Aan Bruno Bruins

Screenshot_12

(Door: Jan Dijkgraaf)

U zei het echt: ‘Het zou fantastisch zijn als wij ‘Vroem!’ volgend jaar op 3 mei horen’

Beste meneer Bruins,

Stiekem ligt de bouw in heel het land op zijn reet en stevent de agrarische sector af op een ongekende sanering vanwege ‘het stikstofbesluit’ van de Raad van State, die keurig buigt voor nazi-Brussel.

Drie uitzonderingen. Ten eerste: asielzoekerscentra, want de aanvoer van verse hersenchirurgen mag niet stoppen. Ten tweede: luchthavens, want Lelystad moet en zal snel open en Schiphol moet en zal blijven groeien, groeien, groeien. Ten derde: de Formule 1 in Zandvoort.

Over dat laatste was u gisteren bij Rick Nieman van D66 TV en jullie dialoog was te mooi om ‘m niet letterlijk te herhalen.

Lees verder>>>
(h/t “Henk der Niederländer”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Rotzakken, verloedering, VVD. Bookmark de permalink .

30 reacties op Aan Bruno Bruins

 1. Giny zegt:

  Jan, een top briefje, geweldig geformuleerd.

  Liked by 1 persoon

 2. andre zegt:

  Heeft Jan Dijkgraaf toch helemaal gelijk en we staan er weer bij en kijken ernaar want U WORDT GENAAIT!

  Eventjes ter voorbereiding hier de stikstof cyclus versie in NL
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Stikstofkringloop

  En hier de duitse versie die een stukje beter is.
  https://de.wikipedia.org/wiki/Stickstoffkreislauf

  We kunnen simpelweg niet zonder stikstof en de broodnodige stikstof verbindingen.

  Een aantal jaren terug had ik een cv keteltje opgestuurd naar Rusland en deze cv werkte in Nederland perfect maar in Rusland werd alles te heet wat voor mij onverklaarbaar was dus weer terug laten komen en hier deed ditzelfde cv keteltje het hocus pocus ineens weer helemaal goed. Wat bleek nu het geval? Ja Nederland is wat dat betreft heel uniek en is altijd alles net ietsjes anders waarbij in het geheim en geniep altijd je poen foetsie is. Aardgas is CH4 maar in NL weer net ietsje anders want de Haagse ratten lengen het aardgas CH4 aan met………..jawel STIKSTOFGAS en wel met 14% bestandsdeel wat wij in onze huizen gebruiken. Dit noemen ze dan Groningergas!

  Stiksofgas is N2 en heeft geen energie in zich en doet ook niet mee in de verbranding in onze cv ketels en gaat weer de lucht in als N2 ((stikstofgas) maar wel eerst eventjes langs je gasmeter die je rekening 14% hoger laten worden en daar natuurlijk weer overheen heffingen toeslagen die de haagse ratten weer vermeerderen met de 21% BTW. U wordt genaait al vele decennia lang!

  Liked by 1 persoon

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Tja een hoop dingen in het leven hebben een dubbele bodem.
  Tijl is fan van de Formule 1, met een onderbreking weliswaar maar ik heb het jarenlang op de voet gevolgd omdat ik fan was van Michael Schumacher. Daarna was het een tijdje wat minder maar sinds het verschijnen van Max Verstappen is het weer in alle hevigheid opgebloeid.

  Dubbele bodem ? Tijl is een heel rustige automobilist ! (en al vele vele jaren schadevrij).
  De enige boete die ik ooit heb gekregen voor te hard rijden was voor vier km overschrijding op een plek waar je een snelheidsbeperking niet verwacht.

  Nog zo’n dubbele bodem; al vele jaren geld er een maximumsnelheid, die schommelt weliswaar maar zelfs onder de huidige regels mag je nergens harder dan 130 km per uur.
  Kijk eens om je heen hoeveel auto’s er rondrijden die met gemak de 200 km per uur aantikken !
  De politie zag zich zelfs genoodzaakt om dure Audi’s aan te schaffen die 250 km halen want anders kunnen ze de criminelen niet bijhouden.

  Nog eentje dan; Urgenda heeft het hele stikstofcircus veroorzaakt, Urgenda is maar een heel klein clubje fanatici en eentje daarvan gaf voor tv zelf toe dat ze het per ongeluk hadden ontdekt, ze waren al vele jaren zonder resultaat tegen een verbreding van een snelweg aan het strijden en bij toeval was iemand op het idee gekomen om het stikstof “argument” erbij te slepen.
  Tot hun eigen verbazing ging de Hoge Raad hierin mee en daarmee stelt een rechtscollege de hele democratie buitenspel, politici worden gedwongen maatregelen te nemen die ze helemaal niet willen nemen en die op den duur de hele economie stil zetten.

