Politie overschrijdt ‘feest- en cadeaubudget’ met miljoenen euro’s

Screenshot_222

(Door: Koen Voskuil)

Feesten van tienduizenden euro’s voor de politietop, seizoenskaarten voor Ajax en Feyenoord en kisten wijn. De politie heeft het zogeheten representatiebudget met miljoenen euro’s overschreden en erkent dat er sprake is van ondoelmatige uitgaven.

Dat blijkt uit onderzoek van Argos. Het radioprogramma vroeg lijsten op met tienduizenden uitgaven uit het representatiebudget tussen 2013 en 2017. Uit die gegevens blijkt dat de budgetten voor relatiegeschenken, feesten en partijen met miljoenen euro’s zijn overschreden.

De politie bekent onder meer schuld over het afscheidsfeest van de – inmiddels overleden – korpschef Gerard Bouman in de Haagse Ridderzaal en het welkomstfeest van korpschef Erik Akerboom. Bij elkaar kostte die wisseling van de wacht een bedrag van meer dan € 88.000,-. Dat is te veel, erkent de korpsleiding nu. Ook het afscheidsfeest van Patricia Zorko, voormalig chef van de Landelijke Eenheid, kostte meer dan € 20.000,- euro.

Lees verder>>>
(h/t “Piet Snot”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bananenmonarchie Nederland, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, politie, Rotzakken. Bookmark de permalink .

21 reacties op Politie overschrijdt ‘feest- en cadeaubudget’ met miljoenen euro’s

 1. Piet Snot zegt:

  Geen geld om overuren uit te betalen, geen geld voor uitbreiding, geen geld voor uitrusting, geen geld voor opleidingen, geen geld voor…………………………………
  En ze weten van gekkigheid niet wat ze met al dat geld moeten doen om maar over de balk te gooien.

  En er staan iets van 40 snelle Audi’s stil omdat ze er geen goede chauffeurs voor hebben.
  Ook daar is geen geld voor om ze op te leiden.

  Zo’n veertig supersnelle Audi’s die de politie heeft aangekocht om jacht te maken op criminelen en verkeersvandalen, staan al ruim een half jaar stil en zullen nog minimaal een jaar in de garage blijven staan. Dit komt omdat er te weinig capabele chauffeurs zijn die achter het stuur van de wagens kunnen kruipen.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1177811606/supersnelle-politie-audi-s-staan-stil

  Geliked door 6 people

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Vooral dit stukje is intrigerend.

  Hoewel in bijzondere gevallen van de richtlijn mag worden afgeweken, noemt de korpsleiding bepaalde uitgaven van de afscheidsfeesten ‘niet doelmatig’. In de toekomst zal de politietop daarom ‘meer soberheid’ betrachten. Zo zullen recepties vaker in politiegebouwen worden gehouden in plaats van op dure locaties.

  Ze zullen betrachten (proberen dus) wat wil zeggen ze gaan gewoon op de oude voet verder omdat ze dat kunnen.

  Je zou zeggen waar blijven de kamervragen waar een direct antwoord op gegeven gaat worden.
  Dat gebeurd namelijk niet want een organisatie die als deurwaarder voor de schatkist werkt moet je een beetje zijn gang kunnen laten gaan.

  Geliked door 3 people

 3. henk verhoef zegt:

  als we zo gaan
  wat kost een bbq en de drank van de kamers en de prinsesdag
  of weer een burgemeester die weg MOET
  Laten we eens beginnen met alle burgemeesters op te laten donderen en het doen met de 13 provincies= en wat ambtenaren op de stadkantoren waar alles toch al via de email/ict gaat
  Welke analphabeet gaat er nog naar een stadhuis – je doet alles qaf met em,ail- alleen even voor de vingerafdruk paspoort langs
  Ze;lfs wat moet je met een politie bureau–email werkt beter
  dus bezuinigen zonder gevolgen– heel veel
  cbr rijbewijs vernieuwen– waarom jekan er hiet in frankrijk tot de dood mee doen

  f motor rijtuigen belastoing ook zon stomme ambtenartren beweging
  Toppunt dan het uwv– wat een achterlijke beweging maar wel gemiddeld nederland

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   “Welke analphabeet gaat er nog naar een stadhuis”

   Ik, want ik verdom het om een DigiD account aan te maken om zo in contact te komen met iets van de overheid.
   Dus ik doe alles op papier, wat ik moet ophalen en terug brengen.
   Ik hou mijn pc strikt gescheiden met alles wat met de overheid te maken heeft.
   En ik heb een gruwelijke hekel aan mensen die vinden dat we allemaal maar mee moeten doen met van alles en nog wat van wat ze daar bedenken, omdat dat bij de vooruitgang van deze tijd hoort.
   En anders ben je ouderwets.
   Ze hebben daar de beveiliging nog niet eens normaal in orde.

   Geliked door 2 people

   • Cathja zegt:

    @Piet Snot

    Zo probeerde ING mij lange tijd een mobiele telefoon aan te smeren, waarmee ik dan via een ING-app de betalingen en andere bankzaken zou kunnen regelen, omdat de TAN-codes werden afgeschaft.
    Ik heb geweigerd, en heb nu een reader om mijn betalingen en overboekingen te regelen. Ik weiger om bankzaken op een mobiele telefoon te doen.

    Geliked door 2 people

   • Piet Snot zegt:

    Cathja, Moet je ook nooit doen ook, met een smartfoon gaan bankieren.
    Die toestellen verouderen waar je bij staat, updates krijgen ze maar zelden.
    Dus die beveiliging is gewoon waardeloos van zo’n smartfoon.

