Weer-bescherming: Tien tips voor de generatie-Greta

Screenshot_52

(Door: Lina M. – Vertaling: E.J. Bron)

Van “koud douchen” tot “adem inhouden”

Bij hun demonstraties voor meer weer-bescherming eisen onze lieve kindertjes dat papa en mama alles betalen en overal van afzien, maar ze willen zelf niet het goede voorbeeld geven. Hier zijn tien voorstellen hoe ons kroost er direct mee zou kunnen beginnen om de vele woorden ook te laten volgen door desbetreffende daden:

PI News (2)

1. Koud douchen

Het zou toch wat zijn wanneer onze generatie warme douchers ter afwisseling de dag eens begint met een koude douche in plaats van met de comfortabele 38 graden. En moet de badkamer eigenlijk altijd een uur van te voren opgewarmd zijn tot 23 graden, zodat de vroege ochtend echt gelukzalig begint? Wat zouden ze er van vinden om voor de afwisseling de dag eens te beginnen met een verfrissende koelte? Voor de generatie wederopbouw, die zich nu door Greta´s volgelingen onbeschoft moet laten bejegenen, was dat immers ook geen probleem.

2. Op de fiets naar school

Papa moet in de winter als het vriest op de fiets naar zijn werk, heen en terug uiteraard, maar zelf laat men zich ´s morgens graag door mama in de auto naar school brengen. Zou de generatie comfortabel zelf niet eens in actie kunnen komen en ook volgend jaar januari en februari, als het weer echt lekker hard vriest, in plaats van comfortabel in de auto gebracht te worden zelf met de rugzak op de rug naar school kunnen fietsen? Dat beetje zweet is toch niet teveel gevraagd van een generatie die constant offers van anderen verlangt.

3. Een keer weer bellen met de vaste telefoon

Elke nacht de mobiele telefoon aan de lader, zodat men de beste vriendin ´s morgens al, nog in bed, de laatste roddels van gisteravond kan vertellen – kan de generatie iPhone ook niet een keer met de vaste telefoon bellen? Overal van afzien preken, maar zelfs van niets willen afzien? Vroeger was men ook niet altijd bereikbaar, en met een snoer en een draaischijf heeft het vaste netwerk niet eens batterijen nodig.

4. Minder met de smartphone spelen

Überhaupt: moet men werkelijk constant online zijn? Hoe groot is eigenlijk het energieverbruik van een kleine Google-zoektocht, uitgedrukt in uren stroom per windmolen of in dode uilen, die voor deze zoekopdracht door diezelfde windmolen verpulverd worden? Zou de generatie weetniks de hoofdstad van Frankrijk niet in opa´s oude encyclopedie kunnen opzoeken? Maar daarvoor zou de generatie slimmerik immers het alfabet moeten kennen.

5. Analoog in plaats van digitaal

Heel algemeen: kan men als jonge, gewetensvolle weer-activist zijn aangelegenheden daadwerkelijk alleen maar digitaal afhandelen? De generatie snapshot zou veel energie-bewuster ook analoog kunnen fotograferen. Spullen kopen kun je ook in een winkel. Meisjes of jongens leren kennen kan niet alleen bij Tinder, maar ook in de dansschool en zelfs op iedere hoek van de straat. En hoe zou het zijn om de volgende liefdesbrief een keer met de post te versturen? Dat duurt uiteraard iets langer: het formuleren, het schrijven, het versturen, maar voldoet minstens zo goed aan het doel.

6. Een instrument leren bespelen

Hoeveel stroom verbruikt eigenlijk de muziekinstallatie, die de hele dag de bassen laat dreunen dat de muren er van trillen? Als papa en mama zelfs niet eens meer met het vliegtuig op vakantie mogen, hoe ziet de energiebalans er eigenlijk uit van een doorsnee concert van Adriana Grande? Zou een bezoek aan Beethovens Pastorale, volledig unplugged, niet veel milieubewuster zijn? En zou de generatie kanniks ook niet eens een instrument leren bespelen? Misschien zelfs bij pianomuziek zelf een paar liederen zingen in plaats van zich altijd maar te laten bezingen?

