EU wil druk op Hongarije verhogen: voor het eerst hoorzitting wegens “schending van fundamentele EU-waarden”

Screenshot_225

(Vertaling: E.J. Bron)

Hongarije heeft zich voor het eerst een officiële hoorzitting moeten laten welgevallen wegens de vermeende schending van EU-waarden. Zoals de ministerraad van de EU meedeelde, ging zodoende afgelopen maandag de door het Europees Parlement gestarte strafprocedure volgens artikel 7 van het EU-verdrag de volgende ronde in. Het dient de Hongaarse regering ertoe te bewegen om de onafhankelijkheid van Justitie en de vrijheid van meningsuiting te garanderen. Bovendien bevalt de EU de situatie van de minderheden en migranten en “vluchtelingen” in Hongarije niet.

Duits - Zuerst

Duitsland en Frankrijk toonden zich tijdens de hoorzitting in Brussel “bezorgd”. “De gevaren voor de rechtsstaat en de fundamentele rechten in Hongarije gaan ons allen aan”, verklaarden ze in een gemeenschappelijke stellingname. De naleving van de gemeenschappelijke “waarden” zou absoluut noodzakelijk zijn voor het functioneren van de EU.

De hoorzitting in de EU-ministerraad op maandag zou er de voorwaarde voor zijn dat er d.m.v. een stemming officieel vastgesteld kan worden dat in Hongarije het “duidelijke gevaar van een zwaarwegende schending” van EU-waarden bestaat. Of het binnen afzienbare tijd tot de desbetreffende stemming komt, is echter onduidelijk, omdat Midden- en Oost-Europese landen zoals Polen afwijzend tegenover de procedure tegen Hongarije staan en 22 van de 28 landen ermee zouden moeten instemmen. Van de start van de procedure tot aan de hoorzitting afgelopen maandag duurde ongeveer een jaar.

In een volgende stap zouden de EU-partners van Hongarije dan unaniem moeten vaststellen dat er sprake is van een “zwaarwegende en voortdurende schending” van de waarden.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, EUSSR, Hongarije, Linkse Kerk, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

29 reacties op EU wil druk op Hongarije verhogen: voor het eerst hoorzitting wegens “schending van fundamentele EU-waarden”

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Hongarije, blijven lachen en doorgaan met: “”” HONGARIJE EERST !!!! ”'”””

  Geliked door 3 people

 2. De gotspe!! (Het dient de Hongaarse regering ertoe te bewegen om de onafhankelijkheid van Justitie en de vrijheid van meningsuiting te garanderen.)

  Geliked door 1 persoon

 3. koddebeier zegt:

  Hongarije wees slim en stap uit de dictatuur die zich Europese Unie noem,t de groep van ongekozen dictators die de vrijheid verkrachten !!

  Geliked door 4 people

 4. Steven zegt:

  Dit is gewoon weer een zaak om Hongarije net zoals alle andere Europese landen mee de afgrond in te trekken door het land vol te laten lopen met NEP asielzoekers…
  Poot stijf houden en laat de EU de TYFUS maar krijgen!!

  Geliked door 5 people

 5. Jean zegt:

  Beste Hongaren, doe er alles aan om die EU dictatuur te slopen, ook wij willen die dictatuur niet in Europa, ook wij willen véééééél minder barbaren, liefst geen enkele, toelaten tot ons grondgebied, ook wij willen meer veiligheid, meer leefbaarheid, minder belastingen, minder regeringen minder politiekers, ook wij willen geen enkele islamiet op ons grondgebied de reden waarom wij op PVV, VB, FN, AfD, LEGA enz. stemmen.

  Geliked door 5 people

 6. Cathja zegt:

  Duitsland en Frankrijk…??

  Hoe willen Merkel en Macron ca. 10 miljoen Hongaren in een dwangbuis stoppen? Vergeet het maar. Hongaren zijn een trots volk, die zich niet de les laten lezen door een stelletje ongekozen, naar macht smachtende figuren.
  Hongaren willen geen rassenvermenging, en zij willen pertinent geen overheersing door de islam.
  Ze zien wat er gebeurt als massa-immigratie een land in zijn greep krijgt. Niks dan ellende!

