Witte schuld?

Screenshot_163

(Door: Drs. E.N. Schilder)

De titel van een boek van Elma Drayer (foto) – gepromoot in WNL op zondag – die ‘iets’ vindt, en iedereen die dat niet vindt niet gelooft of beschuldigt van identiteitspolitiek. Het boek kost overigens € 19,95 en het is een echte aanrader… om dit boek vooral NIET te kopen!

Thierry Baudet doet volgens Drayer namelijk (net als DENK die dat volgens haar overigens heel GOED doet…?!) aan verderfelijke identiteitspolitiek, omdat hij de woordcombinatie ‘boreaal Europa’ heeft gebruikt. Nu betekent boreaal van oorsprong noordwestelijk en tegenwoordig klaarblijkelijk noordelijk en heeft Baudet daarmee proberen te duiden dat de goed gestructureerde noordelijke landen van Europa met de ‘een’wording van Europa de schuldenlast betalen voor de totaal ongestructureerde zuidelijke landen. Niks mis mee, zou u zeggen, maar SMERIG (!) linkse critici stellen ‘boreaal’ in deze dagen geheel onterecht gelijk aan etnologische of raciale strekkingen waarmee dit inmiddels totaal verwrongen woord gelijk is komen te staan aan ‘witte’ macht en racisme. Ook Baudets opmerking voor wat betreft de jaarlijkse ‘vluchtelingenstroom’, die heel Europa zowel financieel als qua identiteit totaal ontregelt en in chaos stort door de toenemende criminaliteit en islamisering die de komst van deze ‘vluchtelingen’ met zich meebrengt, is volgens mevrouw Drayer niet waar. Boreaal is volgens links dus een smerig woord. PUNT! “Daarw kan toch gggeen discussie overw zijn…” Bij alles wat Baudet zei kwam er overigens een verachtend glimlachje op haar arrogante sterk verouderde gezicht. (Want zo oud als ze er uit ziet is ze nog niet eens). Overigens sprak zij alsof er ergens in een donkere holte iets groots op batterijen overdwars was gaan zitten. Naar aller waarschijnlijkheid haar ingeslikte persoonlijke afstandbediening. Het zal u dan ook niet verbazen dat haar haarkleur (geverfd) blond is, wat mijns inziens een kunstmatige boreaal Europese uiting is.

Boreaal is dus heden ten dage een racistisch woord geworden… Gevonden en gevoed door de linkse media. TENZIJ het de talloze met islam gehersenspoelde criminelen van boreaal (!) Afrikáánse afkomst behelst… Noord-Europa mag klaarblijkelijk GEEN Noord-Europa meer heten…?

Witte schuld?

Ik heb persoonlijk geen enkel schuldgevoel over wat er 400 jaar geleden gebeurde. Ik was daar toen niet bij en heb er part noch deel aan! Ik voel dan ook geen enkele gêne. Dat was TOEN, dit is NU en IK maak geen onderscheid op sekse, huidskleur of religie, wat ZIJ echter, overduidelijk aantoonbaar èn bewezen en telkenmale weer (!), zèlf WÈL doen! ÌK beoordeel slechts op verwerpelijk gedrag. Ik voel dan ook een hoge mate van ‘ahhhh wat zielig’ als de zoveelste zwarte (als u mij in uw hatelijke, alles beperkende zwart/wit denken en tunnelvisie WIT noemt noem ik u weer zwart) moet laten zien hoe slecht ‘WIJ’ waren in de 17e eeuw. Zo’n zwarte, die zogenaamd ‘nog dagelijks’ gebukt gaat onder de fantoompijn hij of zij nog lijfelijk voelt van de 400 jaar geleden (!) zweepslagen. Of is het misschien VooDoo-pijn…?

