Maffia-expert: “Amsterdam is erger dan Napels, jullie hele systeem is corrupt, NL is slagader van de wereldwijde drugsmarkt”

Screenshot_64

Roberto Saviano (de schrijver van ‘Gomorra’) begint te lachen als hij hoort dat de situatie in Amsterdam de afgelopen weken meermaals is vergeleken met de maffiose toestanden in zijn eigen Napels en zegt: “Amsterdam is erger dan Napels.”

“Als je mij vraagt wat de meest corrupte plekken zijn die ik in mijn leven ben tegengekomen, antwoord ik niet Napels of Lagos, maar: Londen en Amsterdam. En daarmee bedoel ik geen corruptie op straatniveau. Bij jullie zijn niet de politici of de agenten corrupt, zoals in Napels of Lagos. Ik heb het over het systeem. En dan vooral jullie financiële systeem. Het klopt dat de meeste criminaliteit op straat Marokkaans, Italiaans, Servisch of Russisch is, maar vergis je niet: het witwassen is allemaal Nederlands.”

Lees verder>>>
(h/t “Lucky”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, belangenverstrengeling, corruptie, Criminaliteit, Maffia. Bookmark de permalink .

12 reacties op Maffia-expert: “Amsterdam is erger dan Napels, jullie hele systeem is corrupt, NL is slagader van de wereldwijde drugsmarkt”

 1. Inge zegt:

  Velen zijn zeer negatief over burgemeester Halsema maar ze is wel de eerste burgemeester in Amsterdam die zich heel duidelijk heeft uitgesproken betreffende die drugshandel en ook al reeds heeft gehandeld door meerdere horeca gelegenheden te sluiten waar sprake was van drugshandel. Ik vind haar zelfs heel moedig, want voor hetzelfde geldt zetten die criminelen een prijs op haar hoofd. Al vele decennia heeft die drugshandel zijn gang kunnen gaan en dit is niet de schuld van Halsema en deze situatie los je niet op korte termijn op. Ga er maar aanstaan! en dan valt men over dat alarmpistool waar haar zoon mee is betrapt, maar die vrouw zou een echt wapen bij zich moeten dragen ter bescherming want van de staat kan je niet op aan.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Die Inge.
   Halsema gebruikt coke m’n beste, ze is helemaal niet moedig maar ’n grote komediant en leugenaarster.
   Bovendien heeft haar zoon geen alarmpistool maar een onklaar gemaakt echt wapen bij zich gedragen.
   De strafmaat voor het in bezit hebben van een door jou genoemd “alarmpistool” licht beduidend lager dan het in bezit hebben van ’n echt wapen oo kal zou dat onklaar gemaakt zijn.
   Bij de les blijven meisje.

   Geliked door 2 people

  • Frans Brassens zegt:

   Vind je het erg als ik je vertel dat ik meewarig en een beetje hoofdschuddend moest glimlachen tijdens en na het lezen van je tekst?

   Geliked door 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    Ik dacht dat het sarcastisch bedoeld was, of zal Inge het toch echt menen.
    Ik schrijf ook wel eens zo iets op.
    Zo iets kan iemand nooit serieus menen.

    Like

 2. rottenpikwick zegt:

  ‘Leven en laten leven’, dat is het motto van de Kaaskop! Of is het onverschilligheid, wegkijken???

  Like

 3. henk verhoef zegt:

  dacht toch echt dat de partijleider( yassertje Faras van GL) van halalsema iets zei van zijn partij leden snoepten lekker mee van die narco/pillen troep

  hoe moet dat nu de geschiedenis boekjes in
  iets van gouden narco eeuw want moethet vabn kroeskoppkapster en wiskunde dekloniseerrster het wel niet iets met slaven of gekleurde van doen te hebben
  zijn suris en andere Caribics in de narco beweging geen slacht offers van de slavenhandel/verkoop van hun voorvaderen
  in napels italie kon de maffia aarden en bloeien omdat de bevolking arm/dom was en de politiek en bestuur korrupt
  is dat in nederlrand dan anders

  Like

 4. Lucky zegt:

  Maar waag het niet een sigaretje te roken in een speciale rookruimte…..ist verboten!

  Like

 5. Ton Ruygrok zegt:

  Ooh nee…, geen schuld .?., maar Zij en haar Partij + aanverwante Partijen hebben ook niets nagelaten om het juiste klimaat voor deze Rotzooi te scheppen..,
  A.Ruygrok,Monster.

  Like

 6. Trok ik een paar weken terug niet de vergelijking tussen Amsterdam en het Chicago van de jaren ´50?

  Like

 7. Richard zegt:

  De politie kan mijn gestolen fiets nog niet eens terug vinden, en dan wil men de drugshandel aanpakken? Pfffft! Als je een huis wilt timmeren moet je eerst op spijkers leren slaan.

  Geliked door 1 persoon

 8. Roeland zegt:

  De stad Groningen is nog erger. Groningen wordt het Amsterdam van het Noorden genoemd. Helemaal juist. Foute pers , foute politiek, foute ambtenaren, foute universiteit, foute woningbouwverenigingen, heel veel foute immigratie. Heel veel criminaliteit van “jongeren” , die wordt weggemoffelt. Kortom gewoon ellendige maffia! En de “ommelanden” zijn ook al besmet.

  Er is niets meer leuk aan Groningen en zijn provincie. Overigens hetzelfde geldt voor Drenthe en Friesland. Jammer, maar helaas! Maar voor diversiteit is het heerlijk vertoeven in deze calvinistische oorden.

  Like

 9. fleckie zegt:

  Het boek van Roberts Saviano…’GOMORRA’, Reis door het imperium van de camorra’, vertaald uit het Italiaans door K.Sabbatino- Heybroek en Elke Parsa, Ned. Uitgave: Rothschild & Bach, 2009( elfde druk,) isbn 978.90.499.5091.0. : …beoordeling Trouw: ‘Deze Angry Young Man mengt alles tot een persoonlijk interessant relaas. VRT Nieuws:’Een scherpe aanklacht tegen de georganiseerde misdaad’.
  GOMORRA is eenreis naar de donkerste kant van de menselijke ziel’
  ‘De camorravan Napels vertoont maar weinig overeenkomst met het gerenommeerde beeld van de maffiauit de GODFATHER- films. De Napolitaanse kust lijdt onder een schrikbewind: in iedere stadwordt de bevolking omgekocht, gerekruteerd of afgeschoten.
  Saviano wist voor zijn onderzoek in de Camorra te infiltreren. Hij schreef over zijn ervaringen dit bloedstollende verslag dat een internationale bestseller werd.
  Het boek GOMORRA werd in Italië lovend ontvangen en bekroond. Momenteel zijn er wereldwijd. meer dan een miljoen exemplarenin druk. , in Nederland en België werden ruim 16.000 exemplaren verkocht. DE. VERFILMING. van het boek sleepte op het Filmfestival van Cannes de GRAND PRIX. In de wacht
  Roberts Saviano (1979) is geboren in Napels,waar hij nog steeds woonden werkt als onderzoeksjournalist. Het schrijven van dit boekheeft ertoegeleid dat hij door de Camorra gezocht wordt en ondergedoken moet leven. Hij heeft nu24 uren per dag, 7 dagen per week, 5 beveiligers om zich heen……..<~<~<~<~<~<~<~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s