“Vaderlandsliefde is geen misdaad”: Identitairen hangen enorm spandoek in Steyr op

Screenshot_6

(Door: Julian Schernthaner – Vertaling: E.J. Bron)

Met een van veraf zichtbaar spandoek reageerde de Identitaire Beweging (IBÖ) in Oberösterreich op het actuele debat rondom een mogelijk verbod van hun verenigingen en symbolen.

Die Tagesstimme

Het is zaterdagavond in de op twee na grootste stad van Oberösterreich, Speyer. Plotseling wordt het licht in het donker: het zijn circa 25 patriottische activisten van de Identiaire Beweging, die zich met een 20 meter lang en twee meter hoog spandoek opstellen op de Zwischenbrücke in de buurt van het stadsplein. Hun boodschap is daarbij net zo duidelijk als pakkend: “Vaderlandsliefde is geen misdaad”.

Vaderlandsliefde “geen misdaad, maar levenstaak”

Op hun Telegram-account motiveren de activisten hun met symboliek beladen actie. Men zou het publiek willen laten zien dat “vaderlandsliefde noch te verbieden noch te criminaliseren” zou zijn. Ze zouden hun aansporing namelijk niet uit een “vage ideologie” nemen, maar uit het “idealisme” om aan de eigen kinderen “het vuur van onze gebruiken en zeden in een intact vaderland te kunnen doorgeven.”

Het Identitaire activisme zou altijd vreedzaam zijn en zich “niet vandaag, niet morgen monddood” laten maken. Aan deze omstandigheid zouden noch “constante mediale hetze-campagnes” noch “idiote pogingen om voor politiek kleingeld 150 jaar oude fundamentele rechten”, zoals de vrijheid van vereniging en vergadering, met “chirurgische precisie voor patriotten te beperken” iets veranderen. Want: Vaderlandsliefde zou “een levenstaak” zijn, geen misdaad.

Identitairen: ÖVP wil symbolen en verenigingen verbieden

Zodoende  verkondigen de Identitairen in Oberösterreich voor de zoveelste keer op activistische wijze hun standpunt over het actuele debat. Toen de ÖVP vorige maand een verbod op de programmatisch geweldvrije groep tot “coalitievoorwaarde” verklaarde, sloten ze in Schärding het ÖVP-districtskantoor symbolisch met een hekwerk af om de aandacht te vestigen op vermeende “totalitaire tendensen” van de volkspartij.

Vandaag nog bevestigde de secretaris-generaal van de ÖVP, Karl Nehammer, de plannen van zijn partij voor een verbod op de Identitaire Beweging naar aanleiding van nieuwe onthullingen over rondgestrooide contacten tussen FPÖ-politici en de Identitairen. De voormalige kabinetschef van de voormalige minister van Binnenlandse Zaken Kickl (FPÖ), Reinhard Teufel, bekritiseerde in dit verband het doorgeven van onderzoeksdossiers aan kranten als “fundamenteel probleem” van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (lees hier).

Leider van de Identitaire Beweging Oberösterreich: leven in tijden van “willekeurige onderdrukking”

Roland Moritz, de leider van de Identitairen in Oberösterreich, bevestigde ook het herhaaldelijk doorgeven van informatie van de Binnenlandse Veiligheidsdienst aan de pers een probleem zou vormen. Men zou in “tijden van willekeurige onderdrukking en van het falen van de rechtsstaat” leven wanneer de Binnenlandse Veiligheidsdienst onderzoeksdossiers als “verlengde arm van de media” in de verkiezingscampagne aan het publiek zou doorspelen.

Tegelijkertijd zou er een klimaat heersen dat “fundamentele rechten van patriotten van onbesproken gedrag zou willen beperken”. Blijkbaar zou het er om gaan om iedereen te criminaliseren die “de bevolkingomwisseling aanspreekt”. Als Identitaire zou men desondanks de straat op blijven gaan om symbolisch te verklaren dat “vreedzaam patriottisch activisme toegestaan zou moeten zijn”.

Bron:
www.tagesstimme.com
Door: Julian Schernthaner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", belangenverstrengeling, burgermoed, christendemocraten, cultuurrelativisme, demoniseren, establishment, gezond realisme, Hypocrisie, Identitaire Beweging, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Linkse Kerk, machtswellust, meningsdictatuur, Nationalisme, Oostenrijk, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

10 reacties op “Vaderlandsliefde is geen misdaad”: Identitairen hangen enorm spandoek in Steyr op

 1. Rensk. zegt:

  OT In Zwolle vannacht een liguidatiepoging Met een scooter stonden ze het slachtoffer (een man) op te wachten. De man is gewond geraakt door de schietpartij. De kogel kwam bij een bewoner de voorraadkast in. Over narcostaat gesproken. Het gaat uitwaaieren door heel Nederland. Daar gaat leeghoofd Grapjesinhuis in de Tweede Kamer met de voetbal erbij niets aan veranderen. Zit geen enkele slagkracht in die man.

  Geliked door 1 persoon

 2. Sakura zegt:

  Rensk , Gaat in een schietvereniging ,het is nog een leuke sport ook ,een olympische discipline. En je mag in Nederland vergund 5 wapens voorhanden hebben. Gebruik ze enkel voor de sport en nooit tegen een inbreker of zelfverdediging .Want de overheid neemt jou alles af. Maar …..!!! als straks de pleuris uitbreekt ben jij weerbaar .

