Indonesië wordt steeds islamitischer

Screenshot_71.png

(Vertaling: E.J. Bron)

Indonesië ontwerpt een nieuw Wetboek van Strafrecht met een steeds sterkere islamitische invloed. Een blik in de West-Europese toekomst.

Die Freie Welt

Indonesië wil zijn strafwetten hervormen. De nieuwe verzameling wetten voorziet in deels draconische straffen voor seks voor het huwelijk, homoseksuele contacten, abortussen, obsceen gedrag en voorlichting over voorbehoedsmiddelen. Zodoende komt het ontwerp heel ver tegemoet aan veel wensen van islamitische vertegenwoordigers.

Er kwamen nu duidelijke protesten uit liberale kringen, bericht de “Neue Zürcher Zeitung”. Staatspresident Joko Widodo heeft daarom de voor deze week geplande aanvaarding van de nieuwe wet gestopt en tegelijkertijd de bewerking van enkele artikelen geëist. Het oude Wetboek van Strafrecht stamt grotendeels nog uit de koloniale tijd. Het geldt als seculier en relatief liberaal.

Indonesië heeft een overwegend islamitische bevolking, tegelijkertijd echter ook grote niet-islamitische minderheden. De ontwikkeling van het land is daarom representatief voor landen, waarin het islamitische deel van de bevolking steeds groter wordt. Wanneer moslims de meerderheid vormen, verliezen de minderheden heel snel stap voor stap alle daarvoor vastgelegde rechten. Dit proces is vooral te zien in de westelijke delen van Nieuw-Guinea, waarin christenen in de meerderheid zijn. Daar ondersteunt de centrale regering de voortschrijdende islamisering. Bovendien gebruikt ze het dunner bevolkte en economisch succesvolle land in het kader van het Transmigrasi-programma om er bewoners uit het overwegend islamitische, overbevolkte Java te vestigen.

Het ontwerp voor een Wetboek van Strafrecht past bij een hele serie andere maatregelen, die een geforceerde totale islamisering van het land betekenen. Daartoe behoren sharia-rechtbanken en het stimuleren van voedselketens, die onderworpen zijn aan de islamitische regels. Het nieuwe Wetboek van Strafrecht zou de vrijheid van meningsuiting op veel punten beperken. Dan is niet alleen kritiek op de president strafbaar – ook opmerkingen over de koran, die de zedenwachters niet passen, worden met deels draconische straffen bestraft.

Omdat een desbetreffende ontwikkeling ook in Maleisië is waar te nemen en de regels van het nieuwe Wetboek van Strafrecht ook voor buitenlanders gelden, tekent zich hier een tendens naar totale islamitische heerschappij af. Lange tijd werden beid elanden als voorbeeld voor een liberale islam geprezen – een fout oordeel, zoals nu blijkt. Indonesië en Maleisië lijken steeds meer op de conservatieve Arabische landen. Een liberale islam is de wensdroom van West-Europese politici, die de controverse met d eislam nog steeds schuwen. Met hun onderscheid tussen islamitisch en islamistisch maken zij zichzelf en de bevolking nog steeds krampachtig iets wijs. Zoals Indonesië steeds sterker bewijst, bestaat dit onderscheid helemaal niet of het speelt, afgezien van een op zichzelf staand geval, nauwelijks een rol.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Barbarisme, gezond realisme, Hypocrisie, Indonesië, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, kwaadaardige opzet, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Rotzakken, West-Europa, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

27 reacties op Indonesië wordt steeds islamitischer

 1. Monalisa zegt:

  Blij dat we daar al 57 jaar van af zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. Monalisa zegt:

  maar we hebben nog wel een zootje Molukkers velen zijn ook moslim.

