Kabinet wil statushouders interesseren in werken aan het spoor

Screenshot_162

Om het personeelstekort in de spoorsector te verminderen, wil het kabinet statushouders gaan inzetten. Staatssecretaris Van Veldhoven (spoor) en minister Koolmees (Sociale Zaken) hebben daarover een samenwerkingsovereenkomst getekend met ProRail en twee aannemers in de spoorsector.

BAM Infra Rail en Strukton Rail gaan in eerste instantie vijftien arbeidsplaatsen verzorgen voor migranten met een verblijfsvergunning. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er voor 2021 dertig statushouders worden opgeleid.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Krankzinnigheid, Overheid, Rutte. Bookmark de permalink .

33 reacties op Kabinet wil statushouders interesseren in werken aan het spoor

 1. Steven zegt:

  Je gaat toch geen APOTHEKERS aan het spoor laten werken… ben je nou helemaal…..

  Geliked door 4 people

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Enige vraag mijnerzijds is hoeveel subsidiegeld word er nu weer tegenaan geflikkerd.
  Overigens subsidiegeld wat nog meer subsidie op moet gaan leveren

  Geliked door 1 persoon

  • Yvonne zegt:

   Daarvoor zijn ze hun lange gevaarlijke reis niet begonnen om te moeten werken !!
   En over subsidie geld ik was jaren geleden zonder werk en moest verplicht 1 of andere stomme cursus volgen moesten we tekenen en plaatjes uit tijdschriften knippen
   We waren met 8 vrouwen, weet u hoe duur dat kostte? 5000,00 gulden per persoon op kosten van de gemeente, gewoon weggegooid geld

   Geliked door 2 people

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Het punt is Yvonne dat ze je zo proberen te prikkelen om een baan te accepteren no matter what om van het gezeik af te zijn.
    De werkelijke excessen daar horen wij maar zelden van.
    Twee weken terug stond er een artikel in Elsevier waaruit ik dit citeer;

    “De 54 jarige Syrische asielzoeker Mahmoud A. kocht tussen 2012 en 2017 als gevolmachtigde van het Hongaarse bedrijf Dszuyi Nocole contant voor zo’n 20 miljoen euro tweedehands leaseauto’s in Nederland en België. De man viel op omdat hij sinds 2013 in Boxmeer een uitkering kreeg en zelf geen rijbewijs had.
    Nader onderzoek leerde dat het contante (drugs)geld afkomstig was van Libanezen in Berlijn.
    Koeriers brachten het geld- vaak biljetten van 500 euro – rechtstreeks naar de autobedrijven.De transacties werden gedaan op naam van de ‘gevolmachtigde’.
    De man kocht ook auto’s in België waar contante betaling bij autobedrijven verboden is. In totaal verrichtte hij voor 10 miljoen 201 stortingen bij een Belgische bank. De garagehouders kregen dat geld doorgestort. Op papier zijn de auto’s geleverd aan het bedrijf in Hongarije maar in werkelijkheid gingen per keer zes tot acht auto’s per trailer naar Berlijn. De Libanese verkopers verkochten ze daar op de zwarte markt.
    In de EU geldt sinds 1993 voor de export naar bedrijven in het buitenland een nultarief.
    De koper moet in eigen land btw afdragen, meestal 21 %.
    Het Hongaarse bedrijf bleek een ‘ploffer’, opgezet voor grensoverschrijdende btw-fraude. De Libanese criminelen profiteerden dubbelop; ze wasten hun criminele geld wit en konden de 21% die aan btw moest worden afgedragen in eigen zak steken.
    Mahmoud A. – die lang in Griekenland woonde (?!) voor hij in 2013 een verblijfsvergunning kreeg- ontving geld voor zijn rol en was zelf bezig plofbedrijven op te zetten.
    In maart 2018 veroordeelde de rechtbank hem tot een gevangenisstraf van twee jaar. Hij kreeg die straf ook voor uitkeringsfraude, liegen tijdens zijn asielprocedure en bezit van gestolen reisdocumenten. Na het uitzitten van zijn “straf”zal hij worden uitgezet, vermoedelijk naar Griekenland”

    Lust u nog peul zeggen ze bij ons in Schin op Geul…. (W.Sonneveld)

    Like

 3. Steven zegt:

  Kabinet wil of kabinet gaat dwingen ..net zoals ze met de eigen bevolking doen die in de bijstand beland?
  Het zal het eerste wel worden… het laatste is alleen weggelegd voor de eigen burgers die door welke reden dan ook een beroep moeten doen op de bijstand… want die kunnen ze immers wel aanpakken en kleineren!