  Like

 3. scherpschutter1943 zegt:

  Sakura, u schetst schijnveiligheid. Uw vuurwapens geven alleen maar ellende voor u zelf. Persoonlijke weerbaarheid heeft alleen maar te maken met uw eigen moed, daadkracht en beslissingen op het juiste moment. Tegen de tijd dat u uw goedkeurde vuurwapen heeft ontsloten uit uw goedgekeurde locker, ligt u al met gestrekte kuiten. Het broodmes uit het messenblok van Ikea op uw aanrecht, ligt meer voor de hand.

  Like

 4. Lucky zegt:

  Ondertussen, de kerk in Duitsland,
  https://www.breitbart.com/faith/2019/09/23/vatican-experts-german-catholic-church-moving-toward-schism/

  Vatican Experts: German Catholic Church Moving Toward ‘Schism’

  Vaticaanse experts: Duitse katholieke kerk op weg naar ‘schisma’ (splijting)

  ROME — The liberal Catholic Church in Germany seems to be taking steps toward a schism with Rome under the banner of “synodality,” according to veteran Vatican observers.
  Under the leadership of Cardinal Reinhard Marx of Munich-Freising, “the Church in Germany is poised to pursue a radical ‘binding synodal path’ that seeks to dislodge settled Church teaching in the name of ‘synodality,’” warn the editors of the U.S.-based National Catholic Register Sunday.

  In open opposition to Pope Francis and senior Vatican officials, the German Church has pushed a controversial plan that includes the creation of a “Synodal Assembly” in close partnership with the Central Committee of German Catholics, “a lay group that has demanded the ordination of women, an end to clerical celibacy, the blessing of same-sex unions by the Church and rethinking of all Catholic teachings on sexuality,” the editors state.

  ROME – De liberale katholieke kerk in Duitsland lijkt stappen te ondernemen in de richting van een schisma met Rome onder de vlag van ‘synodaliteit’, volgens ervaren Vaticaanse waarnemers.
  Onder leiding van kardinaal Reinhard Marx van München-Freising is ‘de kerk in Duitsland klaar om een ​​radicaal’ bindend synodaal pad ‘te volgen dat de gevestigde kerkelijke leer probeert te verjagen in naam van’ synodaliteit ‘, waarschuwt de redactie van de VS op basis van het nationale katholieke register zondag.

  In openlijke oppositie tegen Paus Franciscus en hoge Vaticaanse functionarissen heeft de Duitse kerk een controversieel plan geduwd dat de oprichting van een “Synodale Vergadering” in nauw partnerschap met het Centraal Comité van Duitse Katholieken omvat, “een lekengroep die de ordinatie van vrouwen, een einde aan het kerkelijk celibaat, de zegen van homoseksuele unies door de kerk en het heroverwegen van alle katholieke leringen over seksualiteit ‘, aldus de redactie.

  Geliked door 1 persoon

 5. Lucky zegt:

  Ondertussen in GB,
  Links wil de koningin, de grenzen en het volkslied verwijderen…..

  UK Labour Members Want to Sack the Queen, Don’t Support National Anthem, Borders

  Britse Labour-leden willen de koningin ontslaan, ondersteunen geen volkslied, en geen grenzen

  Over 60 per cent of Labour members want to sack the Queen, only 25 per cent support national borders, and just 15 per cent are proud of Britain’s history.
  In a major YouGov poll commissioned by Ian Austin MP, who left the Labour Party and denounced its lurch to the far left after a series of antisemitism scandals — for which the party is currently under investigation — Labour members were asked their view on a range of views on issues from abolishing the monarchy to nuclear disarmament. Both policies received overwhelming support.

  Pollsters found that the Jeremy Corbyn-led opposition party now holds views well outside the British mainstream.

  Meer dan 60 procent van de Labour-leden wil de koningin ontslaan, slechts 25 procent steunt nationale grenzen en slechts 15 procent is trots op de geschiedenis van Groot-Brittannië.
  In een grote YouGov-enquête in opdracht van Ian Austin MP, die de Labour Party verliet en haar achterlijkheid aan de kaak stelde na een reeks antisemitismeschandalen – waarvoor de partij momenteel wordt onderzocht – werd aan Labour-leden hun mening gevraagd over een reeks opvattingen over kwesties van de afschaffing van de monarchie tot nucleaire ontwapening. Beide beleidsmaatregelen kregen overweldigende steun.

  Pollsters ontdekten dat de door Jeremy Corbyn geleide oppositiepartij nu standpunten heeft die ver buiten de Britse mainstream liggen.

  Like

 6. Sakura zegt:

  Scherpschutter1943 , We gaan dat zien ! En denk jij nu dat alles in mijn safe steekt ?

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Sakura, zeg dat niet hardop want als u de wapens niet op de juiste bewaard, bent uw wapenvergunning kwijt. Bedenk ook dat alles wat hier geschreven wordt openbaar is. Uw vijanden lezen mee. ps. Dat komt niet door E.J. Bron maar iedereen kan het zien.

   Like

 7. Evilette de Hooligan-Heks zegt:

  In Den Bosch laatst een paar jongeren in hun nek gestoken omdat ze bier stonden te drinken. Want dat mag niet, u weet well van wie. Die Gott die vroeger ver weg woonde.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s