  Youp van ’t Hek zei het jaren geleden al, het mooiste is het als je al langere tijd in de file staat en er een Porsche naast je komt te staan is je raampje opendoen en tegen de bestuurder zeggen; “die van jou kan hard hè? “

  Liked by 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Ik had het er gisteren nog over met Bert G. maar die vind het ook wel leuk al die formule 1 autootjes.
   Bert volgt niet alle wedstrijden, maar bekijkt de meeste wel als hij weet wanneer het uitgezonden wordt.

   Weet je wie er ook altijd in de 3de persoon praat over zichzelf en wat voor mensen dat zijn?
   Zoek dat maar op op internet.

   Like

 4. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Die Formule-1 in Zandvoort moeten we ècht willen. Dat is toch lekker VROEM. Dat willen we toch allemaal niet. Dat is pas ècht goed voor de CO2. Meer vroem !!! Meer CO2 !!! Het is de dure hobby van huisjesmelker prins Vroem !!! Zoveel verdiend aan de huisjes, dat hij lekker vroem vroemm vroemmm kan doen. En Zandvoort stikt voortaan onder de CO2.
  Meer VROEM, meer VROEMM, meer VROEMMM nog meer VROEMMMM !!!
  Want prins Vroem wil het !!!
  Toch zo heerlijk, als dat CO2 gevoel door de aderen stroomt !!!
  De klimaathysterie met de eigen wapenen om de oren slaan, voelt nog veel beter !!!
  VROEM, VROEMM, VROEMMM, VROEMMMM, is CO2, is meer CO2, is nog meer CO2, CO2, CO2 !!!
  VROEMMM, VROEMMMM, VROEMMMMM, leve de CO2, CO2, CO2 !!!
  We laten Zandvoort lekker stikken in de CO2 !!!
  Gaan de schoolkindjes nu ook spijbelen tegen de VROEMMM ???

  Liked by 2 people

  • Tistochwat zegt:

   Oeps 23 september 2019 om 13:43

   Wat te denken van de geluidsvervuiling?
   Het ís me daar toch een teringherrie!
   Maar dat deert ‘prins VROEM’ niet omdat het hem veel poen oplevert.

   Liked by 1 persoon

 5. Hypocriet correcte huichelaar ,koste wat het kost moet deze politiek correcte huichelaar naar het voorbeeld van de politiek correcte psychopaat Mark Rutte het Nederlandse volk wederom een leugen door de strot drukken!!!Gelukkig kunnen de broedende vogels tijdens de grand prix van Zandvoort wegvliegen (3 mei is in het broedseizoen)!!! Maar nee die formule 1 race moet er komen ,even niet zeiken over principe’s !Gelukkig zijn de jongens en meisjes bij de VVD getraind om leugens te verkopen als een waarheid !Persoonlijk vind ik de stikstof discussie een non issue onderwerp ,waar de politiek correcte maffiosi zich ten onrechte achter de kolderieke Europese wetgeving verschuilen !Laat rechters ,raad van state en ander ander wetgevend gepeupel zich maar bezig houden met zaken die er toe doen ,zoals terugdringen van de islam en het veilig maken van Nederland!!!Slechts 20% van de aangifte’s worden opgelost ,de oveheidsdienaren moeten zich schamen!!!

  Liked by 1 persoon

 6. Kees zegt:

  Tja, zo kun je zien waar de echte prioriteiten van dit rariteitenkabinet liggen…
  Boeren de nek omdraaien, bouwbedrijven idem. Als we maar brood en spelen hebben! Het lijkt het einde van het Romeinse Rijk wel.

  Liked by 2 people

  • BigLJohn zegt:

   Kees; …Het lijkt het einde van het Romeinse Rijk wel….Een goede vergelijking Kees die ik ook wel eens toepas. Toen het Romeinse Rijk op zijn einde liep liet men tal van vreemde volkeren het Rijk binnen. Zij hoefden zich niet aan te passen en er werd voor hen gezorgd.
   Dit leidde tot enorme conflicten en zorgde er mede voor dat het Romeinse Rijk ging vallen. Alsmede ook door moreel verval en de befaamde wegkijk mentaliteit. Zie het treffende vergelijk eens met onze situatie in de E.U.

