Zweden: De kerken in Malmö luidden de klokken voor de klimaatstaking van Greta Thunberg

Screenshot_10

De Sint Petruskerk in het Zweedse Malmö.

(Door: Chris Tomlinson)

De kerken in de multiculturele Zweedse stad Malmö hebben gezamenlijk hun klokken geluid om de klimaatstaking onder leiding van de Zweedse tiener Greta Thunberg te ondersteunen.

Breitbart

De klokken luidden tijdens de lunch op vrijdag, als onderdeel van de wereldwijde klimaatstaking waarvoor alleen al in Zweden 150 afzonderlijke demonstraties  zijn gehouden, meldt “Aftonbladet”.

Een predikant van de Zweedse Kerk, Sofia Tunebro, zei over de beweging: “We zijn allemaal mensen en ongeacht wie we zijn, wat we geloven of welke positie we innemen, we hebben het klimaat en onze planeet hard nodig. We maken ons druk over het beschermen van de schepping en tevens beschermen we de mensen”. “De klimaatcrisis is een existentiële crisis waarbij iedereen moet worden betrokken en er ook aan moet bijdragen”, aldus Tunebro.

Deze stunt is niet de eerste keer dat de Zweedse kerk een ‘progressieve’ politieke zaak ondersteunt. Het is bekend dat de links-liberale kerk standpunten over sociale rechtvaardigheid binnen haar gelederen omarmt, inclusief in 2017 het laten vallen van de woorden “Heer” en “Hij” wanneer zij naar God verwijzen.

De wijzigingen in het handboek van de kerk, dat voor het laatst in 1986 was bijgewerkt, dwingen de priesters nu om zowel naar God te verwijzen als ‘moeder’ zowel als ‘vader’ en neutrale voornaamwoorden te gebruiken.

Leden van de Zweedse kerk hebben zich ook uitgesproken tegen deportaties van illegale migranten en nep-asielzoekers, terwijl de predikant Per Kristiansson uit Malmö de politie uitschold, omdat die een inval deed in een door de kerk gesponsord migrantenkamp met illegalen.

“Formeel heeft de politie gelijk. Maar wij maken er aanspraak op dat de kerk een beschermde plaats moet zijn voor alle mensen en vooral voor mensen die om de een of andere reden op de vlucht zijn”, zei hij destijds.

De predikanten Peter Englund en Helena Myrstener, ook uit Malmö, gingen zelfs zo ver dat ze van de kerk, samen met de rest van Zweden, eisten dat ze zou stoppen met het vieren van de nationale feestdag van het land, ze beweerden dat het “gif” was.

“Het patriottisme heeft zijn wortels in het patriarchale denken, dat de traditionele mannelijkheid, zoals kracht, competitie, ongelijkheid prijst en dat mannen terugbrengt tot soldaten en vrouwen tot moeders. Het spreekt vanzelf dat dit geen goede voorwaarden schept voor een wereld zonder grenzen”, zei het tweetal.

Bron:
www.breitbart.com
Door: Chris Tomlinson

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbreon.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, demoniseren, dictatuur, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zweden. Bookmark de permalink .

27 reacties op Zweden: De kerken in Malmö luidden de klokken voor de klimaatstaking van Greta Thunberg

 1. Lucky zegt:

  Foei toch, zijn de migranten daar niet zwaar beledigd door het luiden van die Christelijke izlaamofobe kerkklokken?

  Geliked door 2 people

  • Jules Vismale zegt:

   Die linkse multiculturele blaaskaken zijn gewoon bezig om de doodsklokken in Zweden te gaan luiden! Sommige geestelijken maakten in Nazi-Duitsland en de USSR precies dezelfde fouten door te denken dat als je de nazi’s daar de kerken binnenhaalden om hen met bloemen en een tapijt van fijn zand te verwelkomen dat die dolgraag de aangeboden collaboratie zouden aannemen! En de communisten waren altijd al de doodsvijanden van de kerken en moskeeën die ze in Rusland bij duizenden hebben gesloopt!
   Hopelijk worden al die akelige linkse predikanten zoals Sofia Tunebro, Per Kristiansson, Peter Englund en Helena Myrstener dadelijk een keer ZELF het slachtoffer van hun ziekmakende “gastvrijheid” en als de moslimextremisten daar de keren in brand steken met hen erbij dan moeten ze NIET gaan zitten jammeren dat ze het echt ZO niet hadden bedoeld!
   Wat een schijnheilige “predikanten” en cultuurbarbaren daar in Zweden die net zo goed in het Wilde Westen konden gaan prediceren waar velen van hen alleen God noch gebod kenden!

