Salvini valt huidige regering aan op rechts-conservatieve bijeenkomst

 

(Vertaling: E.J. Bron)

De voorzitter van de Italiaanse partij LEGA, Matteo Salvini, zei aan de rand van de jaarlijks plaatsvindende rechts-conservatieve bijeenkomst “Atreju” vrijdag in Rome dat het de huidige Italiaanse regering zou ontbreken aan “een serieuze meerderheid”. Ook liet de voormalige minister van Binnenlandse Zaken zich uit over Donald Trump en Vladimir Poetin.

RT

De 22e editie van “Atreju”, een feest dat tot 22 september Italiaanse rechts-conservatieven op het eiland in de Tiber bij elkaar brengt, werd geopend met de gast Matteo Salvini. Salvini, voorzitter van de LEGA, werd door Giorgia Meloni van de partij “Fratelli d´Italia” (Broeders van Italië) op het podium verwelkomd en daarna door de hoofdredacteur van de krant “Corriere della Sera”, Luciano Fontana, onder de titel “Het Italië dat zal zijn” geïnterviewd.

“In september 2019, sinds de regeringswisseling, is het aantal migranten verdrievoudigd, meer dan 300%”, zei Salvini tegenover journalisten. “Het lijkt mij duidelijk te zijn dat minister-president Giuseppe Conte de Italiaanse grenzen in naam van iets verkocht heeft.”

Salvini zei ook enkele woorden over de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Russische collega Vladimir Poetin. Hij noemde de beide “grote staatsmannen” en zei dat “de Verenigde Staten van Amerika en Rusland weer samen zouden moeten werken en een dialoog zouden moeten voeren. Ik denk dat het intelligenter is om Rusland dichterbij Europa te leiden dan Turkije naar Europa te brengen.”

Salvini becommentarieerde ook de nieuwste zet van de voormalige voorzitter van de Partito Democratico (PD), Matteo Renzi, die de partij verlaat om een nieuwe groepering genaamd “Italia Viva” op te richten, met de woorden: “Het interesseert me absoluut geen ene moer wat Renzi doet. Het is een schande voor de politiek met een grote ´S´. Hij is iemand zonder waardigheid.”

Bron:
www.youtube.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Italië, LEGA, Matteo Salvini. Bookmark de permalink .

2 reacties op Salvini valt huidige regering aan op rechts-conservatieve bijeenkomst

  1. Deze moedige man moet veel meer steun krijgen vanuit Europa zelf.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s