Weg met de trias politica (reprise)

Screenshot_173

(Door: “M.A.L. Sion”)

De processen tegen Wilders en recent tegen Raffie Chohan tonen aan wat er fout zit in ons staatkundig systeem. In de loop van de geschiedenis heeft de rechter teveel macht gekregen. Macht die hem niet toekomt. De rechter mag geen wetgever worden. De gedachte achter het fenomeen ‘trias politica’ is unaniem omarmd en dat jarenlang en eveneens jarenlang terecht. Er is hoog opgegeven over de onafhankelijkheid van de rechter. Die gedachte is echter doorgeschoten. De rechterlijke macht moet controleerbaarder en strikter volgens de regels. Zelfs de schijn van politieke beïnvloeding moet worden vermeden.

Juristen moeten het recht en de wet kennen maar het is niet de bedoeling dat ze de macht hebben om het recht en de wet te buigen. In het juridische wereldje wordt veel gewerkt met jurisprudentie. Daar schuilt een gevaar in. Als wetgeving niet voldoende duidelijk is moet niet de bedoeling van de wetgever (regering + parlement) door de rechter her beoordeeld en gepreciseerd worden. In dat geval moet de vraag om verduidelijking terug naar de enige en echte WETGEVER (regering + parlement).

Er wordt al jaren gesteggeld over de elkaar tegensprekende artikelen van de grondwet. In het bijzonder het recht op vrije meningsuiting en het recht op vrijheid van godsdienst botsen op elkaar. De volksvertegenwoordiging dient dat niet op zijn beloop te laten maar dient deze fout in de grondwet te herstellen. Dan zou het helemaal niet tot politieke processen hoeven te komen.

De rechter moet iemand zijn met een groot en goed oordeelkundig vermogen. Hij moet een gedraging of een situatie op juiste wijze kunnen vergelijken met de bestaande rechtsregels om tot een van hem gevraagd oordeel te kunnen komen. De rechter moet dat oordeel vervolgens op heldere wijze kunnen motiveren. Het geheim van de raadkamer moet in een mondige samenleving tot het uiterste beperkt blijven. Collegiaal beraad in een raadkamer dient er toe om in zekere rust en bedachtzaamheid goed werk af te leveren maar niet om geheimzinnig te doen.

Behandeling achter gesloten deuren dient tot het uiterste beperkt te worden in het belang van de zuiverheid van de rechtspraak.

In de samenleving dient een ieder RECHT op RECHT te hebben tegen een acceptabele prijs maar dan wel het door de volksvertegenwoordiging bedoelde RECHT. Het volk dient de volksvertegenwoordiging af te rekenen op het zorgvuldig uitvoeren van haar taak om voor de juiste wetgeving te zorgen.

Door:
“M.A.L. Sion”
malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com/
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, Justitie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Weg met de trias politica (reprise)

 1. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/09/video-geert-wilders-op-prinsjesdag-politiek-proces-vreet-energie-maar-ik-doe-dit-voor-mijn-stemmers/

  Video! Geert Wilders op Prinsjesdag: ‘Politiek proces vreet energie, maar ik doe dit voor mijn stemmers!’

  Voor Wilders was het een bijzonder jaar. Dat wat hij al jaren roept bleek toch verdomd waar te zijn. Wilders wordt politiek vervolgd, en dit vreet enorm veel energie. Keer op keer moet hij de bagger van de ambtenarij doorploegen en ‘aantonen’ aan de rechtbank dat hij politiek wordt vervolgd. Toch lijkt het of het tij zich keert voor Wilders. Hij is nog lang niet klaar om het bijltje er bij neer te leggen!

  Like

 2. Monalisa zegt:

  Als je vanavond opsporing gezocht heeft gezien dan krijgt Geert Wilders weer gelijk dan toch graag minder minder van dat tuig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s