AfD over “klimaathysterie”: Misbruik van kinderen herinnert aan duistere tijden

Screenshot_235

(Vertaling: E.J. Bron)

De AfD waarschuwt voor de “mediale en politieke indoctrinatie van scholieren om met geënsceneerde demonstraties de publieke opinie te beïnvloeden.”

epoch times

Gisteren zijn er in de hele wereld miljoenen mensen de straat opgegaan voor een meer vastberaden strijd tegen de opwarming van de aarde. De klimaatactivisten van “Fridays for Future” hadden voor het eerst ook nadrukkelijk volwassen opgeroepen om deel te nemen aan de vrijdagprotesten.

In Berlijn gingen volgens informatie van de activisten ongeveer 27.000 mensen de straat op, in heel Duitsland zouden het 1,4 miljoen geweest zijn. De Zweedse activiste Greta Thunberg was tevreden met het globale protest: “Het is een historische dag”, zei ze.

Vooral jonge mensen nemen deel aan de demonstraties – ook kinderen. Daarover verklaarde de fractievoorzitter van de AfD in het parlement van Sachsen, Jörg Urban:

“De AfD wijst de klimaathysterie af. Het is onzin om in een nationale solo het wereldklimaat te willen redden. De Duitse burgers en de industrie moeten al de hoogste belastingen en premies in de wereld dragen – nog verder draaien aan de belastingschroef overbelast veel burgers en schaadt de concurrentiepositie van de industrie.”

Bovendien beklaagt Urban de “mediale en politieke indoctrinatie van scholieren om met geënsceneerde demonstraties de publieke opinie te beïnvloeden.” Dit “misbruik van kinderen en jongeren voor regeringspropaganda” zou herinneren aan duistere tijden in de Duitse geschiedenis.

De ondermijning van de protesten van de scholieren door links-extreme groepen zou bijzonder gevaarlijk zijn, aldus de AfD-politicus verder.

“´Ende Gelände´ en ´Extinction Rebellion´ willen het kapitalisme in zijn totaliteit afschaffen en zijn al meermaals door gewelddadige acties opgevallen.”

De theorie van de zogenaamd dreigende klimaat-Apocalyps zou op één nacht ijs staan. Dit zou onlangs duidelijk zijn geworden voor een Canadese rechtbank. “Michael Mann, een van de vaders van de klimaathysterie, weigerde de ruwe data voor zijn theorie te openbaren om deze onafhankelijk te kunnen laten onderzoeken”, benadrukte Urban.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, AfD (Alternative für Deutschland), belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, Desinformatie, dictatuur, Duitsland, gezond realisme, Graaien, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse media, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, onwetendheid, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

34 reacties op AfD over “klimaathysterie”: Misbruik van kinderen herinnert aan duistere tijden

 1. droevige mof zegt:

  Wie indoctrineert de kinderen? De ouders, maar vooral de leraren. Er waren altijd maar een paar leraren die tegen de stroom in zwommen, de meeste zijn conform met het systeem. Of dit systeem nu het Derde Rijk (of in NL de Duitse bezetting), de DDR of het ecosocialisme wordt genoemd.
  Twee voorbeelden: “Vandaag stellen we een lijst samen van argumenten die de nazi’s tegen de Joden hadden. En dan een lijst met de argumenten van de AfD tegen de migranten. Waar zijn de overeenkomsten?”
  “Hoe hoog is de giftigheid van CO2 buiten het ecologisch evenwicht? Welk percentage van de milieu-vijandige CO2-productie heeft Duitsland in vergelijking met de Noord-Afrikaanse landen? Welke conclusies kunnen hieruit worden getrokken?”

  Geliked door 2 people

 2. Wachteres zegt:

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/tienduizenden-gehersenspoelde-schoolkinderen-hebben-geen-flauw-benul-van-klimaatfeiten/

  In Duitsland moeten klassen verplicht deelnemen, anders worden ze op rapport gezet wegens ‘schoolverzuim’ – Conservatieve journalist James Delingpole verzucht: ‘Kom, vriendelijke asteroïde. Vernietig ons nu!’

