Geen continent staat zo open voor vreemdelingen als Europa

Screenshot_239.png

(Door: Robbert de Witt)

Het rijke Europa egoïstisch en xenofoob? Welnee. Nergens ter wereld worden meer immigranten opgenomen, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de Verenigde Naties. Soms krijg je de indruk dat Europeanen allemaal xenofoob zijn. ‘Buitenlanders’ worden misschien overal ter wereld niet met open armen ontvangen, maar het is nergens zo erg als in Europa. Toch? Dit beeld heeft natuurlijk alles te maken met rechts-nationalistische partijen in Europa, die stuk voor stuk tegen massa-immigratie zijn. De laatste jaren is hun invloed sterk toegenomen en politieke tegenstanders hebben er een handje van om hun invloed te overdrijven – ‘Stem op ons of de bruinhemden marcheren weer door de straten. Dan worden vreemdelingen opgepakt en het land uitgegooid.’

Elsevier

Rijke West-Europese landen moeten de portemonnee trekken

De opkomst van anti-immigratiepartijen wordt ook buiten Europa opgemerkt. Vooral in Afrika en het Midden-Oosten wordt Europese regeringen om deze reden verweten dat zij veel te weinig doen om vreemdelingen op te nemen. Vaak met de intentie om rijke West-Europese landen de portemonnee te laten trekken, voor opvang in de regio en voor uitgebreide hulpprogramma’s. Op het Europese schuldgevoel inwerken,  heeft vaak veel succes.

Vertegenwoordigers van de Verenigde Naties (VN) en non-gouvernementele organisaties (ngo’s) schromen ook zelden om Europa op zijn ‘verantwoordelijkheid’ te wijzen: als je zo rijk bent, zou je meer vreemdelingen moeten opnemen, is de boodschap, die ook weer inspeelt op schuldgevoelens.

Bij Amnesty International bijvoorbeeld spreken ze van de Global Solidarity Crisis. Alsof het niet gaat om vluchtelingen- en migrantenstromen, maar om een probleem dat door het rijke Westen kan worden opgelost: gewoon solidair zijn en betalen.

Het is allemaal meer gebaseerd op opportunisme (in het rijke Europa valt wat te halen) dan op feiten.

De wereld is op drift

Deze week publiceerde de VN nieuwe cijfers over wereldwijde migratie. De trend is duidelijk. De wereld is in toenemende mate op drift. Uit de cijfers zou blijken dat het wereldwijde aantal migranten – kort gezegd alle mensen die een toekomst in het buitenland zoeken, dus niet alleen vluchtelingen – harder groeit dan de wereldbevolking.

In 2019 gaat het om 272 miljoen mensen. Negen jaar geleden, in 2010, waren dat er nog 221 miljoen. Van hen leven er bijna 50 miljoen in Azië, en evenveel in (Noord-)Afrika. In Noord-Amerika zijn 59 miljoen immigranten geteld. Maar bovenaan staat Europa, het kleinste continent, dat 81 miljoen migranten heeft opgenomen volgens de VN. Nergens ter wereld hebben zoveel ‘vreemdelingen’, mensen die elders zijn geboren, een nieuw thuis gevonden.

Goed om mensen die het zogenaamd egoïstische oude continent de les lezen, hier even aan te herinneren.

Bron:
www.elsevierweekblad.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", demoniseren, Desinformatie, Europa, gezond realisme, Hypocrisie, Immigratie. Bookmark de permalink .