Nou mevrouw Drayer en linkse, zwarte en DENK consorten; WITTE schuld bestaat NIET! En al helemaal niet vier eeuwen nadien, terwijl HOLLAND (dat inmiddels grotendeels geïslamiseerde en licht en donker getint gecriminaliseerde stukje Nederland) slechts de slaven vervoerden (!) die door de negroïde stammen onderling gemaakt- en verhandeld werden om ze aan de islamitische boreaal Afrikanen en Turken voor glimmers en kralen te verkopen. Slaven, die binnen de islam heel gewoon waren en dat in moslimgebieden als het Midden-Oosten, Azië en Afrika nog STEEDS zijn!

Verder ben ik NIET wit, mevrouw Drayer! WIT is namelijk een RAL-kleur (nr. 9001). OOK weer zo’n UIT Amerika, DOOR Sylvana geïntroduceerde (en door links gretig geadopteerde) term die ons door een uitsluitend wraakzuchtige en haat zaaiende ZWART/WIT denkende, zeer kleine minderheid wordt opgedrongen. Sodemieter op met uw ‘witte schuld’!

Negativiteit-uitbuitende-terug-in-de-tijdreizigers

Op de een of andere manier is het voor diverse groepen erg belangrijk (waarschijnlijk gekoppeld aan persoonlijk belang en inkomen) om aan een bepaald VÈR verleden vast te blijven houden en alles van daarvóór EN daarná NIET te willen erkennen. Want dan blijkt ineens dat ook ‘zij’ zelf schuld hebben, wat eveneens kant noch wal raakt, omdat ZIJ (!) net als WIJ (!) toen OOK nog niet op deze steeds zieker makende push-wereld leefden! Christenen blijven het liefst hangen in het jaar NUL toen hun ‘licht’ werd geboren. Alles van daarvoor is ‘heidens en barbaars! TOCH zeggen zij in al hun afkeer van anders denkenden, ‘gelovenden’ en levenden (ZWAAR discriminerend gedrag derhalve!) alles ‘met veel liefde’ te doen. Dat staat mijns inziens volledig gelijk aan wat moslims zeggen met veel liefde te doen. Buiten dat zij HIER (!) terug willen naar het jaar 610 na Christus DAAR (!) steken zij u HIER met liefde voor hun ‘religie’/hersenspoeling neer of blazen zij u met liefde op. Liefde…? Ook Sylvana en haar eeuwige-slachtofferrol-jankneger-gevolg houden uitsluitend vast aan de 17e eeuw en aan wat er (héél toevallig àltijd geheel eenzijdig…) in Amerika gebeurt. Hoezo zijn wij een afspiegeling van Amerika??? Erdoğan en zijn ‘zogenaamd verbindende’ domme Turken-clubje DENK (ze hadden het beter DTC kunnen noemen) willen het liefst terug naar het Ottomaanse rijk…

Het smerige hierin is dat de voornamelijk  in aantal vele malen méér  BLANKE slaven en slavinnen dan zwarte slaven OOIT (!) die middels de boreaal-Afrikaanse en Ottomaanse slavenhandel verhandeld werden, hierin HEEL graag buiten beschouwing gelaten worden. Dat past namelijk even niet in de hedendaagse identiteitspolitiek voor wat betreft die uitermate ‘SLECHTE’ blanke mens. Alleen al het feit dat zwarte dictators en *menseneters als Mugabe en *Amin als helden vereerd werden/worden, zegt genoeg. En dan heb ik het niet eens over de alles slopende, plunderende en verkrachtende zwarte bendes die uitsluitend blanke Europeanen terroriseren, omdat dit in hun in evolutie vèr achtergebleven ‘thuisland’ nog altijd heel normaal is… èn als vergelding voor wat de ‘rijke’ blanke hen 400 jaar terug heeft ‘aangedaan’ natuurlijk… Daar tegen optreden is uiteraard inhumaan en racistisch… Discriminatie!