  Like

  • Sinjo zegt:

   Kasih-an deze groep aan te geven als het “zootje”. Ik ga jou geen racisme verwijten, omdat dat woord – naar ik aanneem gevoelsmatig (onbekend met de realiteit) – is gekozen. Toen werden die personen nog aangegeven met Ambonezen.
   Lees onderstaande artikel Van Ambonezen tot Molukkers
   Door (Linda Hijsmans april 2015 / via Google)
   Inleiding:
   In 1951 kwamen 12.500 Molukse KNIL-soldaten met hun vrouwen en kinderen op dienstbevel naar Nederland. De Ambonezen zouden een paar maanden blijven en zodra het mogelijk was terugkeren naar hun geboorteland, maar ze wonen hier nog steeds. Lange tijd leefden de Molukkers afgescheiden van de Nederlandse samenleving in barakkenkampen. Ze mochten niet werken, ze mochten niet integreren en moesten zo min mogelijk in contact komen met Nederlanders ‘buiten’. Mede daardoor wisten die lange tijd weinig tot niets over het verhaal achter de komst van de Molukkers naar hun land.

   Mogelijk ga je deze personen nu anders zien (Let’s hope and pray). Het aantal moslims onder hen in Nederland is in verhouding veel geringer dan het aantal christelijken.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Nou als ik aan de punt en de rest denk niet.

    Like

   • Monalisa zegt:

    integreren Dat heeft jaren geduurd, en nog moeten velen integeren.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Ik ben geen racist ik gaf even antwoord op het stuk, maar er zitten wel racisten bij deze groep mensen, die in dit Nederland wonen. Anders leest u geen telegraaf.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Ik vermoed dat u ook een Molukker bent?? Zijn pracht mensen een klein deel van u volk verpest het voor u, waar ik op tegen ben.

    Like

   • Sinjo zegt:

    Leila Khaled zag haar volk de Palestijnen lijden. Kaapt een toestel (29 aug.1969) laat passagiers vrij behalve 6 Israëlische. Die werden gegijzeld en later uitgewisseld tegen krijgsgevangenen.
    De generatie van de kapers in de Punt (23 mei – 11 juni 1977 / 8 doden waaronder 6 gijzelnemers) hebben hun ouders pijn zien lijden toen ze hier in Nederland kwamen en de belofte snel naar hun land terug te gaan niet werd ingelost. Een gezegde. Beloven en niets doen zijn mensen zonder fatsoen.
    Helaas . . . goed voorbeeld deed “goed” volgen. Khaled bereikte een cultstatus. In de kaping hier zou je zeggen “misdaad loont zich niet”.
    Maar sioh laat maar àh. Ik gun jou een gezond en gelukkig leven.
    Hartelijke groet van een westerse allochtoon :o). Kind van twee culturen.
    Probleemloos geïntegreerd en geassimileerd.

    Like

 3. andre zegt:

  Het lijkt soms net of het overal Nederlands psychopaten beleid is. Kennen jullie de tour de france? altijd mooie plaatjes toch? door Zeeland man man wat mooi en gaaf die waterkering vanuit de helicopter onderweg naar Parijs.
  Hier het 1 miljard propaganda kanaal van het koningshuis met hun geesteszieke bankmannetjes 2016.

  https://nos.nl/artikel/2144585-indonesiers-moeten-polderen-tegen-wegzakkend-jakarta.html

  En weet je wie dit gaat financieren? Saudi Arabie, vraag maar aan Jan Hommen van de ING, je weet wel die oranje leeuw…..

  Indonesie heeft Java en is multi cultureel, Bali is hindi, Sulawesi is katholiek en Ambon is christelijk. Kanibalen hebben ze ook en dat is Papua waar aan de noordkant de zee luistert naar de naam Bismarck sea. Fuck de nazi’s want die zitten in Den Haag met de boel wereldwijd omgeloven om maar de macht te behouden. Gaat ze niet lukken en neem nu maar een biertje. Proost!!!

  Geliked door 1 persoon

 4. Rensk. zegt:

  Dat zijn geen nieuwe wetten. Dat zijn de wetten die in de Koran en de Hadith staan en het opgeschreven door consensus tussen islamitische¨geleerden¨ De ware Islam waar heel veel moslims graag weer naar terug willen en waarbij de moslims, die een wat vrijer leven ambieeren eerst de mond gesnoerd word en uiteindelijk gedood zullen worden, want ze zijn geen goede moslims volgens de ¨geleerden¨ die de macht bezitten. Het is een enorme lijst waaraan moslims moeten voldoen en o wee mocht je als moslim een foutje maken. De sociale controle zorgt er wel voor dat iedereen op zn tenen zal lopen of op eieren loopt. Nog 1 foutje en dan……………
  Arie Slob? Die heeft totaal niet in de gaten hoe gevaarlijk het moslimfundamentalisme is. Totaal niet.

