Kritiek op ban Gouden Eeuw, Rijksmuseum handhaaft de term

2048x1152

Schuttersstukken en groepsportretten uit de 17e eeuw van het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum

Van “geschiedvervalsing” en “zelfhaat” tot “een goed idee”. Het plan van het Amsterdam Museum om de term ‘Gouden Eeuw’ in de ban te doen, roept veel reacties op. Volgens het museum negeert de bijnaam van de 17e eeuw de negatieve kanten van die eeuw, zoals armoede, oorlog en slavernij.

“We realiseerden ons dat we met de term ’17e eeuw’ beter uit de voeten kunnen”, zei museumdirecteur Judikje Kiers vanmorgen in het NOS Radio 1 Journaal. “Daarmee krijgen we ruimte om het beeld van die periode opnieuw in te kleuren.”

‘Heel erg moe’

Maar lang niet iedereen kan zich vinden in die redenering. Minister Van Engelshoven (D66) van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zegt dat ze niet weet of het verstandig is om de term Gouden Eeuw te schrappen. “Voor mij is het én de 17e eeuw én de Gouden Eeuw. Zo noemen we het nu eenmaal. Het wás ook een gouden eeuw voor de handel en de kunst.”

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Geschiedvervalsing, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Kritiek op ban Gouden Eeuw, Rijksmuseum handhaaft de term

 1. Rensk. zegt:

  Dat ongelofelijke geneuzel over namen die veranderd moeten. Geschiedenis kennen is goed, maar nadien oordelen over de geschiedenis moet maar eens afgelopen zijn. Het is geweest en klaar. Nu gaat het om de toekomst. O ja je kan ook niet meer zeggen dat een fietsenstalling bemand is, maar je moet zeggen bemenst. Zucht. Ik doe er niet aan mee. Wat een gezeik en onbenulligheden/. En wat er werkelijk speelt word niet benoemd. Ouderen die wachten op een verpleegtehuis schijnt dramatische vormen aan te nemen. Gaaf land he Rutte! A;l het geld gaat naar migranten in de uitkeringen en naar de salarissen van ambtenaren en er komen er steeds meer. Ik heb jaren geleden al gezegd dat Rutte een zogenaamde vriendelijke klootzak is. Hele rare vreemde lachende idiote pief. Bij wie niets binnen komt. Helemaal niets. De man heeft geen greintje gevoel en als het lijkt van wel dan speelt Rutte het.

  Like

 2. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Ik stel voor, dat we de 21e eeuw de “eeuw van de linkse ZELFHAAT“ of de “eeuw van weg met ONS“ gaan noemen.

  Like

 3. Leon Theunisz zegt:

  Ik snap dat niet wij zijn trots en hebben niks te vergoeden aan die Afrikanen die hebben ons al vaker willen vernietigen kom op zeg wat unne zeik

  Like

 4. Lucky zegt:

  Belachelijk
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/09/linkse-talkshow-dwdd-portret-van-sylvana-simons-moet-de-nieuwe-nachtwacht-worden/

  Linkse talkshow DWDD: ‘Portret van Sylvana Simons moet de nieuwe Nachtwacht worden!’

  Als het aan Amsterdam Museum-pipo’s Jörgen Tjon A Fong en Humberto Tan ligt, dan wordt een serie foto’s van bekende Nederlanders ‘van kleur’ net zo “iconisch” als de Nachtwacht in het Rijksmuseum. Jawel, mensen. Sylvana Simons en Ruud Gullit als nieuwe meesterwerken.

  Like

 5. Johan zegt:

  https://www.nporadio1.nl/nos-radio-1-journaal/onderwerpen/513112-amsterdam-museum-neemt-afscheid-van-gouden-eeuw

  Kan iemand die linkse godvergeten achterlijke doos van een museumdirectrice uit het stadsbeeld van Amsterdam verwijderen ? Deze diversiteitsdrammer hoort daar niet thuis.
  Ze zijn knetter, maar dan ook knettergek daar in Amsterdam.

  Het is de Gouden Eeuw en dat blijft het.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  De zwaar achterlijke linkse randdebielen van het Amsterdam Museum, hoe laag kan je zinken zodat je volk en vaderland verraad !!

  Like

 7. D.G.M.Holland zegt:

  Er moet ook een ban komen op de naam “hongerwinter” aan het eind van 2e wereldoorlog.
  Niet iedereen namelijk had toen honger.
  Museumdirecteur Judikje Kiers moet dit ook maar gaan veranderen.

  P.s. Je zou Judikje heten… Niemand neemt je dan serieus!