  Geliked door 4 people

 7. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  De EU wil Hongarije aanpakken vanwege duidelijke gevaar van een zwaarwegende schending van EU-waarden, zoals vrijheid van meningsuiting en onafhankelijkheid van justitie ??? Nou zeg, de EU dictatoren durven !!! Als er één is, die de onvrijheid van meningsuiting propageert, dan is dat de EU !!! Sinds wanneer mag iemand iets anders zeggen, dan de EU voorkauwt en ons door de strot duwt ??? De EU en onafhankelijkheid van justitie, wabedoelu ???

  Laten we hopen dat meneer Orban zijn rug recht kan houden en geen slappe knieën krijgt. Hij verdient onze steun. Misschien is het niet onverstandig als meneer Orban tussen neus en lippen even de term HEXIT laat vallen. Wellicht kan de een of andere verslaggever in een interview de vraag stellen, hoe Orban over een HEXIT zou denken. Wedden, dat ze dan in Brussel peentjes gaan weten.

  Geliked door 4 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Je schrijft een HEXIT @ Oeps.
   Als dat zou gebeuren zou het heel erg goed mogelijk zijn dat er meer alnden uit de Visegrad groep dit in overweging zouden gaan nemen met het gevolg einde EU.
   Kan dus niet snel genoeg gebeuren

   Geliked door 1 persoon

  • Thomasson zegt:

   @Oeps. Wat gaan de EU-despoten doen als Orban en de Hongaren hun rug recht houden en ijskoud zouden zeggen, dat de schoothondjes van BILDERBERG/NWO Merkel en Macron naar de bliksem kunnen lopen? ..Zij mogen daar natuurlijk ook blijven! Wat zijn deze stinkers van plan? De Wehrmacht en Waffen SS naar Hongarije sturen?. De Hongaren hebben die soort spelletjes al eerder meegemaakt …tijdens de oorlog, en de opstand van 1956. Toen hadden de Sovjets het land bezet. Maar welk recht heeft de EU een soevereign land, die in vrijheid leeft, te vertellen wat ze wel of niet mag doen? De Hongaren zijn – net als velen van ons – wat allergisch voor de kleuren: zwart, bruin en lichtgetint. Ze willen hun land schoon houden en hun grenzen veilig. Wie heeft het recht ze te vertellen dat het niet mag?

   Geliked door 1 persoon

   • Oeps zegt:

    @ Thomasson (22 september 2019 om 14:48)

    Dames en Heren.

    Laten we hopen, dat Orban en de Hongaren hun rug recht kunnen houden. Maar dat zal niet meevallen. De heersers bij de EU zullen ongetwijfeld dreigen met sancties en straffen. Daarom lijkt het mij niet onverstandig, als Orban indirect de term HEXIT zou laten vallen. Orban kan natuurlijk ook nog even wat ruggespraak houden met zijn Visegrad vrienden. En ik denk, dat Orban het volste recht heeft, om de EU-bende erop te wijzen, dat Hongarije voldoende historische achtergrond heeft, om de zelfstandigheid en de zelfbeschikking hoog in het vaandel te hebben. De EU zal er zeer zeker een flinke kluif aan hebben, om Hongarije in gareel te dwingen. Ik mag hopen, dat het niet gaat lukken.

    Like

 8. hebk zegt:

  Ze EU / VN willen gewoon dat de oerbevolking oprot om vervolgens van de hele EU moslim gebied te maken. verzorgingsstaat valt om over 5 jaar, geldsijsteem monetaire reset , alles is gepland

  Geliked door 2 people

  • Thomasson zegt:

   @hebk. De EU en de zwart/bruine honk genaamd VN willen dat de oerbevolking van Europa wordt verdelgt. De VN is een organisatie waar blanken al vele jaren niets meer te zoeken hebben. Het bestaat uit voornamelijk uit parasitaire Derde-Wereld landen voor wie westerse landen zijn de gekke Henkie die als maar door geld geeft. Europese landen kunnen beter zo snel mogelijk de VN verlaten en volledig stoppen met ontwikkeling samenwerking. De verhouding met deze landen moet uitsluitend gaan op basis van interesses; precies zoals China en Russland het doen. De enige ondersteuning moet gegeven worden aan Safari parken en natuur reservaten. De dieren zijn voor ons belangrijk en dierbaar- de mensen niet!.

