Open dag AZC’s zaterdag 28 september: “Zin in een lesje Arabisch??”

Screenshot_7

(Door: “Helena”)

We kwamen als eerste aan op het (nog lege) geïmproviseerde parkeerplaatsje bij het AZC aan de Bosrandweg in Wageningen. De auto’s van het personeel stonden comfortabel voor de ingang geparkeerd! (Het AZC is de tijdelijke opvanglocatie voor 300 vluchtelingen, en is gevestigd op het voormalige Numico-locatie waar – als het goed is – na contractbeëindiging met het COA op 1 november 2021 gestart kan worden met de nieuwbouw van 60 – 80 woningen!)

De licht getinte parkeerwacht begroette ons vriendelijk, maar iets in zijn blik verried dat hij onze voorman Edwin herkende! De regen kwam ineens met bakken uit de lucht en we haastten ons naar de ingang, minstens honderd meter verderop, en besloten de eerste de beste deur waar ‘info’ op stond open te trekken. Nog voor we,  via het halletje, de volgende deur wilden binnengaan, stoof er een opgewonden lange magere dame van Antilliaanse afkomst door de deur en leidde ons met brede armgebaren richting de juiste route. “Over het grasveld en dan rechtsaf dààr is de ingang en de info-balie!” Beetje verwarrend allemaal, maar oké, wij ernaartoe.

Op de wand, links bij binnenkomst, was de volledige omschrijving van artikel 1  in mooie sierlijke letters met daarboven het wapen van de Staat der Nederlanden weergegeven: ‘Dus we mogen niet gediscrimineerd worden vanwege onze politieke voorkeur!’ Rechts was de infobalie van vluchtelingenwerk ingericht met allerhande reclamemateriaal en een grote schaal met snoep, die vooral bij de vluchtelingenkindertjes in de smaak viel en binnen no time was leeg gegraaid. Onze aandacht ging vooral uit naar de mogelijkheden die de vluchtelingen aangeboden kregen qua dagbesteding, gezondheidszorg, educatie, financiën en vooral integratie! Het kleine leslokaaltje zag er netjes uit, een paar velletjes papier met Nederlandse woordjes in het Arabisch vertaald,  gaven de indruk dat het hier om een taalklasje ging! Verder was het klasje – behalve met boekjes, kleurpotloodjes en kleurplaatjes – uitgerust met een peperduur smartboard, wellicht uit sponsoring verkregen (?)

Screenshot_6

Wandelend over het pleintje richting de 52 woonunits besloot ik het inclusieve bandje (2 blanke en 4 donkere muzikanten), dat onder een overkapping stond te soundchecken, te filmen, toen er vanuit het niets een politieagent naar me toe kwam “Je bent me toch niet aan het filmen hè?” ik antwoordde naar waarheid: “U? Welnee, hoezo dan?” De agent glimlachte ineens vriendelijk; “Nou, dan had ik eerst mijn haar goed moeten doen!” ik verzekerde hem dat zijn haar prima zat, maar voelde natuurlijk aan mijn water dat we in de gaten gehouden werden, en ja hoor! Nog even linksaf een kijkje nemen bij de supermarkt, waar een aankondiging hing van de georganiseerde gratis fietslessen, en daarna naar rechts,  bleef Edwin plots staan en meldde dat de politie was ingeseind door de parkeerwacht die dichtbij de woonunits op de uitkijk stond. Dat weerhield ons er niet van een van de deuren van de woonunits open te duwen, en zo kregen we een kijkje in de ruimtes waar de Miele wasmachines voor gemeenschappelijk gebruik stonden opgesteld en de kookunits, die uitgerust waren met de meest geavanceerde afzuigkappen en kookplaten. Sommige kamertjes stonden open en werden bewoond door voornamelijk mensen uit veilige landen zoals Somalië en Eritrea.

We hadden het wel weer gezien en besloten naar de volgende bestemming te gaan in Elden (gem. Arnhem) en liepen rustig naar de uitgang langs de – met koffierugzakken met het opschrift “bakkie doen?” uitgeruste –  modelvluchtelingen,  toen ineens de agent (van het pleintje) samen met een lange blonde stoere collega zich enigszins twijfelend tot Edwin richtte: “Bekend gezicht meneer, van Pegida is het toch?? Moeten we ons nu zorgen gaan maken?” Edwin glimlachte vriendelijk “Heeft Pegida Nederland ooit iets gedaan waarover u zich zorgen zou moeten maken?! Het is toch open dag hier? Het zijn toch openbare gebouwen waar we een kijkje mogen nemen? Het is het hot item van Pegida en dan kunt u ook verwachten dat juist wij komen kijken, om het verschil aan te kunnen tonen van hoe er met vluchtelingen uit veilige landen wordt omgegaan en met onze eigen oudjes?!” Het muntje viel, en ook de blonde collega agent glimlachte en wenste ons nog een fijne dag.