Ook wordt door christenen en Joden nog steeds beschuldigend gewezen naar atheïsten en ‘heidenen’ lees en hoor ik met regelmaat, “omdat Hitler een atheïst was”. Klaarblijkelijk is dan iedereen die atheïst is in-en-in-slecht…? Waarbij zij gemakshalve, maar waarschijnlijk door hun ‘heilige’ tunnelvisie en volledige gebrek aan kennis (!) even vergeten dat Himmler – als mens veruit de slechtste van allemaal – toch ècht een overtuigd christen was. ‘Heidens’ zijn is klaarblijkelijk nòg verderfelijker… terwijl ze niet eens weten waar het woord heiden van oorsprong voor staat en het derhalve domweg blijven na-papegaaien… Ik voel ZO’N medelijden met dergelijke bekrompen mensen die zogenaamd helemaal ‘vrijwillig’ al hun hele leven in een ‘religieuze’ dwangbuis zitten vastgesnoerd. Natúúrlijk komt dan na de dood ‘de bevrijding’, dat kan niet anders! Welk zelfstandig, zèlf (helder!) denkend mens gelooft al die Midden-Oosterse ‘religie’ onzin en sprookjesachtige leugens eigenlijk nog? Doctrines zijn het (!), waarmee u ZELF heeft toegestaan dat anderen macht over u hebben gekregen en waarmee u een draadloos op afstand bestuurbare trekpop bent geworden, een mening-loze meeloper, een volgzaam slachtschaap voor de moslim die ‘god’ u nu gestuurd heeft. Maar gelukkig weet alleen ‘god’ ‘in zijn grotere plan wat hij met u voorheeft’, las ik hier laatst ergens. Veel goeds is het klaarblijkelijk niet als hij u uw grootste vijand stuurt, die u dwingt over te stappen naar deze nòg grotere achterlijkheid of te sterven.

Misschien is dit een argument om eens over na te denken: is het mogelijk om een leven te leven om voor te sterven?

Ik zie persoonlijk derhalve een grote overeenkomst tussen met namen de Midden-Oosterse ‘religies’ en het linkse klimaatterrorisme. Ze voorspellen allemaal onheil en verdoemenis als ú niet in hun onzin trapt. Úw gevoel van eigenwaarde en uw heldere verstandelijke vermogen en realiteitszin wordt door hen in twijfel getrokken, bekritiseerd en bestraft en dan het ergste van alles: ze ge- en misbruiken ALLEMAAL de angst van de door henzelf bang gemaakte kinderen! Ik word kotsmisselijk van die spotjes waarin bang gemaakte kinderen mij vertellen dat het zo niet door kan gaan, omdat zij dan niet meer kunnen leven. Nou, angsthaasjes, daar proberen ze mij al bijna 50 jaar bang mee te maken en er is nooit iets veranderd. Er is niets aan de hand! Jullie laten je hartstikke bang en gek maken door linkse parasieten die grof geld verdienen aan jullie angst, beïnvloedbaarheid en naïviteit.

De zogenaamde zure regen, het vermeende gat in de ozonlaag, de zeespiegel die volgens de voorspellingen nu al 10 meter boven NAP zou moeten staan… Ik hoor die onzin allemaal al ruim 50 jaar aan en er is nog nooit iets van uitgekomen, laat staan op bewijzen gebaseerd. WAT een onzin dat wij door 13 euro per vlucht extra te betalen het vermeende CO2 ‘probleem’ kunnen afkopen! Kunstmatige nep-mensen als Jetten geloven daar misschien in, maar uw vlucht wordt er door er meer voor te betalen ECHT niet schoner op. Dat moet toch sowieso al een bewijs zijn van hun leugens en bangmakerij die ze vertellen om er zelf een dik belegde boterham van te eten. Oeps, wat schrijf ik. U…? Boterham? Ham…? Ik beledig nu waarschijnlijk de moslims weer… kotsziek word je toch van al dat zogenaamde beledigen van die gasten met tenen van een meter lang? Waar u ook staat, u staat er altijd bovenop. Sowieso hebben we door hypocriet (s) links al decennia lang veel geld betaald voor alle boven beschreven bangmakerij. Terwijl de wereld om ons heen in brand gestoken of geschoten werd en nog wordt; de olievelden nu, olievelden tijdens de oorlog in Irak, de Balkan-oorlogen, de oorlog in Afghanistan, de oerbossen en jungle in Afrika, ‘de longen van de wereld’ in Zuid-Amerika… En wij gaan dat HIER allemaal compenseren door meer te betalen en van het gas af te gaan…?! Koekoek!!! Doe es effe normaal man!