  Geliked door 4 people

 4. delamontagne zegt:

  Zitten er in het cabinet behalve politici die “bestuurskunde”, socio-wattelogie of gogologie hebben gestudeerd er geen technici onder ?
  Ze zouden hebben kunnen weten dat die lui uit ’t M.Oosten een andere maatvoering er op na houden, dat wordt ellende…………….

  Geliked door 2 people

 5. ruud beijer zegt:

  Waar blijven de bonden?
  Waarom vinden zij dat goed. ?
  O natuurlijk politiek correct .

  Geliked door 1 persoon

 6. Jan zegt:

  Ik ga wel weer op de fiets naar Groningen

  Geliked door 3 people

 7. Joannes den Hollander zegt:

  De migranten terug naar hun Heimat sturen lijkt me een beter idee. Eigen volk wat langdurig in de bijstand vertoeft kan dat ook. Desnoods onder financiële dwang.

  Geliked door 1 persoon

 8. renato zegt:

  Enkel spoor richting Gibraltar?????

  Geliked door 2 people

 9. henk verhoef zegt:

  zwammen laten , iedereen weet toch dat er niets van terecht komt
  Status houders hoeven en willen niet werken zij hebben rechten
  maar GEEN plichten

  Treinen zijn trouwens voor domme werknemers die niet met eigen auto gaan maar gezellig in een stinkend sardinenblikken gaan hangen en daar veel meer voorbetalen dan eigen auto en bovendien ter laat willen komenmocht de trein uberhasubt rijden
  |Pas op de blaadjes gaan weer vallen

  Geliked door 1 persoon

 10. jack black zegt:

  Water naar de zee dragen noem ik dit ! Die vuile flikkers melden zich meteen ziek
  daarmee ze weer uitslapen en het werkende klompjesvolk s’morgenvroeg
  uitzwaaien kunnen !

  Geliked door 2 people

 11. Alex Delarge zegt:

  Er gaan dus binnenkort treinen ontsporen.https://youtu.be/XwuwvPgorik

  Geliked door 2 people

 12. Tineke zegt:

  15 arbeidsplaatsen…..
  ZoZo………
  Als er 2 op komen dagen hebben ze mazzel.We zullen dan op de staatsomroep wel weer horen wat een geslaagd project het weer was.

  Geliked door 3 people

 13. Pietersen zegt:

  30 Van de honderdduizenden statushouders die nooit gaan werken. Ook dit wordt een voorspelbare flop ; bij de eerste best regen- of sneeuwbui blijven ze weg. Je denkt toch niet dat uitverkorenen van Allah zijn gekomen om te werken.

  Geliked door 2 people

 14. Richard zegt:

  Goed idee, werken aan het spoor. Kunnen zij werken aan hun eigen vertrek, en de achterblijvers leggen we er boven op.

  Geliked door 1 persoon

 15. BigLJohn zegt:

  Maar waarom toch dit allemaal. Ze hebben toch al een beroep. Deze mensen hebben het hardstikke druk. Ze zijn namelijk beroepswerklozen, en komen hun uitkering ophalen met hun gloednieuwe Mercedes of Audi. Velen hebben daarnaast nog een eigen bedrijf in de drugshandel of in de mensenhandel (prostitutie). Deze mensen moeten niet naar het spoor want dat spoort dus niet. Ze zijn namelijk al ontspoord en sommigen blijken bovendien spoorloos te zijn. Een aansporing voor de spoorwegen; zoek andere en betere kandidaten.

