Duurzaam Nederland: elektriciteitsnet nu al tjokvol

Screenshot_40.png

Met dank aan tsunami van zonneparken

Het elektriciteitsnet in Nederland raakt op steeds meer plekken ‘vol’ door de stormachtige opmars van onder meer zonneparken en stroom vretende datacenters. Volgens netbeheerder Liander is er in grote delen van Flevoland en Friesland zelfs helemaal geen capaciteit meer beschikbaar voor nieuwe zonneparken of windmolens. Ook is nieuwe aansluiting op het stroomnet voor grote bedrijven op sommige plekken niet meer mogelijk.

Lees verder>>>
Post online
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Bananenmonarchie Nederland, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Milieu, onwetendheid, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Duurzaam Nederland: elektriciteitsnet nu al tjokvol

 1. Monalisa zegt:

  Hoe moeten we straks die elektra wagen op laden😂😂😂

  Like

  • Harry22 zegt:

   En de warmtepomp en de inductie kookplaat en de elektrische boiler enz
   De infrastructuur is volstrekt niet berekend op deze waanzin

   Geliked door 3 people

   • Nemesis zegt:

    behalve dan de inductie kookplaat, die is veel energie zuiniger,als gewone electrische kookplaten, ik heb er al een vanaf dat ze op de markt kwamen, omdat er een nieuwe keuken kwam. Moet er wel bij zeggen, dat men hier doorgaans op elektro kookt en niet gas, maar ook t.o.v. gas, want de inductie behoudt de warmte, de rest van de gaar tijd kun je het dus uitzetten, bij gas gaat dat niet,

    Like

 2. M. zegt:

  Die waanzin is niet eens mogelijk en toch gewoon doorrammen met die waanzin die allesbehalve ten goede komt van het milieu of klimaat.
  Niets duurzaam aan alleen duurzame ellende met een duurzame dikke rekening om te betalen.

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  Waar zadelen die schurken ons toch mee op?!
  Het is totaal zinloos.

  Like

 4. scherpschutter1943 zegt:

  Ik heb nog een oude generatorfiets van het leger. Zo’n ding werd gebruikt om stroom op te wekken voor de zendapparaten. Kan ik straks. na de grote elektriciteit collaps, in de huiskamer gaan trappen om het licht aan te houden. Voordeel is wel dat ik mijn hometrainer weg kan doen.

  Geliked door 2 people

 5. BigLJohn zegt:

  Wij hebben 15 zonnepanelen op het dak liggen met maximaal 3600 Watt per uur. Niet voor het milieu, want dat kan mij gestolen worden. Maar wel voor mijn eigen portemonnee. De hele zomer wek ik zoveel elektriciteit op dat ik zelfvoorzienend ben. En via de United Consumers, waar wij bij aangesloten zijn, komt er jaarlijks ook nog eens een leuke cent binnen via opgebouwde kortingen op ons verbruik van gas en elektriciteit. Meestal zo’n €1000,- tot €1500,-. Al die vertegenwoordigers van andere aanbieders van elektriciteit die bij ons aan de deur komen, sturen wij weg. Telkens krijg je hetzelfde verhaal te horen; maar wij zijn echt de goedkoopste, terwijl ze dan opeens met getallen beginnen te goochelen. Ze komen je alleen een rad voor je ogen draaien, en zijn uiteindelijk veel duurder. Dit is sinds kort algemeen bekend. Het zal ons een worst wezen dat we op een gegeven moment bijna niets meer terugkrijgen van onze stroomleverantie aan het net. Dat gratis verbruik in de zomermaanden kunnen ze ons niet afpakken.

  Geliked door 2 people

 6. Nemesis zegt:

  Niet, gewoon niet kopen die milieu vervuilers.

  Like

 7. Steven zegt:

  Wordt volgend jaar de benzine ook 8 euro per liter om u te ontmoedigen?

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Geen probleem, als dan de cognac ook maar €8 per liter wordt.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Ja maak er maar een grapje over maar het ‘ontmoedigen’ via de prijs van brandstof is al vele jaren onderweg. Nee ze gaan niet in één grote stap naar 8 euro gaan maar in stapjes zijn ze al een eind op weg.
   Toen de prijs destijds de twee gulden per liter naderde was er hevig protest, inmiddels hebben we al een paar keer de 2 euro genaderd en geen hond die er wakker van ligt, we vinden het ‘normaal’ maar dat is het natuurlijk niet, meer dan 50% is belasting denk daar maar eens aan als u uw tank vol gooit.
   € 65,00 Getankt is € 35,00 belasting betaald !!

   Geliked door 2 people

 8. immigratie geeft meer vraag naar energie

  Like

 9. Tom zegt:

  Dan sluiten we die zonneparken en windmolens aan op megagrote aircounits die we dan dag en nacht laten draaien… Cooling down the planet!

  🙂

  Hopelijk gaat groenlinks niet met mijn idee aan de haal!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s