  Vandaag spijbelen tienduizenden gehersenspoelde Westerse schoolkinderen –in Duitsland zelfs verplicht- om deel te nemen aan wat op misleidende wijze een ‘klimaatstaking’ wordt genoemd. Voor het ‘redden van de planeet’ blijken de meesten van hen echter geen flauw benul te hebben van de echte klimaatfeiten. Zo denkt bijvoorbeeld de 9 jarige Daisy dat klimaatverandering ‘zorgt voor branden op de noordpool, terwijl daar alleen maar sneeuw hoort te zijn.’

  James (10) beweert dat ‘koolstof in de atmosfeer gaat en de wereld opwarmt,’ en de even oude Hannah denkt dat ‘koeienscheten’ hetzelfde doen en ‘het licht van de zon daardoor uitgaat en nooit meer terugkomt.’

  https://www.breitbart.com/politics/2019/09/20/ok-climate-kids-go-on-strike-but-not-till-youve-done-this-quiz/

  Delingpole:

  Kom, vriendelijke asteroïde. Vernietig ons nu!’ besluit Delingpole cynisch. Dat had ook ‘kom maar op met je Tsar bom, Vlad!’ kunnen zijn. Want een samenleving die geleid wordt door ideologisch waanzinnigen en van zijn nakroost een nog onbenulliger en krankzinniger soort probeert te maken, en daarbij voor iedereen alles kapot wil maken wat eerdere generaties in tientallen jaren met hard werken hebben opgebouwd, verdient misschien wel niet anders.

  Geliked door 4 people

 3. Pingback: AfD: Misbruik van kinderen in “klimaathysterie” herinnert aan duistere tijden | JDreport.com

 4. Ik zie deze… jeugd dat wordt ingezet als schild tegen de “klimaat apocalyps”….daarbij was de start vanuit Zweden….het land dat de islam zo heftig knuffelt en omhelst…dat je kunt denken dat Zweden 100% achter de “wereldwijde en Europese verovering door de islam” staat. Dat de Zweden compleet krankzinnig zijn geworden en bezeten door Gretchen.

  Geliked door 6 people

 5. delamontagne zegt:

  Merkel beloofd 100 Miljard Euro voor het klimaat.

  Aan de vooravond van de VN-conferentie, die dit weekend in New York begint, presenteerde de Duitse regering gisteren een ambitieus klimaatplan, dat het voornaamste project van de wetgevende macht zal worden.
  Onder druk van massale demonstraties in 575 Duitse steden, dit is een record.
  De tekst, gisteren gepresenteerd en genaamd “2030 Klimaatbeschermingsprogramma”, beoogt een reductie van 55% in broeikasgasemissies tegen 2030, te bereiken.
  Het project is des te ambitieuzer omdat Duitsland de klimaatdoelstellingen voor 2020 die het in 2007 had gesteld, niet zal halen.
  “De regering had voor volgend jaar 1 miljoen elektrische auto’s beloofd, maar men is ver er van verwijderd volgens de Süddeutsche Zeitung.

  Like

 6. Gewoon iemand zegt:

  Is het ook niet juist mooi dat kinderen zien dat er iets mis is. Wij zijn misschien wat zakelijk en hard geworden. Maar los van alle toekomstbeelden/strakke regels, dat we vanalles de lucht in stoken, mensen in de randstad minder oud worden door slechtere lucht, plastik in de natuur, steeds minder soorten dieren kan toch ook niet goed zijn. Er gaat iets mis, en kinderen kunnen hier echt zelf wel zien dat het fout is

