Gewapende “tieners” op weg naar rivalen gepakt

Screenshot_80

Al langer onenigheid tussen “Rotterdamse jongeren”

ROTTERDAM – Negen “jongeren” die vermoedelijk een ruzie met een rivaliserende groep “jongeren” wilden uitvechten, zijn in de nacht van zaterdag op zondag in en rond een tram in Rotterdam aangehouden. Meerdere “tieners” hadden messen bij zich, meldt de politie. Volgens de politie is er al geruime tijd sprake van „onenigheid” tussen “jongeren” uit de wijk Charlois en het stadsdeel IJsselmonde.

De politie kreeg zaterdag rond 23.00 uur informatie binnen dat sprake was van een op handen zijnde „confrontatie” op de Verboomstraat in de wijk waarbij tientallen “jongeren” waren betrokken. In een RET-tram werd een grote groep “jongeren” gespot, waarop de tram werd stilgezet.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Verrijking", "Weg met ons!", Bananenmonarchie Nederland, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Rotterdam, Rotzakken, verloedering. Bookmark de permalink .

10 reacties op Gewapende “tieners” op weg naar rivalen gepakt

 1. Piet Snot zegt:

  Wachteres, is dit bericht jou niet opgevallen?
  90 agressieve hooligans uit Groningen die Ajax supporters te lijf wilden gaan met wapens.
  Dat zijn er wel wat meer dan 9 vervelende kereltjes.
  https://www.ad.nl/binnenland/amsterdamse-politie-pakt-90-groningse-hooligans-op-en-voorkomt-veldslag~af22bfad/

  Geliked door 1 persoon

 2. Monalisa zegt:

  Nu even afwachten wat voor straf ze krijgen, denk even terug aan de zoon van Femke.

  Geliked door 1 persoon

 3. aquarius4422 zegt:

  Wij hebben in Rotterdam geen Marokkanenprobleem maar een “jongeren” probleem.

  Geliked door 2 people

 4. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Een groep 15 en 16 jarige kinderen uit een Rotterdamse wijk gewapend met scherpe keukenmessen is met de tram op weg, om een ruzie met kinderen uit een andere wijk te beslechten. De politie krijgt lucht van de op handen zijnde vechtpartij, houdt de tram staande, arresteert de groep jongeren, omdat ze zich niet konden identificeren. en confisqueert de messen. Twee 16 jarige jongens zijn even vastgehouden de anderen zijn vrijwel meteen weer vrijgelaten.

  Er was al eens eerder met de jongens gesproken, maar dat had niet geholpen. Nee, natuurlijk niet. Dat weet toch ieder weldenkend mens, dat de softe aanpak met dit soort lummels niet helpt. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. En toen werden werden de vechters weer vrijwel meteen weer vrijgelaten. Alweer zo soft en zo fout !!! Ze hadden die lummels langer achter de tralies vast moeten houden. (Het kan immers erg veel tijd vergen, om zoveel vechtersbazen, die geen identificatie bij zich hebben te identificeren.) En mesgevaarlijke vechtersbazen hou je natuurlijk geboeid vast. En ze hadden vervolgens die lummels stuk door stuk met 3 agenten tegelijkertijd flink aan de tand moeten voelen. En vervolgens midden in de nacht met veel lawaai, zwaailichten en sirenes, de papa’s van bed moeten lichten, om hun “lieve” zoontjes van het politiebureau op te komen halen. En voordat de papa’s de stoute kindjes meekrijgen, ook eerst nog even de papa’s flink aan de tand voelen, en ze vertellen dat papa’s aansprakelijk en verantwoordelijk zijn voor het gedrag van hun minderjarige kroost. Ik denk, dat de problemen met de vechtende bendes kinderen dan al voor een groot deel zouden zijn opgelost. Daarmee zou de politie, denk ik, een gepast en ferm schoolvoorbeeld hebben afgegeven, wat dienstbaar en waakzaam zijn betekent.