    Bankieren doe ik ook met zo’n reader met mijn pc.
    Je pc aansluiten met een kabel is veiliger dan via WIFI.

    Like

 4. Cathja zegt:

  Hoe denken ze dit uit te leggen aan de belastingbetalende burgers, die alleen maar een stijging zien van hun lasten? Waarom moeten afscheidsfeesten zo idioot veel geld kosten? Is een normale receptie met een normaal etentje niet goed genoeg?

  Een grof schandaal!

  Geliked door 5 people

 5. Rensk. zegt:

  Natuurlijk gaan ze verder met graaien. Want in feite is dat toch wat Den Haag ook doet. Even sorry zeggen en gewoon weer doorgaan. Ik had niet anders verwacht van de top. Volkomen schijt aan mensen, die onder ze staan. Het is het soort mens wat daar zit. Ordinaire achterbuurters. Een ander woord is er niet voor. Principes hebben ze niet. Je zou wensen dat die vieze criminelen de top van de politie (hun eigen soort) onderhanden nemen. Is toch niks mee verloren. En het aller aller gekste van dat soort mensen is dat ze het ook nog klaarspelen jaloers te worden op mensen, die het een stuk minder hebben. Die gunnen ze het licht in de ogen niet. Reken maar dat ze de laagste politieagent niet iets teveel salarisverhoging te gunnen. Doen liever hun best voor zichzelf in de top. Ik ken ze dat soort, maar ga er niet mee om.

  Politie is kapot gemaakt. Leger is kapot gemaakt. Onderwijs is kapot gemaakt. Huizenmarkt is kapot gemaakt. Er komt nog veel meer op de burger af. En die achterlijke kruiper Rutte vind het land gaaf. Gek als een deur die vent en hele volksstammen vinden hem vriendelijk. Ergste is je kunt niks. Iedereen, die het wel in de gaten heeft staat machteloos. En de top weet dat. Je kunt petities aanbieden tot je een ons weegt, maar er zal niks veranderen. Ze hebben schijt aan de burger. Totale schijt. Mooie woorden om ze rustig te houden en het lukt ze.

  Geliked door 2 people

 6. Rensk. zegt:

  nb de collectiviteitskorting zorgverzekering moest eruit. Ik zie dat het nu geen 10 procent wordt, maar 5 procent. Voel aan mijn water dat ook dit weer een verhoging is om geld binnen te harken. Volgend jaar de andere 5 procent afhalen. Een verhoging zit er nu even niet in, want anders teveel onrust. Dus dan maar zo. Ben benieuwd of ze toch nog niet een kleine verhoging erbij snabbelen. Ik voel dat ze steeds ieder jaar proberen de burger alles af te nemen. Niet zo snel als in het communisme, maar langzaam en geleidelijk. Zoals Juncker zei: langzaam doen en als er geen tegenstand komt weer een stapje verder.

  Geliked door 1 persoon

 7. Martin de Koning zegt:

  Dat weten we dan ook weer! Geen budget voor extra man/vrouw kracht , maar wel exorbitante feesten! Dit is natuurlijk een fenomeen dat overheid breed wordt gebezigd! Douaniers werken om de staatskas te vullen en de rest van de overheid weet niet hoe snel te verbrassen! En dan vinden ze het vreemd dat politie agenten overspannen raken , en dat met zo’n leiding!

  Geliked door 1 persoon

 8. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Als Jan Voetveeg met pensioen gaat, mag hij blij zijn, als de collega’s tijdens de koffiepauze bij elkaar worden geroepen en de directeur een paar woordjes spreekt en hem een envelop met € 100,00 in zijn hand drukt. En heel misschien zijn de gevulde koeken bij de koffie dan een keer voor rekening van de zaak.

  Alle varkens zijn gelijk, maar sommige varkens menen gelijker te zijn de anderen en recht te hebben op een goed gevulde mooie trog. Je moet maar durven, een afscheidsfeestje van € 88.000,00 op kosten van de belastingbetaler. Foei, foei, foei !!!

  Hoeveel Nederlanders zijn er inmiddels al aangewezen op de voedselbank ??? En hoeveel Nederlanders zijn s-nachts aangewezen op de luxe van een kartonnen doos in het stadspark ??? Sorry, voor Nederlanders, die om welke reden dan ook, de vaart der volkeren niet kunnen bijhouden, heeft de ruttige elite helaas geen enkele empathie. Daar is geen ruimte voor in het budget. U weet toch, dat Rutte de hogere belangen van de duivelse elite dient.

  Geliked door 3 people

 9. Tineke zegt:

  Kan iemand mij uitleggen hoe dat werkt met die WOB (wet openbaar bestuur) verzoeken.?
  Als er een WOB verzoek wordt ingediend,kunnen ze toch informatie achterhouden.
  Toch krijgen ze veel boven water ,wat ik natuurlijk toejuich,maar zou graag willen weten hoe het juridisch in elkaar steekt.

  Like

 10. leefbarbaar zegt:

  Raar dat de staatsmedia dit bericht publiceren.
  Wat zit daar achter? Hebben ze begrepen dat nieuws, nieuws is en gewoon gebracht moet worden? Of willen Rutte en Grapperhaus de indruk maken, dat ze ergens mee bezig zijn?

  Like

 11. Piet Snot zegt:

  Zullen hier ook al die iftar feestjes bij zitten of komen die er nog bij, boven op al die miljoenen.
  Want al dat vreten is natuurlijk ook niet gratis.
  En dat zal toch ergens van betaald worden.

  Geliked door 3 people

 12. Jan zegt:

  Bezopen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s