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Ja zeker @ gewoon iemand.
   Die kinderen zien het inderdaad allemaal wel.
   Ik weet namelijk dat er een kind hier op aarde rond loopt die de co2 uit de schoorstenen kan zien.
   Even voorop gesteld ben Ik het er wel mee eens dat we zuinig op dit wereldbolletje moeten zijn maar dat kinderen geindoctrineerd worden met allerlei doemscenarioos gaat me toch echt veel te ver.
   Als bijvoorbeeld een National Geographic al toe gaat geven dat bepaalde opnamen niet kloppen en dus manipulatie zijn is dat toch een teken aan de wand.
   Ik heb het hier over de bekende ijsbeer die een moest tonen dat de ijsberen populatie zo sterk aan het afnemen was.
   Maar wat blijkt achteraf??
   De ijsberenpopulatie is gewoon booming want waar er iets van 39 jaar geleden nog ongeveer 5.000 waren zijn er nu iets van een kleine 30.000
   Als je in de verslagen leest dat er kinderen zijn die het verschrikkelijk vinden dat de bossen op de noordpool in brand staan, wil je me toch wel geloven dat er iets helemaal verkeerd gaat met die hersenspoeling richting kinderen van laat Ik zeggen tussen de 8 en 18 jaar.
   Deze kinderen lopen te demonstreren tegen iets waar ze niet het flauwste benul van hebben.
   Deze kinderen hebben totaal niet door dat ze gebruikt worden door een aantal personen die zich vast voorgenomen hebben om een massa geld te verdienen aan deze klimaathype.
   Ik denk niet dat er specifiek een onderzoek moet komen naar wat er nou aan de kinderen geleerd word maar wat er op de Pabo’s in de koppen van de toekomstige leraren gepropt wordt.
   In ieder geval denk Ik niet dat dit episteltje jou op andere gedachten kan brengen als Ik je bovenstaande reactie gelezen heb.
   Maar goed Ik blijf in ieder geval hopen.

   Geliked door 1 persoon

   • Gewoon iemand zegt:

    Zien niet, vervuilde lucht ruiken kom ik in de randstad een heel eind;). Ik snap dat de opwarming niet bewezen kan worden, iets wat vermoed wordt dat de eerste keer gaat gebeuren is nooit te bewijzen. Dat lucht met meer deeltjes/vuil erin meer warme vasthoud (zoals een broeikas) vind ik dan niet heel gek klinken. Vergelijk het met een warm huis in de zomer, zet je de deur open als het kouder wordt en het is meteen koud, doe je de deur dicht warmen de stenen meteen het huis op.
    Maar stel dat het puur een hype is, alsnog gebruiken we grondstoffen die niet onbeperkt zijn, dus hoe graag ik ook benzine zou blijven rijden en op gas stoken, het is er gewoon over een paar generaties niet meer. Het is niet zo dat we heel veel keus hebben welke kant we op gaan. Alleen wie pakt de kosten, zijn wij dat of stellen we het uit voor onze kleinkinderen. Ik zou het juist niet willen uitstellen, misschien alleen al om te zorgen dat de kinderen van nu 10 jaar ouder worden door wel een gezonde lucht/klimaat. En wat de dieren betreft, het is altijd makkelijk om een soort te zoeken die het goed doet, er zijn er maar vele duizenden;), het zorgwekkende is dat het aantal soorten minder wordt, niet dat er wat schommelingen zitten in 1 soort. Ik zou me ook niet willen laten overtuigen, er is iets nodig, en dat iets is niet gewoon niks doen en maximaal zelf te leven

    Like

  • Marijke zegt:

   Maar daarom hoef je kinderen nog niet massaal en op een foute manier te indoctrineren! Onderwijs dat ze hun rommel moeten opruimen op straat, beter geen plastic kunnen gebruiken, korter moeten douchen, geen ballonnen maar papieren lampionnen gebruiken etc. etc. voldoet ook. Nu gaan we straks heel veel betalen voor de “klimaatverandering” wat een heel natuurlijk fenomeen is, terwijl andere landen gewoon blijven vervuilen. De kinderen weten helemaal niet wat hun straks overkomt als ze hun mobieltje, laptop, scooter e.d. voor hun neus zien verdwijnen.

   Geliked door 1 persoon

   • Gewoon iemand zegt:

    Helemaal mee eens dat we kinderen dat moeten leren. Maar net iets groter dan, als ze wat ouder zijn, zoals wij. Moeten wij dan niet zorgen dat we in plaats van gast te verstoken, onbeperkt energie hebben door bijvoorbeeld windmolens en daar ons huis mee warm stoken (net zoals een kind dat een broodtrommel gebruikt om plastic zakjes te besparen). Of moeten wij niet op electriciteit rijden (en eerst veel meer groene stroom hiervoor opwekken), dan op olie te rijden die toch op gaat, maar waarschijnlijk hebben wij daar toch net geen last meer van. Wat kinderen in het klein doen, moeten wij als we ouder worden niet vergeten maar doorgaan er mee. Ook als het ons wat kost, wat het zeker doet

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Zit u wel op de juiste blog? . . .

