HAAGSE DIEFSTAL

Screenshot_1

(Door: ”Frans Brassens”)

Stel, je ontvangt je salaris en een deel daarvan stop je in een spaarpot. Voor later, als je het nodig kan hebben. Stel, er komt dan zomaar iemand binnen die je een briefje laat zien waarop staat dat hij je spaarpot mag pakken en daar een aanzienlijk bedrag uit mag uit halen. En die dat dan ook doet. Hoe beoordeel je dat? Ga je met die brutaliteit akkoord en laat je het er bij zitten, of is er sprake van diefstal?

Hetzelfde is er aan de hand met verlagingen van de pensioenen. Pensioengeld wordt, als je werkt, ingehouden van je inkomen om later te worden uitbetaald. Pensioengelden betreffen dus ‘uitgesteld inkomen’. Je gebruikt het niet, maar stopt het in een pensioenfonds, je spaarpot voor later.

Je gaat dan op een gegeven moment ‘met pensioen’, wat niets anders betekent dan dat je verder gaat leven van je jarenlang gegroeide spaarpot, van het inkomen dat je daar in gestopt hebt. Je krijgt maandelijks een deel daarvan terug, omdat je, nu je niet meer werkt, toch moet voorzien in je levensonderhoud en in wat er nog meer aan kosten is.

Maar dan komen er lieden die een flink deel van jouw spaargelden gaan afpakken. Hoe ze dat doen? Nou, de pensioenfondsen krijgen de opdracht om tot wel 20% van wat je normaal kreeg niet uit te betalen. Of je daardoor in de problemen komt, interesseert de opdrachtgevers niet.

Gepensioneerden worden gewoon, ordinair, bestolen en kunnen daar weinig tot niets tegen doen.

Doo
“Frans Brassens”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Bananenmonarchie Nederland, Barbarisme, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Overheid, politici, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

48 reacties op HAAGSE DIEFSTAL

 1. koddebeier zegt:

  De overheid is de grootste crimineel !

  Geliked door 4 people

 2. Wachteres zegt:

  Dat is ook één van de redenen waarom de EU wil dat we zelf niet meer aan ons geld kunnen komen: Alles moet via de bankpas gaan.

  Mochten ze dan wat nodig hebben, dan kunnen ze graaien – zoiets is al gebeurd – en wij hebben het nakijken.

  Uit de EU, liever gisteren dan morgen en in NL een regering waar we eindelijk eens respect voor kunnen hebben.

  Geliked door 4 people

 3. Als al die 100.000en / miljoenen gepensioneerden gezamenlijk AANGIFTE van Diefstal gaan doen, zal dat toch wel indruk maken, lijkt mij. Ook hier weer, zonder onderlinge solidariteit bereik je niks! Kijk naar de Klimaatspijbelaars, komen zo met 30.000 op straat!

  Geliked door 2 people

  • Monalisa zegt:

   U heeft 3,5 miljoen gepensioneerden in Nederland die niet klagen zij laten hun alles afpakken, deze 3,5 miljoen mensen zijn goed voor 52 zetels.

   Geliked door 2 people

   • M.A.L. Sion zegt:

    Goed idee. Partij van benadeelde gepensioneerden.
    Zo snel mogelijk oprichten zodat aan komende 2e Kamerverkiezing deelgenomen kan worden. Dat vergt maar bescheiden aantal actieve personen die voor die oprichting zorgen en de grote massa van nu machteloze gepensioneerden hoeven alleen maar, als het zover is, hun stem uit te brengen. Eventueel voor een heel klein bedrag lid worden van een dergelijke POLITIEKE partij.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Goed idee. Partij van benadeelde gepensioneerden.
    Zo snel mogelijk oprichten zodat aan komende 2e Kamerverkiezing deelgenomen kan worden.???? Ook dan komen ze niet opdagen om te stemmen, dus niet weer een partij op richten heeft totaal geen zin

    Geliked door 1 persoon

   • Peter zegt:

    Monalisa,helemaal juist ,zij die jammeren zouden beter anders stemmen .

    Geliked door 1 persoon

  • Monalisa zegt:

   Ook de werkende ouderen zijn volgend jaar de klos als ze ontslagen worden door hun werkgever, na 40 dienstjaren worden ze gepakt op hun ontslagvergoeding. U regering van de VVD maakt alles kapot, de domme mens blijft op hun stemmen.