20 reacties op Geen continent staat zo open voor vreemdelingen als Europa

 1. henk verhoef zegt:

  als je het goed leest — dan lijkt die europeaan niet zo erg slim

  om met een 500 miljoen een 80 miljoen op te nemen en een huis/oetkering etc te geven
  dan ben je echt jantje onbenul
  en dat is het natuurlijk ook
  volkomen idioot
  helemaal als je bedenkt dat de meeste nieuwkomers gewoon toegeven dat ze komen om je uitteroeien
  maar
  net zo als die hype omtrent die vermoorde advocaat een hype is

  Die verdedigde een krimineel die voor strafvermindering- onderhandelt voor MISDADEN BEGAAN( je zal maar slachtoffer zijn)door die advocaat
  om zijn maten te verraden en zo mooi te kunnen verder leven van geld verdient met misddaad
  als er iets is overgebleven na betalen penningen aan de advocaat
  Krijgen klokkenluiders in nedelrand ook zo.n berhandeling en bescherming
  En roept de hele broederschap van advocaat aantasting van rechtstaat– de huichelaars
  zij tasten toch die rechtstaat aan
  vraag dat maar aan de nabestaande van misdaad slachtoffers of verkrachters of die er ook zo overdenken
  Kijk maar hoe ver advocates al gaan in echtscheidingszaken
  dan vraag je je af — wie is er nu crimineel –
  vooral zakkenvullen en veel drugs want je moet wel kunnen blijven slapen natuurlijk

  nou ja Rome verviel ook in armoede en toern ook stond men er bij en danste op de puinhopen

  Geliked door 8 people

 2. Lucky zegt:

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/officiele-cijfers-bevestigen-geweldorgie-duitsland-ruim-70-daders-migranten/

  Officiële cijfers bevestigen geweldorgie Duitsland: Ruim 70% daders migranten

  Minister BiZa Sachsen erkent dat bijna helft migranten crimineel is – Aan Nederland grenzende deelstaat Nordrhein Westfalen: Iedere tweede Marokkaan en Algerijn is crimineel – ‘Containers vol met enorme hoeveelheden wapens voor moskeeën onderschept’

  Geliked door 1 persoon

 3. Jean zegt:

  Het wordt dag op dag duidelijker wat de echte doelstelling van die EU bende is!!!
  Europa moet kapot en de Europeanen moeten onder de dictatuur van die EU troep en om dat doel te bereiken halen ze massaal gewelddadige perverse achterlijke barbaren binnen die maar één hobby hebben “geweld”, wie dat nu nog niet ziet is stekeblind of….medeplichtig.
  Op geen enkel vlak is positieve bijdrage te vinden komende van die importbarbaren.
  Conclusie: wij moeten starten met die troep te verdrijven, de grenzen te sluiten en die EU misdadigers opsluiten voor de rest van hun smerig leven, iemand met een geweten zou nooit willen functioneren in die EU berenkuil….
  In die gehate EU graaibak worden MAANDsalarissen geschraapt die hoger liggen dan 75% van de gepensioneerden hebben aan JAARpensioenen.

  Geliked door 3 people

 4. de EU koos voor vernietiging van Europa; waarom is dat nodig?

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   A.Mantel, de vernietiging van europa moet omdat de natiestaten moeten worden uitgewist omdat de volkeren van die natiestaten daardoor hun eigen identiteit, taal en cultuur kwijtraken. Inplaats daarvan is er de almachtige en oppermachtige europese regering die weet wat goed is voor iedereen en die de macht over ons uitoefent. Deze dictators zien kennelijk over het hoofd dat zij als eerste aan de beurt zijn om hun hals te verliezen onder het islamitische zwaard. Ook zij worden door de moslims gedoogd onder het kopje “nuttige idioten”. Zo gauw die nuttigheid voorbij is zijn ze aan de beurt.

   Like

 5. koddebeier zegt:

  Door de totale waanzin van de Europese politici worden we onder de voet gelopen door gelukzoekers en veroveraars !!
  We zijn in staat van oorlog met de islam en het overgrote deel van de politiek, alleen hebben we het zelf nog niet door !

  Geliked door 1 persoon

  • scherpschutter1943 zegt:

   De lezers van Bron hebben het wel degelijk door. De rest, bierzuipende voetbalsupporters, zien het niet en het kan ze ook geen reet schelen. (even generaliseren, er zijn natuurlijk ook voetbalsupporters die geen bier drinken maar hetzelfde IQ hebben.)