    Geliked door 2 people

   • Gewoon iemand zegt:

    Dat ligt eraan, is dit een plek waar iedereen zonder na te denken verder klaagt onder een artikel/de Volkskrant als bewijs wordt gezien/alleen maar komt om zijn/haar frustratie kwijt te kunnen/te bevestigen. Of een plek waar we van elkaar willen leren/open staan voor niet iedereen op dit forum na te praten?

    Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Nou, wat hebben die kinderen het toch goed door.
   Ik fiets dagelijks langs een paar lagere scholen, en van het begin tot het eind is het 1 grote stortplaats van snoep papier en lege flesjes bij zo’n een school en er omheen.
   Let er ook maar eens op als er ergens een ploegje aan het spelen is.
   Als ze weg zijn blijft daar ook altijd een berg troep over op straat.
   Het boeit die kinderen voor geen meter wat ze allemaal op straat pleuren.

   Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Precies , Piet !
    Hier liggen ook iedere morgen energiedrank blikjes , mc Donald verpakkingen en kapot gegooide flessen op straat .
    Iedere dag weer !
    ‘S avonds om elf uur ligt er niks , ‘s morgens om zeven uur ligt het er wel !
    Leve de jeugd !

    Geliked door 1 persoon

   • Gewoon iemand zegt:

    Als u dat zo ervaart, kan ik het alleen maar eens met u zijn. Laten we beide problemen aanpakken, we moeten net zo min als vervuiling ook niet bang zijn onze kinderen goed op te voeden tot verantwoordelijke mensen

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Gewoon iemand, daar zijn mijn ouders uitstekend in geslaagd.
    Ik gooi helemaal niets op straat of laat ergens vuil slingeren.
    Als je kinderen dat niet direct bij brengt, dan leren ze het nooit meer.

    Geliked door 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    Ik begrijp ook niet wat ouders hun kinderen allemaal wel niet mee geven tegenwoordig als ze naar school gaan aan blikjes energy drank en zakken snoep.
    Toen ik naar school ging haalde we ’s morgens bij de groenteboer een winterpeen op waar we de hele dag mee deden.
    Of we liepen op een stuk zoethout te kauwen.
    Maar we kregen geen hele partijen snoep en frisdrank mee naar school.

    Geliked door 2 people

   • Piet Snot zegt:

    Ik zag vanochtend een herhaling van het RTL of SBS journaal.
    Daar waren kinderen massaal de troep aan het opruimen van de straat en bosjes.
    En al die kinderen vonden het verschrikkelijk wat ze allemaal tegen kwamen.
    Maar zodra ze niet meer onder een toezicht staan gooien ze alles weer als vanouds gewoon op straat.
    Tot de volgende schoonmaak acties, dan hoor je weer precies hetzelfde.

    Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Dat in NL de lucht niet zo schoon is als in gebieden met veel bos en weinig of geen industrie kan ik mee eens zijn,
   De keren we in NL komen, verblijven we waar de A16 en A15 en de rondweg van R’dam bij elkaar komen.
   Hier wonen we eigenlijk in/tegen bos aan en in hele dept. nauwelijk industrie.
   Dus als we in NL korte tijd zijn dan ruiken we wel ’t verschil.
   De oplossing voor NL ?
   Niet doen of ’t een land met groot grondgebied is en niet al die duizenden, 100-000 den z.g.n. vluchtelingen opnemen.
   Eigenlijk geen enkele, zeker geen moslims……..

