Is de grote vervanging een samenzweringstheorie?

Screenshot_6

(Door: Armin – Vertaling: E.J. Bron)

Het concept van de Identitaire Beweging van de “grote vervanging” – oorspronkelijk geformuleerd door de Franse schrijver Renaud Camus – beschrijft de in Europa plaatsvindende schokkende immigratie: de oorspronkelijke Europese volkeren worden eerst minderheden in hun eigen land en uiteindelijk steeds meer vervangen door een multi-etnische mensenmassa. Dit is eerst gewoon de extrapolerende beschrijving van een opvallend demografisch proces, meer niet. De “Neue Zürcher Zeitung” heeft er bijvoorbeeld in juli van dit jaar op gewezen dat in meerdere Duitse steden nu al geen meerderheidssamenleving meer bestaat. De aanname dat daarachter een gepland handelen van globalistische spelers zit, lijkt de beschrijving van een ontwikkeling te boven te gaan en wordt daarom vaak afgedaan als samenzweringstheorie.

Jonge Duitser

Het begrip samenzweringstheorie betekent volgens Wikipedia de poging om “een toestand, een gebeurtenis of een ontwikkeling door een samenzwering te verklaren, dus door de doelgerichte, samenzwerende werkwijze van een meestal kleine groep spelers voor een meestal illegaal of illegitiem doel”. Het behoort tot het wezen van zo´n samenzwering (begrepen als conspiratie) dat ze in het geheim plaatsvindt. Anders zou ze weinig zin hebben. Kan er ook zoiets als een openlijke samenzwering bestaan? Toegepast op het concept van de grote vervanging suggereert het begrip van de samenzweringstheorie dus dat de Identitaire Beweging niet alleen een gepland handelen van bepaalde spelers aanneemt, maar ook beweert dat deze plannen onder uitsluiting van de publieke opinie gesmeed zouden zijn.

Ongeveer precies een jaar geleden riep Martin Sellner de voorlichtingscampagne van de Identitaire Beweging over het VN-migratiepact in het leven. Enkele weken later werd er door iedereen gepraat over dit onderwerp; zelfs mainstream media konden het niet langer weglaten. De discussie over het migratiepact leek voor velen uit het niets te komen, omdat de kwalijke praktijken op het niveau van de Verenigde Naties tot het jaar 2018 ook door de alternatieve media nauwelijks werden aangevallen. Zelfs ettelijke leden van de regeringspartijen waren volledig door de voldongen feiten overrompeld.

Terwijl de plannen van de VN om een vervangende immigratie in Europa te vestigen niet geheim waren, en steeds meer mensen begrepen plotseling dat ook het migratiepact een lange voorgeschiedenis heeft. Op officiële internetsites is daar veel informatie over te vinden en deze is vrij toegankelijk. Voor een “samenzwering” volstaat het dus helemaal dat er nauwelijks iemand over bericht. Want wat door de mediale publieke opinie niet wordt afgebeeld, vindt begrijpelijkerwijs voor de allermeeste burgers niet plaats.

In het jaar 2000 hield de VN-afdeling voor bevolkingsvragen omvangrijke beschouwingen over de noodzakelijkheid van een “Replacement Migration”, dus een vervangingsmigratie, voor meerdere Europese landen, maar ook voor Rusland, Japan en Korea. Uitgaande van de problematische demografische situatie van deze landen worden in de desbetreffende studie vijf scenario´s doorgespeeld. Bijna alarmistisch wordt er gewaarschuwd voor een “bevolkingsachteruitgang”. Er wordt gesuggereerd dat elk land het “bestand van de bevolking in de werkbare leeftijd” tot iedere prijs zou moeten behouden en dat daarvoor massale immigratie de enige oplossing zou zijn.