  Geliked door 2 people

 5. Henk der Niederlánder zegt:

  Wat is dat Indonesie wordt meer islamitisch.
  Meer als 85 % daar is islamitisch dus dat wil zeggen binnen 10 jaar is dat 95 %Met het gevolg dat zoals nu al de andere geloven zwaar gediscimineert worden iets nieuws onder de zon of zo???

  Like

 6. Roeland zegt:

  Ik sprak onlangs een goede bekende uit het “verleden” . Hij is Semarang geboren (rond 1930). Ik vroeg hem of Nederlands-Indie vroeger ook zo Islam was. Hij zei; “welnee ik heb daar nooit iets van gemerkt”.

  De Jappen hebben hem wel als puber van zijn moeder gescheiden in de oorlog en in een kamp opgesloten.
  Trauma tot de dag van vandaag.

  Met andere woorden deze islamisering is iets van de laatste jaren. “Dank” aan o.a. Obama en zijn EU kliek. Arm Indonesia! Arm Nederlands Indie! Had nog steeds Nederlands bezit moeten zijn! Niet als kolonie, maar wel verwant. 300 jaar geschiedenis moet je niet zo maar uitwissen. Maar ja, Amerika en Rusland gunden het ons niet. Dat leer je niet op school! “Greta Thunberg” is wat ze nu leren. Eigen geschiedenis en volk laatst dus. Hets jong tegen oud op. Leuker kunnen we het niet maken, wel moeilijker!

  Verder commentaar overbodig lijkt me.

  Geliked door 2 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Het punt is dat de islam wereldwijd steeds fundamentalistischer wordt, niet alleen in Indonesië of Maleisië maar overal.
   Geen idee of het te maken zou kunnen hebben met het afnemende geloof in westerse landen maar dat zou zomaar kunnen.
   Alle Europese christelijke kerken kampen met een leegloop, men hangt nog wel de christelijke waarden aan maar gelovig zijn er niet echt veel meer.
   Ook in Israël zie je dat bijvoorbeeld fundamentalistische joden in aantal sterk toenemen.

   Like

   • Republikein zegt:

    Geloven kan altijd en overal, kamer 100 is een prachtige gelegenheid.

    Geliked door 1 persoon

   • Rensk. zegt:

    Heeft te maken met het geld wat Saoedie Arabie er in steekt om een islamitische wereldheerschappij te realiseren. Miljarden stoppen ze er in. Daarom moeten de West-Europese regeringen ook de geldstromen in de gaten houden. Als ze die moeite zouden nemen komen ze al een heel eind. Maar het gebeurd nog steeds niet. Men houdt zich liever met allerlei onzinnige dingen bezig dan de werkelijkheid onder ogen te zien. Men (Ayatolla´s) gaat deze keer niet te vuur en te zwaard in Europa, maar via door hun gestuurde imams om de moslims te beinvloeden.
    Regering heeft nu een paar moskeeen/scholen in de picture, maar reken maar dat er nog veel meer scholen en moskeeen zijn die haat verkondigen tegen de westerse samenleving, Alleen het bestuur van die moskeeen en scholen kunnen het een stuk beter verbergen. En dat verbergen is ook de tactiek die ze gebruiken. Zodat er bij de autochtone bevolking geen alarmbellen afgaan. Overigens zijn moslim ook verplicht elkaar op hun verboden en geboden te wijzen. Die verplichting staat ergens opgeschreven en heeft ook een naam,maar ik weet alleen niet meer hoe dat heet. Ze houden elkaar dus op die manier in de tang. Niks mee te beginnen.

    Geliked door 1 persoon

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    😀
    Helemaal gelijk Republikein maar bedenk tegelijk dat het nog niet écht heel lang geleden is dat je met zo’n opmerking flinke problemen zou hebben gekregen.
    De leegloop van de kerken is pas van de laatste decennia en zelfs nu nog zijn er steden en dorpen waar je toch maar beter niet op zondag je auto moet gaan staan te wassen tenzij je er genoegen in schept dat mensen je maandenlang met de nek aankijken.

