Meerderheid wil geen islamitische scholen meer

Screenshot_141

DEN HAAG – Zeven op de tien Nederlanders (70%) vinden dat scholen op islamitische grondslag in Nederland niet meer zouden mogen worden opgericht. Volgens 59% zouden alle scholen op basis van een religie in Nederland moeten worden afgeschaft. Dat blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond.

De Telegraaf

Deze week ontstond ophef over het onderwijs in moskeescholen en islamitische basisscholen. Aanleiding was berichtgeving van Nieuwsuur en NRC, die na eigen onderzoek meldden dat kinderen op 44 islamitische basisscholen in Nederland in de lesmethode ’Help! Ik word volwassen’ onder meer leren dat Allah homoseksualiteit zou verafschuwen. Op een vijftigtal salafistische moskeescholen zouden kinderen daarnaast leren dat mensen met een ander geloof of levensovertuiging de doodstraf verdienen.

Vanwege de ophef legde De Hond deelnemers aan zijn wekelijkse peiling ook stellingen voor over dit onderwerp. Iets meer dan de helft, 54%, vindt dat vrijheid van onderwijs zoals in de Grondwet staat een groot goed is in Nederland.

Negen op de tien ondervraagden (90%) zijn echter wel van mening dat scholen die verschillen maken tussen mannen en vrouwen en negatief zijn over homo’s niet meer vanuit de overheid moeten worden gefinancierd. In totaal 14% vindt dat de Nederlandse staat niets te maken heeft met wat er op zondagsscholen of moskeescholen wordt geleerd.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", cultuurrelativisme, gezond realisme, hersenspoeling, Indoctrinatie, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, Nederland, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op Meerderheid wil geen islamitische scholen meer

 1. Cleo zegt:

  Islam is geen godsdienst, maar een totalitaire ideologie die niet-islamieten onderdanig wil maken (goedschiks of kwaadschiks) aan háár normen en waarden.
  Zie reeds islamitische landen: totale achteruitgang op ieder terrein.
  Dat hoort niet in Westerse democratische landen!

  Geliked door 2 people

 2. delamontagne zegt:

  Wat een Verschrikkelijk achterlijke foto die meisjes ingepakt voor de “Siberische winter ?’.
  In Frankrijk verboden op de scholen zo uitgedost te komen en de jongens frank en vrij in korte zomerkleding.
  In Fr is sinds 1905 de Wet op de Laïcité, de scheiding kerk en staat.
  Alle scholen zijn openbare scholen, NIKS geen geleuf of ideologie.
  Dat doen ze maar thuis, ’t Haatzaaien/………………..

  Geliked door 2 people

 3. Jan zegt:

  Joodse scholen en christelijke scholen zijn niet het probleem, maar atheisten grijpen dit aan omdat islamitische scholen het probleem vormen en dus moeten ineens de andere scholen er ook aan geloven, gaat niet gebeuren en dus zullen de haatinstituten van moslims blijven bestaan, simpelweg omdat linksvolk laf volk is.

  Geliked door 3 people

  • delamontagne zegt:

   …………….waren niet ’t probleem, maar……….
   Oplossing: islam niet als een geloof verklaren, maar wat ’t is.
   Een verderfelijke ideologie en verbieden.
   Zijn al enkele landen die dit doen.

   Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   @Jan

   Volledig mee eens. Bijzonder onderwijs was nooit eerder een probleem in ons land. ‘Dankzij’ de invasie van islamieten, die onze vrijheden misbruiken voor eigen gewin, moeten Joodse en christelijke scholen dan maar sluiten?
   Dacht het niet! Tenzij…… (en dat is absoluut ondenkbaar!) er op die scholen hetzelfde wordt verteld als op de islamitische scholen.

   Geliked door 2 people

  • Piet Snot zegt:

   Nee hoor Jan, van mij hoeven andere scholen niet weg, omdat mossels een probleem vormen.
   Maar het is wel een wet die ze gelijk schakelt als je iets een geloof noemt.
   En daar maken die mossels vreselijk misbruik van omdat er ook nog iets anders gebeurt.
   Namelijk het bewust opzetten van mensen tegen mekaar op.
   Op christelijke of joodse scholen is daar geen sprake van.
   Ik heb zelf op een RK lagere school en Mavo gezetten.

   Geliked door 1 persoon

  • M. zegt:

   Men kan niet eens het verschil zien tussen mensen die oproepen anderen te doden en zij die dat niet doen omdat ze het niet eens mogen.
   Ook al zijn ze in bijna 70 jaar nog nooit aangevallen door Joden of Christenen en heeft niemand van deze Joden of Christenen de samenleving verloederd of willen veroveren maar de haat is grenzeloos en totaal ongefundeerd ziekelijk.
   Maar dat kan ze niet schelen want hun denkvermogen is blijkbaar zo aangetast door de big bang flauwekul of de bewezen onware evolutie bullshit dat men nog niet eens het onderscheidt kan maken tussen moordenaars en slachtoffers.
   Anders moet men nog wat gaan doen, en dit is makkelijker.
   Gewoon moordenaars en slachtoffers op één hoop gooien en dan lullen over zichzelf als nuchtere mensen.
   De waanzin ten top.