   Like

 6. Lot zegt:

  Ik kan China bezoeken, maar ik kan er niet blijven, en dat is het hele probleem. De wereld is op drift, prima, bezoek hier, maar je mag niet blijven.
  Geen Aziatisch land, ook rijk, die buitenlanders opneemt.

  Laten we nieuwe dogma’s verzinnen als oplossing, vooral goed inprenten, en vaak verbaal herhalen, zal de leraar zijn leerlingen leren. De Arabieren zijn arm, omdat ze erg lui zijn, ze moeten harder gaan werken in hun eigen land, dan kunnen ze hun Mekka creëren.

  Arabieren hebben immers altijd gezegd, dat hun wereld perfekt is (net als de Chinezen) en dat de rest van de wereld hen niets meer te bieden heeft, daarom zijn ze inwaarts gedraaid en is er een roddelcultuur ontstaan van elkaar in de gaten houden (Turkse journalist)

  Like

 7. Republikein zegt:

  Off, of zo!
  Koop een nieuwe auto, laat het geld rollen.

  https://worldthechanges.files.wordpress.com/2017/01/2017nl040200-faillissementen-stop-bezuinigingen-mark-rutte-koop-nieuw-huis-en-auto_thumb.jpg?w=404&h=179

  Het Syrische leger heeft onlangs grote delen van Idlib bevrijd, zo ook Khan Shaykun. Deze plaats is berucht, omdat er een chemische aanval zou hebben plaatsgevonden in April 2017. De hele Westerse wereld, politici en gecontroleerde media sprak er schande van. Het SAA (Syrian Arab Army) heeft nu “grotten” gevonden met o.a. het hoofdkwartier van de Witte Helmen, waar o.a. grondstoffen, beschermende kleding en munitie gevonden werden.
  http://freesuriyah.eu/?p=3577&lm=395018877d25c29ed8c4b9d99816de9f&ls1=97e7c01a298c36fa044404ac3bc557a78e944c31&ls2=2aa27f56c5d48ed5aa9f342e73c809c6af2f9c8840adbdbe90003c90b9bec03a

  Nou bedankt Rutte, het geld is op.

  Mijn opa en oma hadden vroeger een beo.
  Die kon van alles zeggen, zoals, pakkie kauwgom, maar ook, koop een toyota.

  Like

 8. Lucky zegt:

  Ondertussen,
  https://tpook.nl/2019/09/22/asielzoeker-breekt-in-bij-broodjeszaak-te-maarheeze-enorme-ravage-opgepakt-loopt-s-avonds-weer-vrij-rond-bij-broodjeszaak/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  Asielzoeker breekt in bij broodjeszaak te Maarheeze, enorme ravage, opgepakt, loopt ‘s avonds weer vrij rond bij broodjeszaak.

  “Marian Mayloo, de eigenaresse van Locomotion Diner in Maarheeze, is woedend. De inbreker die zaterdagochtend een ravage aanrichtte in haar broodjeszaak werd later op de dag aangehouden, maar ‘s avonds zag Mayloo de man weer langs haar winkel lopen. De politie bevestigt aan Omroep Brabant dat de man later op de dag is vrijgelaten. Er was geen reden de verdachte langer vast te houden.

  Like

 9. Vandaag is bekend geworden dat de maffia NGO´s hun werkplek uitbreiden naar Tunesië. Nu denk ik er ineens aan dat ik in 2016 al iets heb gezegd over deze uitbreiding en Tunesië en Marokko naast Turkije en Syrië een belangrijke plaats gaan innemen in de handel en mensensmokkel. Want het is een van de snelst groeiende industrieën in het Midden Oosten met miljarden omzet. Per persoon tussen de 3000 en de 5000 voor een ticket zonder zekerheden en garanties om door te reizen in Europa, wel zeker is de boottocht met eigen risico-verzekering voor lek raken.
  Daarnaast dat Amnesty en al die andere zeereddingsschepen die voor de kusten liggen te wachten al gsm berichten ontvangen dat er bootjes onderweg zijn met de juiste coördinaten, zodat ze snel te vinden zijn.

