Extreemlinkse activist Michael van Zeijl veroordeeld voor bedreigen Sinterklaas

Screenshot_3

Week voorwaardelijke celstraf en een boete van € 500,-

Michael van Zeijl, de 38-jarige anti-Zwarte Pietactivist die via Facebook dreigementen uitte tegen (de vertolker van) Sinterklaas, is veroordeeld tot een week voorwaardelijk celstraf en een boete van € 500,-. De man had in oktober 2018 twee afbeeldingen bewerkt en voorzien van dreigende teksten. De rechtbank in Alkmaar stelt dat hij met één van deze afbeeldingen te ver is gegaan, omdat die opgevat kan worden als doodsbedreiging. Het ging in zijn ogen om satire en vrijheid van meningsuiting, maar volgens de rechtbank gaat dat in dit geval niet op.

Post online

De gewraakte afbeelding is een bewerking van een bekende foto van president John F. Kennedy, vlak voordat een scherpschutter hem doodde. Het hoofd van de president is vervangen door het hoofd van Sinterklaas, waarbij de tekst is geplaatst: “Voor alle fragiele kolonisten is er deze versie zonder kinderen”. Hij verwees daarmee naar een bericht dat hij een jaar eerder op social media had gezet met de boodschap: “Zit niks anders op. We moeten een prijs op het hoofd van Sinterklaas zetten. Dubbele prijs als het tijdens de nationale intocht is zodat alle kinderen er getuige van zijn, zelfs massaal onder zijn hersenen en botsplinters bedekt zitten?”

Aan de voorwaardelijke celstraf is een proeftijd van twee jaar gekoppeld.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, cultuurrelativisme, Justitie, Links fascisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

13 reacties op Extreemlinkse activist Michael van Zeijl veroordeeld voor bedreigen Sinterklaas

 1. Tineke zegt:

  Wat is dat nu weer voor een flutstraf?
  Bedreigen,oproepen tot geweld,haatzaaien.
  Geert wilders wordt veroordeeld voor MINDER….

  Geliked door 1 persoon

 2. Steven zegt:

  Dit zijn van die mafketels (dat zie je zo wel aan zijn kapsel) die graag meedoen om wat westers is van de kaart te vegen. Het zal mij dan ook niet verbazen dat dit soort gasten zelf alleen maar met allochtonen en links crapuul omgaat en alles erbuiten HAAT!
  Ik hoop dat hij het in december weer doet en dat hij dan van zijn ‘stukje zeep van de grond oprapen in de bajes’ kan genieten…

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Nee, laten we gewoon een heel stel Zwarte Pieten achter Michael van Zeijl aansturen om deze klootzak met de roe te geven en hem dan naar Spanje op te sturen waarna hij richting Marokko wordt geschopt!

   Like

 3. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Eindelijk een rechter, die recht spreekt. Het is iets, maar de straf valt wel erg licht uit, zodat het rechtvaardigheidsgevoel niet voldoende wordt bevredigd. Sinterklaas is vooral een kinderfeest en de feiten waarvoor Michael van Zeijl veroordeeld is, is een aantasting van de onschuld van kinderen. En van kinderen heb je gewoon af te blijven. Het is niet niks, om te dreigen met een liquidatie van Sinterklaas in het bijzijn van kinderen en wel zodanig dat de kinderen onder hersenen en botsplinters bedekt zouden zijn. Daarom zou een langere onvoorwaardelijke gevangenisstraf niet misplaatst zijn geweest.

  Geliked door 1 persoon

 4. andre zegt:

  Lekker belangrijk deze sukkel en of het opbeurend moet zijn. Wat is sinterklaas zonder zwartepiet? De blokkeer Friezen uit het noorden hadden hun hoger beroep wat 1000x bealngrijker nieuws is dan deze ene loser.

  Geliked door 1 persoon

 5. Lucky zegt:

  Ondertussen,
  https://tpo.nl/2019/09/24/tbser-de-rooyse-wissel-filmt-in-kliniek-gekweekte-wiet-en-wapens/

  Tbs’er De Rooyse Wissel filmt in kliniek gekweekte wiet en wapens
  ‘Patiënten mogen in principe geen camera’s hebben en ook geen internettoegang’

  Een patiënt van tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum heeft video’s gemaakt en op YouTube geplaatst. Hij laat beelden zien van wat volgens hem wiet is die in de kliniek wordt gekweekt en hij staat op enig moment alleen in een ruimte met een kartelmes. Hij heeft de beelden gemaakt met de camera van een telefoon en een smartwatch. Dat meldt 1Limburg.

  Like

 6. boorzalf zegt:

  Michael van Zeijl, wil een neger zijn maar is gewoon linkse bruine inteelt jong. We zien hem graag tegemoet hier in het zuiden, waar zwarte piet nog echt zwart is en blijft.

  Like

 7. boorzalf zegt:

  Michael van Zeijl houd wel van zwarte PIETEN, hij vind ze heel lekker liefst met een harig kontje en heeft een hekel aan christenen.

  Like

 8. Republikein zegt:

  Slechte jeugd gehad, geen centjes thuis voor de Sint?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s