   Like

  • Pietersen zegt:

   @ Jan
   Je hebt enigszins gelijk. Christelijk onderwijs zal vanzelf verdwijnen, het is namelijk niet logisch te geloven in een sprookjes figuur die de aarde geschapen heeft na miljarden jaren van niets doen op z’n troon te hebben gezeten opeens de aarde gaat scheppen, die volgens de geleerden toch wel ca. 14 miljard jaar oud is.
   Steeds meer Nederlanders verlaten de kerk en worden uiteindelijk atheïst.

   Like

 4. henk verhoef zegt:

  waarom hebben die kloothommels dan niet op de pvv gestemd
  alle andere partijtjes en de vvd zijn toch moslim knuffelaars en verwelkomers van de niewe

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Helaas, wat de bevolking wil of juist niet wil doet tegenwoordig niet meer ter zake, de door ons gekozen elite staat mijlenver boven ons, de term ‘volksvertegenwoordiger’ is een overblijfsel uit een ver verleden.
  Mede daarom is het referendum afgeschaft, we mogen nog eens in de zoveel jaar een vakje rood inkleuren en verder moeten we onze bek houden, het gaat ons volgens de elite ver boven de pet.
  Wij begrijpen bijvoorbeeld niet dat een Centrale Bank maandelijks miljarden papiergeld kan bij drukken zonder dat het voor ons effect heeft.
  Wij begrijpen ook niet dat een pensioenfonds dat tijdens en na de crisis het vermogen verveelvoudigd heeft toch moet korten op pensioenen omdat de overheid tijdens het spel de spelregels heeft veranderd.
  Wij begrijpen ook niet hoe het binnenhalen van nieuwkomers die vele jaren afhankelijk blijven van uitkeringen ons land verder kan helpen.
  Wij begrijpen niet waarom het noodzakelijk is dat een CEO van een grote multinational miljoenen moet verdienen en er jaarlijks weer een miljoentje bij krijgen terwijl het loon van de werknemers niet of nauwelijks stijgt.
  En bovenal begrijpen we niet dat we, als we dat écht willen, de regering naar huis kunnen sturen, en omdat velen het nog te goed hebben gaat dat ook niet gebeuren.
  Tevelen zijn nog zo goed van vertrouwen dat een aartsleugenaar nu ineens wel de waarheid spreekt, straks wordt ons met Prinsjesdag weer verteld dat we het komend jaar er nu écht op vooruitgaan en de gemiddelde Nederlander gelooft het weer.
  Gek eigenlijk, al de voorgaande keren dat het ons beloofd werd kwam er niks van terecht maar nu…..

  Geliked door 2 people

  • Steven zegt:

   Ze doen het iets anders…. ze vertellen eerst dat iedereen erop vooruit gaat, gezien de berekeningen met de plannen op DAT moment is dat misschien ook wel zo (er is dan geen woord gelogen)… maar daarna (paar maanden later ofzo ergens in Januari) komen de lastenverzwaringen…btw verhogingen…nieuw te bedenken heffingen…duurdere huren en boodschappen…..
   Dus per saldo bent u weer eens FLINK voorgelogen en daarna FLINK GENAAID!

   Geliked door 1 persoon

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Dat klopt Steven, het is echter een misverstand te denken dat die verhogingen op dat moment nog niet bekend waren bij de rekenmeesters, voor ons komt het misschien als een verrassing maar bij hun is de verrassing gespeeld, ze wisten allang dat het eraan kwam.

    Like

 6. Steven zegt:

  Maar in Nederland doen ze alles contra van wat normaal verstand zou zeggen.
  In dit geval betekent dit dat er alleen nog maar méér van dit soort scholen bij gaan komen om zo de chaos in het land nog verder te vergroten…niets is toevallig meer in de EU.
  Zorg er maar voor dat u niet teveel geld meer uitgeeft en smeer hem als dat in je mogelijkheid ligt..

  https://nieuwsberichten.eu/nieuws/binnenland/nieuwe-wereldorde

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Jammer dat vrijheid van onderwijs door de moslims misbruikt wordt !!
  Zoals ze overal misbruik van maken………………onze tolerantie, uitkeringen. enz.
  Links pampert ze en de overheid helpt ze overal mee.

  Like

 8. janman zegt:

  Islam is een sociale staat voor de economisch eliten , als je niet luistert wordt je ontslagen, Rutte zal het klootsjesvolk noemen. ( net genoeg verdienen om net niet lichaam dood te gaan , geestelijk ben er al , naar gene zijde, al voel je het niet. En Rutte zeker niet , alleen voor Wall Street dan zie je zijn hart sneller slaan.

  Like

 9. Pietersen zegt:

  En de islam hij woekert voort in Nederland, omdat wij dat laten gebeuren. Als de mensen nou maar eens inzagen dat het een moordmachine is, overgoten met een quasi-religieus sausje en daar naar handelden, zou er nog iets kunnen veranderen.

  Like

 10. Lucky zegt:

  Zelf heb ik altijd op Katholieke scholen gezeten, mijn kinderen ook, en daar is nooit iets verkeerds gedaan of verkondigt. Om nou ál die scholen te straffen omdat er één religie is die kwaadaardigheid verspreidt en onze normen en waarden niet respecteert, dát vind ik een stapje te ver gaan.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s