Jihadisten mogen Nederlands paspoort toch houden

Screenshot_27

Vijf jihadisten die het Nederlanderschap was ontnomen, krijgen hun paspoort terug. Dat blijkt uit een publicatie op de site van de Staatscourant. De beschikkingen over het afnemen van het Nederlanderschap zijn ingetrokken. De mannen hebben naast de Nederlandse, ook nog de Marokkaanse nationaliteit.

NOS

Toenmalig staatssecretaris Harbers trok de Nederlandse paspoorten in omdat de vijf zich hadden aangesloten bij verboden strijdgroepen in Syrië en Irak. Uit de publicatie van de Staatscourant wordt niet duidelijk waarom de jihadisten nu toch hun Nederlandse paspoort mogen houden. Het ministerie was nog niet bereikbaar voor commentaar.

Raad van State

Eerder tikte de Raad van State de staatssecretaris op de vingers in de zaak van twee zogenoemde uitreizigers. Die hadden zich al in 2013 en 2014 aangesloten bij strijdgroepen in Syrië en Irak en waren hun pas kwijtgeraakt. Op dat moment stonden die groepen nog niet op de lijst van verboden organisaties, oordeelde de Raad van State. Daarom moest de strafmaatregel worden teruggedraaid.

Onder de vijf jihadisten die de Nederlandse nationaliteit terugkrijgen is ook Driss Daouayry uit Den Haag. Volgens verschillende bronnen is hij al in 2015 om het leven gekomen in Syrië.

Bron:
https://nos.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Bananenmonarchie Nederland, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marokkanen, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

46 reacties op Jihadisten mogen Nederlands paspoort toch houden

 1. Haha, zelfs aan een halfvergaan lijk wordt nog tig100 euries (afgejat van ONS) besteed! ‘We Worden Geregeerd Door IDIOTEN!!!’

  Geliked door 4 people

 2. in welke mate verhoogt dit de veiligheid?

  Like

 3. Piet Snot zegt:

  Het was ook te mooi om waar te zijn 1 zo’n uitspraak van een rechter.
  Zulke goede strijdkrachten zijn ze niet graag kwijt om de bevolking er onder te krijgen.
  Daar hebben ze graag nog jaren lang een gratis uitkering voor beschikbaar.

  https://ejbron.wordpress.com/2019/09/17/rechter-intrekken-nederlanderschap-van-marokkaanse-jihadist-is-geen-discriminatie/

  Geliked door 2 people

 4. Johan de Derde zegt:

  Ik vind dat als een van die gekken een aanslag pleegt de nabestaanden het recht hebben om de betreffende rechter(s) te straffen met een nekschot, eveneens een politici uit de linkse hoek.

  Geliked door 1 persoon

 5. delamontagne zegt:

  …………van twee zogenoemde uitreizigers. ?
  uitreizigers = newspeak voor LANDVERRADERS

  Like

 6. verwardeman zegt:

  Welke vieze vuile stinkende rotte kankerhond is op het geschifte idee gekomen deze vuile
  drek terug te laten komen naar ons land ?
  Zorg dat ik je nooit te pakken krijg , want ik stamp je zo hard onder je kloten dat ze door je
  schedeldak naar buiten vliegen !
  Ik haat jullie soort , krijg de ramtyfus vuile nageboorte !

  Geliked door 2 people

 7. Monalisa zegt:

  een slap belijd van onze regering, helaas dat weten we al wat jaren.

  Geliked door 1 persoon

 8. Republikein zegt:

  Een groep Marokkaanse Nederlanders heeft de Tweede Kamer opgeroepen hen te ondersteunen in hun strijd tegen de verplichte Marokkaanse nationaliteit. “Na 50 jaar verlangen wij een volwaardig Nederlands burgerschap.”
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4859446/manifest-marokkaanse-nederlanders-dubbele-nationaliteit-volwaardig

  Like

 9. Dit is op jowitteroosblog herblogden reageerde:
  Te gek voor woorden dit! De burgers met alleen Nederlandse nationalieteit de ‘zwarte Piet’ toespelen. Wij worden met die moordenaars opgescheept!