   Geliked door 3 people

 4. ruud beijer zegt:

  Beste Frans de bejaarden kunnen er wel degelijk iets aan doen.Maar dan moeten ze niet op de pvdarbeid stemmen. Dan gaat het korten gewoon door. Want de pvdarbeid is helemaal niet voor de bejaarden in Nederland. Zij zijn voor de islam en de asielparasieten. Daarop blijven stemmen is jezelf voor de gek houden.
  Maar maak dat de oudjes maar wijs.

  Geliked door 4 people

  • Piet Snot zegt:

   Als de PVV aan de macht worden ze daar allemaal naar huis gestuurd, en krijgt iedere gepensioneerde 150% uitgekeerd.

   Geliked door 3 people

  • Frans Brassens zegt:

   Zou je je misschien kunnen voorstellen dat ‘oudjes’ er niet van houden op één hoop gesmeten te worden Ruud? En dat een flink aantal ervan de PvdA de rug heeft toegekeerd? Zelfs PVV stemt?
   En je slotzinnetje….. beetje hautain en dus wat walglijk hè ?

   Geliked door 1 persoon

   • ruud beijer zegt:

    Dat is jouw goed recht om dat te vinden.Feit is dat veel ouderen op de pvda stemmen. Het zal nooit meer goed komen en dat is toch echt hun eigen schuld. Of jij dat nou walgelijk vindt of niet. Dat heet realiteit!

    Like

   • Frans Brassens zegt:

    Het walglijke zit hem in je manier van aanspreken Ruud.
    Kun je wel ‘begrijpend lezen’?

    Like

   • ruud beijer zegt:

    Ik wel Frans. Jij zit in de ontkenningsfase. Dat is hetzelfde met de boeren. Die gaan failliet in Nederland maar ze blijven op hun ondergang stemmen namelijk het cda. Christenen dienen alla. Allemaal bla bla maar niet op de PVV of het FvD stemmen. Nogmaals Eigen schuld!
    Het zal nog veel erger worden ,maar ze blijven op de verkeerde partijen stemmen. Of jij dat nou walgelijk vindt of niet.!

    Like

   • Frans Brassens zegt:

    Ik herinner me dat we hier ook al veel moeite moesten doen om je verkeerde gedachtepatroon omtrent FvD wat bij te stellen, Ruud. Ik ben niet van plan om zo’n, haast onmenselijke, opgave nógmaals te gaan uitvoeren ten aanzien van dít onderwerp.
    Je al eerder gesignaleerde ‘links gerelateerde’ tactiek om naast gratuit beschuldigen ook nog van onderwerp te veranderen, valt me ook deze keer weer op. Beterschap Ruud.

    Like

   • ruud beijer zegt:

    Ik heb met jou helemaal niets te maken fransje. Het is de schuld van de vele oudjes zelf dat ze het zo slecht hebben. PvdA PvdA PvdA roepen ze uit de overgebleven bejaardenhuizen. Dan komen de boeren met hun gezeur. Oftewel de cda christenen dienen alla stemmers. Dan komen de onderwijzers zeuren lees d666..Frans koop eens een krant dan kun je het stemgedrag van de Nederlanders volgen. Verder je mond houden@!!

    Like

   • Frans Brassens zegt:

    Je laat je wél weer kennen Ruud. En daar laat ik het maar bij.

    Like

   • ruud beijer zegt:

    Gelukkig maar. De oudjes zijn toch niet meer te redden!!

    Like

 5. Jean zegt:

  Politiek is een vak dat criminelen tot legalen omzet en om het nog erger te maken illegalen binnenhaalt en dacadent laat parasiteren. Nogal logisch dat er een enorme walging overblijft voor politiekers.
  Burgers kom in verzet tegen politiekers/criminelen want ze veroorzaken onze ondergang en zeker die EU misdaadorganisatie waar uitgerangeerde nietsnutten ongestoord de burgers kunnen beroven en terroriseren en daardoor zelf decadent kunnen blijven parasiteren.

  Geliked door 4 people

 6. Hovawart zegt:

  Daarom Nexit!, dit struikrovers-beleid valt niet te verdienen met eerlijke arbeid…..de armoede zal ons deel zijn.