  Geliked door 2 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   En opnieuw geen letter over de afkomst van de vechtersbazen en moeten we dus denken dat het Hollandse jongens zijn. Intussen weet elk nadenkend mens dat ze geen Wim Kees of Piet heten maar Mohammed (in een van de vele schrijfwijzes)

   Geliked door 2 people

 5. henk verhoef zegt:

  en begin altijd hoopvol aan dat soort artikele met lezen en hoop dan te vinden
  Toen de politie agenten aangevallen werden hebben die agenten er zo hard opgeslagen en zijn tien ellendelingen in kissies afgevoerd
  de politie werd door de politiek en burgemeester beloont met bloemen en een promotier
  en de ouderrs van die ellendelingen mochten nog even in de cel nadenken over feit dat ze hun ellende lingen niet opgevoed hadden– zonder oetkering of toesl;ag uiteraard
  Maar nee – ik lees dan iedere keer weer agentje geslagen en in ziekenhuis en de beschermers van de rechtstaat( rechters/advocaten en OM ) lieten het gespuis weer vrij
  De blokker friezen ja dat is wat anders
  Ziek land– relatief als je het met mexico of zafrika vergelijkt maar wie de nr een is

  Geliked door 1 persoon

 6. Tistochwat zegt:

  Waren het heel misschien toevallig soms getinte ‘jongeren’?

  Geliked door 1 persoon

 7. Blaffertje zegt:

  Als ze een tintje hebben krijgen ze een aai over de bol en is het een kwajongensstreek.
  Als ze blank waren geweest hadden ze het met koeienletters vermeld, want o,o,o, wij witjes zijn toch zoooo slecht.

  Like

 8. Alex Delarge zegt:

  Inteeltmuᛋᛋlimjongeren in de tram.

  Like

 9. Jules Vismale zegt:

  Zoals al eerder bekend bleek waren in Gorinchem al talloze “jongeren” elkaar aan het aftuigen waaronder ook een hoop allochtoons tuig die als een stel hyena’s een kleine groep autochtoonse jongens bijna om zeep hielpen! Een groot deel van de jeugd van tegenwoordig is gewoon totaal naar de bliksem geholpen door softe en liefhebbende ouders, het gebrek aan autoriteit, normen, waarden en een systeem dat als moest kunnen en niets hoefde!
  Lees hieronder trouwens maar eens hoe twee kwajongens (!) zelfs tientallen treinpassagiers in gevaar brachten tussen Eindhoven, Tilburg en Breda! oordeel hier zelf maar over:

  Verdachte jongens (15) weer thuis na beschieten treinen Breda, schade geschat op tienduizenden euro’s!

  De twee 15-jarige jongens uit Breda en Dorst die verdacht worden van het beschieten van twee treinen met pistolen vrijdagavond zijn weer thuis. De Officier van Justitie moet nog besluiten hoe de zaak verder beslist wordt. Volgens de NS loopt de schade in de tienduizenden euro’s en daar mogen die twee krengen hopelijk zelf aan meettalen!

  Vrijdagavond werden twee treinen in de buurt van Breda beschoten. Later op de avond werden de twee jongens in Dorst aangehouden die blijkbaar dachten dat ze heel grappig waren geweest! Zij hadden namelijk een balletjespistool en een gasdrukpistool met stalen kogels bij zich waarmee zij op de trienen schoten. Volgens de politie zijn de treinen in totaal zes keer geraakt.
  Van een trein raakten vijf ruiten beschadigd, van de andere trein ging één ruit kapot. De ruiten en de stalen platen van de geraakte treinstellen moeten worden vervangen en dan is het nog een wonder dat er geen treinpassagiers hierdoor gewond raakten!
  Daarnaast zijn de treinstellen tijdelijk niet beschikbaar. Ook zorgt het herstel voor vertraging bij andere treinen die onderhouden moeten worden. ,,Zo ontstaat een soort ketenreactie”, aldus de woordvoerster.
  De conducteur en de NS hebben aangifte gegaan tegen de twee belhamels die blijkbaar zo slecht door hun ouders zijn opgevoed dat ze zelfs nog dachten dat als je voorwerpen vanaf bruggen op rijdende auto’s gooit dat dit voor hen een leuk spelletje leek!.

