Medicijnentekort

Screenshot_26

(Door: R.M.)

Onlangs was op het nieuws het alsmaar toenemende medicijnentekort. Zo ken ik iemand die al een maand op een medicijn tegen PTSS zit te wachten. Ikzelf ben ook regelmatig als basisverzekerde de dupe van medicijnen die ik niet geleverd kan krijgen. Op het nieuws was al te horen dat er in toenemende mate nieuwelingen gebruik maken van onze medische voorzieningen, waardoor medicijnen niet meer geleverd kunnen worden, en zo ja, dat die groep en de dure polishouders voorrang krijgen op de laagst verzekerden.

Het verstervingsbeleid van D66 is dus van kracht geworden voor ouderen en chronisch zieken. De Staat komt zijn zorgplicht tegenover deze burgers gewoon niet na en dat is een schending van Artikel 1 van de Grondwet. Ook de medicijnenzwendel tussen de apothekers en Pharmaceutische industrie en belanghebbenden in o.a. de Derde Wereld wordt niet aangepakt. Ze krijgen op die wijze veel hogere prijzen voor hun producten dan van de verzekeraars. Daarmee willen ze hier een veel hogere vergoeding afdwingen voor medicijnen van de overheid en verzekeraars.

Door:
R.M.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op Medicijnentekort

 1. henk verhoef zegt:

  als medicijnen maken een luceratieve zaak was dan kon je meer dan genoeg krijgen( kopen dan)
  MAAR alle managers en politici willen een goede beurt maken zodat jan met de korte achternaam zonder hersens weer op hem stemt en begint aan de medicijn prijs te rommelen en die moet omlaag naar nog lager maar wel aan duizende nutteloze regeltjes voldoen( veroznnen door die zelfde gekozen idioten__ zeg maar de vroom figuren
  Koop hier in frankrijk een doosje ( een kuur) anticiotica voor nog geen 2,50 ( inclusief btw natuurlijk) en daar kan de pharmacist al niet meer van leven( en krijgt hij een euro uitleg vergoeding en betaal ik 50 cent eigen bijdrage over die 2,50

  waarom zou ik als fabrikant die troep nog maken– geen droog brood aan te verdienen terwijl de eerst de beste kansloze asieleiser al met een zakvol geld en alles gratis naar UW huis gaatof waar een andere zakpatat ook wel veel geld wil verdienen en ook krijgt|( neem maar eens een loodgieter)

  Een snuifje/lijntje coke of handje pillen dan wel ghb mag wat kosten- maar medicijnen niets

  Oh het gezwam het zijn er maar een PAAR die gebruiken– nee – kijk alleen even naar de omzet bij de pillen– een 18 milard en de misdaad verdien miljarden aan de coke– dat zijn er meer dan een paar procentjes die gebruiken
  Doe de gratis studie beurs maar terug– dan geld voor wat meer drugs
  maar pillen– moeten goedkoper zijn dan biertje

  DUS tekort

  gek he
  trouwens hoor in frankrijk NOOOOOIt over pillen tekort– maar ja daar dan nog gewoon fondssysteem en geen winst systeem voor mislukte politici
  Wel wachttijden– moest laatst wel 25 minuten wachtern voor ik aan de beurt was en kon de volgende dag pas bij de tandarts/oncoloog/longarts terecht

  Geliked door 7 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Eerlijk gezegd zie ik de link tussen medicijnen en cocaïne of andere drugs niet zo, het één is legaal het ander illegaal oftewel crimineel.
   Daarbij zijn medicijnen bedoeld om je gezondheid te verbeteren, drugs zijn voor het ‘plezier’ en gaan ten koste van de gezondheid.
   En met de farmaceutische industrie hoef je al helemaal geen medelijden te hebben, als ze een middel ontwikkelt hebben dan verwerven ze daar jarenlang het octrooi op en kunnen ze in feite rekenen wat ze willen.
   Geneesmiddelen die per patiënt per jaar meer dan een ton kosten zijn schering en inslag.
   Natuurlijk zijn de ontwikkelingskosten enorm hoog maar het staat in geen enkele verhouding tot de fantasieprijs die er daarna voor berekend wordt.

   Like

 2. delamontagne zegt:

  Wat mij vaak opvalt is dat ze, de (NOS )doet alsof dit een algemeen EU-fenomeen is.
  Hier In Fr heb ik er in die 20 jaren nog nooit iets van gemerkt en ik moet noodgedwongen verschillende medicijnen slikken.
  Kijk ook maar de reactie van meneer Verhoef, maar ’t volk leugens voorhouden zijn Rutte & Co heel goed in.