  Like

 8. Wachteres zegt:

  https://www.telegraaf.nl/video/

  Dit is een aanval op onze geschiedenis’

  Like

 9. wauso zegt:

  Mail gezonden naar: pr@amsterdammuseum.nl
  Jullie directie bestaat uit achterlijke Imbecielen !
  Enkel doorgestudeerde Malloten willen de geschiedenis naar hun hand zetten.
  Totaal achterlijk krapuul.
  Als je je taak niet kent (de geschiedenis) dan flikker op en zoek ander werk.
  Dat Links schorriemorrie zijn we nu toch wel onderhand zo zat !
  Tip: Ga in Afrika wonen.

  Geliked door 1 persoon

 10. hannah zegt:

  misschien kunnen we enkele zwarte pieten tussen de schutterstukken plaatsen, dan zijn we van het gezever af …..

  Like

 11. jantjeuitnl zegt:

  De Gouden Eeuw was gedeeltelijk in de 16e eeuw.
  Het is gewoon geschiedvervalsing.
  Marxisme moet net als het salafisme(islam) verboden worden. Beiden zijn satanisch.

  Like

 12. Rensk. zegt:

  Of topic Klaas Knot gaat hard tegen het besluit ECB. Tja de renteverlaging is goed nieuws voor de meeste zuidelijke landen. Niet bepaald voor ons. Gaat lekker zo met verdampen van ons geld. Straks net zo arm als de landen, die het verdommen hun begroting op orde te brengen. Lagarde gaat er straks vrolijk mee door. Let maar op. Wat een verschrikking dat monsterlijke EU. Wat een ergernis zacht gezegd.

  Like

 13. har zegt:

  misschien is het beter en sneller om het volledige blanke ras uit de geschiedenis van het westen te gummen ?

  Like

 14. Hovawart zegt:

  Je kunt als Linksche Looney ook NIET naar een museum gaan als je de term niet prettig vind klinken………..zelfhaat is schijnbaar een besmettelijke aandoening, zelfs jonge kinderen worden er al vroeg mee besmet………Geschiedenis blijkt dodelijk in een multiculturele samenleving.

  Like

 15. Henk.V zegt:

  Natuurlijk, linkse Judikje.Je bedoelt dat onze geschiedenis slechts door één modieuze bril mag worden bekeken?Slechts door de ogen van politiek correct? Welkom is de wereld van de linkse vertrutting! Heb je wel in de gaten hoe ontstellend bekrompen en muggezifterig jullie eigenlijk zijn? Vergeleken met jullie enge denkwereld was de preutse Victoriaanse tijd tijd totaal losbandig.

  Like

 16. Anna zegt:

  Gaan we weer” Zwarte Piet “ discussie numero 2

  Like

 17. Tineke zegt:

  Van Gouden eeuw,naar zinkend schip!
  Alles moet kapot,maar dan ook alles!

  Groepsportretten…ze zijn niet goed snik daar !

  Simons zal wel weer soppen,op dat een zeteltje van haar !

  Geliked door 1 persoon

 18. Kaatje zegt:

  In de Gouden Eeuw kwamen veel vluchtelingen naar ons tolerante land. O.a. de Portugese Joden en de Hugenoten. Allen oefenden een vak uit en hebben een grote bijdrage geleverd aan de welvaart in Holland. Deze kant wordt helaas niet belicht of wil men niet belichten. En wat Rutte noemde, is waar. Er was vrijheid van meningsuiting en veel vervolgde schrijvers kwamen dan ook naar de Republiek der Nederlanden.
  Ik ben trots op de geschiedenis van mijn land en ik vind het verschrikkelijk dat er zo met onze rijke geschiedenis en met onze zeehelden wordt omgegaan. Slavernij? De Nederlanders hebben ze slechtsvervoerd, ze hebben niet op “ inboorlingen” gejaagd. Dat deden o.a. de stamhoofden zelf.

  Like

 19. Jules Vismale zegt:

  ik heb het al vaker aangekaart: die linkse D66-feeks van een Ingrid van Engelshoven denkt nog steeds dat ze alle Nederlanders zodanig tot zelfverloochening en hersenspoelingen kan aanzetten zodat de geschiedenis wordt vervalst!
  Wie weet is het trouwens een goed idee om haar eens duidelijk te maken dat het veel te moeilijk is om anderen tegen hun wil in te veranderen en anders gaat ze maar gewoon in Afrika tussen een stel zwarte kannibalen zitten met lendendoeken met luipaardvellen om zodatIngrid erachter komt dat die vaak een gruwelijke afkeer van blanken hebben en zichzelf NOOIT verloochenen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s