  Geliked door 2 people

 10. Pietersen zegt:

  ‘Het ministerie was nog niet bereikbaar voor commentaar’. Nee, natuurlijk niet, dat is tactiek om verontwaardiging van het Nederlandse volk af te zwakken.
  Harbers heeft ons namens het kabinet in de maling genomen en ik denk dat EU-richtlijnen ook meespelen. Dit is een overwinning voor de islam en de jihadisten die een heldenstatus genieten onder de islamjeugd in Nederland.
  Inderdaad, het signaal is voor hen : wij zijn de baas, in dit land kun je alles flikken.

  Geliked door 1 persoon

 11. Republikein zegt:

  Zijn motivatie? Wie sterft op het slagveld en een kogel vangt omwille van Allah, krijgt direct toegang tot het paradijs.

  ‘Je moet ervan overtuigd zijn dat daar die beloning zit. Dat je niet denkt aan het zand tussen je tanden, aan de modder en het bloed. Maar dat je denkt aan de kroon op je hoofd. Allah heeft in de Koran gezegd dat hij nooit iemand zwaarder zal beproeven dan de persoon aankan.’ Of zoals hij eerder zei: ‘Enkele jaren beproefd worden, is niets vergeleken met een eeuwigheid in de hel.’

  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/article/2015/09/hoe-de-postbode-een-strijder-in-syri-werd-2689755W/

  Een al oud verhaal.
  Nou vroeg ik me af, hoe leip ben je dan, gewoon leip of buitengewoon leip.

  Like

  • Republikein zegt:

   Dat van “Allah heeft in de Koran gezegd dat hij nooit iemand zwaarder zal beproeven dan de persoon aankan” is m.i. uit het OT, beetje plagiaat dus.

   Like

 12. Betty Boop zegt:

  Op dat moment stonden die groepen nog niet op de lijst van verboden organisaties, oordeelde de Raad van State. Daarom moest de strafmaatregel worden teruggedraaid.

  —————————–

  Wat ’n waanzin.

  Like

 13. wauso zegt:

  Goed nieuws. Ik hoop dat ze veel mensen hier gaan doden. Want dat is wat de Regenten willen en het volk voor kiest. Graag zou ik het op T.V. willen zien. Vooral de achtervolgingen, het spetteren van het bloed, het dood omvallen van betrokkenen maar bovenal de geschokte reacties van politici, die ‘es nicht gewusst haben’!

  Like

 14. Jean zegt:

  Wansmakelijk. Leg verbod op dubbele nationaliteit en leg verbod op stemrecht voor vreemdelingen zo niet zal die kanker ons vernietigen. Overal zitten ze al op publieke posten met alle negatieve gevolgen voor onze eigen cultuur en samenleving.
  Wij zullen NOOIT of te NIMMER islam tolereren noch respecteren want het is een achterlijke perverse gewelddadige barbaarse zwijnerij.

  Like

 15. Cathja zegt:

  Welja, dit kan er ook nog wel bij. Misdadigers van Marokkaanse afkomst krijgen ‘hun’ Nederlandse paspoort terug, terwijl er slechts één oplossing voor dit krapuul zou zijn: terug naar Marokko, want je bent een Marokkaan en geen Nederlander. Je bent uitgeweken naar een misdadig land en hebt daar zeer waarschijnlijk ernstige misdrijven of moorden begaan.
  Toch willen ze terug naar Nederland. Ja, dat snap ik. Nederland is een land waar je graag wilt wonen, want als je geen werk hebt, of je wilt niet werken, dan verzorgen de belasting betalende Nederlandse burgers je tot in lengte van dagen.

  De overheid heeft opnieuw iets uit te leggen vanwege deze schaamteloze beslissing. Ik ben benieuwd wat nu weer de beweegredenen zullen zijn.

  Like

  • Steven zegt:

   Correctie… als je Nederlander bent wordt je getreiterd en opgeroepen om baantjes te accepteren die niemand wil doen. Ben je een allochtoon en je loopt de kantjes er vanaf en wordt je daardoor op het werk weg gestuurd, dan wordt je op een gegeven moment met rust gelaten en kan je weer lekker van je oetkiering genieten. Een blanke wordt bij het minst geringste gesanctioneerd, gedreigd, gekleineerd en getreiterd!!