Screenshot_5.png

Het voormalig verpleeghuis Eldenhoeve (gem. Arnhem) is sinds 20 april 2016 in gebruik als AZC. Er worden circa 350 vluchtelingen opgevangen en zal 5 jaar in gebruik zijn als tijdelijke opvang. Gesitueerd in een veilige omgeving en nabij voorzieningen zoals winkels en bushaltes.

Toen het weer begon op te klaren in Wageningen werd er een springkussen opgeblazen voor de kindjes, maar in Elden werd er pas echt flink uitgepakt: bij de ingang had de plaatselijke pony-vereniging de paardjes ter beschikking gesteld aan de  asielkindjes die –  begeleid door blanke jonge vrijwilligerskindjes – werden rondgereden over het voormalige parkeerterrein. Binnen in de hal hing een groep met witte hoofddoeken uitgeruste Somalische vrouwen verveeld in de banken en was ook vluchtelingenwerk aanwezig met een standje. De ruimte was versierd met kleurige slingers en ballonnen en er stonden tafels met schalen vol hapjes, die er bij de bewoners en bezoekers gretig in gingen. Het kon niet op! In het voormalige restaurantje (geen koekje meer bij de koffie) was een heuse disco ingericht waar Afrikaanse jongeren rondhingen en verderop, in de voormalige huiskamer voor de oudjes, waren nu speelkamers ingericht waar de vluchtelingenmeisjes rond huppelden in prinsessenjurkjes en zich vermaakten met het ter beschikking gestelde  niet-gender-neutrale speelgoed.

Screenshot_4

Ook weer ruimtes met was- en kookunits waar menigeen zich aan zou vergapen, zeker als je het met een bijstandsuitkering moet doen of gebruik moet maken van de daklozenopvang!

Een vluchteling had zijn kamer opengesteld voor de bezoekers. “Het was dan ook de mooiste kamer”, werd er bij gezegd, en daar was hij trots op. De rest van de kamers waren hermetisch afgesloten, maar wat het meeste opviel was de lucht: het rook er fris!

Hoe anders dan toen mijn moeder hier, op de afdeling somatiek:  rechtzijdig verlamd, afasie, half blind en incontinent als gevolg van een zwaar CVA haar laatste jaren ‘doorbracht’! Hoe de verzorging ook haar best deed, de urinelucht kwam je bij de ingang al tegemoet! Ook hier weer een compleet dagprogramma voor de AZC-bewoners en natuurlijk werden er vrijwilligers gezocht om het de ‘arme drommels’ uit veilige landen nog meer naar de zin te maken. Waarom geen corvee? Ze kunnen toch zelf ook wel iets verzinnen qua dagbesteding, hun eigen troep opruimen bijvoorbeeld?

De popcornmachine buiten op het terras draaide overuren, er lag inmiddels een tapijt van popcorn voor het apparaat, de gretige handjes hadden kennelijk moeite de bakjes recht te houden! Ook in de hal een spoor van opengetrokken chipszakjes en (half)lege drinkpakjes!

We liepen nog even door de langste gang, waar de herinneringen aan mijn moeder weer levend werden.  Het hoopje mens dat ’s morgens uit bed getakeld werd en in een krakkemikkige rolstoel scheefgezakt in de huiskamer naar buiten zat te staren, urenlang! Mijn vader, die haar meerdere keren per dag bezocht om er zeker van te zijn dat men haar niet vergat op tijd weer in bed te leggen! De sondevoeding die er ingepropt werd – bij gebrek aan tijd – en er,  doordat haar maag het niet aankon, na een half uur weer uitkwam…. wat een ellende! Een van de bewoonsters, zelf ook gehandicapt, hield haar een beetje in de gaten. Dat mensje kon nog zelfstandig eten en waagde het tijdens de avondmaaltijd voorzichtig om een beetje nootmuskaat te vragen voor op het bloemkoolpapje. “Zeg Klazien, daar hebben we het al vaker over gehad, het is hier geen hotel!”

Terug door de gangen richting de uitgang kwamen we langs een kantoortje waar een paar dames, waaronder een blanke gesluierde bekeerlinge, ons enthousiast uitnodigde voor een lesje Arabisch! “Nee, bedankt ga ze maar Nederlands leren!”

