Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken: migratie-noodtoestand ontstond dankzij Hongaarse onverschilligheid

Screenshot_17

(Vertaling: E.J. Bron)

De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken, Luigi Di Maio (foto), verklaarde in een aankondiging dat de Italiaanse migratie-noodtoestand hoofdzakelijk terug te voeren zou zijn op de onverschilligheid van Europese partners zoals Hongarije. De aankondiging kwam als antwoord op de uitspraak van de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, die zondag verklaarde dat alle beslissingen die de opening van de Europese grenzen voor migranten zouden betreffen, betreurenswaardig zouden zijn, maar Hongarije zou zijn grenzen blijven verdedigen.

De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Luigi Di Maio liet de uitspraken van Péter Szijjártó niet onbeantwoord:

“Italië leeft al jarenlang in een migratie-noodtoestand, die hoofdzakelijk op de onverschilligheid van Europese partners zoals Hongarije is terug te voeren. Het is gemakkelijk om soeverein te zijn als het om de grenzen van anderen gaat. Wie de migrantenquota niet accepteert, zou streng bestraft moeten worden.”

Di Maio schreef dat er Europese kantoren in transitlanden moeten worden opgericht, waarin migranten asiel kunnen aanvragen – opdat ze via de humanitaire corridor aan heel Europa en niet alleen maar aan Italië overgedragen kunnen worden. De Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken zei, dat “dit een einde zou maken aan de hel van de mensenhandel en iedereen in dezelfde mate verantwoordelijkheid op zich zou nemen.”

Bron:
https://ungarnheute.hu

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Fake News", "Nuttige idioten", "omvolking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, demoniseren, Elite, establishment, EUSSR, Hongarije, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken: migratie-noodtoestand ontstond dankzij Hongaarse onverschilligheid

 1. E.J. Bron zegt:

  Je moet het GVD maar durven, zo´n uitspraak! 😦

  Geliked door 5 people

 2. Rensk. zegt:

  Ja dat durven ze. Hebben schijt aan alles, als ze maar op het pluche kunnen blijven

  Geliked door 1 persoon

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  Die hele migranten quota kunnen vergeten worden als zulke schoften hun werk normaal zouden doen en alle opvreters terug op de libiesche kust op te flikkeren.
  Dat de omvolkings politiek vanuit de Verenigde Nazie’s en uitgevoerd door Brussel niet gepikt wordt door de Hongaarse regering is gewoon voor Hongarije de beste optie.
  Daar komt bij dat de regering daar wel door de bevolking gekozen is en dat is van de Italiaanse oplichters nou niet echt te zeggen.

  Geliked door 3 people

 4. Lucky zegt:

  Maar ondertussen…

  Brussel zet migratiesluizen weer wagenwijd open: bootmigranten mogen automatisch doorreizen naar andere EU-landen

  Het leven in Europa wordt weer een stukje eenvoudiger. Tenminste, voor bootmigranten die arriveren in Italië, Malta en Griekenland. Zij kunnen binnenkort eenvoudiger doorreizen naar andere – potentieel rijkere – EU-landen zoals Nederland, Duitsland of Zweden. Dat is de uitkomst van een migratietop die vandaag in Malta gehouden wordt. En zoals altijd heeft de EU het belang van anderen hoger staan dan dat van de eigen ingezetenen

  We hebben Italië dus te danken voor dit stukje opengrenzenbeleid. Nee, het is echt wel duidelijk te merken dat Matteo Salvini daar geen minister meer is…

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  Welja joh, verdeel de mohammedaanse moordenaars van/voor ‘allah’ maar lekker gelijkmatig over Europa.
  Dat werkt een stuk makkelijker voor hen als straks het signaal om ons te gaan afslachten wordt gegeven.

  Geliked door 2 people

 6. Dijkstra zegt:

  De kwezel DiMaio weet heel goed dat bijna alle bootmigranten kiezen voor een boottocht omdat ze geen echte asielzoekers zijn, maar alleen maar willen genieten van de verzorgingsstaat.

  Geliked door 2 people

 7. Haha de nieuwe puppies van Brussel hadden het druk met konten likken. Maar het meest smerige van alles is dat het de heks van Duitsland gelukt was geheime besprekingen te voeren met Italianen in de aanloop naar de verkiezingen. Waarschijnlijk met een soort kwijtschelding van schulden?

  Geliked door 1 persoon

 8. Trucker zegt:

  Die rechtop lopende drol is er ééntje uit het clubje van die clown Beppo Grillo dacht ik.
  Die Grillo is een communist en ik herinner me toen hij bekend werd de mainstream media in Vlaanderen, (met onveranderlijk aan het hoofd) de openbare omroep BRT bijna lyrisch werd in de berichtgeving over die clown en zijn (toenmalige) beweging.
  Later is hij verveld (net als de slangen) en stichte hij zijn politieke partij de vijf sterren als men geheugen goed is.
  Links heette de mainstream zijn clubje… extreem links is zelfs de vlag niet die de lading dekt het is zuiver communisme net als de groene partijen over heel de eu van de HQ brussel demagogen/dictators.
  Links is pro alles waar ik TEGEN ben kan het niet gemakkelijker schrijven ze hebben niet één punt waar ik van kan zeggen dit is een goed idee.
  Die spaghettivreter Di Maio (wat een drol van een naam op zichzelf al) zou gewoon bij her groot huisvuil gezet moeten worden of… véél beter idee mijn beproefde recept voor pro islamieten sujetten : de bekende parachute en de gekende trap onder de kont ergens boven een islamietenland.

  Like

 9. Republikein zegt:

  Ja lullo, dat komt omdat je de regie hebt weggegeven en nu sta je daar te zwaaien als een dirigent zonder orkest want je landgenoten keeerden zich van je af.

  Like

 10. Marc zegt:

  Di Maio doet niets anders dan opnieuw het IJzeren Gordijn neerlaten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s