   Like

 16. Rensk. zegt:

  Las dat een paar Marokkannen hun dubbele nationaliteit op willen geven. Nou laat maar zien dat je het paspoort in een envelop doet en naar Marokko stuurt met het verzoek het paspoort in te trekken. Op video plus moment van op de post doen vastleggen. Kan Arbib ook doen, maar doet ze niet. Te bang voor de roddel marokkaanse gemeenschap. Plus bang niet meer uitgenodigd te worden in Marokko bij de elite. Verder wel een aardig mens, maar door die angst en dubbele nationaliteit niet geschikt in Nederlands bestuur te zitten. Persoonlijk zie ik niet graag angstige mensen in Nederlands bestuur.

  Geliked door 2 people

 17. Blaffertje zegt:

  Ach, ik had ook niet anders verwacht.
  Tuig als deze jihadi’s trekken zich nergens en ruk van aan en daarom krijgen die krengen overal hun zin in.
  Onze wetten en regels gelden alleen voor ons brave burgers omdat wij nog beïnvloedbaar zijn.
  Zie ook maar in wijken waar niet meer gehandhaafd wordt.
  Wat woont daar voornamelijk?
  Molsims en ander gespuis wat niet deugen wil.
  Maar in wijken waar nette burgers wonen zie je handhavers en politie zich uitsloven om jou en mij op de bon te slingeren als je hond net een paar meter losloopt op een stuk waar het niet mag, een papiertje op de straat gooit of je auto verkeerd parkeert.
  Jou dakkapel mag nog geen 5 cm. hoger zijn dan toegestaan, zij krijgen een marge van ruim drie meter om hun dak te verhogen wat dan ineens onder kruimelbesluit valt.
  Maaaaaar als je van de club bent, moslim of getint, dan mag je in de bochten, op de stoep parkeren en uitritten blokkeren zonder dat je bekeurd word.
  En als JIJ als brave burger dan om handhaving vraagt, krijg je te horen dat we begrip moeten hebben.
  Waarvoor?
  Voor dat tuig wat zich niet wil aanpassen?

  Geliked door 1 persoon

 18. Sakura zegt:

  En voor velen is dit nog niet duidelijk genoeg. Er draait een verborgen subversieve agenda . Voor de witte man gaat men nooit de rechtspraak terugdraaien. Men speelt het spel steeds vals !!

  Like

 19. Rinus zegt:

  Werkelijk niet te geloven!

  Like

  • Jan j zegt:

   De meerderheid van de bevolking heeft gestemt op idioten landverraders en….
   De persoon of personendie dit geflikt heeft verdient een enkeltje naar de overgebleven jihadisten kampen.
   Het wordt steeds gekker in deze bananenrepubliek.

   Like

 20. Horatius zegt:

  Bij de Raad van State zit het wel snor met het handhaven van onze rechtsstaat.

  Of het nu gaat om het effectief bestrijden van de Marokkaanse drugsmaffia of het internationale islamitische terrorisme, de politieke correctheid voert de boventoon.
  Dit lijkt verdacht veel op een zekere vorm van collaboratie met de politieke, dus radicale islam en de vrees voor grote maatschappelijke onrust onder de moslimpopulatie in ons land.

  Het ministerie was nog niet bereikbaar voor commentaar?
  En de verantwoordelijke autoriteiten van de diverse Veiligheidsdiensten die zich bezig houden met terrorismebestrijding zijn zeker ook niet bereid om hun mening te geven.

  U kunt rustig gaan slapen, de zaak is volledig onder controle en de betrokkenen zijn bezig zich te rehabiliteren en hebben beterschap beloofd.
  En genieten ondertussen van een riante uitkering, gratis medische verzorging en diverse toeslagen.
  Het moet niet veel gekker worden in dit land!