Edwin maakte nog een paar foto’s van de vacatures voor vrijwilligers en de faciliteiten die de vluchtelingen kregen aangeboden,  toen er ineens een pinnige dame opdook die de locatiemanager bleek te zijn. “U bent van Pegida nietwaar?” Edwin beaamde dat. “Ik neem aan dat u onze doelstellingen omarmt?!” De vraag werd op een zodanige manier gesteld dat het eerder als een opdracht klonk. “Onze bewoners doen hun best om een brug te slaan naar de bezoekers van ons AZC!” Edwin grinnikte. “Ziet u het zelf dan niet, deze mensen zijn alleen maar met zichzelf bezig en het zal ze een rotzorg zijn hoe wij er over denken! Ze zien ons niet eens staan! Dit is hun feestje!” Met samengeknepen oogjes uitte ze de ware reden van haar plotselinge verschijnen: “Jullie zijn daarnet weggestuurd uit Wageningen!”, en dat sloeg werkelijk alles. “We zijn niet weggestuurd, hoe komt u daar nu bij?”

Na het geveinsde excuus en een handdruk spraken we nog met enkele vrijwilligers die helemaal in hun element waren met hun positie binnen het AZC. “Zoveel voldoening! Het is niet voor niets dat we zoveel aanmeldingen krijgen voor vrijwilligerswerk!” Toen we ze confronteerden met de situatie in het voormalige verpleegtehuis, waar geen vrijwilliger voor te vinden was, er werd altijd een beroep gedaan op de familie, werd er ietwat beschaamd geknikt. “En al die aangiftes hier dan, waren het er geen 150 van diefstal, dealen, geweldsincidenten, steekpartijen – afgelopen zomer nog –  waar niets mee gedaan is?” “Ach ja, een paar incidentjes, we hebben daar nu helemaal geen last meer van! Er zitten altijd wel een paar rotte appels tussen! Die heb je ook onder de Nederlanders, maar die kun je het land niet uitzetten!”

Conclusie: dit was een feestje voor de (ex-) AZC-bewoners, COA-medewerkers, medewerkers van vluchtelingenwerk en werd dan ook door (bijna) geen Nederlander bezocht. Ze kunnen zo’n dag beter omdopen tot ‘Landelijke netwerkbijeenkomst asielzoekers en hun vertroetelaars!’

Screenshot_8

Door:
“Helena”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "PEGIDA", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Algemeen, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Islamisering, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Multiculti, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Patriottisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

26 reacties op Open dag AZC’s zaterdag 28 september: “Zin in een lesje Arabisch??”

 1. ruud beijer zegt:

  En her ergste is dat ze onbeperkt naar Nederland komen. Onbeperkt!

  Geliked door 4 people

 2. scherpschutter1943 zegt:

  AZC/COA, bemand door landverraders. Ze komen nog wel aan de beurt als de moslims in de meerderheid zijn. Die lieden sparen niemand.

  Geliked door 5 people

 3. Jean zegt:

  Wanneer stopt die geldverkwisting aan vreemdelingen?
  Investeer eerst in eigen volk en zorg dat de eigen mensen een dak boven het hoofd hebben dat betaalbaar is en als er dan nog iets overblijft zet dat dan opzij om problemen op te vangen, vreemdelingen hebben hier nooit bijdragen betaald dus sluit de grenzen en stuur die overbodige overlast en bedreiging voor onze veiligheid huiswaarts.

  Geliked door 6 people

 4. van Colle zegt:

  Geweldig verhaal petje af voor Pegida waar wij nlders te beroerd voor zijn om de krankzinnige situatie hier in Ndl aan de kaak te stellen samen met de PVVvmoet er toch iets tegen gedaan kunnen worden

  Geliked door 7 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   De zittende machthebbers in brussel en den haag hebben schijt aan de burgers, Zij geloven pas dat de burgerfs echt kwaad ziinn als hen de kogels letterlijk om de oren vliegen.

   Geliked door 4 people

 5. Aart zegt:

  Ik erger me ook altijd groen en geel als ik zo’n AZC zie. Het gedrag van deze vrijwilligers komt mij helaas bekend voor. Ze voelen zich moreel verheven met hun ‘heilige missie’, maar zien de ouderen en gehandicapten niet staan. Vaak zijn de vrijwilligers van het vrouwelijke geslacht. Zoals hierboven al werd vermeld zijn het gros van deze zogenaamde vrijwilligers niets anders dan landverraders, hedendaagse NSB-ers.

  Geliked door 9 people

 6. Pietersen zegt:

  Goed dat Edwin met Pegida er was. Hulde !
  Die COA-medewerkers en vrijwilligers zijn bezig ter eigen eer en glorie, ook vind ik dat ze te veel begaandheid tonen met de asieldwingers. O wee als je iets ten nadele van ‘hun’ asielzoekers zegt of een kritisch geluid laat horen, dan raakt hun programmatuur volledig van de leg en worden ze boos.
  Onvoorstelbaar dat zo’n stelletje idioten bij elkaar de publieke opinie kunnen beïnvloeden en gijzelen met hun eenzijdige, vaak psychisch zieke visie. Het lijkt wel een stelletje klimaatdrammers.