  Geliked door 2 people

  • fleckie zegt:

   Niet alleen de armoede, ook de geestelijke ontwikkeling/ achteruitgang,: ( HET .’ GEZEGDE’ vroeger : “ houd jij ze ‘ KORT’, dan. houd. Ik. ze. ARM’, ..geldt dan weer.! En dat de uit ZEELAND afkomstige Balkenende, in het CDA ! als CDA-lid ,! ons gewoonweg voor een voldongen feit plaatste,? D O O R…….waar de meesten geen idee van. hadden wat het in feite allemaal ‘inhield’ , ….IN. ‘ vroeger jaren…was de naam ‘KATHOLIEKE. VOLKSPARTIJ’, MET. ! vanzelfsprekend ! GEESTELIJKE. ‘ADVISEURS/ BEGELEIDERS’!!……<~<~<~<~<~<~<

   Like

 7. henk verhoef zegt:

  en wat dacht u van het stem gedrag
  Hoelang is die overheid al onbetrouwbaar

  Geliked door 1 persoon

 8. wauso zegt:

  Je hebt het over individueel sparen/beleggen of een polis afsluiten bij een verzekeringsmij. Een pensioenfonds is geheel iets anders. Er moet geld zijn ook voor de toekomst. En als de (reken-)RENTE naar NUL of lager gaat is het nog maar de vraag of zo’n pensioenfonds in de toekomst kan uitbetalen. Er wordt veel onzin geschreven over pensioenen. Geld is geen probleem, het klotst tegen de plinten op, zeggen personen die in een goed boekje willen komen (en straks Uw stem nodig hebben). Leugens om U te ‘pleasen’. En de domme ‘Hollander’ trapt er vol in ! De lage rente geeft een indicatie wat ons in de toekomst staat te wachten. We krijgen een GIGA recessie wereldwijd met o.a. het einde van de Euro zoals hij er nu bijligt. Een val van de beurs die ongekend zal zijn. Dan blijft van dat papieren vermogen van het Pensioenfonds niet meer veel over. Mijn pensioen gaat straks Nul komma Nada, niks worden. En daar ben ik heel tevreden mee. En als die recessie nog dieper gaat als ik in gedachte heb dan wordt er naar een schuldige gezocht want er zijn dan geen ‘brood en spelen’ meer. De ‘schuldige’ zal dan moeten rennen voor zijn leven. Waarom denkt U dat velen van de elite een huis gekocht hebben in den vreemde ?

  Geliked door 3 people

  • Rensk. zegt:

   @wauso u zegt dat er een giga recessie aankomt, waarbij het pensioen nul nada niks meer waard zal zijn. Legt u dan maar eens uit aan de domme hollanders, waarom er nu toch 20 procent bezuinigd moet worden (want zo leest uw stuk) om in de toekomst de pensioenen uit te kunnen betalen, terwijl u tegelijkertijd zegt dat ze toch niks meer waard zullen zijn. U spreekt uzelf geheel tegen. Mocht het idd zo zijn dat er zo´n recessie aankomt (wat niemand precies weet hoe en wanneer) dan zou ik persoonlijk denken: niet korten als er toch niets van overblijft en zoveel mogelijk betalen zolang het nog kan. Ik zeg dit alleen in het geval u gelijk zou hebben dat de pensioenen in de toekomst toch niet meer waard zijn.

   Geliked door 3 people

   • wauso zegt:

    Je verdraaid mijn verhaal. Maar 1 ding klopt wel dat Pensioen heeft straks geen waarde meer. Recessies zoals ze de laatste 20 jaar zijn geweest worden steeds groter. De komende recessie en dan moet er iets gebeuren (??) zal enorm zijn ! Een rente van o% is niet normaal. Dat heeft zijn reden !!!

    Geliked door 1 persoon

  • Frans Brassens zegt:

   Ik denk dat het nodig is dat je wat informatie zoekt bij anderen dan die met de ‘rekenrente’verhalen, die je als zoete koek slikt zo te lezen.

   Like

  • fleckie zegt:

   ‘Safety . first’, geldt NU. AL, bij de zich voorheen als ‘schobbejak’ gedragende ‘beleidsmakers’, ( die dan hun gerechte straf ontlopen. Voorbeeld de huidige Duitse madam, bondskanselier, die zich alvast heeft voorzien ‘ van een ‘onderkomen’ in den vreemde, in het Zuid- Amerikaanse land van de vroegere dictator. STROESSNER,!! ) een. OUD- DUITSER(

   Geliked door 2 people

   • wauso zegt:

    Dat bedoel ik. En de arbeider blijft achter met niks. De onzin die hem verteld wordt hij geloofd het nog steeds ! Pensioen daar lach ik om !

    Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Paraguay, maar Stroessner was zelf geen Duitser, dat was z’n vader en dan nog de voor-vorige eeuw.
    Paraguay tegenover Argentinië waar onze [ jullie ? ] Amsbergjes eventueel later heen kunnen vluchten 1
    In de Zuid-Zuidelijke Zuid-Amerikaanse landen wonen veel van Duitse afkomst.

