Brandweer dreigt vrijwilligers kwijt te raken wegens Europese wetgeving

Screenshot_7

Het einde dreigt voor de vrijwillige brandweerman. Volgens nieuwe regels moet hij worden betaald en dat zou een enorme kostenpost voor de overheid betekenen, meldt het AD. Van het Nederlandse brandweerpersoneel bestaat 80% uit vrijwilligers.

Als gevolg van Europese wetgeving zouden brandweervrijwilligers volgens de nieuwe regels loon moeten krijgen. Dat zou het einde betekenen van de vrijwillige brandweer, want daarmee is een enorm bedrag gemoeid. Vrijwilligers vormen nu de ruggengraat van de Nederlandse brandweer. Het personeel bestaat voor 80% uit vrijwilligers en voor 20% uit beroeps. Er zijn ruim 19.000 vrijwilligers ten opzichte van ruim 5000 beroeps brandweerlieden.

Volgens Europees recht is de huidige positie van de Nederlandse brandweervrijwilliger onhoudbaar. Een denktank met deskundigen moet nu met oplossingen komen. Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid wil dat hun adviesrapport in december klaar is.

Bron:
www.europa-nu.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, betutteling, EUSSR, Krankzinnigheid, Nederland. Bookmark de permalink .

36 reacties op Brandweer dreigt vrijwilligers kwijt te raken wegens Europese wetgeving

 1. Monalisa zegt:

  Dus de woz in Nederland gaat nog harder stijgen het moet toch ergens vandaan komen, de EU maakt meer stuk dan zijn u liefhebben.

  Geliked door 4 people

 2. Mary zegt:

  Een enorme kostenpost voor de overheid?? nee dan de duistere EU club waar we al heel lang vele malen meer aan betalen dan we er ooit voor terugkrijgen dan hebben we het over een ongekende kostenpost!!!!, we mogen de schulden van Frankrijk ook even gaan betalen van die linke Macron etc.etc., NEXIT en alles kan hier weer gewoon betaald worden………..en dat zonder EU verordeningen, gooi Rutte en Co er uit en het gaat weer goed met Nederland.

  Geliked door 1 persoon

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  Wat is het probleem hier.
  De overheid houdt miljarden over en de brandweerman mag zich af laten fakkelen.
  Is dit een discussie waard.
  Ik dacht van niet.
  Ben je het niet met me eens bedenk dan dat je eigen tent in de hens staat en een onbetaalde brandweerman mag het spul oplossen zonder er fatsoenlijk voor betaald te worden, en zelf een echte professionele opleiding te hebben gekregen.

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Denk dat de kop van het artikel het een beetje verwarrend maakt Henk, we raken geen vrijwilligers kwijt maar we gaan die mensen eindelijk belonen voor hun werk.
   Feitelijk is het een schande dat we dat niet altijd gedaan hebben.
   Het is niet zomaar een baantje dat je er even bij neemt, er zit een opleiding aan vast en branden ontstaan vaak ’s nachts dus moeten ze hun bed uit en aan de slag, ook als het vriest dat het kraakt of anderszins klotenweer is. Daar heb je een grote betrokkenheid voor nodig, ze hoeven geen ministerssalaris maar gewoon een beloning die de lading dekt.

   Like

 4. Cathja zegt:

  Waar bemoeit Brussel zich mee? Kunnen wij in Nederland straks dan niets meer zelf bepalen?
  Nu is het de Brandweer, straks de vrijwilligers in instellibgen etc., die dus ook loon moeten ontvangen.
  We worden als kleuters behandeld.

  Geliked door 1 persoon

 5. BigLJohn zegt:

  Geld voor de brandweer is geen probleem voor het kabinet. Dan gaan ze ons nog verder kaal plukken. Den Haag gaat gewoon voor Sinterklaas spelen met ons zuurverdiende geld. Zoals Hans Wiegel zei; Sinterklaas bestaat ! En hij wees naar Joop den Uyl die bij hem aan de discussietafel zat.

  Geliked door 1 persoon

 6. Rensk. zegt:

  De regelgeving EU staat veel te ver af van de situatie in de betreffende landen. Dat gaat steeds slechter lopen. Als het dichter bij de burger staat dan werkt dat een stuk beter, Op deze manier word een land door de regelgeving die veel te ver afstaat van de betreffende situatie helemaal kapot geregeld. Gaat slecht aflopen. Alle landen en alle plekken zijn niet gelijk. Kennelijk dringt dat niet door in die domme koppen.