  Geliked door 4 people

 7. Theo zegt:

  Nou ..dan weten we in ieder geval dat onze zuurverdiende belasting centjes goed worden geabsorbeerd, door de arme stakkers uit veilige landen
  Wat een verspilling van geld

  Geliked door 1 persoon

 8. vangie1206j zegt:

  De ongecontroleerde instroom van die asieleisers zíjn oa. de rede dat de beloofde lastenverlichting voor 2020 een farce is.
  Want een week na prinsjesdag bleek de Rutte leugen wederom een feit.
  Ik hoor die griezel nu blèren ko.end jaar wordt een jubel jaar WANT DE MEESTE GAAN ER FINANCIEEL OP VOORUIT.
  Hij bedoelt natuurlijk erop achter uit ten gunste van dat moslim/Afrikaanse sprinkhanenplaag.

  Geliked door 4 people

  • Eigen volk eerst zegt:

   Waarom denk je dat wij de voorlopige belastingaanslag moeten betalen? Zelfs gepensioneerden met alleen een AOW. Terugkrijgen ho maar. Alles voor de profiteurs uit veilige landen. Zelf zijn ze te beroerd in hun eigen land te werken en komen hier hun hand ophouden en vooral eisen stellen.

   Geliked door 1 persoon

 9. boorzalf zegt:

  “Onze bewoners doen hun best om een brug te slaan”. Ze bedoelt om een bus in elkaar te slaan.

  Geliked door 2 people

 10. henk verhoef zegt:

  er verandert niets,in 1940-45 had nederland ook HEEEL veel vrijwilligers die de mof hielp en de “nederlander” vermoordde/b enadelde
  En dat doet men via vrijwilligers werk asiel eisers en IN HET STEMhokje nog steeds
  Het volk weet niet eens wat het wil– kijk nu maar weer naar oostenrijk– daar heeft het feitelijk zo gestemd dat het land niet meer normaal bestuurbaar is( net als nedelrand of italie/frankrijk/moffrica)
  en de ene helft wil 130 blijven rijden en de andere helft weer niett en men importeert dan auto,s die 220 of harder kunnen en dan staat men in de file omdat we nog geen beetje infrastructiuur kunnen produceren– en met een onderwijs systeem die een 15 pct analphabeten aflevert na 8 jaar basis onderwijjs
  WIJ zijn de betse — en denken het klimaat te kunnen gaan beheersen maar verliezen van de religie gekkies( alle soorten)

  Alle koeien varkens en kippen moeten land uit want die zijn gevaarlijk voor klimaat(
  Heb een beetje moeite met wat men nu echt bedoelt — zou men echt die vqrkens er weer uitschoppen en de kippen zonder koppen ook
  lijkt mij goed idee– of zet men de NUTTIGE dieren uit

  wat zit er in het hoofd van op belastinggeld parisiterend homootje jetje
  wat heeft hij ooit echt gepresteertd wat goed was voor nedel;randse volk
  oh wacht de partij van de organen roof en de oprot pil voor ouderen ( bijde zonder dat u keus hebt om te zeggenb– dank u ik blijf nog even met mijn eigen onderdelen rondlopen

  gelukkig hebben we kees van de staay nog– die vraagt god wel om steun-
  houdt u vast voor de volgende groep kansloze die bij kees op visite komt in het huis voor uW kinderen

  Geliked door 2 people

 11. Pieter Postma zegt:

  Heel herkenbaar en dus eens met de indrukken. Vooral schrijnend en pijnlijk de omstandigheden van onze zwakke ouderen in ogenschouw nemende.

  Like

 12. Willem zegt:

  Hebben we allemaal te danken aan onze overheid had 30 jaar geleden al moeten in grijpen is nu te laat dank zij onze verstikkende wetgeving

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Gloeiende, gloeiende @#@$%#$%#@@$% Nederland rampen land !

  Like

 14. Republikein zegt:

  In het kort: het is overal een teringbende, krijg toch allemaal de vliegende vinkentering.
  Btw, dit is een oprisping, ééntje van 50 jaar.

  Like

 15. kampersrene zegt:

  Open dag AZC’s zaterdag 28 september: Wij garanderen dat onze zielige zoekers “ongewapend” zijn….. ze hebben hun messen moeten afgeven in bewaring

  Like

 16. Koos Roegholt zegt:

  Het is duidelijk dat dit alles tot doel heeft nog veel meer immigranten aan te lokken

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s