Overigens, morgen (Prinsjesdag) beloven ze weer dat iedereen er (alweer…) een paar procent op vooruit gaat. Nou ja, iedereen… De zorgverzekeraars, de farmacie, de banken, de energiemaatschappijen, de olie maatschappijen en de met veel zout vega- en fabrieksvoeding-producenten in ieder geval wel! Want als ú beloofd wordt dat u meer geld te besteden krijgt, hebben deze ‘industrieën’ de prijzen alvast naar boven bijgesteld waardoor niet ú maar de staatskas (middels hogere belasting waar ú niet aan KUNT ontkomen) er zoveel mogelijk procent op vooruit gaat. Uiteraard om van úw belastinggeld de opslag van de ministeries en de Brusselse/Bilderberg groep utopie (!) voor wat betreft de klimaat-geldslurp-industrie en de ‘vluchtelingen’-geld-over-de-balk-gooi-industrie te blijven bekostigen.

Voor mij zijn ALLE linkse mensen in hun verstandelijke ‘gutmensch’ beperkingen qua realiteitszin en gevolgeninzicht volledig doorgeDrayd!

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Hypocrisie, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

34 reacties op Witte schuld?

 1. Jan zegt:

  Blijkt uiteindelijk een vervelend wijf te zijn
  (https://www.youtube.com/watch?v=E5UQfntcKwc)

  Like

 2. henk verhoef zegt:

  dat mens- deed wel heel erg links
  ze liet namelijk niemand iets zeggen want viel direct in de reden en zei dan zie je wel ik heb gelijk

  Geliked door 1 persoon

 3. Rensk. zegt:

  O gotte gotte god. Elma Drayer. Kort pittig kapot geverfd potten kapsel/ uit de nek lullen en koud als ijs. Meer zie ik er niet in. Niet waard om zo lang bij stil te staan.

  Geliked door 3 people

 4. Ton Ruygrok zegt:

  Het.. licht… geboren., lees ik….., ja idd De Zon Der Gerechtigheid Jezus Christus..!!.., voor wie allen de knie zullen moeten buigen..,

  Himmler een overtuigd christen…., nou dat zal hij misschien zelf zo gevonden hebben…, maar de Bijbel zegt iets heel anders over deze man…,

  Verder dat gejank over ons verleden …, door links NL + aanhang.., dan kunnen wij ook nog wel eens verhaal gaan halen bij Duitsers.., Fransen…, Spanjaarden…, Scandinaviërs…, enz.
  We leven in ziekelijke en zielige tijden.
  A.Ruygrok, Monster

  Geliked door 3 people

 5. BigLJohn zegt:

  Laten alle linksen, inclusief Elma Drayer, het initiatief nemen en hun erfzonde van hun voor-vaderen (slavernij) gaan inlossen door zelfmoord te gaan plegen. Vrijwillige euthanasie dus. Niemand zal ze het gaan nadoen, maar het linkse probleem zal voorgoed opgelost zijn. Geen betere linkse dan een dooie linkse.

  Geliked door 4 people

 6. Inge zegt:

  Chapeau Schilder!

  Like

 7. Laura van der Storm zegt:

  Ik zag haar zondag op TV. Ik moest bijna overgeven. Als een opiniemaakster dit soort shit kan verspreiden, wat zit er dan in dat hoofd? Dan word ik bang . Het is geen laag opgeleide. Waar komen die ideeën dan vandaan? Buitensporige immigratie ontkennen? Terwijl het gewoon te checken is? Wat een eng mens. Helaas leven er in Nederland een heleboel enge mensen. pfff

  Geliked door 5 people

 8. TL zegt:

  Bah wat een pervers walgelijk gestoord wijf dat alle Albino’s de schuld geeft die kunnen niks aan hun witte huidskleur doen, wat een blank privilege van haar om die groep zo weg te zetten!