  Geliked door 1 persoon

 3. Cathja zegt:

  De Nederlandse verzekerden behoren ten allen tijde voorrang te krijgen bij medische zorg en medicijnen. Wij betalen voor een ZORGVERZEKERING, dus niet voor een kansspel waarbij je maar moet afwachten of het je lukt om datgene wat je nodig hebt, te bemachtigen.
  Schandaal op schandaal zien we de laatste jaren, sinds die gelukszoekers hier alles OPEISEN wat van ons is, en waarvoor wij werken en ook betalen.

  Het roer moet om! En wel zeer snel ook. Dit gedrag (voorrang voor economische migranten en statushouders etc.) moet veranderen. Ieder jaar betalen we meer aan onze zorgverzekeraar, waarbij het dus nog maar de vraag is of we krijgen wat we nodig hebben.

  Wat is ons land in verval geraakt!

  Volgens Rutte ‘een gaaf land’…….

  Geliked door 3 people

 4. Lucky zegt:

  Waarom gaan we die medicijnen niet hier in Nederland produceren, dan zijn we meteen van een hoop problemen af?

  Like

  • boorzalf zegt:

   Inderdaad, maar er zal wel weer allemaal octrooi op zitten.

   Like

   • Lucky zegt:

    Veel van die octrooien verlopen na een paar jaar, laatst was er bijv in een tv-programma een apotheker te zien die daarom zélf de pillen ging maken voor patiënten die zonder zaten.

    Like

   • BM Fidel zegt:

    @Lucky.
    Alle apothekers kunnen zelf de medicijnen maken die zij verkopen, daar zijn ze voor opgeleid. Door zelf uit te vogelen hoe een medicijn in elkaar zit omzeilen zij octrooien. Bijzondere medicijnen zullen daardoor 10 tot 100 maal goedkoper worden. De farmaceuten zullen alles doen omdat te voorkomen en het valt me nog mee dat ze zulke eigenwijze apothekers niet omgelegd hebben.

    Like

  • Monalisa zegt:

   Ze worden in andere landen gemaakt, en komen in bulk naar Nederland om verpakt te worden.

   Like

 5. Piet Snot zegt:

  Zelf een klein rekje met medicijnen in de supermarkt wordt hier al weken niet meer bij gevuld.
  Ze hebben geen idee wanneer het weer binnenkomt.
  Wat wel altijd op voorraad is paracetamol, hoestdrankjes, norit en vitaminen pilletjes.

  Like

  • delamontagne zegt:

   En de Valium-tabletten, zijn die wel steeds voorradig ?

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Die verkopen ze niet in de supermarkt in Nederland.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Ik begrijp dat jij het vreemd vind klinken, omdat jij alles gratis krijgt.
    Maar hier iets zelf uitzoeken in de supermarkt of het kruitvat is goedkoper dan naar de huisarts te gaan als je last heb van b.v. een nare vastzittende kuch.
    Ondanks dat wij hier de hoofdprijs betalen aan een ziekenzorg polis.

    Like

   • Lucky zegt:

    Hooguit een valdispertje.

    Like

  • delamontagne zegt:

   ……..@Piet Snot zegt:
   24 september 2019 om 18:43
   Nou, nou, nou, alles gratiess?
   Niks daarvan, de Nederlanders die buiten NL wonen zijn verzekerd TENLASTE VAN nl, zoals in die brief in 2006 stond.
   Dus sinds die tijd worden er van al onze inkomsten uit NL ( AoW, pensioen, uitkering etc ) percentages ingehouden en die sturen zij dan voor ons naar de Fr Ziekenfonds instanties, ZEGGEN ZE.
   Want een gedeelte houden ze zelf achter ( voor als we terugkomen [ op onze leeftijd ?].
   Maar dat van die valium pilletjes schreef ik voor de gein, want we waren afgelopen week aan de “pil” op onze leeftijd, de valium pot staat nu weer in de medicijnkast.
   Bezoek van een nieuw, jeudig gezin uit NL met kinderen en hebben ervaren dat de opvoeding toch ietsje anders is dan wij vroeger gewend waren.