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Ik ben er van overtuigd dat de kopstukken van de EU en de kopstukken van de NGO’s die de vluchtelingen ophalen, onder 1 hoedje spelen en met elkaar de buit verdelen.

   Like

 10. Pingback: Geen continent staat zo open voor vreemdelingen als Europa – dontessers

 11. Lucky zegt:

  GB,
  https://www.breitbart.com/europe/2019/09/23/labour-back-giving-voting-rights-national-elections-foreigners/

  Labour to Back Giving Voting Rights to Foreigners in National Elections

  Linkse Labour wil Stemrechten geven aan buitenlanders in nationale verkiezingen

  In a move that would demolish a foundation of the British democratic system, Labour is set to back giving foreign nationals the right to vote in General Elections.
  Currently, EU citizens and other foreigners living legally in the United Kingdom can vote in local and European Parliament elections, while only Britons, Irish citizens, and those from the Commonwealth can vote in national General Elections.

  According to the Independent, the Labour Party will commit to backing extending the voting franchise to all those foreign citizens with residency rights, which the progressive-liberal news website says “could have a seismic impact on a future Brexit referendum”

  In een beweging die een stichting van het Britse democratische systeem zou vernietigen, is Labour van plan om vreemdelingen het recht te geven om in algemene verkiezingen te stemmen.
  Momenteel kunnen EU-burgers en andere buitenlanders die legaal in het Verenigd Koninkrijk wonen stemmen bij lokale en Europese parlementsverkiezingen, terwijl alleen Britten, Ierse burgers en die van het Gemenebest kunnen stemmen bij nationale algemene verkiezingen.

  Volgens de Independent, zal de Labour Party zich ertoe verbinden de uitbreiding van de kiesfranchise uit te breiden tot al die buitenlandse burgers met verblijfsrechten, waarvan de progressieve-liberale nieuwswebsite zegt “een seismische impact kan hebben op een toekomstig Brexit-referendum”

  Like

 12. Lucky zegt:

  Bizar gekruip in GB,
  https://www.breitbart.com/europe/2019/09/23/politically-correct-uk-govt-blocks-culturally-insensitive-ban-cat-dog-meat/

  UK Govt Blocks ‘Culturally Insensitive’ Ban on Cat and Dog Meat

  Verenigd Koninkrijk blokkeert ‘Cultureel ongevoelig’ verbod op katten- en hondenvlees

  The British government’s Ministry of Justice had blocked a “culturally insensitive” move to ban cat meat and dog meat, fearing it could offend people in Asian countries.
  Cabinet Office chief Michael Gove drew up plans to outlaw the possession of cat and dog meat over the while he was still Secretary of State at the Department for the Environment, Food, and Rural Affairs (DEFRA), according to reports
  However, the move is understood to have been blocked by the Ministry of Justice (MoJ), currently headed by former solicitor-general Robert Buckland, after “nervous civil servants” suggested it was “culturally insensitive” and liable to cause offence in Asian countries where cat and dog meat consumption is more common.

  Het ministerie van Justitie van de Britse regering had een “cultureel ongevoelige” stap geblokkeerd om katten- en hondenvlees te verbieden, uit angst dat het mensen in Aziatische landen zou kunnen beledigen.
  Kabinet Office chef Michael Gove heeft plannen opgesteld om het bezit van katten- en hondenvlees te verbieden in de tijd dat hij nog staatssecretaris was bij het ministerie van Milieu, Voedsel en Plattelandszaken (DEFRA), volgens rapporten.

  Het plan wordt echter geacht te zijn geblokkeerd door het ministerie van Justitie (MoJ), momenteel geleid door voormalig advocaat-generaal Robert Buckland, nadat “nerveuze ambtenaren” suggereerden dat het “cultureel ongevoelig” was en aanstootgevend zou kunnen zijn in Aziatische landen waar katten- en hondenvleesconsumptie vaker voorkomt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s