Duitse vorstenhuizen, het Derde Rijk en de 21 nazi-leden uit het Huis Lippe van Prins Bernhard

Screenshot_62

Een deel van de hoge gasten van het galaconcert in Den Haag ter ere van het huwelijk van Juliana en Bernhard op op 5 januari 1937.

(Door: Rene Zwaap)

‘Werkelijke opdrachtgever van nazistisch Wunschkonzert waar Horst Wessellied werd gespeeld was koningin Wilhelmina’

Met de miljoenenclaims vanuit het huis der Hohenzollerns voor restitutie van door de DDR onteigend bezit staat de innige samenwerking van de voormalige Duitse vorstenhuizen met het Derde Rijk vol in het nieuws. En dus ook de rol van de Lippes, het huis van onze eigen prins Bernhard, die met 21 nazileden in de gelederen de hofleverancier van Hitler waren.

Honderd jaar na de proclamatie van de republiek van Weimar is het Pruisische vorstengeslacht Hohenzollern terug op de politieke Bühne. Georg Friedrich Prinz von Preussen, achter-achter-kleinzoon van de laatste Duitse Kaiser Wilhelm II, bestookt de Duitse overheden met miljoenenclaims voor destijds door de DDR onteigende paleizen en ander onroerend goed, als ook voor onteigende kunstschatten, geld en aandelen. Zijn claims behelzen tienduizenden objecten uit de collecties van de Stiftung Preußische Schlösser und Gärten, de Stiftung Preußischer Kulturbesitz en het Duitse Historische Museum in Berlijn. Ook eist de prins het eeuwigdurende woonrecht op in diverse paleizen, waaronder Cecilienhof, het 176 kamers tellende slot bij Potsdam, waar in 1945 met de conferentie van Potsdam de toekomst van Duitsland werd bezegeld door Truman, Churchill en Stalin. Het paleis werd indertijd gebouwd voor de Pruisische kroonprins Wilhelm, zoon van Wilhelm II, en bleef ook na de proclamatie van de republiek en het daaropvolgende Derde Rijk privébezit van de Hohenzollerns, totdat zij in 1945 vluchtten voor de Russische troepen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Graaien, Historie, Hypocrisie, Koningshuis, landverraad, nazisme, Nederland, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Duitse vorstenhuizen, het Derde Rijk en de 21 nazi-leden uit het Huis Lippe van Prins Bernhard

 1. Jan zegt:

  Hitler herleeft. Wie de Brusselse kutvlag beledigt of dat kutvolkslied gaat binnenkort drie jaar achter de tralies in het neo nazi Duitsland

  Der Bundesrat will die europäischen Symbole wie Flagge und Hymne besser vor Verunglimpfung schützen. In einem am Freitag beschlossenen Gesetzentwurf schlägt die Länderkammer einen neuen Straftatbestand vor, der für das Verächtlichmachen der europäischen Flagge oder Hymne bis zu drei Jahre Haft oder eine Geldstrafe vorsieht.

  https://www.welt.de/newsticker/news1/article200625568/Justiz-Bundesrat-will-europaeische-Symbole-besser-schuetzen.html

  Geliked door 2 people

  • droevige mof zegt:

   Het wetboek van strafrecht van de DDR heeft het al in 1979 goed geformuleerd.
   Zelfs de Strafmast is identiek, drie jaar.
   § 220. Openbare vernedering. 1. Eenieder die in het openbaar de openbare orde of de staatsorganen, -instellingen of maatschappelijke organisaties of hun activiteiten of maatregelen in diskrediet brengt, wordt gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste drie jaar of met een voorwaardelijke straf, een gevangenisstraf, een boete of een openbare berisping.

   http://www.verfassungen.de/ddr/strafgesetzbuch74.htm. (PDF doc)
   § 220. Öffentliche Herabwürdigung. (1) Wer in der Öffentlichkeit die staatliche Ordnung oder staatliche Organe, Einrichtungen oder gesellschaftliche Organisationen oder deren Tätigkeit oder Maßnahmen herabwürdigt, wird mit Freiheitsstrafe bis zu drei Jahren oder mit Verurteilung auf Bewährung, Haftstrafe, Geldstrafe oder mit öffentlichem Tadel bestraft.

   Like

 2. henk verhoef zegt:

  ja waarom niet-
  Hitler is door het DUITS VOLK herhaalde malen gekozen -zelfs ver voor de 2e wereld oorlog – als een politiek partijtje om land uit de ellende te halen waar het door de “overwinnaars van de 1e wereld was gebracht–
  gelukkig is de mof — na de verkracvhting aan einde van de 2e wereld oorlog- van gene en dna
  veranderd -( vooral LAAG IQ kozakken bloed )_
  anders hadden we nu wel allang in de 3e wereld oorlog gezeten– eu of niet
  9 DAT LAAG IQ BLOED– ZIE IK DAT NU OVER HEEL EUROPA GEBEUREN|??