    Geliked door 1 persoon

 9. M. zegt:

  Heel Nederland heeft toe staan te kijken hoe MarkikmaakjeRut al gefeliciteerd werd nog voor de uitslag bekend was.
  Dan stond de uitslag toch al vast?
  Het gemekker dat mensen hier allemaal zelf op gestemd hebben blijft maar komen.
  Terwijl iedereen heeft kunnen zien dat het geen zuivere koffie is.
  Aan niet zuivere koffie daar heeft de stemmer geen schuld aan en het gemekker over het stemmen zorgt alleen maar voor verdeeldheid onder het volk.
  Wat precies de bedoeling is.

  Geliked door 2 people

  • Chris Dirick zegt:

   Dat kan ik dus ook niet geloven, dat de meerderheid op Rutte en het kartel blijft stemmen! Zoals ik het zie worden de stemmingen écht wel gemanipuleerd! Als dat niet zo zou zijn heeft de meerderheid van de Nederlandse bevolking een IQ van 70. Dat kan dus niet volgens de statistieken. Ligt het misschien aan ons onderwijs van de laatste dertig jaar?

   Geliked door 2 people

 10. Henk.V zegt:

  Het is mij een raadsel waarom het volk heeft toegelaten dat een zekere PvdA staatssecretaris MET INSTEMMING VAN DE SUFFENDE MEERDERHEID VAN DE TWEEDE KAMER de controle over de gezamenlijke Nederlandse pensioen potten onder toezicht van de EU kon plaatsen en naderhand werd benoemd tot Commissaris des Konings in Drenthe .
  In plaats daarvan had deze vrouw voor het gerecht moeten worden gedaagd en nu achter de tralies moeten zitten.Levenslang….

  Geliked door 4 people

 11. ronjaspers zegt:

  In de guldentijd is er 32 miljard gulden uit de pensioenpot gestolen (en waarschijnlijk nog veel meer) nu gaan er miljarden euro,s uit de pensioenpot gestolen worden.De burgers wordt wijsgemaakt dat het noodzakelijk is dat er op de pensioenen gekort moet worden.Ik zeg tegen de gehersenspoelde en slapend burgers welterusten.

  Geliked door 2 people

 12. guusvelraeds zegt:

  Blijkbaar zijn we de pensioen roof van Lubbers zaliger al lang vergeten.

  Geliked door 2 people

  • M.A.L. Sion zegt:

   Maar feit blijkt dat een aanzienlijk deel van de staatsschuld is overgeheveld naar de schouders van de ambtenaren. Het niet indexeren van de pensioenen van het ABP over een periode van ca. 10 jaar heeft de welvaart van de gepensioneerde ambtenaren ernstig aangetast in een tijd dat de algemene welvaart enorm is gestegen. Volkomen in strijd met de voorwaarden van de pensioenafspraken van de overheid met haar werknemers namelijk de toezegging van een welvaartsvast pensioen.
   De staat kan zich niet verschuilen achter het feit dat het ABP geprivatiseerd is want het ABP moet zich aan regels houden die door de staat worden vastgesteld. De bewijzen dat de staat, vóór de privatisering op onfatsoenlijke manier gegraaid heeft in de pot van pensioengelden van het ABP zijn onweerlegbaar. Conclusie zou kunnen zijn: De gepensioneerde ambtenaren is onrecht aangedaan. Dat gaat echter niet ver genoeg. Conclusie behoort te zijn dat de staat verplicht is deze schuld aan te zuiveren. Op zijn minst moet een eind gemaakt worden aan het beleid van niet indexeren en korten van pensioenen kan rekening houdend met de onrechtmatigheid van eerdere maatregelen, absoluut niet toegepast worden !!!
   malsion@orange.fr

   Geliked door 2 people

   • Nemesis zegt:

    Hoewel ik geen ambtenaar ben, ben ik het wel roerend met je eens, mijn firma had ook geregeld en vastgezet dat onze pensioenen welvaart vast zouden zijn en ieder jaar met de verhogingen van de salarissen en de lonen mee zouden groeien en geindexeerd zouden worden, Die afspraken zijn ook geschonden, ons pensioenfonds heeft miljarden winsten gemaakt, maar plotseling en al heel lang geleden bleven die indexeringen uit alsook het meegroeien en welvaart vast zijn. En het pensioen wordt minder en minder hoewel het pensioenfonds dat nu ook plotseling is overgegaan naar een maatschappij die minder goed bekend staat, door alle belasting trucjes van de regering.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s