  Geliked door 1 persoon

 9. Deperik zegt:

  Zo de knetters de beste rand die ik in tijden gelezen heb, het vuur spat er van af, die Schilder wordt hoe langer hoe wilder. De raas in het betoog zuist als een wervelwind door me hoofd en de spijkers op hun kop zitten er stevig in, dank beste Schilder.

  Geliked door 1 persoon

 10. linkse mensen houden niet van feiten maar, slechts van LInkse meningen. De windmolens zijn massamoordenaars van vogels en insecten en kosten miljarden euros belastinggeld. Het klimaat verandert al 4 miljard jaar onder invloed van de zon

  Geliked door 5 people

 11. kampersrene zegt:

  Witte schuld….uiteraard zijn de witten in het verleden geen engeltjes geweest….ook die islam was niet bepaald een sprookje….maar wat waren de prestaties van onze witte wereld op alle gebied ik denk bv aan de wetenschap…geneeskunde….ruimtevaart….och noem maar op….als die madamme wat de prestaties zijn van moslims en broussenegers….dan zou dat nog geen half blad in beslag nemen….De witten zijn superieur als ge dat in’t openbaar zegt dan ben je een “racist”

  Geliked door 2 people

 12. F1802 zegt:

  Ff allemaal een “positieve” review schrijven op Bol.com en klaar!

  Like

 13. Eigen volk eerst zegt:

  Toen ik haar zag zitten bij linkse WNL wist ik al dat er niet veel goeds uit haar mond zou komen. “WITTE SCHULD”??
  Ik vind deze term zeer racistisch.
  Te eerste zijn de meeste mensen BLANK en waarom hebben wij een schuld?
  Wij leefden toen niet. Wel hebben de blanken 75 jaar geld en mensen en hulp naar zwart Afrika gestuurd. De mensen daar geleerd dat ze totaal niet verantwoordelijk zijn voor hun gedrag. Het blanke westen maakten dat wel goed. Nú is het tijd voor Afrika verantwoordelijkheid te tonen en niet massaal “hun geld” te komen opeisen en hun onverantwoordelijk en soms zelfs crimineel gedrag in het blanke westen uit te voeren.
  Maar van WNL weten we dat er totaal linkse figuren komen preken
  Baudet was nu het doelwit. Een beetje dom van hem dat hij dat kwam ondergaan.

  Like

 14. Lucky zegt:

  Links is een rassenoorlog aan het uitlokken?

  Geliked door 1 persoon

 15. bozeoudeman zegt:

  U zult allen zeer spoedig zien hoe goed Samson en Timmermans en hun club leeghoofden bezig zijn geweest als straks Europa in puin ligt, de economie nul, hele stammen zwarten en islamisten uit de derde wereld rovend en plunderend door de straten trekken en de lijken van de autochtone Europeanen overal in de straten liggen weg te rotten. Bravo, dit alles dankzij de religie Socialisme waaraan nimmer, net als bij islam, aan getwijfeld mag worden. ‘Wir schaffen das!’, staan de socialisten dan nog te brullen terwijl het kromzwaard hen hun hersenloos hoofd afhakt.

  Geliked door 5 people

 16. Jean zegt:

  Ik heb die zotte doos op TV bezig gezien en vrij snel was het duidelijk dat er behoorlijk wat misloopt in die rotkop.
  Volk dat zijn eigen volk verloochend hoort opgesloten te worden want dat is een gevaar voor de samenleving.
  Smijt dat smerig misbruikt papier maar heel snel massaal in een verbrandingsoven want achterlijke waanzin veroorzaakt schade.