   Like

  • delamontagne zegt:

   Gewoon iemand zegt:
   22 september 2019 om 10:32
   Nederland een van de dichts bevolkte landen ter wereld [ de Nederlanders zelf beseffen ’t niet, HÉLAAS ] en U wilt dat verwarming, autoverkeer, zeg maar alles en alles op elektriek gaat in de toekomst.
   Windturbines, zonnecellen, waterkracht…………
   U heeft waarschijnlijk geen idee hoe electriciteit vervoert en gedistribueert wordt.
   Zo hebben we hier kennissen en toen kreeg ik dit te horen:”nou dat [ electriciteit ] komt toch gewoon uit ”t stopcontact.
   JE BLIJFT LACHEN

   Like

  • delamontagne zegt:

   Dat in NL de lucht niet zo schoon is als in gebieden met veel bos en weinig of geen industrie kan ik mee eens zijn,
   De keren we in NL komen, verblijven we waar de A16 en A15 en de rondweg van R’dam bij elkaar komen.
   Hier wonen we eigenlijk in/tegen bos aan en in hele dept. nauwelijk industrie.
   Dus als we in NL korte tijd zijn dan ruiken we wel ’t verschil.
   De oplossing voor NL ?
   Niet doen of ’t een land met groot grondgebied is en niet al die duizenden, 100-000 den z.g.n. vluchtelingen opnemen.
   Eigenlijk geen enkele, zeker geen moslims……..

   Like

 7. ronjaspers zegt:

  De nazi,s gebruikten kinderen voor hun propaganda doeleinden.De klimaathoax is een onderdeel van de N.W.O. het is bedoeld om de burger financieel kapot te belasten,en onze rechten en vrijheden af te pakken.Totale macht en controle over de bevolking,socialisme/communisme in optima forma.

  Geliked door 1 persoon

 8. Henk der Niederlánder zegt:

  In 1989 zat Ik een half jaar op een torenkraan in Berlijn en overzag Ik elke morgen een groot deel van de stad en Ik mag zeggen dat daar een flinke hoop smog te zien was en dat elke morgen opnieuw.
  Nou kan dat gezien worden als een klimaatramp maar dat was het niet en is het nog steeds niet.
  Het is namelijk aangetoond dat het overgrote deel van die smog neerslaat en de rest zal nmm. wel voor het overgrote deel opgenomen worden door de plantengroei want Berlijn bestaat nog steeds en is ook nog steeds bewoond.
  Maar waar je maar niet over wilt denken lijkt me dat we al een hele rij doemscenario’s achter de rug hebben met als voorbeelden de zure regen hoax het gat in de ozonlaag hoax dan nou de CO/2 hoax en de toekomstige stikstof hoax en god weet welke hoaxen er allemaal nog gaan komen.
  Een ding staat als een paal boven water en dat is het volgende.
  Bij elk van die hoaxen is er een kleine groep zakenlui en investeerders schatrijk mee geworden door geld te roven van de burger.
  Dat je stelt dat er op een moment een einde komt aan het winnen van fossiele brandstoffen ben Ik zeer zeker met je eens, maar dat wij als Burger windmolens en zonneparken moeten financieren om er later achter te komen dat die energie onbetaalbaar blijkt en de prijzen per KWH tot ongekende hoogten gaan stijgen en daarmee weer enkele zakkenvullers nog rijker te maken dan ze al zijn stuit me toch wel heel erg tegen de borst.
  Wie de kosten dan moeten dragen wij of onze kinderen (kleinkinderen) zal als de grote oplichters en politiek opportunisten verwijdert worden uit deze cyclus wel eens heel erg mee kunnen vallen.
  En als voorbeeld geef Ik eens even een Al Gore die miljarden verdiende aan de CO/2 hoax maar vond dat de mensen beter konden zwijgen over zijn huis dat naar Ik dacht net zo veel energie vreet als 21 Amerikaanse gezinnen verbruiken.
  En er zijn nogal wat Al Gore’s in de klimaatlobby aanwezig.
  Misschien ben je ervan op de hoogte dat er in Brussel 9.000 lobbyisten rondlopen waarvan een overgroot deel gelieerd zijn aan bedrijven die zich bezig houden met het zogenaamde klimaat maar die toch echt bezig zijn met niks anders als geld te genereren.
  Zal Ik even voor de zekerheid de reactie van Piet Snot hieronder erbij zetten om aan te tonen dat de kinderen het val dood hebben aan het klimaat maar wel een Vrijdagje willen gaan protesteren {want zo iets als snipperdag}

  Nou, wat hebben die kinderen het toch goed door.
  Ik fiets dagelijks langs een paar lagere scholen, en van het begin tot het eind is het 1 grote stortplaats van snoep papier en lege flesjes bij zo’n een school en er omheen.
  Let er ook maar eens op als er ergens een ploegje aan het spelen is.
  Als ze weg zijn blijft daar ook altijd een berg troep over op straat.
  Het boeit die kinderen voor geen meter wat ze allemaal op straat pleuren.