“De migratiestromen, die noodzakelijk zouden zijn om de vergrijzing van de bevolking te compenseren, zijn extreem groot, en er zouden in alle gevallen veel hogere immigratiecijfers dan in het verleden bereikt moeten worden.” (pagina 5)

Voor Duitsland wordt een jaarlijks immigratiepercentage van minstens 6000 personen per 1 miljoen inwoners aanbevolen. Er wordt met geen woord gerept over het feit dat er in landen met een hoogontwikkelde technologie op de middellange en lange termijn steeds minder arbeidskrachten nodig zijn; er wordt met geen woord gerept over het feit dat een dalend bevolkingsaantal in een zeer dichtbevolkt gebied zoals Duitsland op vele terreinen een ontlasting zou betekenen; er wordt met geen woord gerept over het feit dat een “bestandsbehoud” ook via politieke maatregelen ter verhoging van de autochtone geboortecijfers bereikt zou kunnen worden; er wordt met geen woord gerept over het feit dat steeds meet Duitsers hun vaderland verlaten en met welke maatregelen de emigratie in te dammen zou zijn.

Dit VN-document bestond al in het jaar 2000 – een document dat in het Engelse origineel de naam “Replacement Migration” draagt. Wie heeft er ooit van gehoord? Welk nationaal parlement heeft zich er ooit mee beziggehouden? De plannen voor een concreet akkoord om de wereldwijde migratiestromen te “regelen” gaan minstens terug tot in het jaar 2006, wat immers door het migratiepact van 2018 zelf genoemd wordt onder punt 3 “De vooruitgang die in het kader van de dialogen van de VN op hoog niveau over internationale migratie en ontwikkeling van 2006 tot 2013 bereikt werden”. (pagina 3) De samenzwering is openlijk gedocumenteerd. Het volstaat dat er nauwelijks over bericht werd en dat de gewone burger zich er niet mee bezighoudt. In zoverre klopt het weliswaar dat deze plannen onder uitsluiting van de publieke opinie gesmeed werden, maar het is allemaal niet geheim. De grote vervanging is geen theorie, maar al lang gangbare praktijk.

Bron:
https://younggerman.com
Door: Armin

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "omvolking", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Demografie, Elite, establishment, Globalisering, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, nieuw fascisme, onwetendheid, Rotzakken, Verenigde Naties, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Is de grote vervanging een samenzweringstheorie?

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Een samenzweringstheorie geloof ik niet in. Dat zou dan allang uitgelekt zijn. Ik geloof eerder in een overdreven vorm van politieke correctheid. Iedereen ziet dat Europa naar de kloten gaat, maar niemand durft iets te zeggen uit angst dat ze net als Geert Wilders, Orban, Salvini et cetera overal van uitgesloten worden.

  Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Nou Johannes Ik geloof dus wel in deze samenzweringstheorie.
   Als je het teken aan de wand niet ziet of niet wilt zien is dat je eigen keuze maar als je even rond kijkt in je omgeving en terug denkt aan laat Ik zeggen 20 jaar terug zul je toch ,oeten toegeven dat in het straatbeeld “een en ander” verandert is.

   Geliked door 1 persoon

  • henk verhoef zegt:

   naar hokje rood maken dat kan je toch doen zonder dat iemand het ziet

   Like

 2. Rensk. zegt:

  Zou kunnen, maar ik geloof echt niet dat Merkel en de bobo´s van de EU zo stom zijn dat ze niet weten dat massaimmigratie geen burgeroorlog op gaat leveren als ze hiermee doorgaan. Dit is pure sluwheid. Natuurlijk weet je dat als ze al horen van de spanningen en dan toch hardop zeggen door te willen gaan met het ophalen van nog meer migranten. Ik kan er niks anders van maken dan dat ze iets kwaardaardigs van plan zijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. ronjaspers zegt:

  Het is geen samenzweringstheorie dat de rijke en machtige van deze wereld de aarde voor zichzelf willen hebben.De satanische globalistische elite zoals de bilderbergers en de illuminatie rotschilds en rockefellers willen een new world order.Daarvoor moet eerst 90% van de wereldbevolking uitgemoord worden,hiervoor worden de soldaten van allah en de barbaarse afrikanen binnengehaald.

  Like

 4. har zegt:

  heb altijd al gezegd dat het geen toeval is dat sinds 10 jaar plotseling overal ter wereld georganiseerde migratie begon naar australie, usa, en vooral de eu !