7. Zelf koken in plaats van pizzadienst

Heb je wel eens het energieverbruik van de pizza berekend die je door de pizzakoerier op tafel laat serveren? Misschien zelfs nog geleverd in de Mercedes-Smart met verbrandingsmotor? Hoe zit het daarentegen met de energiebalans van een boterham? En zou de generatie magnetron met haar twee linkerhanden (want: “rechts” kan immers helemaal niet!) in plaats van geïmporteerde kant en klare couscous niet gewoon een keer een eenvoudige stevige soep kunnen maken, voor de bijzonder politiek correcten ook gaarne veganistisch gemaakt van speciaal gemengde soepgroente?

8. Afwassen met de hand

En als de generatie vollemond na het gezamenlijke eten in ieder geval de afwas eens met de hand doet in plaats van alles lekker gemakkelijk in de vaatwasser te stoppen, omdat papa immers de stroomrekening betaalt?

9. Een boek lezen

´s Morgens onder het dekbed al aan de mobiele telefoon, op school op de computer, dan´s middags weer op de mobiele telefoon en ´s avonds voor de buis. Hoeveel vleermuizen moeten er elke nieuwe dag in de windmolens sterven voor deze slechte energiebalans van de generatie muisklik! Bij opa en oma, die tegenwoordig moeten luisteren naar Greta´s brutaliteiten, zag de dag er nog anders uit: na het opstaan de krant, ´s morgens het schoolwerk en ´s middags een goed boek. Resultaat: ´s avonds geen enkele dode vleermuis.

10. Een keer de adem inhouden

Voor de weer-bescherming zou het natuurlijk het beste zijn om überhaupt niet meer in- en uit te ademen. Daarom ter afsluiting nog een bijzonder effectieve tip aan de hele generatie grotebek: gewoon een keer de adem inhouden!

Bron:
www.pi-news.net
Door: Lina M.

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Republikein”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, klimaatfascisme, Links fascisme, Naïviteit, onwetendheid, praatjesmakers, Rotzakken, sarcasme, Satire, verloedering. Bookmark de permalink .

38 reacties op Weer-bescherming: Tien tips voor de generatie-Greta

 1. Monalisa zegt:

  Laat de jeugd maar koud douchen, doen wij het wel warm.

  Geliked door 1 persoon

  • Oeps zegt:

   @ Monalisa (27 september 2019 om 21:53)

   Dames en Heren.

   Nee, nee, nee, niks niet douchen. Gewoon net als vroeger, op zaterdagavond in de keuken in de tobbe eerst de kinderen, dan papa en dan mama, allemaal in hetzelfde water. Het wordt tijd, dat de jeugd van de niet zo goede nieuwe tijd eens wat milieu- en klimaatbewust gaat worden en daarna gaat leven. En ook maar één keer in de week een schone onderbroek. En `s-avonds om 9 uur gaat de lamp uit, hup hup naar bed. Maar eerst een lepel levertraan !!!

   Geliked door 2 people

 2. Daan Kranenburg zegt:

  Lina M. Complimenten voor de feitelijke beeldschets van de huidige grotebek generatie. Maar vergeet niet dat ze producten zijn, prinsjes en prinsesjes, van hun ouders. Beloofd nog wat voor hun toekomst!

  Geliked door 8 people

 3. Monalisa zegt:

  Een stuk met waarheden, helaas de jeugd zal dit niet doen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Zullen we meteen alle tampons ook maar in de ban doen, ze maken moeilijk afbreekbare bergen afval waarbij er ook veel in de pot verdwijnen met alle gevolgen.
  Oh…Niet meer al die liegende influencers volgen, het vreet je stroom van de mobieltje op en het kost een vermogen om mee te doen aan nieuwe kleding, schoenen en tasjes, wat naderhand weer een berg sorteerwerk geeft om te zien uit welke stoffen ze bestaan of ze afgebroken kunnen worden. Oh nog een laatste opmerking. Alle shampoo´s maakt het haar met veel wassen vetter en slibt de leidingen dicht en smink eruit, want dat verstikt de huid. Nog iets over het scrubben?

