Troonrede . . .

Door:
K. v. W.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op Troonrede . . .

 1. Mary zegt:

  Blijf met je smerige handen van onze pensioenen af Rutte!!!

  Geliked door 2 people

 2. Wachteres zegt:

  Getverderrie, daar vallen wij ook onder.

  Het ABP is voor de EU aan het sparen om in de nabije toekomst onze pensioenen uit te geven aan de landen die er niet zo hard voor gewerkt hebben.

  Geliked door 3 people

 3. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  ABP-pensioenen dreigen komend jaar gekort te worden !!! Deze zijn al 10 jaar lang niet geïndexeerd. Lubbers heeft in de 80-er jaren een greep in de kas gedaan, 33 miljard plus rente op rente !!! Ook de AOW loopt inmiddels een slordige 33% achter. Hoe moeten de gepensioneerden nog rondkomen ??? Rutte geeft uiteraard ”niet thuis”. Pensioengerechtigden slepen de staat nu voor de rechter !!!

  Maar er worden door justitie wel miljoenen over de balk gesmeten voor afscheidsfeesten en cadeaus van hoge politiefunctionarissen. De koopkracht daalt, terwijl de inflatie met rasse schreden voortschrijdt. De BTW werd verhoogd, de energie is onbetaalbaar aan het worden. De huishuren woekeren de pan uit. De onnodige renovatie van het Binnenhof gaat ook schandalig veel belastinggeld kosten. Nederland is gekke Henkie en betaalt veel te veel aan de EU. Er worden miljarden aan ontwikkelingsgelden aan corrupte Afrikaanse heersers overgemaakt. Vrijwilligers moeten zwerfafval opruimen, terwijl de well-to-do grossieren in goed betalende bijbanen. De politie heeft 40 dure supersnelle AUDI’s aangeschaft, om boeven te vangen (???), maar deze kunnen niet worden ingezet door gebrek aan geschikte chauffeurs. Nederland heeft een hogesnelheidsspoorlijn aangelegd, maar er zijn geen treinen. De regering heeft een peperduur regeringsvliegding aangeschaft. Er wordt een nieuw vliegveld aangelegd, maar dat mag niet gebruikt worden vanwege de klimaathysterie. Grote multinationals als de Shell betalen in Nederland geen belasting. Illegale moslim-migranten worden in grote getallen het land binnengelaten en in de watten gelegd. De kosten voor het koningshuis lopen de duistere spuigaten uit. En dit is nog maar het topje van de ijsberg. Er worden alsmaar miljarden ruttig over de balk gesmeten en de gepensioneerden hebben het nakijken. Nederland is toch wel een ruttig gaaf land hè, voor de rijken ten minste. Hoe durft dit cabinet !!! Foei, foei, foei !!! Rutte het is de hoogste tijd, om op te pleuren !!! Weg wezen !!! Opdonderen !!! Opsodemieteren !!!

  https://www.nu.nl/economie/5966872/pensioenen-van-grote-fondsen-worden-volgend-jaar-mogelijk-gekort.html

  https://www.nu.nl/economie/5996230/pensioengerechtigden-slepen-nederlandse-staat-voor-de-rechter.html

  https://www.nu.nl/276252/video/miljoenen-vrijwilligers-ruimen-samen-zwerfafval-op.html

  https://www.nu.nl/binnenland/5996156/deel-snelle-politieautos-ongebruikt-door-gebrek-aan-geschikte-bestuurders.html

  https://www.managementsite.nl/grote-multinationals-betalen-geen-cent-belasting

  https://www.nu.nl/politiek/5959958/lelystad-airport-zit-muurvast-tussen-stikstof-en-europa.html

  Geliked door 5 people

  • a zegt:

   Ja dat klopt van Lubbers want het ABP was vroeger PGGM. Iedereen die daar werkte zat op een enorme geldberg (van een ander natuurlijk) Ik werkte daar als uitzendklacht in Zeist naast mn studie en wat ik daar allemaal heb mee mogen maken nou nou nou. Die 33 miljard gulden werd afgedaan met een gebakje “haagse bluf” in de kantine maar wel foetsie natuurlijk en nog veel veel meer. Mooi getal hoor 33.

   Geliked door 2 people

  • henk verhoef zegt:

   u bent buitn de lezers hier de enigste die zich druk maakt
   kijk evenb naar de peilinbegnme en verkiezingsuiytslagen en hoera we gaan een feessie vieren met veel drank drugs

   die pensioen kortingen zijn niet het ergste– ergen is dat niemand maar dan ook niemand gereageerd heeft op der ZEER goed docu ZWARTE Zwanen
   en dat iedereen lekker zit te mopperren op de bank met biertje

   veel erger wordt straks de hyper inflatie boven op de stille inflatie nu ( alle prijzen kruipen omhoog)die toch echt gaat komen dat is altijd overal gebeurt
   dan zijn ineens alle schulden weg. goed he ,het kippenhokkie van 3 ton eindelijk de juiste prijs
   MAAAAA R u bent ook uw spaarcentjes kwijt ( pensioen is uiteindelijk gewpoon spaarcentje voor olude dag om van te leven)

   Geliked door 1 persoon

   • M.A.L. Sion zegt:

    Spaarcentjes?
    Noem het bij de zuivere naam: UITGESTELD LOON.
    Het is een onderdeel van het loon of het salaris dat je krijgt voor werk.
    Lubbers heeft dus LOON gestolen en de daarop volgende regeringen hebben dat maar zo gelaten. Schofterig!!!!!

    Geliked door 2 people

  • Oeps zegt:

   Dames en Heren.