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Gebruik de subsidies voor de windmolen quatsch de zonnepanelen quatsch en de algehele duurzaamheid hysterie hiervoor dan hebben we nog nut van het uitgegeven geld.

  Geliked door 1 persoon

 8. Daan Kranenburg zegt:

  EU Brussel beslist wat er bij ons moet gebeuren dat weet u nu toch zo langzamerhand wel, toch!!!

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Brandweer in een ontwikkeld land is een noodzaak en dat moet je dus niet aan vrijwilligers uit besteden, die moet je gewoon betalen voor hun werk.
  We behoren tot de top-tien van vermogende landen dus het is eigenlijk een schande dat we dat niet gewoon altijd betaald hebben.
  Daarbij houd de overheid momenteel miljarden per jaar over (lees – ze hebben ons teveel laten afdragen).
  Er hoeft aan het hele systeem van de brandweer niets veranderd te worden alleen moeten we de helden die bij nacht en ontij hun bed uitkomen om branden te bestrijden en mensen te redden een eerlijke vergoeding geven. Niks mis mee.

  Geliked door 2 people

 10. Sakura zegt:

  EU = subversief beleid ,alles ondermijnend en destructief. We gaan hier volledig naar de haaien.

  Geliked door 1 persoon

 11. henk verhoef zegt:

  is niet alleen in nederland
  In frankrijk– vooral op het zeeeeer dun bevolkte platte land zal het helemaal meoilijkl worden
  er zijn nu al nauwelijks politieachtige mensen — want ja weinig/geen misdaad en dus heb je er net als vuilophaalwagen een per zoveel samenwerkende dorpjes en dat geldt ook voor de brandweerr/ambulance( vaak zelfde mensen)

  kost wel veel geld — want wij storten in de grote pot en die gaat naar de verijkers gebieden zpoals Parijs– zlefs onze bijna pensioen politie man moet naar parijs voor de gele hesjes

  ONZE geler hersje — geen politie noch schade

  Geliked door 1 persoon

 12. Piet Snot zegt:

  Als ze een half miljard over hebben voor die oranje gasten, dan kunnen ze ook wel een brandweer salaris betalen.
  Dan doen die oranje gasten het maar met wat minder, zo belangrijk zijn ze nou ook weer niet.
  Helemaal niet zelfs.

  Geliked door 3 people

 13. Piet Snot zegt:

  Ik zie liever goed getraind en betaalde brandweer dan een stel vrijwilligers.
  Ik heb ze hier bezig gezien op de galerij.
  Ik heb er met verbazing naar staan kijken wat ze allemaal tevoorschijn hadden gehaald om een deur open te krijgen.
  Na ruim een half uur hadden ze de voordeur nog niet open, terwijl niemand wist of er nog iemand in de brandende woning aanwezig was.
  Terwijl ze zo door een groot raam naar binnen konden stappen wat naast die voordeur zat.
  Dan waren ze in 10sec, binnen.
  Dan ben je gewoon aan het klooien.

  Geliked door 1 persoon

  • Monalisa zegt:

   Met 1 apparaat ben je zo binnen, deze hadden ze zeker niet weg bezuinigt. Kost niet zoo veel je kunt hem ook zelf maken, maar je voordeur is stuk.

   Like

   • Piet Snot zegt:

    Het zijn zeer stevige deuren, de bevestiging ook. Ik heb dezelfde deur.
    Ze waren bezig met kettingzagen, wat niet echt wou lukken.
    Ze konden zo door het raam naar binnen stappen wat er naast zat.

    Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    Er is 1 apparaat wat je tussen de sponning en de deur slaat met een grote hamer en dan draai je hem binnen 1 minuut open. Gr.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Hoe zou ik dat weten in mijn jongere jaren zat ik toen bij de brandweer waar we toen woonde.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Je denkt dan ook nog steeds als een brandweer, we hebben ergens goed gereedschap voor, dan zullen we het gebruiken ook. Een ruit er uit slaan is dan niet professioneel. Dus blijven we lekker met een deur kloten. Want daar hebben we het gereedschap voor.

    Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    als je een ruit er uit slaat dan gaan de vlammen hadden zijn werk doen, of hadden ze dat niet geleerd ?????

    Like

   • Piet Snot zegt:

    O ja, uiteraard ben ik er even naar toe gelopen en gevraagd waarom ze niet door het raam naar binnen stapten, de gordijnen waren open dus je kon zien dat er niemand achter lag.
    Dat bepalen wij zelf hoe we binnen komen was de reactie.
    Wie is hier nou de brandweer, jij of ik. Zo een soort reactie dus.
    Toevallig was er niemand in dat huis, maar anders waren de bewoners zwaar de lul geweest met zulke brandweer gasten.