  Geliked door 4 people

 16. Henk zegt:

  ik heb een vriendin gehad (31-36 jr.) die al 5 jaar in de bijstand op kosten van de gemeente den haag leeft, omdat ik eigen bedrijf heb en hard werk voor me geld stoorde ik mij eraan. , Ik heb haar op MIJN kosten haar rijbewijs en een vakdiploma laten halen omdat ze zonder rijbewijs en vakdiploma moeilijk een baan kon vinden. Maar ze rekent heel simpel; ik betaal 800 euro huur, ik krijg 250 euro huursubsidie , alle gemeentelijke heffingen worden kwijt gescholden, het komt er op neer dat ze voor -300 euro per maand 5 dagen per week moet gaan werken, DUS DIE GAAT NOOIT WERKEN ! nu werkt ze 3 dagen zwart in de schoonmaak kan haar eigen uren indelen werkt beetje wanneer ze zin heeft en waar ze vind dat ze leuke mensen heeft. Je moet die bijstand met 10% per jaar afbouwen tot een bestaansminimum van 50 euro per week leefgeld ! dan gaan ze heus wel werken ! Vroeger maakte ik me er meer druk om als nu trouwens als je al die importprofiteurs met 10.000 duizenden tegelijk uit veilige landen zelfs hier naar binnen ziet stormen die met voorrang een huis krijgen en leefgeld en gratis medische zorg dan kan je op de achterkant van een bierviltje wel uitrekenen dat we over 5 jaar een onbetaalbare verzorgings staat hebben, sowiso gaat dit land naar de klote

  Geliked door 7 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Vele jaren geleden was dat de reden om de VUT op te tuigen, voorkomen moest worden dat jongeren van school kwamen en zo een uitkering in rolden en dus moesten ouderen plaats maken op de arbeidsmarkt.
   Punt was dat jongeren na een tijdje in een uitkeringssituatie zouden komen dan daarna “calculerende burgers” zouden worden.
   Zo ongeveer volgens het rekensommetje van Henk.

   Geliked door 1 persoon

 17. Oei oei oei….toen kwamen ze er na lange studies na een noodlottig hogesnelheidstreinongeval achter dat er een paar van die flinke bouten waren vergeten in te schroeven.

  Geliked door 2 people

 18. har zegt:

  we hebben momenteel 335.000 werkelozen en 450.000 in de bijstand, uit die vijver kan de ns vast niet vissen, toch ?

  Geliked door 1 persoon

 19. Piet Snot zegt:

  Die gasten gaan echt geen zwaar en gevaarlijk werk verrichten als je geld ook gratis kunt krijgen, en je verder de hele dag de tijd hebt om wat bij te verdienen met dealen.
  Er over nadenken is al zonde van je tijd.
  Zelfs voor licht werk zo als in de kassen hebben ze geen zin in.

  Geliked door 2 people

 20. freda110 zegt:

  Het zal al een hele toer worden om er 30 te vinden die willen werken, na twee dagen zijn ze ziek zwak en misselijk, vinden een werkdag van van 8 tot vijf veel te lang en is het einde verhaal.
  Weer zo’n kosten verslindend project dat uiteindelijk niets zal opleveren.
  Wat is er trouwens mis mee om Nederlandse werklozen of bijstandtrekkers op te leiden?

  Geliked door 3 people

 21. M.A.L. Sion zegt:

  STATUSHOUDERS ???
  Wat een rotwoord.
  Het zijn gewoon vrijwillig allochtone beroeps werkloze nietsnutten.
  Oprotten.
  Geld besteed aan het faciliteren van deze indringers is weggegooid belastinggeld.
  NL voor de NL-ers !!!

  Like

 22. Blaffertje zegt:

  Mij zie je niet meer in een trein.

  Geliked door 1 persoon

 23. Michel zegt:

  laat die linkse natuurfreaks in de bijstand lekker de ns helpen, zijn we van hun gejammer en gedram ook af tijdens hun demonstraties

  Like

 24. Wachteres zegt:

  “Interesseren in werken” …… ze hoeven dus niet als ze geen zin hebben.

  Like

 25. koddebeier zegt:

  Werken ??????????????????????? HA,HA,HA, daar zijn ze niet voor gekomen uilenbal !!

  Like

 26. Monalisa zegt:

  1 jaar werken en 30 jaar wao onvangen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s