   Geliked door 3 people

 2. Monalisa zegt:

  Ach Zweden is een mooi land alleen is het nu een verloren land.

  Geliked door 2 people

 3. scherpschutter1943 zegt:

  ze kunne beterde noodklok luiden. Daar hebben ze alle reden voor.

  Geliked door 6 people

 4. Blaffertje zegt:

  Die Zweden zijn niet meer te redden.
  Hopeloos verloren.

  Geliked door 5 people

 5. Henk der Niederlánder zegt:

  Het is opvallend dat dit soort mensen die op een postje zitten waar ze wat meer of wat minder macht hebben en dan praat Ik over vanaf leraar op school tot minister president allemaal dezelfde kwats uit slaan en er alles aan doen om enig tegengeluid de mond te snoeren.
  Dat gaat niet alleen op bij de linkse politiek maar opvallen is ook dat “Rechtsen” steeds meer van dezelfde onzin verkopen

  Geliked door 1 persoon

 6. andre zegt:

  poepsaai aan t worden maar deze is ook leuk

  Geliked door 1 persoon

 7. Nemesis zegt:

  Totaal geschifte idioten……..!!!!

  Geliked door 2 people

 8. har zegt:

  ik was en ben altijd gek op abba, dat gezegd hebbende, doe maar een neutronenbom op zweden……

  Geliked door 3 people

 9. fleckie zegt:

  Is het luiden v.d.klokken bedoeld, om de aandacht af te leiden, van de naderende catastrofe, ( ondergang van hun ‘ eigenwaan’?

  Geliked door 3 people

 10. boorzalf zegt:

  Ja ja, “De klokken luidden tijdens de lunch op vrijdag” oftewel voor het islamitisch vrijdagmiddag gebed.

  Geliked door 4 people

  • Piet Snot zegt:

   Dat is geen toeval meer, precies op hetzelfde moment klokken luiden als ze naar de haathutten moeten.
   Dat is een hint voor mossels en om ons er aan te herinneren waar de vrijdag middag voor is.
   Goed gezien Boor.

   Geliked door 4 people

 11. Charles Martel zegt:

  Klimaatpsychose neemt extreme vormen aan. Er is niets aan te doen, alleen wachten tot het over ‘waait’, zoals de zure regen, enz.

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Zweedse dwazen !!

  Geliked door 2 people

 13. dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

  De Zweden (vooral in Malmö- Rosengard, dat is verloren gegaan!) mogen de noodklokken luiden voor alle Zweedse vrouwen die de afgelopen jaren zijn verkracht 😦 . Periode 2012-2017 90% gang rape door mannen met een migratieachtergrond, 2012-2017 95,6% assault rape door mannen met een migratieachtergrond https://www.youtube.com/watch?v=VWF7hUZxf20 Het staat in de bron https://pjjonasson.wordpress.com/2017/10/23/ny-undersokning-om-utlanningar-och-sexualbrott/?fbclid=IwAR3K_wVM9jMT7MInks__VtqC2fLlifZG1DCiRxqMG8P1fQ_C79_C-rYRtIs. Het rapport van 80 pagina’s is te vinden in de Pdf

  Geliked door 1 persoon

 14. dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

  Een ontgoochelde inwoner van Malmö spreekt (is met Engelse ondertiteling). Kijk svp het begin tot 1.00 en ga daarna verder vanaf 4.00 https://www.youtube.com/watch?v=ClQrzbUgCgs

  Geliked door 1 persoon

 15. Wachteres zegt:

  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/01/zweden-wil-leger-inzetten-tegen-plotselinge-geweldsexplosie-578225/

  Zweden wil leger inzetten tegen geweldsexplosie probleemwijken

  De afgelopen jaren is het aantal geweldsincidenten in Zweden explosief toegenomen. In januari dit jaar vielen tot nu toe al vier doden door geweld. De Zweedse premier overweegt nu het leger in te zetten om het groeiend aantal delicten tegen te gaan.