  Geliked door 8 people

  • guusvelraeds zegt:

   Inderdaad de tampons in de ban en elke maand een lap katoen (lekker duurzaam) tussen de benen en ‘s-avond de lappen katoen uitwassen in een bak met soda voor hergebruik de dag erna. Dat zal ze leren de top te behalen zonder vrouwenquota.

   Geliked door 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    Wat zitten de heren zich toch druk te maken over dingen die ze zelf niet eens gebruiken.
    2 oude mannen met een mening over tampons, dat is toch niet te geloven meer wat ik hier lees.

    Geliked door 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    Als ik de leeftijd van 65-70 jaar bereik, en ik wordt net zo een ouwe zemelaar, dan mogen ze wat mij betreft, mij laten inslapen.
    Zo iets wil ik mijn omgeving niet aandoen.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Ik ben ouder wat u schrijft 😂😂😂 we gaan door tot het kaarsje vanzelf uit gaat.

    Like

   • Michael Jasper zegt:

    Tomatensoep, mijn God, Aub niet . Dies en onhigyanisch (weet verkeerd geschreven ) gewoon ,, keukenrol,, van , afbouwbaar Papier.

    Like

   • Piet snot zegt:

    Mona, ik heb het er toch over dat iedereen een ouwe zemelaar wordt vanaf een bepaalde leeftijd.
    Maar je hebt ze er soms bij zitten.
    Zeker als je met je 70ste als kerel over tampons loopt te zeuren.
    Ik denk niet dat jij daar de behoefte toe heb om daar eens over te hebben.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Toch eens beter gaan opletten en beter nalezen, slordig zo.

    ik heb het er toch NIET over dat iedereen……
    NIET moet er dus tussen staan.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Wij gaan niet achter de geranium zitten heb vandaag 3M2 hout gehakt van de week no 8m2 hakken met een zeer mooie kloofmacine.

    Like

  • Eddy Elyn zegt:

   En doen zoals in de vorige jaren: de was doen in een teil , handmatig met bruine zeep. Geen wasproducten meer

   Like

 5. har zegt:

  dit had ik gister op yt geplaatst;
  .
  alle klimaatkinderen moeten hun smartphone, pc en tv/muziek wordt afgenomen want erg belastend voor klimaat, toch ?
  .
  al die kleine kind-chineesjes die hun smartphone, pc en tv in vieze dwangfabrieken produceren, dat moet je niet willen als klimaatkind, toch ?
  .
  tevens de vewarming uit in kinds slaapkamer, kind trekt maar een extra trui aan en extra dekbed op het bed. daar doe je al veel goed mee voor het klimaat, toch ?
  .
  klimaatkind mag ook fijn op de fiets naar school, sport of vrindjes/dinnetjes. weer een hoop winst !
  .
  op school kan de verwarming ook uit want daar wordt de klimaathysterie geindoctrineerd.
  leren jassen en schoenen worden ook afgenomen want zielig en ammoniak uitstoot, kindjes kunnen makkelijk sandalen en jassen maken van hennepvezels met jute.
  .
  er zijn vast nog wel meer dingen die klimaatkinderen op voorhand kunnen doen, maar dit lijkt mij alvast een mooi rijtje om mee te beginnen, nietwaar klimaatkinderen ?

  Geliked door 4 people

 6. vangie1206j zegt:

  Haha leuk geschreven.
  1 tip mijnerzijds de laatste regel (generatie grootbek) adem inhouden wel minimaal 20 minuten volhouden graag dat levert echte milieu en CO2 winst op.
  Geschreven door mij, generatie (oude lul).

  Like

 7. Piet Snot zegt:

  Ik voldoe al aan ongeveer 2/3 van deze 10 regels.
  Ik zou een goede volgzame klimaat koter zijn dan in dat geval.
  Kan mij niet herinneren ooit naar school gebracht te zijn, dat was altijd door weer en wind.
  Zelfs een keer geschaatst naar school door de straten van ijs, om daar te horen dat we ijsvrij hadden.
  Wij hadden geen smartfoon of email om je op de hoogte te houden.