  Geliked door 3 people

 17. Sakura zegt:

  Religie wordt door het gewone volk meestal aanzien als de waarheid.
  Door de wijzen als vals en bedrog.
  Door de elite als een handig instrument.
  Men heeft het volk religie gegeven om ze in de pas te laten lopen. De satanisten kunnen dan rustig hun gang gaan. Bangmakerij,hersenspoeling en emotionele chantage zijn de enigste instrumenten die ze nodig hebben.En dit werkt al duizenden jaren zeer efficiënt in hun voordeel.
  Schilder heeft het hier in zijn verbale tornado heel super goed verwoord ! RESPECT Schilder deze sla ik op 🙂

  Geliked door 1 persoon

 18. M. zegt:

  Zoals gewoonlijk word de waarheid omgedraaid waardoor de witte een schuldgevoel aan geluld kan worden.
  Maar het waren de Europese witjes die de slavenhandel van de niet witte slavenhandelaren die nog wel bestond, terwijl de slavenhandel van de witjes al gestopt was, wilden stoppen.
  Dus welke witte schuld?
  Schuldig aan het willen stoppen van de slavenhandel die nog wel bestond bij de niet witjes?

  Like

 19. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Nou ging de gespreksleider ook niet bepaald lekker natuurlijk, zodra Baudet antwoord wilde geven op een aantijging dan lulde zij er dwars doorheen zonder ook maar een moment te luisteren.
  Als je denkt gespreksleider te zijn dan moet je ingrijpen.
  Door dat niet te doen geef je haar een vrijgeleide, Baudet is kennelijk te netjes om haar op haar plek te zetten en de mond te snoeren terwijl dat de enige manier is om haar een tijdje het zwijgen op te leggen.
  Doe je dat niet dan krijg je een onafgebroken monoloog.
  Een kans was er wel degelijk zoals bijvoorbeeld toen ze beweerde dat ze een “klassiek sociaaldemocraat” was, je krijgt haar in één keer helemaal stil door direct te zeggen “zoals de Duitsers van 75 jaar geleden?”.
  Goede kans dat ze stikt van verontwaardiging en dat is dan weer een win win situatie……

  Like

 20. Pietersen zegt:

  Irritante heks met haar ‘ik heb een boekje geschreven’. Dat boekje kost dan weer wel 19,95, dus pretenties te over en valse bescheidenheid ook.
  Thierry uitdagen met prikkelende verwijten, hem dan vervolgens het woord laten doen en zichzelf gniffelend terugtrekken uit de discussie in de hoop dat Thierry een uitglijder maakt.
  Wanstaltig stiekem gedrag van dit vrouwtje, een domineesdochter zoals ik las, waarschijnlijk kon zij niet tegen pa op en haat nu alle witte rechtse mannen en is compleet links gestoord gaan doen.

  Geliked door 2 people

  • Jean zegt:

   Pietersen, bent u zeker dat het een vrouw was? Ik heb er zeer zware twijfels over. M.i. is het een gender die van iets (?) veel te kort heeft gehad in haar/zijn bestaan. Meestal zijn dat de grootste schreeuwers. Ze zoeken via alle mogelijke middelen aandacht.

   Like

 21. Henk der Niederlánder zegt:

  Ik weet het niet maar Ik heb toch stiekem het idee dat zij heel goed weet dat ze een partij onzin verkoopt.
  Hetzelfde als een Sylvana Simons.
  Maar die hebben een platform met hun onzin en op die manier promoot zij haar boek in de wetenschap dat er genoeg sukkels rondlopen die die onzin willen lezen.
  WNL haalt mij al te graag dit soort types binnen want ook daar gaat het om de kijkcijfers (lees reclames) en word er geld gegenereerd.

  Like

 22. Republikein zegt:

  https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/mijn-sympathie-ging-onmiddellijk-uit-naar-de-zoon-van-halsema~ba30eef8/?referer=https%3A%2F%2Ft.co%2F&utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=twitter

  Eigenlijk een leip wijf, misschien moet ze een hondje adopteren.

  Wie is er geïnteresseerd om een boxer te adopteren, wit met bruine vlekken,circa 2 maanden oud, helaas wil zijn baasje hem niet meer!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s