  Like

 3. hannah zegt:

  wat een verhaal … niet te lezen

  Like

 4. Henk.V zegt:

  Allereerst moeten wij bedenken dat grote delen van de opzet van de huidige EU regelrecht zijn gekopieerd vanuit bestaande naziplannen, die klaar lagen voor het geval dat Duitsland de oorlog zou winnen.
  Wie een bestaand ontwerp uit een verwerpelijke politieke organisatie moet niet verbaasd zijn dat men heel wat politieke ziektekiemen daarbij cadeau krijgt…
  Dat verklaart ook waarom de invloed van de totaal ondoorzichtige politica Merkel verhoudingsgewijs zo groot is. Haar bemoeienissen met ons continent mag je wel als zeer destructief omschrijven.

  In de lijn van deze opmerkingen kan men de voorliefde van het Oranjehuis voor het fantastische project dat EU heet, plaatsen.
  Genetisch bezien bestaat er helaas een zekere connectie met het nazisme. Prins Bernard werd in de kring van de geallieerde oorlogsleiders met gemengde gevoelens bekeken. De Britse Maarschalk Bernard Montgomery vertrouwde de vader van Beatrix als politiek onbetrouwbaar en hij wilde hem eigenlijk niet toelaten tot de besprekingen van de geallieerde legertop.
  Het kan niet worden bewezen dat Bernard een dubbelrol speelde, maar zijn misplaatste loslippigheid over de pannen voor de landing bij Arnhem tegenover een bevriende medewerker, die wij onder de bijnaam King Kong kennen- deed de landing van de geallieerden op zich wel grotendeels mislukken, want ”KingKong” onderhield zeker connecties met de Duitsers. Bevreemdend was de houding van koningin Wilhelmina tegenover de Joden in de Tweede Wereldoorlog.In Londen werd haar houding tegenover de Duitse bezetter steeds vijandiger en strijdbaar, maar de plannen voor een grote spoorwegstaking uit protest tegen de vreselijke Joden deportaties naar de vernietigingskampen, wees zij nadrukkelijk af, ”omdat die Nederlandse economie zouden schaden”.
  Gemeten aan de ellende die haar Joodse onderdanen ondergingen is deze redenering van de vorstin absurd en onwaardig te noemen. Merkwaardig blijft ook dat zij – in haar toespraken tot het Nederlandse volk voor Radio Oranje- -zich zeer weinig over het lot van de Joden uitliet..

  En dat in de huidige naoorlogse periode ons vorstenhuis zich niet bepaald voor het behoud van ons land ,onze vrijheid en nationale karakter sterk maakt is genoeg bekend. Wij moeten in de EU totaal opgaan, waarmee mijns inziens het voor de hand zou liggen wanneer de Oranjes geen rol van betekenis in Nederland zouden moeten vervullen.

  Geliked door 5 people

 5. droevige mof zegt:

  In de loop der jaren heb ik bijna alles gelezen over de Herr Biesterfeld, of het nu in het Duits, Nederlands of Engels is. Het resultaat is duidelijk: de nieuwere auteurs beschrijven hem als een gewetenloze opportunist, overspelige en geldwolf. Deze man is even beschamend voor Duitsland als voor Nederland. NSDAP-lid, Prins der Nederlanden, vertrouwenspersoon van de Koningin en Bevelhebber van de Nederlandse Strijdkrachten. De vraag is niet langer of hij een nationaal-socialist was, maar of hij dat tot het einde van de oorlog was.
  Churchill vertrouwde hem op geen enkele manier.

  Geliked door 7 people

 6. Tistochwat zegt:

  Benno…
  Als-ie geen pijp in z’n bek* heeft, staat-ie wel met een geweer in z’n klauwen* om olifanten af te maken of te schieten op ‘wild’ om op te vreten*.
  Juul was ook al zo dol op reerug.

  *Excusez les mots, mes amis, maar als ik iets lees m.b.t. die ‘oranjes’ word ik woest.
  En dát spul zit nu hier op de ‘troon’. En daar moeten wij ‘majesteit’ tegen zeggen.

  Geliked door 5 people

  • Blaffertje zegt:

   @Tistochwat.
   “Excusez les mots, mes amis, maar als ik iets lees m.b.t. die ‘oranjes’ word ik woest”.
   Dito.