   Like

 9. koddebeier zegt:

  EU-waarden ???? Een dictatuur heeft geen normen en waarden !!

  Geliked door 2 people

 10. Wim Thibaudier zegt:

  Dat is weer typisch EU. Orbán is een van de weinig die ballen heeft, geen ja-knikker van Brussel. Hij komt op voor zijn Land en zijn Volk. Ik doe het petje af voor die man. Als Rutte zich zo voor Nederland zou inzetten als Orbán voor hongarije zou het hier beter uitzien

  Geliked door 4 people

 11. Tineke zegt:

  Wat haat ik dat moloch in Brussel.
  De ”natiestaten” moeten vernietigd en daarbij is Victor Orban hun een doorn in het oog.
  Brussel is levensgevaarlijk en als je niet naar hun pijpen wil dansen ben je aan de beurt.
  En wij als nettobetaler van dit satanische instituut helpen dankzij die plucheplakkers in de tweede kamer onder leiding van Mark Rutte mee aan onze eigen ondergang. #Nexit
  Hoe kunnen we het tij keren,en hoelang hebben we nog……

  Geliked door 4 people

 12. har zegt:

  “Bovendien bevalt de EU de situatie van de minderheden en migranten en “vluchtelingen” in Hongarije niet”
  .
  die bevalt mij in nederland ook niet, wat ga je er aan doen eu ?

  Geliked door 2 people

 13. fleckie zegt:

  In ‘Der. Spiegel’ van 1992/ 25, werd een artikel over Hongarije vermeld, onder ‘. ‘ geen moslem naar POLEN, op ejbron 22.8.2017. ( no.32). ‘“ NOTFALLS. MIT. DER. PEITSCHE”……..<~<~<~<~<~<~<

  Geliked door 1 persoon

 14. har zegt:

  ” De naleving van de gemeenschappelijke “waarden” zou absoluut noodzakelijk zijn voor het functioneren van de EU.”
  .
  lees, brusselse dictatuur moeten gevolgd worden, anders bezoek van de “kgb” en/of opvoedingskamp…

  Geliked door 3 people

 15. koosv8 zegt:

  We zullen de wapens op moeten pakken. Amerika steunt de meest achterlijke milities.
  Trump help ons met wapens, hoeft echt niet het nieuwste model te zijn.

  Geliked door 3 people

 16. Lucky zegt:

  Wie schenden nou onze fundamentele waarden wérkelijk?

  https://www.breitbart.com/europe/2019/09/21/swedish-no-go-zone-police-say-criminals-laugh-our-laws/

  Swedish No-Go Zone Police Say Criminals ‘Laugh at Our Laws’
  Zweedse No-Go Zone Politie zegt criminelen ‘Lach om onze wetten’

  Police working in the notorious no-go Stockholm suburb of Rinkeby have decried the situation in the area, claiming criminals laugh at Swedish laws.
  Hanif Azizi, a member of the regional police in Rinkeby, expressed his frustration with the situation in the suburb, which has become notorious for its riots and high levels of crime, Swedish broadcaster SVT reports.

  Politie die werkt in de beruchte voorstad Rinkeby van Stockholm, heeft de situatie in het gebied ontkend en beweert dat criminelen lachen om de Zweedse wetgeving.
  Hanif Azizi, een lid van de regionale politie in Rinkeby, uitte zijn frustratie over de situatie in de voorstad, die berucht is geworden om zijn rellen en hoge criminaliteit, meldt de Zweedse omroep SVT.