  Geliked door 1 persoon

 5. henk zegt:

  regeren is vooruit zien ! maar daar is niets van te merken, ons land wordt weggegeven aan bezetters die hier niet komen om te werken maar de verzorgings staat omver te trekken, totdat er voor niemand meer wat te halen valt, wat er daarna gaat gebeuren kan je beter niet weten !

  Geliked door 1 persoon

 6. Sakura zegt:

  Een samenzweringstheorie dat is het met 200% zeker . Je merkt het ook aan het feit dat er een subversief beleid gevoerd wordt over heel de EU. Politieke correctheid is daar een gevolg van niet de oorzaak. Men ondermijnt systematisch alle openbare instellingen ,leger ,justitie en politie. De meesten onder ons willen dit niet onderkennen omdat ze nachts rustig willen slapen ,bij de anderen lijdt het tot cognitieve dissonantie . Of dacht je nu echt dat die politieke ratten niet weten wat ze doen? Zij zijn trouwens beter geplaatst en soms opgeleid dan het gewone volk.
  Een rationeel denkend mens kan hier namelijk maar 1 conclusie uit trekken ,en dat is dat er hier zeker sprake is van voorbedachtheid en dat men eigen volk bewust ter kwader trouw is. Als je de geschiedenis leest dan kom je tot de conclussie dat dit één groot uitgevoerd complt is. Daarom herhaald ze zich ook altijd. De elite die teert op de dynamiek van oorlog en vrede,en de politiek,religie en media die daar steeds als instrument voor gebruikt worden. Door het volk te misleiden ,dom en angstig te maken.Door hen te culpabiliseren en emotioneel te chanteren.
  Het volk leeft al 3000 jaar in de illusie dat het controle heeft ,niets is minder waar,we worden geleefd en uitgeleefd. Zij “de elite ” bepalen wie onze vriend of vijand is en wat we eten en zuipen,niet wij het volk.

  Geliked door 4 people

 7. verwardeman zegt:

  Al in 1925 gaf ene heer Richard Coudenhove Kallergi een boek uit genaamd :
  Praktischer Idealismus , ik heb het via Bol, com kunnen bemachtigen .
  Hierin staat precies beschreven hoe de Pan Europese gemeenschap , met open grenzen ,
  een munt , verdwenen natiestaten en vervangen bevolking er uit zou moeten zien , al in 1925 !!!
  Deze Kallergi was waarschijnlijk een vrijmetselaar , of iets in die stijl .
  In elk geval lijkt dit boek de inspiratiebron voor de Bilderbergers en de Verenigde Nazi’s !!!

  Like

 8. Aart zegt:

  Het is gewoon VN en EU beleid.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Ontwaakt en kijk om je heen……….En je ziet het gebeuren !!!

  Like

 10. Jean zegt:

  Het doel van die EU misdaadorganisatie via import van barbaren.
  Vanaf dag één van het ontstaan van die EU bende gaat het achteruit met Europa op gebied van veiligheid, welvaart en leefbaarheid.
  Nu ingrijpen zo niet is het einde verhaal met de Europa, nu grenzen sluiten en die achterlijke perverse islam voor 100% verbieden en verbannen, de mosselketen gebruiken om varkens te kweken (geen investeringen voor nodig…).

  Like

 11. Lucky zegt:

  Ondertussen in GB, links wil ongecontroleerde migratie

  https://www.breitbart.com/europe/2019/09/26/labour-votes-open-borders-give-all-migrants-voting-rights-nhs-access/

  Labour Votes to Open Borders, Give All Migrants Voting Rights, NHS Access

  Labour wil open grenzen, geef alle migranten stemrechten, NHS toegang

  Labour under hard-left socialist Jeremy Corbyn has backed Britain effectively being turned into an open borders state, with the party planning to offer votes, free healthcare, and benefits to an uncontrolled number of migrants.
  On Wednesday, Labour’s conference voted to effectively scrap all current and proposed immigration controls and end deportations if it comes to power in the next General Election.

