Asielzoekers uit veilige landen terroriseren Harderwijk

Screenshot_61

(Door: Vincent Triest)

Syriër: Ik snap niet dat Nederland ze opvangt

HARDERWIJK – Harderwijk zit in zijn maag met een groep asielzoekers, nadat in een jaar tijd het aantal misdrijven dat aan hen wordt toegeschreven in de gemeente is verdubbeld. Vooral asielzoekers uit zogeheten ’veilige landen’ zouden zich daaraan schuldig maken. Burgemeester Harm-Jan van Schaik is resoluut: „Wie wil roven hoort hier niet thuis, deze mensen moeten worden uitgezet.”

De Telegraaf

Volgens cijfers van de politie zijn in de eerste acht maanden van dit jaar 158 misdrijven gepleegd door bewoners van het azc in Harderwijk. Over heel 2018 waren dit er nog 88. „Het percentage (daders uit) veilige landen is 68%”, meldt de politie aan De Telegraaf. „Wij geven geen verdere specificatie van het soort delicten. Wel kunnen we aangeven dat het overgrote deel (van de delicten) gaat om winkel- en fietsdiefstallen, diefstal uit auto’s, heling en zakkenrollerij.”

Amokmakers

Burgemeester Harm-Jan van Schaik (CDA) bevestigt de afkomst van de amokmakers. „Het zijn voornamelijk mensen uit Marokko, Algerije en Albanië die verantwoordelijk zijn voor de overlast. Het is een klein groepje dat het verziekt voor de rest.” De stelende asielzoekers zouden vooral toeslaan bij winkelcentrum Tweelingstad in Harderwijk, dat op loopafstand van het azc ligt. „Dit jaar zien we een flinke stijging van het aantal winkeldiefstallen”, zegt Matthijs Engering, de voorzitter van de lokale ondernemersvereniging. „Van de 50 winkeldiefstallen in ons winkelcentrum is driekwart gepleegd door iemand uit het azc.” Volgens Engering wordt maar een deel van de diefstallen geregistreerd. „Bij elke aangifte gaan er zo 5 à 10 verdachte situaties aan vooraf. Wat wel opvalt, is dat ze vooral luxeproducten roven, zoals parfums en make-up.”

Syriër: ik ben bang

Ook bewoners van het azc klagen steen en been over de rovende medebewoners. „Hier ben ik bang om zelfs mijn schoenen te laten staan, want dan zijn ze weg”, zegt Jelal Mohammed (40) uit Syrië. „Ik kan ook geen gebruik maken van de gezamenlijke koelkast, want dan weet ik zeker dat ik niks meer terugvind. Vooral van de mannen uit Marokko en Algerije hebben we last, omdat ze geen enkel respect hebben. Ik snap sowieso niet waarom Nederland deze mensen opvangt.”

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bevestigt dat een aantal bewoners zich bezighoudt met diefstal. De locatiemanager van het azc in Harderwijk: „Het is een groepje van 20 tot 25 mensen dat het verziekt voor de rest en van alles steelt. De overlast komt vooral van een aantal mensen uit veilige landen. De bewoners van het azc moeten ook oppassen voor deze raddraaiers.” Volgens burgemeester Van Schaik is de oplossing voor de rovende asielzoekers dat ze overgeplaatst worden naar een aso-azc of zo snel mogelijk uitgezet.

Bron:
www.telegraaf.nl
(premium-artikel)
(h/t “Tistochwat”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Albanië, Algerije, asielwaanzin, Bananenmonarchie Nederland, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Eurabië, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islam, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Maghreb/Noord-Afrika, Marokkanen, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

29 reacties op Asielzoekers uit veilige landen terroriseren Harderwijk

 1. Henk zegt:

  Onze klote EU die zich de wil van onze klote VN laat opleggen van omvolking naar een moslim EU is daar allemaal de oorzaak van.

  Geliked door 1 persoon

 2. Monalisa zegt:

  En dat is u nederland die hier niet tegen optreed, we schrijven het al jaren we brullen het al wat jaren, in de Haag hebben ze geen oren.

  Geliked door 1 persoon

 3. Rensk. zegt:

  In Afrika worden toeristen ook bestolen. Het is constant heel erg op je tellen passen. En zelfs van mij kregen ze het voor elkaar dat ze omgerekend 10 euro hebben kunnen stelen destijds. Men gaat er vanuit dat als anderen het goed hebben zij het recht hebben dingen af te pakken.Het is dus echt niet enkel Marokko en dat soort landen. Het is een voor hun normale denkwijze. Als je b.v. twee paar dezelfde schoenen hebt dan moet je 1 paar afstaan. Daarom is het ook heel moeilijk voor afrikanen (arabieren idem), die wel clever zijn om iets op te bouwen in de betreffende landen, want de jaloezie is gigantisch. Westerse mensen hebben geen idee van de denkwijze van Afrikanen. Ze gaan daar heen op vakantie in een luxe resort en worden geen cent wijzer van de cultuur die er heerst. Krijgen ze niet goedschiks wat ze willen dan kwaadschiks.

  Geliked door 5 people

  • Thomasson zegt:

   @Rensk. Waarom kan dat niet normaal zijn, dat knokploegen, gewapend met base ball knuppels, deze gasten in elkaar zouden timmeren en met kapotte schedels het ziekenhuis zouden inwerken? Voor de Noord Afrikanen en Albanezen is dat een geweldige manier om Nederland beter te leren kennen. Voor linksige dokters een pracht gelegenheid kapotte Marokkaanse, Algerijnse en Albaneze schedels te repareren. De AZC krijgt gelegenheid te janken. Iedereen tevreden en iedereen happy Of niet?