  Geliked door 1 persoon

 17. Jan zegt:

  Als ik het goed begrijp verzetHongarije zich tegen plundering, uitbuiting en verkrachting van volk en vaderland. Tja, dat is ernstig in de ogen van Brussel.

  Geliked door 5 people

 18. Ton Ruygrok zegt:

  Oh ja …, het Farizeese addergebroed .., van D en F en de overige natuurlijk ., zijn bezorgd…, en wijzen naar Hongarije.., maar dat zij zelf misdadig in het kwadraat zijn door de eigen samenlevingen over te leveren aan het Helse geweld van immigranten enz. Wordt voor het gemak verzwegen…, we worden verkwanseld en verzwolgen aan en door een Tsunami van indringers … en ergste van alles ..we laten het ons allemaal gebeuren…, maar Hongarije moet veroordeeld worden…, een land dat zijn samenleving gewoon in orde wil houden … , het Goede wordt kwaad genoemd … het Kwade wordt goed genoemd…, Duizenden jaren geleden beschreven De Bijbel Schrijvers al dat deze tijden er aan zaten te komen … in het laatste der dagen… , Schreven ze er ..veelzeggend.. bij..,
  A.Ruygrok,Monster.

  Geliked door 2 people

 19. FUNDAMENTELE EU WAARDEN….dat is verdomme een STASI kreet.
  Zweden opent een nieuwe moskut……de imam predikt er….Europa is binnen vijftig jaar vernietigd en overmeesterd door de islam.

  Geliked door 2 people

 20. Jean zegt:

  Wij Europeanen moeten de grootste misdaadorganisatie in Europa stoppen want die EU troep is onze ondergang.
  Wij Europeanen moeten starten met het verdrijven uit Europa van het grootste gevaar voor onze veiligheid nl. de islam want die zwijnerij verdedigd kindermisbruik, vrouwenmisbruik en moordaanslagen tegen mensen die hun zwijnerij niet delen.
  Wij Europeanen moeten opkomen voor onze kinderen, vrouwen en landgenoten en moeten dus de grenzen sluiten voor vreemdelingen.
  Wij Europeanen moeten onze steun geven aan PVV, VB, FN, AfD, LEGA e.a. want die partijen strijden voor onze veiligheid, onze nationaliteit, onze identiteit en onze eigenheid, zij strijden voor onze toekomst want de EU zet zich in voor onze ondergang zodat zij decadent kunnen blijven parasiteren.
  Die EU misdaadinstelling nu slopen is onze redding, Hongarije heeft dat goed begrepen, leve Orban.

  Like

 21. ronjaspers zegt:

  De soldaten van allah worden door de e.u. strategisch verdeeld in europa zodat er voor de europeese bevolking geen ontsnapping mogelijk is en iedereen afgeslacht kan worden.

  Geliked door 2 people

 22. Mary zegt:

  EU “wil” de druk op Hongarije verhogen maar kan dat niet, Hongarije staat het niet toe, als het moet heeft Hongarije nog wel een paar vrienden om de NWO EU club te bestrijden, hoe dan ook Orban en de Hongaren laten Hongarije niet overspoelen met Islamieten.

  Geliked door 1 persoon

 23. Thomasson zegt:

  Het is om te gieren van het lachen..Duitsland en Frankrijk toonden zich tijdens de hoorzitting in Brussel “Bezorgd” omdat “De gevaren voor de rechtsstaat en de fundamentele rechten in Hongarije gaan ons allen aan”. Dat moet Hongarije horen van twee despotenlanden die bezig zijn hun eigen land fysiek te vernietigen, en de democratie aldaar om zeep te helpen. Duitsland wordt geregeerd door een geesteszieke vrouw, die bezig is haar land fysiek te vernietigen door miljoenen van beestmensen uit islamitische landen en Afrika ongehinderd naar binnen te laten. Macron van Frankrijk is een vies ventje met een uiterlijk en mentaliteit van een klassieke gigolo. Hij verkoopt zijn diensten aan de hoogste aanbieder ..The Sky is the Limit. …Daar maken de geld-vampieren van BILDERBERG/NWO goed gebruik.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s