  Jeremy Corbyn will promise in his election manifesto that if he becomes the next prime minister, he will not only retain freedom of movement with the EU post-Brexit — if the United Kingdom leaves the EU before the next election — but “maintain and extend free movement rights” by opening Britain’s borders to the rest of the world.

  Labour onder de linkse socialist Jeremy Corbyn heeft er voor gezorgd dat Groot-Brittannië effectief is veranderd in een open grenzenstaat, met de partij die van plan is stemmen, gratis gezondheidszorg en voordelen te bieden aan een ongecontroleerd aantal migranten.
  Op woensdag stemde de conferentie van Labour om alle huidige en voorgestelde immigratiecontroles en deportaties te beëindigen als het aan de macht komt in de volgende algemene verkiezingen.

  Jeremy Corbyn zal in zijn verkiezingsmanifest beloven dat als hij de volgende premier wordt, hij niet alleen vrijheid van verkeer behoudt met de EU na de Brexit – als het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat vóór de volgende verkiezingen – maar ‘vrijblijft en verlengt bewegingsrechten ‘door de grenzen van Groot-Brittannië open te stellen voor de rest van de wereld.

  Like

 12. de nationalist zegt:

  automatisering robotisering mondialisering massa immigratie het eigen volk en een grote mondiale elite eu/vn .
  omvolking moet nut hebben anders doen ze het niet ,waar zijn die laagopgeleide migranten voor nodig.
  veel europeanen emigreren hoog opgeleid denk ik .
  de rijken en super rijken gaan in abu dhabi wonen wat voor samen leving blijft er dan over hier.
  ik bedoel dus wie kan dit rijmen een beetje nadenkend mens ziet toch ook wel dat er iets niet klopt de vraag is alleen wat.

  Like

 13. Ook Duitsland wil van buiten Europa verpleegsters, natuurlijk hoog gekwalificeerd, inzetten. Op alle fronten wordt dus heel bewust de afbraak in gang gezet. Ik blijf daarom ook standvastig dit en vorige kabinetten “het sloopkabinet” noemen.
  De bende van Brussel EU is de grote aannemer…de lidstaten zijn de uitvoerders. De architecten zitten in de VN, Bilderberg en NWO.
  Ergens in 2015 gaf ik hier bij Bron al aan hoe het systeem er uit zag.

  Like

 14. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/europe/2019/09/27/german-regions-pass-prison-eu-flag-denigration-legislation/

  German Federal Council Passes Bill Giving Three Years in Prison for Denigrating EU Flag

  Duitse Federale Raad keurt wetsvoorstel drie jaar gevangenisstraf goed voor denigrerende EU-vlag

  The German Bundesrat, the upper chamber of the German parliament, has proposed banning Germans from denigrating both the European Union flag and anthem.
  The Bundesrat, which is composed of delegates from the German states, passed a bill that could see individuals who either denigrate the EU flag or the EU anthem, Beethoven’s “Ode to Joy”, punished with a fine or up to three years in prison, Die Welt reports.

  German newspaper Saarbrücken Zeitung obtained a draft of the law earlier this year that urged law enforcement agencies “to take firm and effective action against those whose aim is to disparage the fundamental values ​​of the European Union”

  De Duitse Bundesrat, de bovenste kamer van het Duitse parlement, heeft voorgesteld de Duitsers te verbieden zowel de vlag van de Europese Unie als het volkslied te denigreren.
  De Bundesrat, die is samengesteld uit afgevaardigden van de Duitse staten, heeft een wetsvoorstel aangenomen waarmee personen die de EU-vlag of het EU-volkslied denigreren, Beethovens ‘Ode aan de vreugde’, werden gestraft met een boete of tot drie jaar gevangenisstraf, Die Welt meldt.

  De Duitse krant Saarbrücken Zeitung verkreeg eerder dit jaar een wetsontwerp waarin wetshandhavingsinstanties werden aangespoord “om krachtige en effectieve actie te ondernemen tegen degenen die tot doel hebben de fundamentele waarden van de Europese Unie in diskrediet te brengen”

  Like

 15. Lucky zegt:

  Goede analyse

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s