   Dat tering addergebroed.
   Ze vegen hun reet aan ons af, hebben ons totaal nies met ons want wij zijn hun slaafjes die de boel voor hen moeten laten draaien want zij kunnen nog geen aardappel schillen.
   Ook weiger ik het volkslied te leren.
   “Wilhelmus van Oranje ben ik van Duitsen bloed”
   Nou dan houd het voor mij al weer op.
   Inteelt is het.
   “Den vaderland getrouwe”???
   Sodemieter op.
   Als het ze te heet onder de voeten word laten ze volk en vaderland in de stront zakken en peren ze hem, ze hebben niet de ballen om voor ons te strijden.

   Geliked door 1 persoon

 7. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel.
  De “heldhaftigheid” in oorlogstijd krijgt met dit verhaal toch wel een hele andere glans.

  “….. prins Hendrik, heeft Hitler na diens machtsovername aangeboden de belangen van het Derde Rijk in Nederland te behartigen ….. dat nooit gematerialiseerd kon worden, omdat Hendrik kort daarna overleed.”
  Deze passage roept bij mij de vraag op, of het plotselinge en onverwachte overlijden van Prins Hendrik mogelijk een politiek motief zou kunnen hebben gehad. Iets om eens over na te denken. Ik verwacht niet, dat deze vraag ooit beantwoord zal worden.

  Voorafgaande aan het huwelijk tussen Bernhard en Juliana is er correspondentie geweest tussen Bernhard en Hitler. Bij een voetbalwedstrijd tussen Duitsland en Nederlandse voetbalclub zouden het Duitse volkslied, de Duitse vlag en nazi symbolen geschitterd hebben door afwezigheid. Hitler zou dit als een belediging hebben opgevat en Bernhard hiervoor persoonlijk verantwoordelijk hebben gehouden. De kwestie is uiteindelijk in de diplomatieke doofpot verdwenen. Had het bewuste concert op de vooravond van het prinselijk huwelijk, evenals het spelevaren met het huwelijkscadeau, de Piet Hein, op de Duitse Waddenzee, waarbij de Duitse vlag met haken kruis werd gevoerd hier wellicht iets mee van doen ??? Iets om eens over na te denken. Ik verwacht niet, dat deze vraag ooit beantwoord zal worden.

  In 1956 publiceert het Duitse blad “Der Spiegel” over de zogenaamde “stadhoudersbrief” van Prins Bernhard aan Hitler. In die tijd verkeerde het huwelijk tussen Juliana en Bernhard in een absoluut dieptepunt, naar verluidt, vanwege de “Greet Hofmans affaire”. Zou de publicatie van Der Spiegel in de tijd, dat Bernhard overwoog Juliana te doen opsluiten in een psychiatrische inrichting, op toeval berusten, of was het een bewuste zet van Juliana in het schaakspel tussen Benno en Juultje ??? Iets om eens over na te denken. Ik verwacht niet, dat deze vraag ooit beantwoord zal worden.

  Geliked door 1 persoon

 8. Onderzoek door René Swaab 25 sept. 2019 gepubliceerd.
  Ik heb hier nooit iets over gelezen, wel die hele affaire met Greet, die Kozak uit Rusland en King Kong. Dit bericht gaat nog veel dieper en is een grote schande op de hele Nederlandse vlag en Vaderland.
  Komt dit nog verder naar buiten zodat er toch een rel ontstaat op het Binnenhof?

  Like

 9. We lezen dagelijks over de hypocriete elite en hun schandalen.
  Als er ook nog een lijst zou bestaan van alle genodigden die die avond in de zaal zaten, lijkt het mij ook duidelijk, dat die zaal gevuld was met NSB´ers uit de hogere lagen, de adel die meedeed, het koningshuis wat de naam niet mag dragen omdat er ook daar de nodige vraagtekens zijn over rechtmatigheid.
  Dit is landverraad gepleegd door de allerhoogste adellijke kringen.
  De nakomelingen zijn op hun manier bezig nieuw krediet te winnen om het verleden te begraven en vergeten, het karakter blijft echter in het DNA aanwezig.

  Like

 10. Republikein zegt:

  Ik wil ook mijn fiets terug.

  Like

 11. exmarineman zegt:

  En hiermee komt ook de troon en het zgn koninklijke huis in Nederland op de tocht te staan. Allereerst is de troon ongrondwettelijk verplaatst naar Engeland in 1940 nadat Wilhelmina in 1939 al asiel had aangevraagd. Ook de regering is in 1940 gevlucht. In 1945 is Nederland niet bevrijd maar is er alleen een wapenstilstandsverdrag afgesloten. En is Wilgelmina weliswaar teruggekeerd maar grondwettelijk NIET als koningin!

