Hongaarse ambassadeur in interview met “Focus”: “Geen onoplosbare problemen importeren, maar onze hulp exporteren”

Screenshot_87

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse ambassadeur in Duitsland, Péter Györkös, heeft in een interview met het nieuwsblad “Focus” onderscheid gemaakt tussen de Duitse publieke opinie en de door de media gepubliceerde mening – die laatste zou een verkeerd beeld van Hongarije weergeven. Er zou nog desbetreffend verbeteringspotentieel zijn dat de Duitse mediakritiek op Hongarije “op feiten” zou moeten baseren.

Duits - Zuerst

De ambassadeur had vooral kritiek op de ZDF-productie over de vluchtelingencrisis van 2015, die “onbegrijpelijke thesen” over Hongarije verbreid zou hebben: “Bijvoorbeeld dat de Hongaarse minister-president het leger op vluchtelingen wilde laten schieten. Of het idee van de kwaadaardigheid van de Hongaarse autoriteiten, de regering en de Hongaren in het algemeen. Dat heeft me zwaar gefrustreerd.” En: “Hoe kan men serieus van Boedpest het vertrekpunt van een Duitsland en Europa splijtend vluchtelingenconflict maken wanneer de stad 1000 kilometer van de buitengrenzen van de Schengen-zone verwijderd is? De mensen zijn door meerdere veilige landen gereisd zonder zich te laten registreren. Dat is een systematische schending van de Conventie van Genève, van de grenscode van Schengen en van het Dublin-akkoord.”

Hongarije zou hetzelfde respect van Duitsland verwachten dat het Duitsland zou betonen. Verschillende standpunten, juist in de migratiekwestie, zouden er niet toe mogen leiden “dat men negatief spreekt over zo´n fantastische relatie zoals de Duits-Hongaarse”, zei Györkös.

Ondanks verschillende signalen voor een toenadering zouden er fundamenteel verschillende standpunten tussen Berlijn en Boedapest bestaan. Györkös: “Het Europese verdeelsysteem – dat wijzen we gedecideerd af.” En: “Ik zie bijvoorbeeld dat in Duitsland kerken en steden zeggen  dat ze meer migranten willen opnemen. Zoiets bestaat bij ons niet.” Het migratieprobleem, dat honderden miljoenen mensen zou betreffen, zou men “niet op Europees grondgebied kunnen oplossen”. Men zou “geen onoplosbare problemen moeten importeren, maar onze hulp exporteren”.

Bron:
https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Vluchtelingen", demoniseren, Duitsland, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, kwaadaardige opzet, Linkse media, Merkel, Nationalisme, Patriottisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Hongaarse ambassadeur in interview met “Focus”: “Geen onoplosbare problemen importeren, maar onze hulp exporteren”

 1. Henk zegt:

  gezond verstand: geen onoplosbare problemen importeren maar hulp exporteren

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Wat zijn daar de politici slim, vergeleken met het regerende zooitje hier !!!

  Like

 3. Lucky zegt:

  Binnenkort isis-import naar Nederland…
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/09/ex-jihadbruid-mag-nooit-meer-terug-nederlandse-is-strijder-en-haar-man-nederland-moet-goede-voorbeeld-geven/

  Ex-jihadbruid mag nooit meer terug – Nederlandse IS-strijder en haar man: ‘Nederland moet goede voorbeeld geven’

  Wie z’n bloed wil laten koken moet dit artikel lezen. Een idioot van een jihadbruid wil terugkeren naar Groot-Brittannië maar wordt geweigerd. Haar ‘Nederlandse’ man wil niet zonder haar terug en vindt dat Nederland het goede voorbeeld moet geven door ze terug te halen!

  De Britse minister van Binnenlandse Zaken, Priti Patel, is kraakhelder: jihadbruid Shamima Begum (19) mag niet terugkeren. Zeer terecht, want op haar vijftiende besloot ze samen met twee vriendinnen naar Syrië te gaan en zich aan te sluiten bij Islamitische Staat. Binnen tien dagen werd ze uitgehuwelijkt aan IS-strijder van Nederlandse bodem (nou ja…) Yago Riedijk (26).

  Like

 4. Lucky zegt:

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/vluchtelingenwerker-ontnuchterd-meesten-willen-niet-werken-en-komen-hier-omdat-alles-gratis-is/

  Vluchtelingenwerker ontnuchterd: ‘Meesten willen niet werken en komen hier omdat alles gratis is’

  Meeste migranten weigeren te integreren en bouwen parallelle (islamitische) samenleving op – Vooral jonge migranten willen niet werken zodra ze door krijgen dat ze toch wel een uitkering krijgen

  Het Duitse mainstream medium ‘Welt’ heeft het verhaal van de 67 jarige vluchtelingenwerker Gabriela B. geplaatst, waarin de vrouw zegt dat zij en veel van haar collega’s ontnuchterd zijn na jaren met migranten te hebben gewerkt. ‘Veel vluchtelingen gaan er allang vanuit dat bijna alles hier gratis is.’ Verder zijn er amper migranten bereid om te werken en te integreren in de Duitse samenleving. De meesten komen namelijk uit een islamitische cultuur, en kijken daarom met minachting neer op de Westerse gewoonten. Ook een ander kernonderdeel van die cultuur komt steeds duidelijk naar voren: velen komen hun beloften en afspraken niet na.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s