  Het is echter niet alleen schade rond wat kapot is gegaan buiten en in de treinstellen. Maar ook voor treinen die hierdoor uitvielen en extra personeel dat we moesten inzetten!
  Na een overnachting in het cellencomplex (hopelijk in een zeer ijskoude cel zonder enige luxe of privacy!) werden de twee vijftienjarigen zaterdag verhoord door de politie. Later op de dag werd besloten dat de twee weer naar huis mochten en blijkbaar zullen hun ouders beslist NIET bepaald blij zijn met alle schade die zij aanrichtten!. De Officier van Justitie moet nog besluiten hoe de zaak verder beslist wordt.

  Tienduizenden euro’s

  ,,Je moet denken aan een schadebedrag die oploopt in de tienduizenden euro’s”, zegt NS-woordvoerster Léonie Bosselaar. ,,Het is niet alleen schade rond wat kapot is gegaan. Maar ook voor treinen die hierdoor uitvielen en extra personeel dat we moesten inzetten”, vervolgt ze. ,,Een exact bedrag kan ik niet geven want dat weet ik niet.”
  Zelfs talloze passagiers zullen zich bijna doodgeschrokken zijn toen zij onder vuur werden genomen door dat uitschot!

  De NS wacht nu eerst het onderzoek van de politie af. ,,Wij hebben aangifte gedaan, we zijn de benadeelden in dit verhaal. Hierin zullen we meegaan in het proces van justitie.”

  De beschoten treinen staan nu op een rangeerterrein. Ze zijn daar beiden naartoe gebracht zodat forensische opsporing van de politie onderzoek kan doen. Zodra dat onderzoek is afgerond zal NS de treinen gaan repareren.
  Dat helaas ook talloze treinen worden overgespoten met graffiti door soortgelijk tuigkost helaas ook weer tonnen per jaar om deze treinen weer schoon te krijgen!

  Van Boxtel

  NS-topman Roger van Boxtel reageerde zaterdag tegenover deze krant woedend op de beschietingen. ,,Toen ik dat hoorde, dacht ik: ik geloof dat we met elkaar in het verkeerde land zijn beland”, vertelde hij. ,,Er zit een zekere naïviteit in dit gedrag.
  Maar stel dat machinist wordt geraakt, stel dat er reizigers worden geraakt? Reizen met de trein is de veiligste manier van reizen op lopen na. Dat beeld wil ik ook graag hoog houden.
  Helaas zijn talloze treinen gewoon in veewagons veranderd omdat het spoorwegtentet in Nederland al die passagiers niet meer aankunnen!

  Wie betaalt de schade?

  Ouders zijn volledig verantwoordelijk voor het handelen van hun ontspoorde kinderen tot die 14 jaar oud zijn. Bij een 14 of 15-jarige zijn zowel het kind als de ouders aansprakelijk. Het kind valt namelijk onder de polis van de ouders, maar de verzekeraar vergoedt minder makkelijk opzettelijke schades.

  Ouders kunnen wel de aansprakelijkheid van zich afschuiven, als ze kunnen aantonen dat ze het gedrag van hun kind niet konden voorkomen.
  Dat hadden ze alleen WEL kunnen voorkomen als ze die twee blagen veel strenger hadden opgevoed en hen bij eerdere misdragingen gloeiende hete achterwerken hadden gegeven!

  Maar dat laatste is moeilijk aangezien je met bewijzen moet komen. De kans blijft groot dat een ouder alsnog voor de schade opdraait, want een kind kan zelden hoge schadebedragen betalen tenzij je hen dat afneemt van hun spaargeld en dan jaren achter elkaar!
  Dit soort jeugd heeft zeker GEEN toekomst in Nederland en o wee als ze ooit zelf eens iets soortgelijks ondergaan! Zullen ze dan hierna ook gaan zitten lachen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s