    Geliked door 1 persoon

   • Monalisa zegt:

    De ikke figuren blijf je altijd houden bij de 🚒🚒 is mij bekend.

    Like

 14. Het ‘vrijwilligerswerk’ is een uitgemolken koe voor de overheid. Het spaart ze weer geld om vervolgens aan Brussel te geven die het, zonder verantwoording, over de balk kan gooien. Al ruim 40 jaar is enorme misbruik gemaakt van vrijwilligerswerk, ook b.v. in de zorgsector. Ik vind zeker dat die ‘vrijwilligers’ betaald moeten worden….gaat er weer minder naar Brussel toe. Mooi toch.

  Geliked door 2 people

 15. ruud beijer zegt:

  600.000 allochtonen vreten jaarlijks zes miljard euro op in Nederland. En dan gaan Nederlanders vrijwillig bij de brandweer?Het blijft vreemd volk!

  Geliked door 2 people

 16. Bob Fleumer zegt:

  Regering zeg eens NEE tegen Brussel en geef ze een vinger!

  Like

 17. koddebeier zegt:

  Laten we vooral lid blijven van de EU en onze samenleving allerlei onzin laten opleggen door een stel dictoriaale onnozelaars !!

  Geliked door 1 persoon

 18. Jean zegt:

  Mensen doe aub de ogen open en stem die EU bende parasieten naar de hel want heel Europa gaat naar de kloten met die EU parasieten die enkel bezig zijn met eigen belangen te dienen en om dat doel te bereiken halen ze massaal barbaren binnen want iemand moet toch het vuile werk uitvoeren…..
  Leve Europa bestaande uit Onafhankelijke Seculiere Republieken “waarin islam verboden wordt” en naar de hel met die EU bende lafaards en volksverraders resp. ordinaire uitgerangeerde zakkenvullers waar geen enkel respect voor bestaat.

  Geliked door 2 people

 19. Skeptic zegt:

  Geen enkele vrijwillige brandweerman wordt gedwongen. Ik denk ook niet dat zij dit doen voor het geld. De EU biedt hier dus een oplossing voor een niet bestaand probleem.
  Echter als de EU wetgeving maakt zit er vrijwel altijd een door lobby gedreven motief achter. In dit geval denk ik dat men wil uiteindelijk aansturen op het privatiseren van de brandweer zodat grote internationale partijen zoals G4S Falck hiervoor contracten kunnen afsluiten. In de meeste Scandinavische landen zijn diensten zoals brandweer en ambulance al volledig in handen van dergelijke partijen. Dit betekent ook een forse rekening wanneer zijn voor je moeten uitrukken.

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Nee ze doen het niet voor het geld, ze doen het uit betrokkenheid bij de gemeenschap maar dat wil niet zeggen dat er geen probleem is. De overheid maakt misbruik van deze mensen door er geen vergoeding tegenover te willen stellen.
   Nee natuurlijk is het niet overal rendabel om een beroepsbrandweer in te stellen maar wat is er nou mis met een financiële tegemoetkoming voor al die helden.

   Geliked door 1 persoon

 20. sjuad zegt:

  Stuur bij brand geen vrijwilligers mee,, en brandweer wagens op diesel verbieden,, wanneer het politieke kopstukken of een van hun gebouwen betreft.

  Geliked door 1 persoon

 21. har zegt:

  weinig reageerders hier die het echt begrijpen wat er gaande is !
  de brandweer met 19000 vrijwilligers functioneert nu goed en kost de burger minimaal geld/belasting.
  de eu heeft besloten dat het niet meer op basis van vrijwillig mag en dat er dus ineens 19000 salarissen betaald moeten worden.
  .
  die salarissen komen dus uit de knip van de burger, over die salarissen wordt ook nog eens belasting betaald en DAT is natuurlijk fijn voor die eu !
  punt 2 is dat er op eu nivo er in 1 klap er zogenaamd 100.000den banen erbij gekomen zijn, want vrijwilligers komen niet voor in ww-statistieken en werkgelegenheid-statistieken.
  .
  kort gezegd, er gaat nog meer geld (afdracht) naar de eu want bnp van alle lidstaten stijgt, en de eu maakt goede sier want kijk eens hoeveel nieuwe BETAALDE banen er gecreëerd zijn in de hele eu!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s