   Like

  • A bos zegt:

   Maar ze zijn in de eu.
   Dus moeten de migranten zich aan passen.

   Like

 4. Nemesis zegt:

  Tot aan hun hele snelle uitzetting, direct veilig opbergen achter slot en grendel.
  En geen gejammer, ja maar….dat kan zo maar niet, op een boot of vliegtuig ermee en dump ze maar ergens in de zandbak, daar zijn ze tenslotte ook vandaan of doorheen gekomen. Weg er mee en wel heel snel, net als al die andere criminele parasieten die hier niet horen te zijn.

  Geliked door 2 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Denk dat dit de kern van de zaak is, mensen uit veilige landen zouden per direct in detentie geplaatst moeten worden in afwachting van hun vele vele rechtszaken, dat zou het aantal rechtszaken ook drastisch verminderen want dan willen ze binnen enkele maanden ineens wel meewerken aan hun terugkeer.

   Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Correctie, de antifa-aanhangers blijken Die Linke te zijn

  Video

  Vlad tepes sprak van die Gruenen

  Geliked door 1 persoon

 6. wauso zegt:

  Daar hebben ze in Harderwijk zelf voor gekozen. Plaats maar wat camera’s bij diefstal en voor mijn part moord. En dat op T.V. Ik wil genieten van de ‘welkoms culturele verrijking’! Voor de T.V. met koffie en gebak de mongooltjes uit Harderwijk zien rennen voor hun leven. Zeg me wel hoe laat als het zover is. Ik zou het nog eens missen !

  Like

 7. Kuu zegt:

  Groen Links? Zijn dat die doorgesnoven jongens en meisjes en gendertjes?

  Like

 8. bedonderde burger zegt:

  De gevolgen van het Haagse Kakelhuis gevuld met idioten

  Geliked door 1 persoon

 9. henk verhoef zegt:

  SYRIER vind zelfs dat nederlanders dom/gek zijn
  Hoe ver laat je dat nu komen
  want helaas heeft hij natuurlijk wel gel;ijk

  Geliked door 1 persoon

  • Yvonne zegt:

   Idd dat zelfs een Syriër het zegt
   Ze hebben boter op hun hoofd, dat tuig heeft hier niets te zoeken maar die schijtluizen durven ze niet uit te zetten in hun thuislanden worden ze denk ik een poos opgesloten hier kan alles maar

   Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Die SYRIËR hoort hier ook niet te zijn maar hoort thuis ze land op te bouwen i.p.v. hier de boel uit te vreten.
   De man is niet gek natuurlijk, hoe meer er bij komen, des te minder houd hij zelf over.
   Het zijn die achterlijke Nederlanders zelf die voor sommige een uitzondering maken.

   Like

 10. Gerrit zegt:

  Gewoon opsluiten in een kazerne en elke dag flink laten werken. Ik was vroeger als dienstplichtige bij de Intendance Werktroepen. Schepen laden en lossen, werken in een munitiefabriek, in een benzinedepot enz. Wij waren s”avonds zo moe dat de meesten van ons geen energie meer hadden om de kazerne uit te gaan. Laat deze jonge mannen maar eens werken in plaats van rond te hangen in een winkelcentrum. Ik denk dat ze op deze manier snel verdwenen zijn.

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Ze hadden dat mohammedaanse parasietentuig nooit moeten importeren!

  Geliked door 1 persoon

 12. Janna zegt:

  Eerste vlucht retour!!!! Klaar uit maar helaas door IDIOTERIE van wetten en maatregelen mogen ze procederen en nog eens procederen ja wij zitten ermee en kijken er naar en niemand grijpt in !!!!! Omgekeerde wereld en het roven gaat gewoon door!!!! Slapjanussen beleid van de EU!!!!!!! Allemaal bang voor hun eigen hachie!!!!!! Slappelingen!!!

  Geliked door 1 persoon

 13. Rinus zegt:

  Stem Gr links PvdA D66 Vvd en je kan nog veel plezier beleven van dit gaaies.

  Like

 14. Vis zegt:

  Ze moeten dat tuig gewoon weer over de grens pleuren opzouten ermee maar, nee ze helpen liever dat schorem en laten hun eigen nederlandse mensen die in de schit zitten in de kou staan wat leef ik in n,kut land zeg. LANG LEVEN dat zootje tuig.

  Like

 15. Henk der Niederlánder zegt:

  Ja Vis.
  Je hebt daar gelijk in, zelfs voor de volle 100% maar met het soort regeringen waar de gemiddelde Nederlander op stemt zal dat niet lukken. Daarbij komt dat sommigen er nog voor staan om nog wat meer partijen te introduceren om het veld nog wat verder naar de kloten te helpen.

  Like

 16. Republikein zegt:

  Ga je piano stemmen, doe eens wat nuttigs.

  Like

 17. John van antwerpen zegt:

  80% zijn gelukszoekers die hier komen om te blowen en achter onze grieten te zitten.
  Mensen in die landen die het echt moeilijk hebben hebben nog ineens geen geld om hun
  stad of dorp te verlaten. De zogenaamde die hier zitten lachen ons vierkant uit.
  Landen in oost Europa zijn wel wijzer, en een wijze les voor ons.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s