  In het afgelopen jaar werden er meer dan 320 schietpartijen gemeld bij de politie, en waren er tientallen meldingen van explosies. Ook werden er 110 moorden geregistreerd en meer dan zevenduizend verkrachtingen. Vooral het aantal verkrachtingen is toegenomen, met 10 procent ten opzichte van 2016. Volgens de Britse Sunday Times durft meer dan 36 procent van de vrouwen ’s nachts niet meer over straat.

  Zweden heeft wel andere problemen dan het klimaat.

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Het leger inzetten in zweden is een lachertje. Machtsvertoon voor de bühne maar meer ook niet. Het zweedse leger slaat nog geen deuk in een pakje boter want een leger inzetten tijdens binnenlandse onlusten is gedoemd om te verliezen. het leger is daarvoor niet opgeleid, niet uitgerust en niet voorzien van mandaat om met het machinegeweer een wijk te ontdoen van drugsdealers en geweldplegers. Daar is de zweedse regering veel te laf voor. De asielinvaders lachen zich kapot om zoveel stupiditeit en worden met de dag sterker. Dat staat ook duitsland en nederland te wachten. In frankrijk is het al zover alleen houd men het daar in de publiciteit onder de pet , om geen gewelddadige reacties uit te lokken. Als de gele hesjes demonstranten over wapens zouden beschikken zouden we daar heel andere taferelen zien. Een burgeroorlog is dan het resultaat. Ook in nederland doen we stoer. Bij de minste dreiging zien we plotseling gewapende gemaskerde politieteams op straat die zogenaamd strategische punten bezetten om de aanslag te voorkomen. Allemaal onzin. Doet men alleen om de burgers een enigszins gerust gevoel te geven zo van “Kijk eens hoe alert we zijn”. De maatregelen die er echt toe doen worden niet genomen. Te laf in den haag. En rutte metg zijn kinderlijke “wij zijn met meer”, moet zich eens laten nakijken op zijn geschiktheid als premier. Volgens mij is een geschiedenisleraar niet gegradueerd om, zoals hij nu doet, heel nederland naar de kloten te helpen.

   Like

 16. kampersrene zegt:

  Ik stel voor dat die gelovigen allemaal gaan bidden voor het klimaat …met een begripvolle God zal dat zeker helpen……en dan nog…klimaatstaking van Greta Thunberg…..de wereld is gered !!

  Like

 17. Jan zegt:

  Steeds meer Zweden willen standbeeld van koning Karel XII vervangen voor standbeeld van geestelijk gestoorde Greta Thunberg

  ….
  In 1700, a triple alliance of Denmark-Norway, Saxony-Poland-Lithuania and Russia launched a threefold attack on the Swedish Empire. However King Charles XII only 18 years old, led the Swedish army through multiple victories despite the Swedish army usually being outnumbered.
  …..
  The Swedish King is not the only statue that the far-left wants to remove. Now a petition has been started to remove statue of the Swedish botanist, zoologist and physician Carl Von Linné because of racism.

  He is known as the father of modern taxonomy, inventing the modern system of naming organisms. He wrote the famous Systema Naturae.
  http://timesofsweden.com/2020/06/16/sweden-calls-to-replace-king-charles-xii-with-statue-of-greta-thunberg/

  Standbeeldprotesten bereiken Zweden

  Een verzameling namen die eisen dat de beelden van Carl von Linné worden verwijderd, heeft meer dan 1600 handtekeningen gekregen.
  – Dit komt omdat hij de mens classificeerde en hoe hij over zwarten schreef, zegt Gunnar Broberg, emeritus hoogleraar ideeën- en leergeschiedenis aan de universiteit van Lund

  https://www.svt.se/kultur/carl-von-linne

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s