   Like

 7. Tineke zegt:

  Ik vind de briefjes van Jan altijd geweldig !
  Zo zien we weer eens hoe het
  balletje rolt,wat betreft belangenverstrengelingen.
  Als ik al die politici in de ogen kijk,zie ik letterlijk 1 doffe ellende.
  De ziel is eruit!
  Om het even wie,geen glans,geen schittering ,niks
  Dat leren ze in de club van de vrijmetselarij.
  Anders kun je dit werk niet doen is mijn overtuiging.
  Alleen als je in en in slecht bent,mag je meedoen met de grote jongens.

  Let er maar eens op !

  Liked by 3 people

 8. Iedere lezer moet hier toch bevestigen dat niet alleen hij maar het grootste deel van dit “sloopkabinet” uit imbecielen bestaat. De ontwikkelingen die met een snelheid gaan, die de afgelopen jaren alleen maar voor onrust en de afgrond induwen van de burgers hebben gezorgd, heeft nog als verder resultaat dat er met grote stappen ineens vanalles wordt ondernomen om fouten te herstellen. 14 miljard telt het begrotingsoverschot. Dit zal wel snel verdwijnen met een grote verdwijntruck.
  Overal beloven ze geld voor vrij te maken en de burgers laten genieten van alle voordelen…..volgt u me nog?
  Wat al zeker is dat gezondheidszorg alvast een tientje duurder wordt, de pensioenen gekort gaan worden, de volgende crisis er aan zit te komen. Oh..en Dijselbloem zei al een paar jaar geleden, geef niets uit want al het extra geld dat we verdiend (GEJAT) hebben, hebben we nodig voor slechte tijden.
  Kijk toch nog een spijker op zijn kop geslagen.

  Liked by 4 people

 9. wauso zegt:

  Allemaal leuk en aardig. Bruins wordt Lakei genoemd ! Waauw. Waarom zijn RechtsKnechten zo ‘lievv’ voor deze HOEREN. Hij speelt voor HOER voor Prins Bernard jr. Een (Koninklijke !) familie die enkel bestaat uit uitvreters en uitbuiters. Krapuul en niemand die deze woorden letterlijk durft te herhalen ! Beetje LAKEI durven zeggen ! Ga dan de kippen of varkens voeren als je toch te laf bent om de waarheid duidelijk te vertellen !!!

  Liked by 3 people

 10. ‘Excellentie’??? NOOIT, het is 1 Grote Misdadige Zooi daar op het Binnenhof! Ze hebben dit landje totaal naar de Kloten geholpen! Van mij stikken ze in in eigen stikstofzooi! De fam Oranje en Kutte hebben inmiddels alweer een aantal kilo’s CO2 uitgescheten, met hun snoepreisje naar de VN. Zaten vast niet op een lijnvlucht!!!!!!!!!!!!! Bijna LEEG vliegtuig waarschijnlijk!!!! GA JE SCHAMEN!!

  Liked by 4 people

 11. henk verhoef zegt:

  die bewindslieden en polkitieke 2e kamer is toch een grotere lacher dan de slappe marietje huibrecht grappen
  Vroom moet hij horen — want ja daar krijg je als nep man een stiive van
  Maar dan de volgende grappenmaker die zegt– we krijgen met meer medicijnen tekorten te maken WANT er komen steeds meer mensen op de wereld die ook medicijnen slikken
  – gek toch dat ik dan niet hoor gsmetjes van 300 euro te kort of autos of vliegvakanties
  Zou het kunnen zijn dat we er niet voor willen betalen want zijn het noodzakelijke zaken en DAT mag niets kosten( in mijn woonland frankrijk hoor ik daar nooit over en daar zijn geneesmiddelen goedkoop– zelfs geen gelul van -u bent boven de 75 dus ga maar dood en geen dure behandeling meer- zit met mijn nu 84 weer in de chemo en zo therapy voor longvlieskanker- en eigen risico– niet van gehoort en de zorgpremie voor mijn fransverzekerde vrouw ( aow leeftijd–nul,nul)

  Dan moet de veestapel weg want ja– zou men in de gatren hebbend dat je dan OOK gelijk kaas en zo kwijt ben
  Niet zo erg wantr smaakt toch naar stopverf– maar toch– nadenken– blijft moeilijk

  MAAR we gaan bouween aan huizen– en tre gelijkertijd 800 nieuwe verijkers inporteren dier straks met nareizende 800 huizen per dag nodiog hebben
  Nou ja dan maar minder pensioen== oh wie gaat die pensioenen van die nooit werkende verrijkers betalen–
  en maar zwammne over klimaat
  Waarom die die zweeedse autistische klimaat het zo goed– heeft de jeugd zich met zo iets vereenzelfd
  nou ja wij hebben toch de kroeskopkapster en de dekolonisatie wiskunde
  wat een klucht — maar u betaalt het wel
  Hoe lang mag zandvoort feitelijk want na 2030mtoch geen olie motoren meer

