Liquidatie advocaat: veiligheid is kerntaak van de staat, maar déze staat slaagt daar niet in

Screenshot_187

(Door: Prof. Paul Cliteur)

‘De rechtsstaat is in gevaar, advocaten en rechters worden op straat vermoord, wie daartegen protesteert wordt vervolgd’

Op 18 september 2019 werd Derk Wiersum, de advocaat van kroongetuige Nabil B., in Amsterdam vermoord. Hij was tevens plaatsvervangend rechter in de rechtbank van Breda. Eerder al werd een rapport gepubliceerd over de anarchie in de Amsterdamse hoofdstad, maar dit lijkt toch wel een geheel nieuwe fase waarin we zijn komen te verkeren.

In de Troonrede die woensdag werd uitgesproken staat: “Dat vertrouwen begint bij een sterke rechtsstaat die beschermt tegen criminaliteit, willekeur en machtsmisbruik”.

Maar dat is onjuist. Een rechtsstaat beschermt wel tegen willekeur en machtsmisbruik – van de staat zélf namelijk – maar niet tegen criminaliteit. Het is de staat, Vrouwe Justitia met het zwaard, die ons tegen criminaliteit zou moeten beschermen. De rechtsstaat moet worden beschermd tegen criminaliteit.

Lees verder>>>
Post online
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Liquidatie advocaat: veiligheid is kerntaak van de staat, maar déze staat slaagt daar niet in

 1. guusvelraeds zegt:

  We zullen er gezien de ervaring van afgelopen 30 jaar maar vanuit gaan dat een mocro de dader is van deze laffe moord. Een moord op bestelling van een andere mocro die geheel Nederland uitlacht. In Israél zouden ze de mossad erop afsturen en hem liquideren maar daar is Nederland te laf voor. Iets met mensenrechten en zo. Nederland komt alleen in actie als iemand minder minder roept.

  Like

 2. Rensk. zegt:

  Natuurlijk kan de staat hierin de Burger niet van dienst zijn. Veel te veel verdrietjes en schokjes. Ze raken bijkans ¨overspannen¨ en zoooooooooooooo moeeeeeeeeeeeeee van al die problemen, die ze zelf veroorzaken en niet oplossen. Dat moet de Burger zelf maar doen. En Grappenhaus gaat heel moedig aan de criminelen vragen of ze alsjeblieft op willen houden met crimineel zijn. Zo niet dan gaat ie ze uitnodigen voor een krachtig gesprekje waarin hij de crimineel laat zien hoeveel verdriet de crimineel veroorzaakt door zijn of haar gedrag. Nederland moet weer lievvvvvvvvvv worden hoor. Grappenhaus is ervan overtuigd dat dat vanzelf wel weer goedkomt met dat lievvvvvvvvvvvvvvvvv zijn. Gewoon door zelf zn verdrietjes te tonen. Lulletje Rozenwater.

  Like

 3. D.G.M.Holland zegt:

  Volgt Prof. Paul Cliteur het nieuws dan niet?
  Sinds 2005 is het percentage door de politie geregistreerde verdachten van misdrijven onder alle herkomstgroeperingen bijna g e h a l v e e r d.
  Dat geldt zowel voor personen met een Nederlandse- als voor personen met Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse of Surinaamse achtergrond.
  https://www.cbs.nl/nl-nl/achtergrond/2016/47/criminaliteit

  Ook de jaren daarna zijn deze criminaliteitscijfers verder gedaald.
  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/09/afname-criminaliteit-in-alle-delen-nederland

  De omvolking is zo’n verrijking gebleken dat Nederland gewoon een veilig land geworden is.
  Vele politiebureaus zijn gesloten en meerdere gevangenissen werden afgebroken.
  Wat is het toch veilig: Men moet nu zelfs een afspraak maken om aangifte te doen.

  Of… noemen we het nu allemaal anders?
  Burg. Halsema van Amsterdam noemde de inbraak van haar zoontje slechts geklier.
  Haar ventje speelde met een revolver, maar zij noemde dat een nep-wapen…

  In de V.S. dáár is het pas erg…. Daar vermoorden ze elkaar met revolvers.
  Bij ons gebruiken ze er bijna dagelijks een gewoon mes voor…
  Nou ja, soms rolt er ook weleens een handgranaat door de straat….

  Politie staat machteloos. Wat zijn we diep gezonken…
  Prof. Paul Cliteur kan het bestrijden van criminaliteit beter aan de PVV van Dhr.Wilders over laten, want dan is hij geen roepende in de woestijn…

  Geliked door 5 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   De cijfers van met name het CBS kunnen per definitie zo de vuilnisbak in.
   Je hebt kleine leugens, grote leugens en statistieken.
   Met een beetje handigheid gooi je een heleboel informatie in een mixer en je laat het net zolang draaien tot er uitkomt wat je vooraf graag wilde.
   De rechtspraak is niet met z’n tijd meegegaan, we hebben nog steeds ‘jeugdcriminaliteit’ die als zodanig bestraft wordt.
   Punt is dat het vroeger veelal uit de hand gelopen kattenkwaad was, tegenwoordig worden huurmoordenaars met opzet gezocht onder minderjarigen want die kunnen maximaal tot hun achttiende worden vastgezet.
   We zouden een stap terug moeten zetten, tuchtscholen weer in ere herstellen met vergaande mogelijkheden en een straf regiem.
   En ‘volwassen’ misdaden ook als zodanig bestraffen ongeacht de leeftijd van de misdadiger. Een huurmoord is geen kattenkwaad maar ernstige en zware misdaad.