   Ik lees zojuist, dat Maxima werkt voor de Verenigde Naties. En schijnt de belastingbetaler een slordige € 150.000 te kosten. En daar zijn de kosten voor beveiliging niet eens bijgeteld. En wat zouden ze nog meer vergeten hebben, daar bij te tellen ??? Waarom worden de kosten voor de monarchie overal duister weggemoffeld ??? Zouden ze bang zijn, dat wij zouden schrikken, als we werkelijk het totale bedrag zouden kennen ??? Het is wel duidelijk, dat Mark Rutte, die geschiedenis gestudeerd heeft, geen al te beste boekhouder is en maar wat aanrommelt.

   https://www.nu.nl/binnenland/5996477/vn-werk-maxima-kost-nederlandse-regering-jaarlijks-150000-euro.html

   Like

 4. Rensk. zegt:

  In het AD stond: PMT houdt rekening met een korting van 15 procent. Ergens anders heb ik gehoord of gelezen dat weet ik niet meer dat andere pensioenen rekening houden met een korting van 10 tot 15 procent. Is wel wat meer dan wat hierboven staat.

  Geliked door 2 people

  • henk verhoef zegt:

   maar er zijn ook prnsioen fondsen — vaak ondernermings fondjes ( dus niet geleid door VAKbonden) die gewoon indexeren en ze;lfs af en toe gewoon een 250 kerstbonusje doen ( mijn eigen ervaring)
   het kan dus wel– maar dan” zwarte zwanen” kijken en wat doen

   Like

 5. sjuad zegt:

  Het is niet dat de ‘heer’ Rutte erg respectvol omging met die zwarte dag van de scheiding der machten.
  Wat had meneer een lol met zijn achterbakse verwijfde sneren en opmerkingen.
  Geen journastieke gedresseerde hond die er een opmerking over maakte.
  Daarom x Ongeschikt en verwijtbaar naar de kamervoorzitster die er ook een steentje aan bij droeg; niet gaan stoken he!

  Geliked door 2 people

 6. Alphons Mantel zegt:

  de kilmaatkosten zijn hooguit duizend miljard euro, dus dat valt weer mee

  Like

  • Oeps zegt:

   @ Alphons Mantel (22 september 2019 om 09:14)

   Dames en Heren.

   De hysterie over het niet bestaande klimaatprobleem gaat dus maar duizend miljard euro kosten. Dat is een 1 met heel veel nulletjes (€ 1.000.000.000.000,00). Soete lieve Gerritje, wie gaat dat betalen ??? Wie heeft zoveel ping ping ping ??? Wie heeft zoveel geld ??? Wie heeft dat besteld ??? Ik heb dagen, dat ik zoveel nulletjes niet op zak heb. Op mijn telmachine passen zoveel nulletjes niet. Op mijn bankrekening staan echt niet zoveel nulletjes. Mijn pensioenkapitaal heeft aanmerkelijk minder nulletjes. In mijn tuin staat geen boompje, waar het aan groeit. Het groeit ook niet op mijn rug. En uit mijn mouw kan ik het ook niet schudden. En Ezeltje-Strek-je poept ze ook niet uit. En in Brabant zeggen we, dat we niet hoger kunnen poepen, dan ons gat zit. Dus, waar niet is, verliezen ook de idioten van de klimaathysterie hun rechten !!!

   Like

 7. Republikein zegt:

  Ik wil het kwartje en het ziekenfonds terug, maar ja, ik wil zo veel.
  Het kan wel maar gaat nooit gebeuren want er heerst voortschrijdend inzicht, kuch.

  Like

 8. Gewoon iemand zegt:

  Ik kan de quote nergens terugvinden. Een verlaging is zorgelijk, en zit er denk ik ook wel aan te komen. Maar een nieuwsitem die quotes verzint is pure oplichting van de mensen hier, ondanks dat de quote heel goed uit kan komen, zou een excuus (aan alle mensen hier die je er mee een kant op stuurt) ,als deze quote verzonnen is ,echt wel op zijn plaats zijn

  Like

 9. Henk der Niederlánder zegt:

  @ Alphons.

  Een waarschijnlijk vergeten artikel in de Volkskrant.
  Het gaat over de Chemiegigant Chemelot in Geleen.
  Men laat ons dus het gelag betalen maar zoals wel eens gezegd wordt dat de vervuiler betaald schijnt dan weer niet echt te kloppen.

  Uitstoot lachgas door Limburgse fabriek jarenlang niet gemeld

  Een fabriek op het Limburgse chemisch industrieterrein Chemelot stoot al decennia grote hoeveelheden lachgas uit zonder dat dit gemeten werd. Dat bevestigt Chemelot in NRC. Lachgas is als broeikasgas 265 maal zo sterk als CO2. Het achterhouden van informatie heeft dan ook effect op de Nederlandse boekhouding van broeikasgassen.

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/uitstoot-lachgas-door-limburgse-fabriek-jarenlang-niet-gemeld~bc114a44/

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Het gigantische chemische industrieterrein Chemelot tart elke beschrijving, ooit opgericht om de werkeloosheid in Limburg tegen te gaan na de sluiting van de kolenmijnen, Limburgers zijn wel wat gewend aan vervuiling, denk maar eens aan de vele mijnwerkers met stoflongen.
   Je kunt je ook gerust zorgen maken of de brandweer voorbereid is op een grote brand op het complex, voordat ze weten wat er op de locatie aan vuiligheid geproduceerd wordt ben je uren verder. Iets minder gigantisch maar nog altijd buitenproportioneel groot is de chemische industrie rond Dordrecht en op de Rotterdamse Maasvlakte.
   Als je ’s morgens in de file staat op de A 20 tussen Maassluis en Schiedam en je kijkt naar de overkant van het water slaat je de schrik om het hart als je ziet wat daar de lucht ingaat.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s