen echte anti-zionisme maar meer een uitgestelde vorm van zionisme.

   Netanyahu doet het economisch goed maar hij krijgt wel steeds meer kritiek omdat hij geen harde maatregelen durft te nemen tov hamas. Dit kan hem wel eens op gaan breken. Zijn tegenstander wil namelijk wel veel harder optreden tegen hamas.

   Voor wat betreft het artikel:
   Het klopt dat de meeste kritiek op de Joden en op Israël afkomstig is van de Joden zelf. Tot op zekere hoogte is zelfkritiek gezond maar soms overdrijven ze het en heel soms slaat het door naar anti semitisme.
   Zelfkritiek is onderdeel van het Joods zijn.

   Like

   • Henk.V zegt:

    Dank je,Tom ! De kleine groep orthodoxe Joden met pijpenkrullen, hoeden en ouderwets aandoende kledij vielen mij zodanig op in hun afkeer van het moderne Israël, dat Ik de orthodoxe Israeli’s, die qua kleding niet echt opvallen en zich als gewone staatsburgers gedragen, over het hoofd zag..
    De ultra-orhodoxe Joden geloven dat de komst van de Messias zal leiden tot een puur Joodse Staat, levend naar streng religieuze beginselen.
    Ik heb weinig waardering voor de instelling die zij nu tonen: wel profiteren van wat de voortreffelijke staat te bieden heeft, maar er je zelf persoonlijk voor inzetten. nou nee..

    Like

  • Roni zegt:

   Ahmadinejad, HIJ, een nazaat uit een familie met Joodse roots…….wat een gotspe.

   Like

 4. van Colle zegt:

  Helemaal mee eens dat deze figuren zelfhaters en en vernietigers zijn die in therapie moeten stel voor ze een tijdje in Gaza onder te brengen en dan wel bij het klootjes volk denk dat ze daar van opknappen Ben het ook eens met de stelling dat hier in Europa er ook zwaar aan geleden wordt dit massochisme

  Like

 5. Thomasson zegt:

  Wat een bende van landverraders? Israel moet zulke mensen uit het land smijten. Het is zeer moeilijk met landverraders te leven. Laat ze maar lekker naar hun vriendjes in Qatar verhuizen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s