   Like

 4. henk verhoef zegt:

  je kan je afvragen of de staat wel veiligeheid wil
  Pim/theo het lost ook problemen voor de politiek op he

  Geliked door 1 persoon

 5. Jean zegt:

  Als diegene die doorgaat voor burgemeester van Amsterdam ‘zomaar’ wapens in huis heeft en de kinderen lopen daar mee rond op straat wat valt er dan nog te verwachten van veiligheid?

  Like

 6. M. zegt:

  Ze zullen straks ook net als in de andere vernielde EU landen zeggen dat ze de controle kwijt zijn.
  U weet wel die controle die ze opzettelijk weggeven met hun politiek incorrecte politiek.

  Like

 7. Schijtlijster zegt:

  Wat had dat nu kunnen bedenken…. zooooo onverwachts.

  Mooi, een slinkse minder. Kapot gemaakt door zijn eigen maatjes. Het wachten is op dat er slinkse rechters worden omgelegd. Niks aanslag op de rechtstaat, de moord op Pim, dat was een aanslag op de rechtstaat. De moord op Theo, dat was een aanslag op de rechtstaat. Niet de ruiming van een slinkse ondersteuner van de multiculti die de “underdog”, lees: cultureel onaanpasbare, verdedigde. Hij kreeg wat ie verdient, het lot van een volksverrader.

  Geliked door 1 persoon

 8. Steven zegt:

  Allemaal de OORZAAK van de zo graag gewilde Multi-culti waanzin die men met alle geweld pleegt door te drukken.
  Er gaan nog veel meer doden vallen en BV NL wordt straks Colombia #2!

  Like

 9. Henk zegt:

  ik zie met lede ogen mijn land richting de afgrond gaan, de verzorgingsstaat gaat er aan, hele horde’s met een kort lontje bezetten ons land en steken er met messen op los. In Links Amsterdam is de misdaad het die de regie bepaald. Ik besef me ook dat het alleen maar rotter gaat worden . Heden ben ik druk met een land opzoeken waar ik me weer veilig kan voelen en aan een goede toekomst kan denken, ik wil hier weg van het zinkende schip, Hongarije is een optie , nog tips ?

  Like

 10. Lucky zegt:

  https://tpook.nl/2019/09/19/zelfs-in-italie-vinden-ze-het-omleggen-van-een-advocaat-kroongetuige-te-ver-gaan/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  Zelfs in Italië vinden ze het omleggen van een advocaat kroongetuige te ver gaan.

  De Italiaanse onderzoeksrechter Francesco Del Bene van de Nationale Antimafia Directie DNA schrikt als hij hoort van de moord op advocaat Derk Wiersum. „Dit is nogal wat. Ik kan me niet herinneren dat er in Italië ooit een advocaat van een kroongetuige is vermoord”, zegt hij.

  Like

  • Schijtlijster zegt:

   Of een toekomstig premier, een cineast…Nederland is het land van de maffia allang voobij gestreefd. Tis ook geen maffia, die hadden tenminste nog wat van fatsoen met hun erecode. Dit zijn cultureel vreemden. Onaanpasbaren, achterlijken.

   Like

 11. M.A.L. Sion zegt:

  Bekend is dat een bestelling van een portie drugs net zo snel wordt bezorgd als een pizza.
  Daar moet een eind aan gemaakt worden door het GEBRUIK van drugs streng te bestraffen.
  Zoals er van overheidswege acties gevoerd zijn tegen roken en alcohol drinken moet er een intensieve actie op gang komen tegen het gebruik van drugs.
  Als de klandizie opdroogt is er voor de drugsmaffia ook geen lol meer aan. We moeten wat drugsgebruik betreft ophouden met wegkijken. Het is niet enkel de volksgezondheid die hier in het geding is maar het drugsgebruik roept ook de criminaliteit in het leven.

  Like

 12. orelius zegt:

  waarom denken jullie dat die lui meestal uit een dictatuur afkomstig zijn.

  Like

 13. orelius zegt:

  Zag een docu over saoudi arabie , daarin zag je een open winkel vol met de duurste horloges , van top merken. de winkel bediendes gingen lunchen , en de winkel bleef gewoon openstaan. waarop de journalist vroeg , moet u de winkel niet sluiten , waarop de winkel bediende zei , nee hier wordt niet gestolen, en ze lieten de winkel 1 uur onbewaakt achter. Hoe zou dat komen .
  zouden ze daar ook taakstraffen geven voor een diefstal . Nou denk het niet , handjes eraf is voor zoiets de lichtste straf . Hier zeggen ze zwaar straffen helpt niet . Ze zijn hier helemaal van het pad af . Let maar op straks pakken ze die marokaan op en kunnen ze weer niks bewijzen, vorm fout , jaren en jaren procederen . Wij gaan kapot door onze eigen achterlijke wetten . Die lui lachen zich rot en vinden ons achterlijk , waar ze gelijk in hebben , wij zijn achterlijk. Advocaten durven al niet meer zo,n zaak aan te nemen . Komieken durven geen geintjes meer te maken . Schrijvers durven het echte verhaal niet meer op te schrijven . Journalisten durven niet meer alles te benoemen en te schrijven. Onze hele manier van leven en onze cultuur worden door die lui om zeep geholpen .
  En nog blijven onze politici de andere kant op kijken , de lafaards . Dit land is gelijk aan de Titanic , een zinkend schip , waar alleen nog met weemoed aan terug gedacht kan worden .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s