  Geliked door 1 persoon

 8. rottenpikwick zegt:

  Deze GEKTE stopt alleen maar in andere tijden, als Schraalhans weer keukenmeester is! De Verwende Greta-generatie is een product van de Opvoeders, Captains of Industry en andere Klooijo’s aan de top! (scholen zijn Open Inrichtingen geworden)

  Geliked door 1 persoon

 9. henk verhoef zegt:

  wel heel simpele oplossingen– daar kan de hele politiek en alpha wetenschap niet mee uit de voeten
  want valt geen zak aan te verdienen en kan je zo invoeren
  Wat ik nog mis
  eet eens een appel dan hoef je geen dure plasticwergwerp flesjes sport/energie drank
  en nog mooier hoef je ook niet een griepje te krijgen om lekker met wat anti biotica en een slavende parttime schooljuf moeder in je verwarmde( elecdeken) stink nest te liggen en hoeven die anti brand behanderde dekens /lakens ook niet iedere dag wasmachine/drager in

  zou die hele klimaat hype dan TOCH niets anders dan een LUXE probleem zijn omdat we ons niet meer druk hoeven re maken zoals in heel grotere andere delen van de werled– wat eet ik vanmiddag en mij kinderen – bij ons is -ik moet met de auto die 2 km met mijn vette pens naar de sportschool/yoga/musicfestivalletje/disco en daar na verbruik van een paar kalorien deze onmiddelijk aante vullen met sportdrank/biertje en niet te vergeten de antivet pillen en hoge b;loeddruk- en slaap en poep en oppep pillen xtc

  en dan mopperen dat die mpillen nog niet gratis en bijna niet beschikbaar zijn
  De mens is wel aardig van padje af– zeg maar gek– evolutie???
  Wat is poes toch verstandig he– zou dat toch met gene en gene munipulatioe te maken hebben

  Geliked door 1 persoon

 10. Howard Junction zegt:

  Tijd voor een ingrijpende oorlog.

  Like

 11. Ton Ruygrok zegt:

  Ooh ja.., het is September.., alle vakanties voorbij .., tijd om weer te starten met klimaat spijbelen en bashen …, de hypocrietjes…,
  A.Ruygrok,Monster.

  Like

 12. Jan j zegt:

  Punt 11. Geen vakantie, tenzij lopend
  Punt 12. Stoppen met immigratie, want meer mensen betekend meer vervuiling, dus oneigenlijke “vluchtelingen” per direct het land uitzetten.
  Punt. … , …, … etc.

  Geliked door 1 persoon

 13. Jan j zegt:

  Ik was nog een erg belangrijk punt vergeten, nl. Geen vlees meer eten want vlgs de PVD is de veehouderij meer vervuilend dan al het verkeer

  Geliked door 1 persoon

 14. Silvio zegt:

  vergeet niet al die junkfoods , chips, en al die andere lekkernijen die door bedrijven zoals nestle, unilever ectera worden geproduceerd, want daardoor moeten oerwouden uitwijken voor palmolieplantages, want hiermee worden palmolie ook bij al die lekkernijen toegevoegd, dus lekker aan de wortel, komkommers, en andere groenten en fruit bij feesten en verjaardagsfeesten.

  Geliked door 2 people

 15. Silvio zegt:

  vergeet niet al die junkfoods , chips, en al die andere lekkernijen die door bedrijven zoals nestle, unilever ectera worden geproduceerd, want daardoor moeten oerwouden uitwijken voor palmolieplantages, want hiermee worden palmolie ook bij al die lekkernijen toegevoegd, dus lekker aan de wortel, komkommers, en andere groenten en fruit bij (verjaardag)feestjes.

  Like

 16. rottenpikwick zegt:

  Moest gisteren even de hort-op op mijn (stads)fiets. Jeugd op scooters en e-bikes sjezen je voorbij. Fietsen op smalle fietspaden is levensgevaarlijk geworden! Hoezo kinderen op e-bikes?? Niet de Greta-generatie zijn hier verantwoordelijk voor, dit wordt allemaal door OUDEREN gepusht / toegestaan!! Dat zijn de Grootste Slopers van Moedertje Aarde!

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Het zijn uiteindelijk wel de ouders die het allemaal aanschaffen om hun koters er blij mee te maken, E-bikes, scooters.
   Overal zit tegenwoordig wel een lithium accu in om ‘m op te laden.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s