  Ik ben overigens niet zo gewend om lange reacties te schrijven hier wel bekend op het blog en hou mijn reacties over het algemeen nogal kort en bondig.
  En dat wil Ik eigenlijk ook wel zo houden maar jij in het bijzonder bent nogal hardleers in het zien van wat er werkelijk gebeurd in deze wereld.

  Geliked door 1 persoon

 9. Jules Vismale zegt:

  Er zijn niettemin drie verschillende generaties in Nederland en daarbuiten geweest die (dat heb ik ooit in een krant gelezen) zo hun verschillende manieren hebben over onze welvaart. De eerste generatie, voor en na WO II, had het minder breed en zij hebben keihard gewerkt om Nederland op te bouwen, de tweede generatie voor en na de jaren ’60 kreeg meer welvaart en zij gaven die later ook door aan hun kinderen en de derde generatie, na de jaren ’90, lijkt thans op een generatie die alleen maar alles wil hebben krijgen, ontzettend verwend is (uitzonderingen daargelaten) en de opgenoemde vorige generaties daar ook niet altijd dankbaar voor zijn geweest!
  Helaas zijn kinderen door de eeuwen heen altijd wel gebruikt en misbruikt geweest met als treffend voorbeeld WO I waar talloze Europese jongeren elkaar hebben afgeslacht bij Ieper, Verdun, Arras, Loos, de Somme, Tannenberg, Warschau enz. waardoor tienduizenden ouders hun kinderen toen overleefden en niet andersom!
  De meest treffende voorbeelden waren Peter Kollwitz (1896 – 1914), de zoon van de beroemde Duitse kunstenares en beeldhouwster Käthe Kollwitz (1867 – 1945), die in WO I op 18-jarige leeftijd omkwam bij Esen (België) en zijn ouders plaatsen jaren later op zijn oorlogsgraf op het Deutscher Soldatenfriedhof Vladslo het beeld van het Treurend Ouderpaar als een soort schaamte dat kinderen en jongemannen werden opgeofferd in een gruwelijke oorlog!
  In een documentaire over WO I vertelde een ooggetuige dat hij na de oorlog in een trein ooit een oude vrouw zag zitten die erbij zat als een zombie. Later bleek dat zij tijdens WO II al haar vijf zonen had verloren en feitelijk hiermee haar hele familie was vernietigd!
  En dat inderdaad kinderen opgeofferd lijken te worden aan de “klimaathysterie” doet me met alle demonstraties die de jongeren thans houden bijna denken aan de feestvreugde van hun voorgangers die tijdens het uitbreken van WO I dachten dat dit een “leuke, gezellige, frisse en vrolijke” oorlog zou gaan worden met als eindresultaat dan 10 miljoen onder hen zouden worden gedood in die oorlog en nog miljoenen meer door de Spaanse griep en verhongering!

  Geliked door 2 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Een pracht van een aanklacht tegen kinderen die onder de wapenen moesten.

   Heel oud maar wel een statement.

   Geliked door 1 persoon

   • Henk der Niederlánder zegt:

    En overigens het boek Van het westelijk front geen nieuws is ook een sterk statement tegen militairisme en oorlog, wat trouwens zo ongeveer het eerste boek was wat door Hitler verboden werd verklaard.

    Like

   • Wachteres zegt:

    Mijn ouders vertelden ons dat zij met mij aan het eind van de oorlog in een gemeenschappelijke schuilkelder zaten, als er in Groningen [bij Delfzijl] gevochten werd tegen de Duitsers.

    Bij hen zaten ook Duitse jongetjes, kinderen nog, die in het leger moesten. Ze waren zo bang als er werd geschoten dat ze om hun moeder riepen.

    De mensen lieten hen gewoon toe. De video kan ik hier weer niet bekijken.

    Like

  • delamontagne zegt:

   *****

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s