  Geliked door 2 people

 21. Lucky zegt:

  Het zal wel in strijd geweest zijn met één of ánder mensenrecht…….die rechten zijn er meestal alléén voor misdadigers en monsters.

  Like

 22. vangie1206j zegt:

  Wat een land is Nederland geworden bedenkt M Rutte.

  Like

 23. Lucky zegt:

  Ondertussen, groot gelijk!
  https://tpo.nl/2019/09/24/nederlandse-marokkanen-zijn-dubbel-paspoort-zat/

  Nederlandse Marokkanen zijn dubbel paspoort zat
  ‘Marokkaanse nationaliteit onlosmakelijk verbonden met angst en onvrijheid’

  Een groep Marokkaanse Nederlanders roept de Nederlandse overheid en de samenleving op hen te steunen in hun strijd tegen de verplichte Marokkaanse nationaliteit. Voor die tweede nationaliteit hebben ze niet vrijwillig gekozen. Die wordt hen opgedrongen, kunnen ze niet afleggen en is ook nog “onlosmakelijk verbonden met angst en onvrijheid”, meldt de Volkskrant.

  Twaalf Nederlandse Marokkanen, mannen en vrouwen van 18 tot 65 jaar, onder wie studenten, journalisten en maatschappelijk ondernemers, hebben een manifest met die strekking naar alle fracties van de Tweede Kamer gestuurd. Meer Marokkaanse Nederlanders steunen het manifest, maar ondertekenen het volgens de krant niet uit angst voor repercussies van Rabat.

  Like

 24. koddebeier zegt:

  De totale krankzinnigheid slaat toe, wanneer slepen we dat tuig voor een Neurenberg2 volkstribunaal ????? Na een aanslag met 100 doden ???? Of 1000 ???

  Like

 25. koddebeier zegt:

  Langzaam maar zeker wordt ik misselijk als het woord Nederland of regering hoort !

  Like

 26. BigLJohn zegt:

  Terwijl Geert Wilders al jaren voor zijn gelijk moet strijden, mogen islamitische oorlogsmisdadigers
  hun Nederlandse paspoort behouden. Dit tekent de bedoelingen van het linkse politieke beleid. Niet minder, minder, minder Marokkanen, waar Geert Wilders voor op aangesproken word, maar meer, meer, meer islam. De doelstelling van links Nederland. De islam alle kans geven om Nederland(ers) onder de voet te lopen.

  Like

 27. Rensk. zegt:

  12 maar. De rest is bang, waaronder ook mevr Arib Toch vreemd, want op Joost Niemoller is te lezen dat je je paspoort naar de koning in Marokko kunt sturen met bijbehorende brief dat je afziet van de Marokkaanse nationaliteit. Als ze dat allemaal eerst doen en de koning zegt nee dan kunnen ze vervolgens de Nederlandse regering aanspreken. Op die manier lijkt het me zinniger dan eisen dat de regering het in eerste instantie oplost. Eerst zelf stappen ondernemen als ze het Werkelijk Menen. Lukt dat niet dan de tweede stap nemen. Pas dan geloof ik ze.

  Like

 28. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/09/wilders-uitzinnig-na-beslissing-om-jihadisten-weer-nederlands-paspoort-te-geven-nederland-capituleert-waanzin/

  Wilders uitzinnig na beslissing om jihadisten weer Nederlands paspoort te geven: ‘NEDERLAND CAPITULEERT. WAANZIN!’

  Bij de PVV wordt niet instemmend gereageerd op het kabinetsbesluit van gisteren om het Nederlanderschap te herstellen van een vijftal Syriëgangers die zich in het Midden-Oosten bij jihadistische groeperingen hadden aangesloten. Volgens het ronduit woeste Tweede Kamerlid, die reageert in een bericht vol hoofdletters, ‘CAPITULEERT’ ons land en regeert nu de ‘WAANZIN’.

  Like

 29. Republikein zegt:

  Boris ook stout geweest!

  Boris Johnson zegt gedecideerd dat hij niet akkoord gaat met de uitspraak van het Hooggerechtshof niet.