  Like

  • fleckie zegt:

   Ja, is ze NIET ( teruggekeerd) aan land gekomen in ZEELAND,?? “mijn land, mijn land “::: ( bij de gezagsgetrouwe ZEEUWEN …( toendertijd?). Waarom. eigenlijk? ( om haar hachje etc. te. redden.?!)

   Like

 12. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Heb meerdere (goede) artikelen gelezen over het zogenaamde Interbellum, er zijn meerdere dingen die uit het oog verloren dreigen te raken.
  Duitsland bestond lange tijd uit een verzameling van vorstendommen, graafschappen en hertogdommen. De adel had altijd een voorname rol in het zeer militaristische Duitsland.
  Na WW I was het Duitsland alleen toegestaan een leger van ten hoogste 100.000 man in stand te houden en deze waren niet of nauwelijks bewapend.
  Dit raakte de adel in het hart, een carrière binnen het leger was nauwelijks nog mogelijk.
  Duitsland heeft tijdens het interbellum en de daarop volgende wereldwijde economische crisis zeer zwaar geleden inclusief hongersnoden.
  Dit alles kwam mede door Hitler aan een einde, zo gek was het dus niet dat hij op handen werd gedragen.
  Ook onder Hitler werden de zeer beperkende maatregelen aangaande het leger successievelijk afgeschaft, er kwam weer een echt leger en wie waren de gedoodverfde kandidaten voor een officiersfunctie? Inderdaad; de adel.
  Velen willen het niet geloven maar ons koningshuis is Duits, niet zomaar een beetje maar je kunt wel zeggen volledig.
  Antisemitisme ? Er wordt graag gedaan alsof de Duitsers daar het alleenrecht op hadden, het tegengestelde is waar, ook in Rusland, Polen, Engeland en Frankrijk was antisemitisme wijd verbreid.
  Het enige verschil was dat de Duitsers uiteindelijk kozen voor een industriële massamoord, iets dat voor die tijd niet was voorgekomen.
  Dat Bernhard bij de Reiter SS gezeten heeft is ook niet heel vreemd, hij was een getalenteerd ruiter en heeft na de oorlog zelfs nog deelgenomen op het vermaarde CHIO Rotterdam als springruiter.
  Veel van wat er tijdens de WW II is gebeurd is in vergetelheid geraakt, maar de geallieerden hadden waar het de joden betrof behoorlijk boter op hun hoofd, er is nimmer geprobeerd de aanvoerlijnen te bombarderen, en bij de bevrijding van de concentratiekampen was de verbazing voor een groot deel gespeeld, men wist al veel langer wat zich daar afspeelde, het kwam ze echter even niet uit…

  Like

 13. fleckie zegt:

  Had oud- koningin, Emma, ( moeder van Wilhelmina)( van. Duitse afkomst) niet als haar meisjesnaam Waldeck. Pyrmont? .In het namenregister van het boek van Eugon KOGON :’ Der SS-Staat, ‘das. System. der. deutschen. Konzentrations-Lager, ‘ kan men TALLOZE namen ontdekken van de zich ‘ADELIJKEN. NOEMENDEN,
  Uitg Wilhelm Heyne. Verlag, München. …….AmsterdamBoek isbn 3.453.00671-2
  ……….In het boek’ ‘Hitlers. tafelgesprekken’, kon men op pag. 455 o.a. Lezen’” in Nederland liggen de zaken goddank eenvoudiger, want met Prins von Lippe- Biesterfeld nebben we een volstrekt imbeciele stoethaspel op de troon. Toen hij me vlak voor zijn huwelijk een afscheidsbezoek bracht, boog en kronkelde hij als een gigolo. Een paar dagen later verklaarde hij in de Nederlandse pers,dat hij zich diep in zijn hart altijd al een Nederlander had gevoeld.
  Wijlen de prins- gemaal van koningin Wilhelminawas ook zo’n typische koninklijke halvegare. Hij had notabele het lef me kort na onze machtsovername te benaderen voor een lening van zevenenhalf miljoen gulden, in ruil voor zijn verzekeringdat hij alles zou doen wat in zijn macht lag om de Duitse invloed in Nederland te vergroten”.. ( ook in dit boek o.a. een namenregister)
  ‘Hitlers Tafelgesprekken’ : auteur Dr. Henry. Picker, Uitg. Loeb, uitgevers, A’dam, 1983. Isbn
  90.6213.494.7 …….<~<~<~<~<~<~<~

  Like

 14. trebor2110 zegt:

  dit onderwerp is al vaker op het net voorbij gekomen maar mag zeker niet vergeten worden , ze heulen niet met de vijand het zijn hun vrienden en familie .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s