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Ik bedoelde ook dat wanneer de arts iets voorschrijft, je wel tot bijna 10x zoveel kwijt kan zijn dan wanneer je zelf naar de drogist fiets.
    Dan is de keus snel gemaakt als je kan inschatten wat je mankeert.
    En zeer veel schrijven ze hier niet meer voor, wat voorheen nog normaal was.
    De ziekenzorg is hier compleet uitgekleed, ondanks dat het je een vermogen kost elke maand.

    Like

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Een mens wordt zo nu en dan gestoord van de medicijnverstrekking.
  Het is goed dat zorgverzekeraars letten op de prijs van een artikel maar persoonlijk krijg ik wel een vreemde smaak in mijn mond als ik zie dat veel van die medicijnen uit Rusland afkomstig zijn.
  Dat is dan nog tot daaraan toe maar als je zoals ik bepaalde middelen langere tijd gebruikt zakt zo nu en dan toch je broek af, je krijgt een middel voorgeschreven en bij de tweede levering krijg je plots een ander merk, bij de derde levering is men ineens weer terug gestapt op het oorspronkelijke merk en zo blijft men maar heen en weer jojoën.
  Ook zoiets, voorheen was ik verzekerd bij Azivo een verzekeraar die haar klanten met name in de regio Den Haag had. Op zeker moment besloten ze een eigen apotheek te openen centraal in Den Haag, ’s morgens het recept in de speciale brievenbus en dezelfde avond werd het aan huis bezorgt. Iedereen blij en gelukkig.
  Nou ja totdat het Azivo opgeslokt werd door Menzis ofwel de firma List & Bedrog.
  De apotheek bleef gehandhaafd alleen de brievenbussen werden voor het grootste deel verwijderd, daarbij snapt iedereen dat de bezorgers geen dik betaalde baan hebben, in eerste instantie was het meestal een jong Marokkaantje die het vriendelijk overhandigde, deze werd na een aantal jaren vervangen door een grote Surinamer die het uit de lift stappende nog net niet in je smoel gooide.
  Klagen bij Menzis is volslagen zinloos, die krijgen naar ik aanneem vele duizenden klachten per dag, ik zou er onderhand een boek over kunnen schrijven.

  Geliked door 1 persoon

 7. Eigen volk eerst zegt:

  Het Nederlandse volk wordt dood en door besodemieterd door deze criminele bende die zich politici noemen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Yvonne zegt:

  het simpele volk is te duur, weg met ons, dat wil dame Dijkstra toch, de chronisch zieken en ouderen kosten alleen maar geld
  ik pas apotheek was de insuline die ik gebruik er niet, ik 2 dagen later terug was het er nog niet, gelukkig had ik nog en vorige week moest ik andere tabletten die waren er ook niet, het merk dat ik gebruik zou 7 oktober er zijn, ik ander merk meegekregen, ik krijg sinds kort steeds andere merken
  en hoe de zorg steeds duurder wordt ik moet vaak ziekenhuis, ga ik wel eens in de grote hal zitten, af en toe lopen er nog roomblanke Nederlanders

  Like

 9. Peter zegt:

  Politiek Den Haag zijn de loopjongens van de grote verzekeringsmaatschappijen ,en als dank krijgen zij na afloop een commissariaat bij hun maffiaclub voor bewezen diensten .

  Geliked door 1 persoon

 10. Oprechte geus zegt:

  We worden mateloos gechanteerd door de pharma-maffia. En D666 vindt dat prima. Het ruimt lekker op. Gelukkig hoeven er geen keukentafelgesprekken te worden gehouden, want dat is voor D666 misschien toch te confronterend. Het probleem lost zichzelf aldus langzaam maar zeker op.

  Like

 11. ronjaspers zegt:

  Over een paar jaar als de meeste van ons uitgemoord zijn hebben we geen medicijnen meer nodig.

  Geliked door 1 persoon

 12. scherpschutter1943 zegt:

  Doosje Teveten in nl, 45 euro. In frankrijk, 5,50 euro. (tijdens mijn vakantie dee pillen vergeten mee te nemen,. Moest wel consult bij de arts betalen, dat was 25 euro.

  Like

 13. scherpschutter1943 zegt:

  Ziek zijn en er beter van worden.

  Geliked door 1 persoon

 14. ieznogoedh zegt:

  Ik begreep dat de no-deal Brexit een tekort aan medicijnen gaat veroorzaken in de UK.
  Dan kan het niet anders zijn dan dat het medicijntekort in Nederland door de no-deal Nexit is veroorzaakt 🙂

  Like

 15. Wijze van Zion zegt:

  Een derde wereldland is óók een status…….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s