Nog een overwinning voor Trump aan het asielfront: Hoogste Gerechtshof keurt aanscherping van het asielrecht goed

Screenshot_196

(Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse president Donald Trump kan een nieuw succes aan het asielfront boeken: het Hoogste Gerechtshof van de VS heeft een door de regering verordende drastische aanscherping van het asielrecht voorlopig goedgekeurd. De regeling moet het migranten uit Zuid-Amerika verhinderen om in de VS asiel aan te vragen. Trump sprak van een “grote overwinning voor de grens”.

Duits - Zuerst

Volgens de regeling mogen Centraal-Amerikaanse migranten alleen nog maar een asielaanvraag in de VS indienen wanneer zij daarvoor in Mexico of een ander transitland zo´n aanvraag hebben ingediend en deze werd afgewezen. Bij de meeste migranten aan de Amerikaanse zuidgrens gaat het om mensen uit Guatemala, El Salvador en Honduras.

Het Hoogste Gerechtshof in Washington hief de uitspraak van een ondergeschikte instantie in Californië tegen de aanscherping van het asielrecht op. Het gaat echter niet om een definitieve beslissing.

Het Witte Huis verklaarde dat de beslissing van de rechtbank de regering “zeer” zou helpen in e omgang met de “crisis” aan de Amerikaanse zuidgrens. De directeur van de Amerikaanse immigratieautoriteit, Ken Cuccinelli, kondigde op Twitter aan dat de regeling “zo spoedig mogelijk” zou worden ingevoerd.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Allochtonen, asielwaanzin, Donald Trump, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Justitie, VS. Bookmark de permalink .

4 reacties op Nog een overwinning voor Trump aan het asielfront: Hoogste Gerechtshof keurt aanscherping van het asielrecht goed

 1. sweetheart zegt:

  Wat ben ik blij voor Trump en America met deze overwinning, Trump 2020 YES

  Like

 2. Cleo zegt:

  President Trump stelt de juiste prioriteiten: de veiligheid van Amerika en de Amerikanen staan bovenaan! Gezond verstand!
  Zó hoort de hoogste politieke bestuurder van een land te regeren.
  Helaas zitten wij (nog) opgescheept met een volksverrader als ‘premier’…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s