EU wil toetreding van Servië dicteren: Belgrado dient verdrag met Rusland en de Euraziatische Economische Unie te annuleren

Screenshot_220.png

(Vertaling: E.J. Bron)

In de EU gaan steeds meer stemmen op die aandringen op een spoedige EU-toetreding van de zogenaamde “West-Balkan landen” Servië en Montenegro. Daarbij is vooral Servië een geostrategische twistappel tussen Oost en West – traditioneel beschikt Belgrado over nauwe betrekkingen met Rusland. Ook de vernedering van de afscheiding van Kosovo als gevolg van de overval door de NAVO in het voorjaar van 1999 is tot op de dag van vandaag niet vergeten, temeer daar Belgrado weigert de onafhankelijkheid van Kosovo officieel te erkennen en de daar resterende Servische minderheid in de steek te laten.

Duits - Zuerst

Nu heeft Oostenrijk het woord genomen. Ex-bondskanselier en chef van de ÖVP, Sebastian Kurz, verklaarde dat Wenen elk akkoord tussen Servië en Kosovo zou ondersteunen, ook een mogelijke grenswijziging. Dit zei Kurz tegen het Servische persbureau “Tanjug” in een interview in Wenen.

Heel pikant benadrukte Kurz uitdrukkelijk dat Belgrado voor een EU-toetreding ook zijn bilaterale handelsovereenkomsten met Rusland en met de door Moskou geïnitieerde Euraziatische Economische Unie zou moeten opgeven, voordat het toetreedt tot de EU. Servië zou niet over het hoofd moeten zien dat het 63% van zijn handel met de EU zou afwikkelen en slechts 10% met Rusland, zei hij.

Belgrado had pas enkele weken geleden zijn toetreding tot de Euraziatische Economische Unie aangekondigd en was bovendien toegetreden tot een tolunie met Rusland.

Ook de nieuwe Europese Commissie onder haar voorzitster Ursula von der Leyen zou de toetredingsgesprekken met Servië en Montenegro intensiveren, kondigde Kurz aan.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, EUSSR, Kosovo, Oostenrijk, Rotzakken, Rusland, Servië. Bookmark de permalink .

11 reacties op EU wil toetreding van Servië dicteren: Belgrado dient verdrag met Rusland en de Euraziatische Economische Unie te annuleren

 1. scherpschutter1943 zegt:

  De grootste fout die Servie kan maken is toe te treden tot de EU.

  Geliked door 3 people

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Houd die Balkan landen buiten de deur. Die ervaring hebben we inmiddels toch al dat ook daar niet veel soeps vandaan komt.

  Like

 3. andre zegt:

  De EU is een heel eng insitituut gebaseerd op landje pik en zieltjes erbij als een pyramide spel. Heeft Kurz een relatie met Sylvana Simons? Ik kijk echt nergens meer vanop.

  Geliked door 4 people

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Inderdaad, het heeft veel weg van een pyramide spel.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Kijk de fascistische dictatuur EU trekjes komen weer om de hoek kijken !!

  Like

 6. Servië niet doen! Eerst haalt de bende van Eu jullie leiders weg die het land verdedigde tegen de genocide plegende moslims, daarna werden ze veroordeeld voor oorlogsmisdaden en nu moeten jullie je verdragen en plannen wijzigen voor deze stasi staat? Niet doen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Alex Delarge zegt:

  Servie moet zich gewoon aansluiten bij de Visegradgroep.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s