    Like

  • Sinjo zegt:

   Toen Indonesia onafhankelijk werd eind december 1949 had de regering te maken met twee grote vijanden. 1. De Communisten en 2. De Daroel Islam.
   De TNI (Tentara National Indonesia) beschikte toen niet over elitetroepen. Lees commando’s. De grondlegger van DE huidige elite eenheid de Kopasus (Komando Pasukan Khusus) was een Nederlandse oud commando (R.B.V), die ook het embleem op hun rode baret heeft ontworpen. Van de Kostrad (Komando Strategis Angkatan Darat) was Soeharto afkomstig.
   Hoe het de communisten is vergaan werd in 1965 zichtbaar.
   De Islam te versterken was een middel om “het volk” onder controle te krijgen.
   Dat begon eigenlijk al begin 1990.

   Geliked door 1 persoon

 7. Republikein zegt:

  Adoe, je zou maar jeuk hebben.
  Enfin, zou mij het jeuken.

  Like

 8. AEO zegt:

  Ik kom regelmatig in Indonesië en ik kan bovenstaand verhaal bevestigen. De islam is steeds nadrukkelijker aanwezig, en dat is te zien aan de steeds grotere aantallen vrouwen met hoofddoekjes. Mijn laatste bezoek was afgelopen november/december.

  Geliked door 1 persoon

 9. Piet Snot zegt:

  Je spreekt 1 iemand, en je mening staat vast.
  Het moet wel iets zijn van de laatste jaren.
  Ik ken iemand die uit ongeveer ’45 kwam daar vandaan, die beweerde dat het daar niet ongebruikelijk was maar dat niemand mekaar de hersens insloeg of er de nadruk op legde aan andere.
  De man is hier komen wonen omdat ze pa/ familie KNIL soldaat was en moest oprotten.
  Nooit iets van gemerkt , kan je ook lezen als, we hadden er geen last van.

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Ja daar heb je gelijk in Piet maar inmiddels hebben we er wel degelijk last van en kijken we met lede ogen naar landen of regio waar de islam het voor het zeggen heeft.
   Waarom ?
   Omdat de islam ook hier ontegenzeggelijk oprukt.
   Om maar eens een variatie op hodi mihi gras tibi te gebruiken; vandaag zij morgen wij.
   Ik heb niks met geloof en ik wil het me ook niet laten opdringen en al helemaal niet met geweld.

   Like

 10. Pietersen zegt:

  De fascistoïde Indonesia islam is al jaren bezig de Papoea’s te koloniseren want zij hebben land en delfstoffen nodig voor hun immer uitbreidende bevolking op islamitische wijze bij elkaar gefokt, net zoals de islam dat ook in de rest van de wereld doet.
  Als ik het zo aan de buitenkant inschat hoort Papoea helemaal niet bij Indonesië, kijk alleen maar naar de mensen die zijn zo verschillend, en toch is West-Papoea van Indonesië.
  Dat klopt natuurlijk voor geen meter, Nederland heeft de Papoea’s onafhankelijkheid belooft, maar het inlegvelletje bij het verdrag is blijkbaar weggewaaid.

  Like

  • Sinjo zegt:

   In 1928 kwamen Indonesiërs (Soekarna. Hatta etc.) bij elkaar om te praten over een eigen staat.
   Vraag werd gesteld “Welk gebied zal tot onze staat gaan behoren . . . . . ?
   Even stilte . . . toen kwam de beslissing. ALLES wat onder Nederlands Bestuur valt (let wel wat je tegenwoordig om de oren krijgt NIET wat door Nederland werd OVERHEERSD) zal worden de Republik Indonesia. Inclusief Nieuw Guinea.
   “Terima Kasih Nidderlan” voor het vele voorwerk (KPM [contacten met de vele eilanden], Civiele Projecten (wegen en bruggen), Telefonie, Energie-opwekking en verdeling, Luchtvaart Verbindingen etc. anders zouden er tenminste 3 grote Republieken zijn ontstaan. x

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s