  De Britse premier Boris Johnson heeft zijn eerste reactie gegeven op de uitspraak van het Hooggerechtshof dat zijn besluit om het Parlement te schorsen onwettig was.

  “Ik ben het volstrekt oneens met deze beslissing van het Hooggerechtshof”, vertelde hij aan verslaggevers in New York. “Ik heb het grootste respect voor onze rechterlijke macht, ik denk niet dat dit de juiste beslissing was.

  Johnson probeerde de politieke implicaties van de uitspraak af te leiden: “Het belangrijkste is dat we verder gaan en Brexit op 31 oktober leveren”, voegde hij eraan toe. “De eisers in dit geval zijn vastbesloten om te frustreren (Brexit) en dat te stoppen.

  https://edition.cnn.com/uk/live-news/boris-johnson-supreme-court-ruling-dle-intl/index.html

  Zie ook de trol die spreekt in het filmpje.
  De onnozelheid druipt van haar gezicht.

  Like

 30. NOGMAALS ER IS GEEN MAROKKANEN PROBLEEM.
  Maar hoe kan het dan dat er ook jihadstrijders tussen zitten heer Rutte?
  Oh…u leest niet alles?
  Dan wordt het hoog tijd op te donderen!

  Like

 31. Piet Snot zegt:

  Eerdaags krijgen we ook wel ergens te lezen dat al die isis wijven hier ook al maanden blijken te wonen en allemaal terug gehaald zijn.

  Like

 32. Steven zegt:

  Die komen natuurlijk straks goed van pas wanneer alle moskeeën vol liggen met uzi’s om de autochtonen af te knallen!

  Like

 33. Jade zegt:

  Hoogverraad en/of landverraad?
  Kies maar…

  Like

 34. Marc zegt:

  Dit ‘vonnis’ van de Raad van State is nu precies wat ik bedoel met een doorgeschoten ‘rechtsstaat’. Sinds 1945 is het christendom door het geloof in de rechtsstaat afgelost. Het waarom daarvan is mij geheel onduidelijk. Ten slotte kan je in elke wet (en elk verdrag) de grootst mogelijke onzin zetten.

  Het is niet alleen het feit dat Hitler zijn campagne tegen de joden niet had kunnen volbrengen zonder de rechtsstaat (Neurenberger wetten!), het is zelfs zo dat de rechtsstaat, zoals we die sinds 1945 hebben leren kennen, feitelijk een voortzetting van de methoden van ditzelfde nazi-bewind is.

  De rechtsstaat impliceert namelijk de wil tot ‘de nieuwe mens’. Er is kennelijk verbetering nodig. Niet alleen is daar het gevaar dat deze ‘nieuwe mens’ door elke gek een kleur de een of andere richting uit gegeven kan worden, het houdt ook in dat de ‘oude mens’ kennelijk niet voldoet en daarom weg moet.
  Niet overwogen wordt daarbij dat dit een ‘kwestie van smaak’ kan zijn, maar vooral dat deze keuze voor de rechtsstaat de opmaat is tot alweer een genocide. Zeg, White Genocide.

  O, nee. Oeps! Nou nou … wat zeg ik nu?

  De rechtsstaat was aanvankelijk bedoeld als een zeker stellen van recht zoals die tot dan ontwikkeld was. Uiteindelijk zou zo het volk als geheel zekerheid worden geboden: de rechtsstaat ontleende zijn bestaansrecht aan dat volk.
  Daarbij is de rechtsstaat het middel in handen gegeven in voorkomende gevallen tegen het belang van bepaalde groepen te kunnen beslissen.

  Feitelijk is dat een onjuiste beslissing geweest: het afwegen van tegengestelde belangen is bij uitstek een zaak dat tot het domein van de uitvoerende macht behoort.

  Net zoals het feit dat leden van de Raad van State door de Tweede Kamer worden gekozen, waarmee de politiek, tegen de Trias Politica in, invloed over de rechterlijke macht heeft.

  Like

 35. Joannes den Hollander zegt:

  Er is maar een oplossing voor deze oorlogsmisdadigers. Berechten volgens oorlogsrecht, de doodstraf dus.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s