  Liked by 3 people

 12. Lucky zegt:

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/beken-uw-klimaatzonden-meer-bewijs-dat-het-klimaat-een-nieuwe-religie-is-geworden/

  ‘Beken uw klimaatzonden’ – Meer bewijs dat het klimaat een nieuwe religie is geworden

  U wilt meehelpen de planeet te ‘redden’, maar het lukt maar niet om van uw vlees-, auto- of vliegvakantie verslaving af te komen? Geen nood, het Amerikaanse NBC heeft een oproep gedaan aan mensen om online hun ‘klimaatzonden’ te bekennen, wat opnieuw bewijs is dat het klimaat(activisme) een nieuwe religie is geworden. Jammer voor NBC is dat er vooral mensen reageerden die weigeren zich aan de dogmatische onzinpropaganda van deze extremistische religie, die feitelijk een stokoude natuurafgod aanbidt, te onderwerpen. ‘Ik laat liever de hele planeet verbranden dan dat ik mijn steak opgeef,’ schreef iemand.

  Iedereen die ‘zijn steentje wil bijdragen’ om ‘klimaatverandering te voorkomen’ –op zich al de grootst mogelijke faluwekul, want a) het klimaat verandert altijd, en b) er is niets wat de mens kan doen om dat te veranderen- kon bij NBC in zes categorieën, te weten energie, transport, plastic, vlees, papier en voedselverspilling, zijn ‘zonden’ tegen ‘moeder natuur’ bekennen

  Liked by 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Ook ik wil mijn steentje bijdragen voor het klimaat en probeer zo weinig mogelijk scheten te laten. Voorlopig met weinig succes. Maar ik geef het niet op. Alles voor het klimaat (en Gretha Tunsberg natuurlijk).

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Liked by 2 people

   • Tistochwat zegt:

    J. C. Th. Köhler 23 september 2019 om 17:47

    Ook ik wil mijn steentje bijdragen voor het klimaat en probeer zo weinig mogelijk scheten te laten. Voorlopig met weinig succes.

    Ik zie het, ja:

    Like

 13. BigLJohn zegt:

  Houdt het dan nooit meer op ? Eerst de zure regen die de bossen zouden vernietigen, toen het gat in de ozonlaag waar je huidkanker van zou krijgen. Het CO2 geluid is nog niet verstomd, of een nieuw begrip deed zijn intrede; stikstof vervuiling. Ze moeten niet de CO2 en de stikstof willen aanpakken, nee, ze moesten al die linkse tweede kamer-leden maar eens gelijk naar de Hel sturen. Dat is de enige manier om van het CO2 en de stikstof gekte af te komen. Die tweede kamer, waar nep-problemen gecreeerd worden en van daaruit ideeen geboren worden om de burgers gelijk een citroen uit te persen. Voor al die linkse kamer-leden geldt; opgeruimd staat netjes. Voor een schoner milieu; ruim dus alle tweede kamer-leden op. Alleen maar dit milieu, daar ben ik dan ook wel eerlijk in.

  Liked by 1 persoon

 14. danny zegt:

  Hypocrisie ten top daar in Den Haag, zoals gewoonlijk.

  Liked by 1 persoon

 15. Henk der Niederlánder zegt:

  Ik zal het je nog sterker vertellen @ Lucky.
  Van de week las Ik een artikel waarin een stelletje dagdwazen hun klimaatzonden aan het opbiechten waren tegen een stel kamerplanten.
  Jammer dat Ik het hier niet gedeeld heb maar Ik zal eens kijken of Ik het terug kan vinden.
  In ieder geval toont het wel aan hoe in en in gek ze geworden zijn.

  Liked by 2 people

 16. henk verhoef zegt:

  ze zegt dat die wereld en gewone leiers misdadigers zijn
  Dat is toch niet ver bezijden de waarheid toch
  Wat ik dan wel vervelend vind– de liedennhebben die wereld leiers/leiders wel zelf gekozen

  Na de klimaat gekte komt gewoon de volgende gekte
  dat gaat als eeuwen en jaren zo
  dus wat wordt het nieuwe
  Bv alle heteros weg en alleen nog maar lbgvd ers

  het is om je rot telachen hoe idioot de mens is
  dekoloniseren wiskunde – en dat word niet eens nationaal breed op dwdd/vetnek en zo uitgelachen en dan zeggen dat jeugd gek is

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s